Prosím Holý konikovky ahoj, můj otec mi dluží přes 100 tisíc a do teď výživné platí jak se mu zachce. Práci má na černo nemám to jak z něho dostat. Nevíte o nějakém kroku co bych mohla podniknout ? Poradili mi exekuci ale bohužel nemají mu z ceho brát a já ty peníze potřebuji. Děkuji mockrát. Budu zkoušet soc. soudy ale zatím co sem zkoušela se poptat tak neúspěšně bohužel. Je v podmínce za loupež takže to je k tomu jedine plus. Teď sem ho chtěla dat na policii ze neposlal výživné ale bohužel jako naschvál v to zápětí poslal takže teď ho udat nemůžu. Nějaká rada ?
@sigyn Ona je to dítě, kterému otec dluží na výživném. Ona si otce jaksi vybrat nemohla.
@nikolamlyncekova a není výživné spíše pro matku než pro dceru??
@jjasmina Pokud jí je přes 18 a studuje, mají rodiče vyživovací povinnost vůči ní. A ne, výživné není pro matku, to je pro děti.
@nikolamlyncekova Mrkni sem: https://www.vasevyzivne.cz/
Kamarad takhle zazaloval sveho otce, dali na nej stejne exekuci, staci kdyz myslim 3 mesice neposle vyzivne (jakoze ani korunu), muzes mit treba jen nejakou smsku kde mu to pripominas ze neposlal, a pak ho muzes nahlasit. Pokud je to vice nez 18 a studujes, jak uz tu nekdo psal.
@somalicats tohle už dělala Mamka a nic proto se tomu vyhýbám prave
@vikinkav ano říkám ze v plánu jsem měla ale bohužel v zápětí jako naschvál poslal takže trestní oznámení padá a zajímá mě zda je nějaká cesta ještě
@sigyn řeším svého otce ne svého partnera
@jjasmina ne výživné je na děti
@vikinkav spis mi jde o to z něho získat veškeré peníze co mi dluží zpětné a nebo proste ať jde sedět. Má platit a neplatí takže potrestat jenže zatím se to mamce nepodařilo a tak to chci převzít já
@jjasmina Když je dítě plnoleté tak se výživné neplatí matce ale dítěti, aspoň tak to vím od bývalého 🤔
@nikolamlyncekova Ten odkaz jsem Ti dala proto, ze jsou schopni pomoci s resenim v konkretnich situacich. Nic lepsiho Ti tady asi tezko nekdo poradi, pokud pro Tebe bude vsechno problem.
@nikolamlyncekova a z ceho by ti to dal,kdyz zjevne nechce a jestli se zivi kradezemi tak a pochybuju,ze ma nejake prijmy,ze kterych by to slo brat...nebylo ale neco,ze ty alimenty ten proplati stat a po tech muzich je vymaha sam?zkus pohledat,sla bych asi takovou cestou
@nikolamlyncekova https://domaci.ihned.cz/c1-66859510-za-rodice-k... zkus pozjistovat,jestli by to byl i tvuj pripad a vesla by jsi se,budou to spoustet nebo to je cerstve zpustene,tak asi na kraji by mohli vedet nejvice...
@somalicats není to problém ale Mamka už je na té stránce 5 let a pořad se nic neděje ani mamce nedávají zpětné vazby
@marcicek84 ano také sem četla ale já se v tom nevyznám a Mamka mi tvrdí ze takové pravidlo není ale také sem to četla a také si to myslím jen nevím jaky krok podniknout
@nikolamlyncekova Oni normálně fungují, ale jestli jsi už plnoletá, tak s ní nic řešit nebudou. Ono to chce se aktivně starat, prostě si to teď budeš muset přebrat Ty sama. Navíc jak už jsem psala, každý případ je individuální a konkrétní postup Ti poradí buď právník, který se specializuje na tuto oblast práva (a toho si budeš muset zaplatit), nebo bezplatná poradna, což je i toto.
@teate no někdy je důležité číst ...
@somalicats ano děkuji jsem plnoleta teprve rok takže se snažím stále hledat nějakou cestu. Exekuci spouštět budu ale děla na černo nemají mu co vzít
@nikolamlyncekova No, pokud dělá načerno a občas něco pošle, tak se můžeš leda tak smířit s tím, že ty peníze neuvidíš.
@j.a.n.i no prave sem zkoušela psát tady jestli někdo nemá zkušenosti.
Nechápu že ho teď nemůžeš udat, že ti peníze v zápětí poslal, když dluží 100tis. Když dluží, tak dluží a evidentně dlouho. Tedy nezbývá než si vzít právníka a řešit s ním, bohužel každá rada je dnes dráha a zadarmo ti nikdo nic moc nepomůže. Každopádně držím pěsti 🍀.
Jinak ano o tom že by výživné převzal stát se uvažuje, ale.myslim že to zatím neprošlo, ale v plánu to je jen po nějakou dobu hradit za rodiče a pak to po něm vymáhat. Jako za mě je to nesmysl, proč stát, potažmo my všichni pracující máme platit za druhé, když ti si nadělaaji decka a nechcou za ně zaplatit. Jako možnost pracovat máme všichni, jen stačí chtít.
@zuzangel no mužů ho udat na policii trestní oznámení jen pokud nezaplatí 4 měsíce v kuse pokud zaplatí a dva tři měsíce nezaplatí a pak zaplatí bohužel udat ho nemůžu a exekuci když podám nic tím nedostanu nemají mu co vzít
tak je ti 19 nebo 21? mas v tom nejaky zmatky.
@nikolamlyncekova zavolat na kraj na soc. odbor treba a poradit se tam,oni budou vedet,i podminky a jestli se vejdes nebo ne.Tim ale asi vyresis budoucnost ne minulost - jeho dluh 100 tis.
@marcicek84 jenže do budoucna mi to je k ničemu já chci zpětně vymáhat bohužel co si budem těch peněz je hodně a dokonce má další děti je v dluhu před 300 tisíc a ať se stará jak chce když není schopny se postarat tak nemá děti dělat. Budu zkoušet ještě tu soc a uvidím no. Na soudě mi poradili ať si sepisu zadost 260 nebo něco takového a to je ze ho soud vyzve k tomu aby uvedl práci příjem bydliště a takové věci ale to nevím zda projde plus ještě chci spustit exekuci kterou Mamka stopla ale on děla na černo nemá žádný jakoby majetek nemají mu co vzít
@nikolamlyncekova Tak i když dělá na černo tak snad někde bydlí a má nějaké věci ne? Nebo je bezdomovec?
Dobře si rozmýšlet s kým mít dítě.