Ženy, mám neskutečné dilema. Mám stále možnost začít konečně normální život, dostat pěknou práci, žít s novým přítelem a usadit se..háček je v tom, že to z několika důvodů nějde ve městě, kde momentálně bydlím...bydleli bychom cca 90 km daleko...s otcem malého se snažím vždy rozumně domluvit, i když málokdy to jde..má zájem malého vidět...nepředpokládám, že mi může stěhování zakázat..ale asi budu mít prosblém s tím, že si bude stěžovat na ospodu na to, že mu znemožnuji styk se synem,,,vídali se 3x týdně...ted by to asi tak časté nebylo,,kdyby dejme tomu požádal o svěření dítěte do péče, ale já bych ho vychovávala v normálních životních podmínkách a jje zcela zdráv a v pořádku, je nějaká reálná šance, že by mi ho přesto vzali?Minulé uterý soud ustanovil, že mám nyní malého v péči já
@vojtisek2007 máme to dohodou...bohužel naše dohoda nijak zvlášt nevznikla, neshodli jsme se,,,on si naklad podmínky, že malého bude vídat 3x týdně plus 1x14 dní víkend a podle toho se musím řádit, ačkoliv se mi to někdy akt nehodí....opravdu nechci kvůli tomu, že mám strach, že mi ho vezmou tady trčet a čekat na zázrak..samozřejmě pokud by hrozilo, že mi ho vezmou, tak bych to neudělala ale
@barborapolakova takže v rozsudku o svěření je, že s dítetěm se otec bude vídat dle dohody....no a teď se situace změnila (stěhuješ se kvůli práci) dohoda bude taková, že jednou za 14dní víkend, když ho bude chtít vidět kdykoliv mezitím, ať si dojede...jestli v rozsudku vyloženě nemáte Po+St+víkend jednou za 14dnů nemůže celkem nic, samozřejmě může prudit a jak píšeš tak asi možná i bude, ale to je tak všechno, a teď jsem koukala, že je malýmu něco přes dva, tak pochybuju,že by soud nastolil byť jen střídavou péči. Znám to, všechno jede podle otce, mámy vychází vstířc aby dobře bylo....
@vojtisek2007 Může dát k soudu, že nesouhlasí se stěhováním dítěte...
Šmarjá 90 kiláků snad není zas taková hrůza, aby nemohl za malým přijet. Spousta lidí to jezdí denně do práce a zpět.
@nutricnihodnota Když je to takový kousek, tak ho může matka vozit, ne...
@barborapolakova S mým ex jsme od sebe vzdálení 100 km. Dceru jsem mu od začátku dávala častěji, než byla ofiko dohoda, prakticky jsem mu ji tam expedovala každý víkend. A to u nás je jedna podstatná komplikace - ex neřídí (sice má řidičák, ale bojí se řídit a nechce jezdit delší trasy, obzvlášť do Prahy). A jde to. Někdy jsem vezla já, jindy si busem přijel on. Teď už je to jednodušší, dcera jezdí autobusem sama a vídají se tak, jak si to sami domluví. Nehledej komplikace, pokud má ex o dítě zájem, tak nevidím důvod, proč by se s ním nemohl stýkat. Takže pokud je problém v předávání ve všední den, tak zintenzivněte víkendy a je to. Jednou jste si spolu pořídili dítě a už kvůli němu byste se v tomhle směru měli umět domluvit.
@j.a.n.i Tak určitě. Nebo se můžou střídat, to už je na nich.
@j.a.n.i to muze, ale pochybuju ze ny uspel...
@vojtisek2007 Pokud se s dítěte stýká 3x týdně, tak nemusí být bez šance, neb o bydlišti dítěte rozhodují oba rodiče.
@j.a.n.i pokud ho má ve výlučné péči tak ne, rozhoduje jen ona, tak mi to bylo řečeno advokátem, i na ospod, pokud by byl ve střídavé péči, tak ano, stejně jako ona bude rozhodovat k jakému bude chodit lékaři, co očkovat/neočkovat, apod....
@vojtisek2007 Nikoliv, o zásadních otázkách rozhodují dle NOZ oba rodiče, bez ohledu na to, komu je dítě svěřeno do péče a bydliště mezi zásadní otázky patří... stejně jako třeba na nepovinné očkování je potřeba souhlas obou rodičů.
V tomto pripade muze Baro zadat znovu na soude o stridavou peci, ktera pravdepodobne rozhodne ve prospech jeho pozadavku. Jestli ma o dite zajem budete muset k tomuto pristoupit. Resila jsem to. Nastesti soudkyne byla supr zenska a rekla, ze vzhedem k jeho narocne praci mimo trvale bydliste musi pozadavek zamitnout a smi o nej zadat az bude mit vyresenou peci v dobe sve prace a v miste trvaleho bydliste. Jinde totiz nema zazemi.
Tak zakázat to nemůže,ale může požádat o změnu formy péče,protože jednostranným rozhodnutím jednoho rodiče by byla omezena dosavadní péče,a to není v zájmu dítěte a není to fer vůči druhému rodiči. Chápu proč chlapi chtějí střídavky,nechtějí děti do výhradní péče matky..přesně z tohoto důvodu. Matka si najde jiného,vezme dítě a nazdar. Z docela dost pečujícího otce je víkendový. Nový přítel je s dítětem víc než on. Obrana bývá útok,vztahy se kazí..máme militantního otce.paráda.
@barborapolakova ahoj, pokud máš šanci žít konečně život tak, jak si ho představuješ, s fajn prací a přítelem...neváhej,nebo budeš později litovat. Nepíšeš kolik je malému...tak problémy může dělat kvůli vídání kdy se mu zachce, znám z vlastní zkušenosti, maléhio máš v péči ty a otec má určeno kdy se s ním bude vídat, nebo to máte na dohodě ? Pochybuju že kvůli tomu, že bydlíš 90km daleko a on se smalým nemůže vídat 3x za týden by ho soud svěřil do jeho výhradní péče, to je blbost, mohl by žádat o střídavou a i tam je to na uváženou - měnit školu/školku co týden....apod....