Stěhování - styk s otcem

barborapolakova
7. bře 2016

Ženy, mám neskutečné dilema. Mám stále možnost začít konečně normální život, dostat pěknou práci, žít s novým přítelem a usadit se..háček je v tom, že to z několika důvodů nějde ve městě, kde momentálně bydlím...bydleli bychom cca 90 km daleko...s otcem malého se snažím vždy rozumně domluvit, i když málokdy to jde..má zájem malého vidět...nepředpokládám, že mi může stěhování zakázat..ale asi budu mít prosblém s tím, že si bude stěžovat na ospodu na to, že mu znemožnuji styk se synem,,,vídali se 3x týdně...ted by to asi tak časté nebylo,,kdyby dejme tomu požádal o svěření dítěte do péče, ale já bych ho vychovávala v normálních životních podmínkách a jje zcela zdráv a v pořádku, je nějaká reálná šance, že by mi ho přesto vzali?Minulé uterý soud ustanovil, že mám nyní malého v péči já

vojtisek2007
7. bře 2016

@barborapolakova ahoj, pokud máš šanci žít konečně život tak, jak si ho představuješ, s fajn prací a přítelem...neváhej,nebo budeš později litovat. Nepíšeš kolik je malému...tak problémy může dělat kvůli vídání kdy se mu zachce, znám z vlastní zkušenosti, maléhio máš v péči ty a otec má určeno kdy se s ním bude vídat, nebo to máte na dohodě ? Pochybuju že kvůli tomu, že bydlíš 90km daleko a on se smalým nemůže vídat 3x za týden by ho soud svěřil do jeho výhradní péče, to je blbost, mohl by žádat o střídavou a i tam je to na uváženou - měnit školu/školku co týden....apod....

barborapolakova
autor
7. bře 2016

@vojtisek2007 máme to dohodou...bohužel naše dohoda nijak zvlášt nevznikla, neshodli jsme se,,,on si naklad podmínky, že malého bude vídat 3x týdně plus 1x14 dní víkend a podle toho se musím řádit, ačkoliv se mi to někdy akt nehodí....opravdu nechci kvůli tomu, že mám strach, že mi ho vezmou tady trčet a čekat na zázrak..samozřejmě pokud by hrozilo, že mi ho vezmou, tak bych to neudělala ale

vojtisek2007
7. bře 2016

@barborapolakova takže v rozsudku o svěření je, že s dítetěm se otec bude vídat dle dohody....no a teď se situace změnila (stěhuješ se kvůli práci) dohoda bude taková, že jednou za 14dní víkend, když ho bude chtít vidět kdykoliv mezitím, ať si dojede...jestli v rozsudku vyloženě nemáte Po+St+víkend jednou za 14dnů nemůže celkem nic, samozřejmě může prudit a jak píšeš tak asi možná i bude, ale to je tak všechno, a teď jsem koukala, že je malýmu něco přes dva, tak pochybuju,že by soud nastolil byť jen střídavou péči. Znám to, všechno jede podle otce, mámy vychází vstířc aby dobře bylo....

j.a.n.i
7. bře 2016

@vojtisek2007 Může dát k soudu, že nesouhlasí se stěhováním dítěte...

nutricnihodnota
7. bře 2016

Šmarjá 90 kiláků snad není zas taková hrůza, aby nemohl za malým přijet. Spousta lidí to jezdí denně do práce a zpět.

j.a.n.i
7. bře 2016

@nutricnihodnota Když je to takový kousek, tak ho může matka vozit, ne...

somalicats
7. bře 2016

@barborapolakova S mým ex jsme od sebe vzdálení 100 km. Dceru jsem mu od začátku dávala častěji, než byla ofiko dohoda, prakticky jsem mu ji tam expedovala každý víkend. A to u nás je jedna podstatná komplikace - ex neřídí (sice má řidičák, ale bojí se řídit a nechce jezdit delší trasy, obzvlášť do Prahy). A jde to. Někdy jsem vezla já, jindy si busem přijel on. Teď už je to jednodušší, dcera jezdí autobusem sama a vídají se tak, jak si to sami domluví. Nehledej komplikace, pokud má ex o dítě zájem, tak nevidím důvod, proč by se s ním nemohl stýkat. Takže pokud je problém v předávání ve všední den, tak zintenzivněte víkendy a je to. Jednou jste si spolu pořídili dítě a už kvůli němu byste se v tomhle směru měli umět domluvit.

nutricnihodnota
8. bře 2016

@j.a.n.i Tak určitě. Nebo se můžou střídat, to už je na nich.

vojtisek2007
8. bře 2016

@j.a.n.i to muze, ale pochybuju ze ny uspel...

j.a.n.i
8. bře 2016

@vojtisek2007 Pokud se s dítěte stýká 3x týdně, tak nemusí být bez šance, neb o bydlišti dítěte rozhodují oba rodiče.

vojtisek2007
9. bře 2016

@j.a.n.i pokud ho má ve výlučné péči tak ne, rozhoduje jen ona, tak mi to bylo řečeno advokátem, i na ospod, pokud by byl ve střídavé péči, tak ano, stejně jako ona bude rozhodovat k jakému bude chodit lékaři, co očkovat/neočkovat, apod....

j.a.n.i
9. bře 2016

@vojtisek2007 Nikoliv, o zásadních otázkách rozhodují dle NOZ oba rodiče, bez ohledu na to, komu je dítě svěřeno do péče a bydliště mezi zásadní otázky patří... stejně jako třeba na nepovinné očkování je potřeba souhlas obou rodičů.

naho31
9. bře 2016

V tomto pripade muze Baro zadat znovu na soude o stridavou peci, ktera pravdepodobne rozhodne ve prospech jeho pozadavku. Jestli ma o dite zajem budete muset k tomuto pristoupit. Resila jsem to. Nastesti soudkyne byla supr zenska a rekla, ze vzhedem k jeho narocne praci mimo trvale bydliste musi pozadavek zamitnout a smi o nej zadat az bude mit vyresenou peci v dobe sve prace a v miste trvaleho bydliste. Jinde totiz nema zazemi.

andelka
9. bře 2016

Tak zakázat to nemůže,ale může požádat o změnu formy péče,protože jednostranným rozhodnutím jednoho rodiče by byla omezena dosavadní péče,a to není v zájmu dítěte a není to fer vůči druhému rodiči. Chápu proč chlapi chtějí střídavky,nechtějí děti do výhradní péče matky..přesně z tohoto důvodu. Matka si najde jiného,vezme dítě a nazdar. Z docela dost pečujícího otce je víkendový. Nový přítel je s dítětem víc než on. Obrana bývá útok,vztahy se kazí..máme militantního otce.paráda.