Prý nemusím souhlasit s přespáváním 4leté dcery u otce

qqqqqqq
21. bře 2017

Nekde sem slysela ze nemusim souhlasit s navstevama prespavani ctyrlete dcery u otce,co je na tom pravdy prosim?

caverina
21. bře 2017

@qqqqqqq přijde mi to jako nesmysl..

majaaa82
21. bře 2017

@qqqqqqq A proč nechceš, aby holčička spala u otce? Je tyran/násilník, alkoholik či feťák? Protože jinak tomu nerozumím...

qqqqqqq
autor
21. bře 2017

@majaaa82 alkoholik,manipulator

caverina
21. bře 2017

@qqqqqqq bohuzel☹ale někdy bohudík...

pavla833
21. bře 2017

@qqqqqqq Pokud by se styk dcery s otcem řešil soudně, musela bys prokázat, že je skutečně alkoholik atd., že není vhodné, aby tam dcera přespávala, případně, že tam ani spát nechce. S dcerou by patrně udělala pohovor paní ze sociálky a udělali by i šetření u otce doma.Někdy dojde i na psychologické posudky. Takže nemusíš souhlasit s tím, aby dcera u otce byla přes noc, pokud by ale on na tom trval, musela by ses obrátit na soud. Případně se zkus nejdřív obrátit na sociálku.

majaaa82
21. bře 2017

@qqqqqqq Dík za odpověď... držím palce, ať jednání s úřady zvládneš.

lenisek35
23. bře 2017

@qqqqqqq JDe o to, jestli máte soudem nařízené návštěvy nebo máte soudem posvěcenou dohodu. Pokud dohodu, nemusíš s tím souhlasit a nikdo ti nic nemůže.

pavla833
24. bře 2017

pokud je soudem schválená dohoda rodičů, ve které je upraven styk dítětě s otcem, tak se musí dodržovat úplně stejně jako kdyby soud rozhodl bez dohody rodičů. Samozřejmě pokud by v dohodě bylo jen uvedeno, že se dítě svěřuje do péče matky, nemusíš otci dceru na noc dávat

rosyyy
18. srp 2017

Mile maminky rada bych se zeptala jak to funguje kdyz mame s bývalým partnerem dohodu o vydání dcerky.ma ji každý druhý vikend a jeden den v týdnu na 6 hodin.male je rok a 4 měsíce.a uz po mě chce aby ji mal i na prespani ..mne to pride ze je brzo v takom veku ..ja chci pockat kdyz male bude víc aspoň tři roky.
Říkal že to da na soud .víte mi poradit jak soud v tomhle jedna???asi už poda návrh i na upravu styku lebo ma pocit že ji ma malo ..
Budu velice ráda za rady,protože uz nevim jak s nim mam jednat .

ivular
18. srp 2017

@rosyyy A ten víkend u otce i přespává?
Každopádně vzhledem k věku dcerky mně ten styk připadá dostatečný.. Nebo bych zkusila otci nabídnout ještě jedno odpoledne, protože to přespávání je na dítě vždy největší zátěž.
A OSPODka na to říká co? Pokud by byla dobrá, mohla by i promluvit s otcem, aby na to přespávání ještě netlačil.
Pokud by to došlo až k soudu, záleželo by především na osobě soudce. Např. střídavku většina soudců neodklepne dříve, než jsou dítěti alespoň tři roky. Na druhou stranu jsem ale četla o případu, kdy soud nařídil střídavku u devítiměsíčního mimina (ale mám pocit, že s tím matka souhlasila).

rosyyy
18. srp 2017

Když ji ma tak neprespava..je len na 6 hodin.a v tydnu na 4 kvuli jeho práci. Skousela jsem aby ji mel popřípadě ještě jeden den v týdnu ale to uz kroutil nosem ze jezdí do prace.on už chce celý víkend aby i prespavala.socialni pracovnice zatim neříká nic.dlouho jsme tam nebyli na začátku kdyz jsme spisovali dohodu.ale není moc prijemna rikala ještě předtím ze v tom nevidí problem aby nemohla přespavat uz i v takom veku a to ji bylo 8 mesicu

rosyyy
18. srp 2017

@ivular
@ivular a ta střídavka se mysli ten vikend jak u ni je ??nevím si pod tím predstavit aby to bylo až tak na půl např.ze týden u mě a týden u nej.to bych nechtela

ivular
18. srp 2017

@rosyyy Střídavkou se myslí plnohodnotné střídání dvou domácností - Tvé a otcovy. Zpravidla to bývá týden a týden, ale může být i asymetrická.
Nedivím se, že toto bys nechtěla - pro většinu malých dětí je to šílený stres. Ale snad Tvůj ex nic takového požadovat nebude.

A např. těch 6 hodin zvládá dcera jak? Není problém při loučení s Tebou, apod?

rosyyy
18. srp 2017

@ivular nevim si predstavit takovou stridavku.fakt nevím.no chce to dat na soud aby u nej prespavala.tak asi navrhne i něco jinyho nevim co od něj cekat.rikal ze tak nechce ale teď tvrdí uz něco jinyho.
Když mala odchadzi tak je to ruzny raz se drží jak klist někdy place a někdy jde.porad ji rikam ze se jde hrat a ona sama jde.je to furt jine

aktakd
18. srp 2017

Ja si myslim, ze by melo jit predevsim o dite. Dite ma pravo na oba rodice. Pokud je dite na otce bezne zvykle, tak nejak nevidim duvod, proc by nemohlo stravit noc u sveho otce?

ivular
18. srp 2017

@aktakd Naprosto souhlasím, že především jde o dítě. Takže pokud by přespávání u otce nezvládalo psychicky dobře (což by v takto nízkém věku nebylo výjimkou), nelze se ohánět tím, že "otec má taky právo".

andelka
24. srp 2017

My jsme se rozešli později,ale od toho 1+ byla ideální doba kdy dítko mohl uspat i někdo jiný než já. Pokud je dítě v druhé domácnosti už zvyklé,tak bych to pomalu zkusila,od 2 let určitě. Někdy to není úplně snazší nebo lepší čekat na nějaký věk, tři roky jsou období kdy obvykle přichází více změn,maminka do práce,školka..A to už by bylo fajn kdyby bylo dítě zvyklé bývat u otce i na noc,na víkend.

rosyyy
24. srp 2017

@andelka my jsme spolu ani nemysleli.rozesli jsme se ještě před narozením.a bylo to vselijaky nechtel pak chtěl ji vidat..ale musela jsem ho přesvědčit a doslova jsem za ním jezdila aby a ni trávil čas.
Po dohodě souhlasil ze s prespavanim zacneme od 2.5roku a se uvidi.neni nikde napsano ze od roku nebo 2 nebo 3.dulezite je aby bylo pripravene a nemelo pak nasledky.pro mě osobne bych brala aby moje dítě prespavalo někde jinde az po 3 letech.kdy uz bude víc medzi detma jine prostredi.jine podminky prostě az kdyz bude trochu sociálně jinde než je teď..ale každá maminka to má jinak a hlavne ne každe dite je ze svým otcem od začátku.