Dobrý den, měla bych takový dotaz.. Dceru (4 roky) mám ve své péči, s jejím otcem máme vyhrocené vztahy a tak podal návrh k soudu a chtěl by minimálně střídavou péči. Nikdy jsem mu v kontaktu s dcerou nebránila, ba naopak jsem mu ji dávala i navíc než ji měl podle soudu mít. Situace je teď taková, že jsem byla s dcerkou u zápisu do školky ve svém městě a její otec byl u zápisu do školky v jiném městě, bez ní, bez rodného listu a mého souhlasu. Do školky jsem volala a zkoušela nějak paní ředitelce vysvětlit, že s sebou neměl ani rodný list, tak jak dceru mohla školka zařadit do přijímacího řízení? Nehledě na to, že mi paní ředitelka odpověděla, že se poptá na ospodu kam spadáme a zavolá mi zpět. Samozřejmě zpět nikdo nevolal, za to mi volal dcerky otec, že mu paní ředitelka po mém telefonátu hned volala a řekla mu, že je dcera přijatá. Jak by jste se prosím teď zachovaly vy ?? Dá se situace nějak řešit? Dcera se hůř adaptuje, přijde mi tedy zbytečné dávat ji do dvou školek. Sám otec se totiž sám zmínil o horší adaptaci přímo v návrhu, který poslal na soud…
Jsem z celého tohoto “boje” opravdu unavená a vůbec už nevím jak situaci řešit.
Předem díky za vaše odpovědi.
@mollyweasley To sice ano, ale zapsat dítě bez jakéhokoliv dokladu? U nás ve školce mě velice dobře znají(učili už mě),ale žádost musela být podepsána oběma rodiči, rodný list jsem musela doložit a také potvrzení o očkování. Otec ani jedno neměl
a nelze ti? ze ji prijaly? opravdu prihlasku podepisuji oba, i rozvedeni rodice, priklada se osobni rodny list...mozna by stalo za to si tam dojit a videt prihlasku jestli treba nezfalsoval podpis!!
Trochu mlží, že dceru přijali. U nás je RL součástí přihlášky, to samé potvrzení od lékaře, bez toho nelze jít k zápisu. Pochybuji, že by mu ředitelka řekla, nevadí, dodáte později. Podpis na přihlášce mohl sfalšovat.
Rodný list se jenom předkládá, mohla toto vynechat. To uz ted nikdo nedokáže. Nicméně bez potvrzení o očkování ji přijmout nemůže, pokud do konce prázdnin nebude mít 5 let.
Podpis stačí jeden, ředitel jedná v dobrém úmyslu shody mezi oběma rodiči.
Snad každá přihláška vyžaduje rodný list a potvrzení od lékaře, takže pokud to není nějaká soukromá školka ( kam by slíbil dodat papíry později), tak pochybuju že by ji bez toho přijaly. Nehledě na to, že se opravdu uvádí podpisy obou rodičů.
S přijetím do MŠ musí souhlasit oba rodiče. Pokud se nedomluví, rozhoduje soud.
Dítě může být přijato do obou MŠ, ředitelka nemá povinnost zjišťovat, jestli jsou rodiče ve shodě, automaticky předpokládá, že ano.