Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, zda jste založili svému mimi účet v bance?
Jelikož nemám čistý štítek a své problémy musím dořešit, tak nevím, zda by mi na účet miminka mohla přijít exekuce.
Chtěla bych jí nějaký dobrý dětský účet založit a posílat na něj nějaké penízky, aby jsme něco naspořili, ale bojím se obstavení účtu exekutorem ☹
Myslíte, že exekutor na něj bude moci???
No a u jaké banky kdyžtak jste mimi účet zařídili???
Je možnost pak z účtu platit a vybírat-když budu chtít třeba koupit nějaké hračky?
Nebo ne a mohu ho pouze sledovat, ale na finance nesmím vůbec sáhnout?
Dávají k němu i hned platební karty a nebo až dovrší nějakého věku?
Jsem si něco vygooglila, ale u některých nabídek dětských účtů nepíšou vše-takže vlastně nevím nic ☹
Díky všem 🙂
@angeldevildarling Co já vím, tak na úspory dětí exekutoři ze zákona nesmí.
@angeldevildarling když jsem dělala v era spořitelně tak si takto matky nechávali na děti dělávat dětské účty na rodičovské příspěvky právě proto aby jim na účet nemohla exekuce
@angeldevildarling Na detske ucty se exekuce nevztahuji. Taky znam z praxe pripady, kdy si mamky nechaly posilat rodicak na detsky ucet, protoze na svem mely exekuce. JInak s nakladanim je to pak slozitejsi a zalezi na nastaveni te konkretni banky. Vybirat se da ale vetsinou jenom na pokladne (je treba si zjistit poplatky), platebni karty se obvykle vydavaji az od 8 let veku, stejne tak pres internetove bankovnictvi se da spise jen kontrolovat stav a sledovat pohyby, ale rodice nemaji pristp k aktivnim operacim - zadavani prikazu k uhrade, trvalek atd. Takze urcite veci se obejit daji, ale porad to jsou ucty nastavene primarne spis jako sporeni pro deti a ne jako bezne transakcni ucty.
@angeldevildarling aháá...takže tobě hrozí exekuce, ale jsi i tak schopná dítěti spořit jo? To je trochu zvláštní...co nejdřív bych si být tebou vyřídila vlastní záležitosti a pak řešila spoření pro dítě, protože jestli to neuděláš, tak byť něco našetříš, tak to pak stejně utáhneš za nějaký svůj průšvih, dle mého.
Jinak o dětském účtu bych nepřemýšlela min. do 15 let věku dítěte, je to absolutně zbytečné. A když spořit, tak do podílových fondů, kde je nejvyšší zhodnocení.
@angeldevildarling jestli jsem to správně pochopila, chceš účet na jméno malé, aby na něj nemohli exekutoři, ale abys s ním mohla sama volně nakládat a běžně ho používat ... uvědom si ale, že to tvé problémy nevyřeší a stejně pořád budeš žít ve strachu, že tě exekutor doběhne ... na tvém místě, místo domlouvání účtu na jméno dítěte bych si v bance raději domluvila dobrou půjčku s nízkejma splátkama na splacení dluhů ... měla bys klid, žádný strach z exekuce, sice by ses třeba musela po nějaký čas uskrovnit, abys mohla půjčku splácet, ale zase bys mohla klidně spát ... řešit dluhy založením dalšího účtu mi nepříjde zrovna chytré 😠
bych si taky raději řešila své problémy.. jelikož pokud Ti hrozí exekuce a ty chceš dítěti spořit...paradox ne? A co budeš dělat, až Ti vezmou střechu nad hlavou? Bych první splatila dluhy a pak spořila, je to logické... to co vymýšlíš se Ti časem vymstí....
Tak mám vyřízeno-nejjednoduší pro mne bylo zavolat své bankéřce a ta mi doporučila Berušku od nich ( a nebo od ČS je prý výhodné úročení ) , takže jsem si ke svému osobnímu účtu ještě nechala udělat spořící na malou u stejné banky KB..
No a já jsem už čistá, takže se nemusím bát, že by malé na to mohl někdo někdy sáhnout. 🙂
Ta jedna jízda na černo se mi teda prodražila-kdybych na to husa pitomá nezapoměla a hned došla zaplatit 🙂 Tak hlavně, že to mám už z krku a nikdo mě nebude otravovat ...
Nezalozili, penize co dostane v obalce davame do prasatka doma. Jinak souhlasim s predchozimi prispevky, nejdriv si pores splaceni dluhu.
No tak ja som názoru,že najprv by si si mala vyriešiť problémy a pak nad tým uvažovať....my inak miminku zakládame sporiaci účet hneď od narodenia....už sme boli aj v banke...chceme šetriť tak aby malo v 18,resp.keď bude chcieť začať sama plánovať nejakú pomoc do života...my sme nedostali nič a chceme byť lepší rodičia...
Nezaložili a ani neplánujeme, peníze které dostal jsme drze utratili za jeho potřeby (nová kvalitní autosedačka, cyklosedačka). Až bude potřebovat, budeme to řešit z našich úspor, stejně jsou to společné peníze. Ovšem s dluhy to nemá nic společného, to je potřeba řešit jinak.
Navíc se domnívám že podle nového obč. zákoníku je problém z těch dětských účtů vybírat (v některých případech to snad musel odsouhlasit i soud).
angeldevildarling rozhodně by sis mněla ohledne financí nechat poradit. Máš miminko a hrozí ti exekuce? Tak to je moc špatne....Samozřejme, nechci tě soudit, nevím, proč to tak je. Ale měla by ses vážne zamyslet nad svojí a mimčova budoucností. Začít šetřit pro díte je správny krok. Rozhodne od toho neupust. Mám moc dobré reference od svých známých, který se rozhodli s příchodem dítete zhodnocovat své peníze a obrátili se s tým na p. Žídka z investiční společnosti gti. Já taky nad tím uvažuju, mám našetŕenou celkem slušnou sumičku a ráda bych jí zhodnotila. Nejprv se ale musíš vyhrabat z potíží, které máš a pak začít šetřit pro mimčo. Možná ti poradí pro tebe něco výhodnější než účet pro mimčo.
Ahoj holky je tu některá co poradi
@angeldevildarling a nebylo by lepší se zajít poradit přímo do nějaké banky? Tady to budou spíše asi jenom dohady, pokud se tu nenajde maminka přímo s tím stejným problémem.