Dobrý den,naše děti od babiček dostávají k svátkům a narozeninám peníze a já jim je schovávám. Ráda bych je ale dala někam na nějaký spořící účet nebo něco podobného kde by byl aspoň nějaký úrok. Nechci je mít doma,abych do nich nezačala šahat 🙂 Poradili by jste mi? Děkuji
@kristyna1088 Ahoj, my máme oba s manželem spořící účet u Unicredit Bank a jsme spokojení... v době kdy jsme jej vyřizovali, byl nejvýhodnější "na trhu" jak je to nyní nevím, možná jinde nabízí ještě něco výhodnějšího... dlouho jsme se na to nedívali a neporovnávali... 😉 🙂
anakolut A musí se tam posílat každý měsíc určitá částka nebo ne?
@kristyna1088 Ne, nemusí. Alespoň já to tak nedělám. Je to spořící účet, u běžného je to u nich možná jinak, to nevím.
Hlavně si nedelejte investiční fond, který začali ve velkém nabízet, ja za rok co tam mesíčně zasilám 1000kč tak mi tam chybí 350kč 😖 Tak že ve finále poskytuju bance peníze a ješte za to platím 😖 Jinak souhlasim s *anakolut Airbank je super banka jak na pujčky tak spoření 🙂
Za nás také Airbank. Spokojenost největší
@kristyna1088 Nemusí. Posíláš to, co můžeš a nebo nemusíš dobu nic.
U běžného útču taky úročí, ale člověk musí 5x měsíčně zaplatit kartou (což někdo splní raz dva, někdo vůbec, ale tak jako tak se za ten účet neplatí, takže úročení na běžném účtu je příjemný bonus).
Děkuji za rady 🙂 Mrknu na ten Airbank
@kristyna1088 jj, airbank je v tomhle super - můžeš si tam i nastavit různé obálky, což mi vyhovuje moc. Ale myslím, že třeba Equa bank má výhodnější úrok
@kristyna1088 taky mam airbank a naprosto je m spokojena. Jen tedy opravim informaci o uroku, twn je 1,1% ale pokudma nekdo u nich bezny ucet a 5x zaplati v mesici kartou, ma uroceni jak na beznem tak na sporicim 1,5%. Ja beznej nemam, jen sporici tak mam urok 1,1%.
A airbank navic poskytuje Top 3 garanci, tzn jejich urok bude vzdy patrit mezi prvni tri nejvyssi na trhu, co se tyka srovnatelnych produktu u bank, coz je urcite pozitivum.
A co strasne ocenuju, tak se daji udelat virtualni obalky, az 10 jich jde. Nasi taky zacli male sporit, takze tam mam samostatnou obalku Alence od babicky, pak Alence od nas, pak obalku na dovolenou u more, na auto atd..je to super.
Airbank u me boduje cim dal vic, kdyby tu meli pobocku, tak bych si nechala udelat i bezny ucet, ale bohuzel, zatim neni.
Taky máme Airbank a doporučuju 🙂 Bez poplatků, nemusíte dávat určitou částku 🙂 Já mám i klasický i spořící, takže úročení 1,5%. A u nás budou otevírat i pobočku takže max spokojenost 😀
airbank😉
@78marcela tak vyber z bankomatu u cizi banky mas u airbank taky zdarma, tak me jen toto napadlo, kdyz jejich sít poboček není tak rozšířená. Schválne juknu do ceníku. Ja si ten beznby ucet nemuzu vynachválit. za vysoký tarif tam mam czk učet, czk spořák, eur ucet, eur spořák. 2platební karty a jeste uvazuju o platební k eur uctu
V poslední době se diskuse o spořících účetech zase docela rozjíždí, psal o tom třeba dTest:
https://www.dtest.cz/clanek-4639/finance-kdo-se...
já na zjištění aktuálně nejlepšího spořícího účtu používám web http://ucetsporici.eu/
Takže Fio banka nic takového nemá?
@kachnicky Proč jste si zřizovala produkt o kterém nic nevíte? Na IF není nic špatného, je to dobrá věc, ale musíte vědět, jak funguje a není to pro každého. Cca rok je běžná doba na splacení poplatků v případě, že jste se rozhodla je splácet postupně a ne předem.
Za sebe doporučuji spořící účet airbank. Úrok 1,5% a vše mám bez poplatků a na rozdíl od dětských účtu, kde je při větší částce při výběru potřeba souhlas soudu, můžu peníze kdykoliv vybírat, když třeba kupuji autosedačku, atp. Zatím ho mám půl roku a jsem spokojená.