Ahoj holky, bydlím s přítelem v baráku který jsme koupili na hytoteku cca před 3 lety. Není zkolaudovanej tudíž tam nemůžeme mít trvalé bydliště. Trvalé bydliště máme u rodičů. V červenci čekáme mimčo, chtěla jsem se zeptat mohu si tedkom požádat o nějaké peněžní prostředky?? Práci zatím oba máme ale je to na prd v téhle době.
Po novému už se nehraje na trvalé bydliště ale na skutečné bydliště. Můžete zkusit zažádat. Maximálně to zamítnou.
@sanyy22 máte práci? Tak na co peněžní prostředky od státu? Dostaneš mateřskou a pak rodicak. Ano,doba je na prd,ale myslím,že jsou na tom jiní mnohem hůř. Přídavky až po narození...Možná budeš mít nárok na porodné,které se odvíjí podle příjmu... Já byla na neschopence,chlap byl jediný,kdo nosil peníze,plus tedy já nějakých pár tisíc nemocenská,ale žádat o peněžní prostředky mě teda nenapadlo🤦♀️
@sanyy22 to že zkrátili úvazek ale máš napsat hned
Nevím co by jsi chtěla od státu. Pokud máš odpracováno kolik máš mít na mateřskou, dostaneš mateřskou, potom budeš mít rodičovský příspěvek, takze tyto "prijmy" budeš mít určitě. Jestli dosáhnete na přídavky na děti, nebo porodné, to už je případ od pripadu. Jinak osobně nevidím jediný důvod, proč by ti měl stát přispívat na živobytí. Máte hypotéku, koupený dům, tudíž mezi chudáky nespadate. Jestli nemáte peníze a jste na tom spatne, prodej barák, nebo at si tvůj chlap najde práci na plný úvazek, stejně bude živitel rodiny. Jo doba se s nikým nemazlí, kor teď.
Nevím, jaké příspěvky bys chtěla... pokud máš nárok, dostaneš mateřskou a pak rodičák. Podle příjmů může být přídavek na dítě,... ale jinak? A být tebou, tak tu diskuzi smažu, než se tu do tebe pustí