Zdravím, mám exekuci kvůli mé hlouposti (strhávají mi ji z rodičovské), chlap je cizinec a zajímá mě, zda můžeme nové auto napsat na syna 4 roky ? Byl by zapsán pouze jako majitel, provozovatel a pojistník by byl chlap (majitel být nemůže kvůli tomu, že je cizinec a nemá trvalý pobyt).
Je tu někdo, kdo tohle řešil nebo někdo, kdo tomu rozumí ? Pouze odpovědi na otázku !!!
Podle me lze,tak jak pisou v odkazu,co jsem poslala. Proto si take spousta lidi v exekuci zaklada detske bankovni ucty.
@martinka_33 To by nám nepomohlo, protože pokud pracuje a prozatímně bydlí tady, tak musí mít auto napsané zde.
@kristyn86 Děkuji moc, myslela jsem si to.
@stastnamatka07
Tak good luck mit dite s nekym,kdo tady nema ani trvaly pobyt.Snad ti jednou nezmizi nekam za kopecky a nebudes muset resit peci o deti a alimenty soudne.
Proc nesplatis svoje zavazky nez si poridis auto?
@zelenaesmolda Ptal se tě někdo na tvůj názor ? Víš prd a budeš mleté p*čoviny.
@stastnamatka07
Tak staci mi vedet,ze mas exekuci a kupujes si auto.Normalni je nejdriv splatit sve dluhy nez si poridim novy majetek.Teda normalni je dluhy nemit-krome hypoteky.
Zkus se prihlasit do Vymeny manzelek,dle tveho vyjadrovani by ses tam skvele hodila.
@stastnamatka07 myslím, že by to soud neschválil
@zelenaesmolda Přesně na takové jsem čekala 🤣🤣
Až na to princezno, že jsem si prvně žádala o splátkový kalendář, který byl schválen, další měsíc jsem měla možnost to zaplatit a neschválili mi to, neboť už byl soudem schválen kalendář. Tak se neser do věcí, do kterých ti je prd 😉 Tobě může být úplně jedno, co je můj chlap za národnost a zda tu trvalý pobyt má nebo ne.
@ukki Z jakého důvodu soud ? Soud do toho není třeba tahat dle právnické diskuze 😉
@stastnamatka07
Jak rikam,vyjadrovani mas zrale na Vymenu manzelek.Mimochodem tedka navysuji honorar,byla upoutavka.Mela bys to zvazit.
@zelenaesmolda co když má zuby? To ji nevezmou...
@stastnamatka07 odkud je? Vzdycky jsem mela za to, ze muzes mit napsame auto ve sve zemi ale jezdit v nem v jine...
@stastnamatka07 myslim to tak, že tu žijí třeba ukrajinci, ale i rumuni poláci, slováci, němci, človek ti potkává různá auta s různými značkami, takže je mají registrovaná v zemi svého původu ale žijí a jezdí s nimi u nás. Takže by si mohl auto registrovat v zemi, kde má trvalý pobyt, ale používal by ho normálně tady. To nejde?
@martinka_33
To je fakt,ze zuby jsou tam dost podstatna podminka.
😀
Ak máte na nove auto,tak snad máte aj na úhradu dlhov.Vyplatte dlhý a nemusíte špekulovať na koho napísať auto.
@snehurka845 to nevíš, nemusi být nove, muze to být ojetina, i kdyz pise nové 🤔 dluhy pul mega, ojetina za 100 litrů, umoří dluhy o petinu a tatik nema cim jezdit do práce. V takovym pripade bych taky dala prednost auto a splátky nschala jak jsou.
@stastnamatka07 jde o to, že chceš napsat něco na nezletilého, tak myslím, že to musí přes soud a pak taky cokoliv budeš s tím autem chtít dělat musí taky přes soudu, třeba bez soudu ho neprodas apod
@snehurka845 Starejte se o sebe, pokud nevíte. Vaše odpověď není to, na co jsem se ptala.
@martinka_33 Přesně tak .. dluhy jsou xxx tisíc a auto stálo pár tisíc a to že napíšu nové auto neznamená, že je úplně nové, na to fakt nemám. Ale měli jsme auto předtím, které se pokazilo a teď jsme koupili ,, nové ,, aby chlap mohl jezdit do práce.
@ukki Podle toho co posílala paní za odkaz, kde na tu samou otázku odpovídala nějaká právnička, tak si to mohu udělat, je to mé auto za mé peníze a moje dítě.
@stastnamatka07 mám doma právníka, který tvrdí opak, zkus se ještě někde poptat dalšího odborníka
@martinka_33 Tak to neni a nikdy nebylo, auto musi byt vzdy registrovane tam, kde bydli majitel.
@stastnamatka07 to není pravda. Rozhoduje opatrovnický soud.
@ai30 myslis kvuli pojisteni? Jak to delaj delnici co tu maji jen prechodny pobyt? A jsou tu treba pul roku, rok? To by mohlo být řešení 🤔
@ukki No nevím, paní byla taky právnička a psala opak.
Zřejmě bude nejlepší se zeptat na dopravce, kde to řeší denně.
A ve sve zemi si auto přihlásit muž nemůže?