Ahoj holka taková blbá otázka. Ale kolik tak utratíte za jídlo pro 4 členou rodinu? Tak aby to nějak dalo na celý měsíc. Přijde mi totiž že máme velký výdaje v tomhle.
my jsme zatim jenom dva a uz mi to prijde az az :D holt jidlo extreme za ten rok zdrazilo..a taky me to stve. nejdriv jsem myslela ze je to tim, ze objednavame jen kosik nebo rohlik cz, ale tim to vubec neni..
@dyechampion no mi povídej. Od drogerie, plen, UM, maso... A 5000
A to jsem ještě nepricetla nájem a drogerií atd
@pginka o najmu a poplatků ani nemluvim
@monique9754 ja vyhodim měsíčně kolem 25 000 Kč jen tak Fučík a kde mám oblečení? No mazec
Dva dospeli, dve deti, z toho jedno este moc neje- cca 10.000 kc mesacne, ale je v tom aj nejaka drogeria, plienky atd
Nákupy Cca 15 tisic, plus minus, někdy víc, je v tom drogerie, úklidové prostředky, proste všechno co koupím v supermarketu.
Já + 4leta dcera cca 5000kc/měsíc. Je v tom vše, co snime a vypijeme, třeba i nějaké to kafco nebo zmrzka na výletě, do restauraci nechodíme, jo s není v tom zahrnuté stravné ve skolce. Snažím se dost promyslet co kupuju, hodně nakupuji v akcích, ale ne hnusy, hodně koukám na složení, vařím ze zdravější surovin atd. Kdyby bylo nutné, o něco bych to srazila dolu, ale i bych za jídlo dokázala utratit mnohem víc. Na akcích a slevach ušetřim fakt dost.
Jinak kdyz jsem ještě žila s manželem, tak to bývalo tak 12 tis a to v tom nebyly zahrnuté jeho obedy v praci..
Ja, pritel, 19ti mesicni dcerka. Ciste za jidlo a nejakou tu kosmetiku kolem 7000. Veci pro malou do toho nepocitam. Snazim se nakupovat hodne v akcich, varit treba na dva dny a kolikrat ani nevarim, protože jí pritel v praci. To si pak pro sebe a pro malou udelam jen nejakou rychlovku
@magdanaty ja taky chodim po akcich, nepocitam nejakou susenku kdyz jdem s kramu nebo tak. Do školky starší zatím nechodí. No a malá vlastne neni kojena takže to je prostě ještě mliko na víc
8-9 000
Nás je obvykle 5, a úplně přesně to spočítané nemám,ale je to kolem 12 tis.
@monique9754 my dame 8 -9000 a jsme tri (z toho 1 je dite 1,5 roku) a je to ciste jen jidlo. Ale jsme zavislaci na ovoci a zelenine a vubec nic nemame domaci ani treba prisun od pribuznych.
@dejvitka my taky ne. Ja mam tedy 2,5 letaka a 6 měsíční takze to už ma i prikrmy a ono to prostě naskace
2 dospělí+roční syn zhruba 7 tisíc
Ty sme traja a minieme cca 30 tisic na jedlo, ale hodne chodime do restik/objednavame.
Sme tři a cca 5000 , ale nevarime denně, jídlo máme třeba na dva dny, někdy se podaří na 3.
@monique9754 15-20 tis. Ale já to moc neřeším a má ráda kvalitní jídlo a prvotní suroviny, ne nějaké polotovary. A to neberu jídlo v restauracích a pod (ale to teď skoro není, dovoz jídla pro mne co se týče kvality je hodně špatný, ztrácí to veškeré kouzlo). Asi by to šlo o dost levněji, i dost jídlo vyhazuji. Ale nic mne nenutí to dělat jinak....
tři dospělí a dvouleté dítě, cca 16 000-18 000 měsíčně (týdenní nákup kolem 4000 plus nějaké dokupovačky přes týden), vaříme každý den, většinou oběd i teplou večeři.
@monique9754 nás je 5 a kolem 25k měsíčně je to teď určitě (všichni doma). Je to čistě jídlo, bez kosmetiky, drogerie, objednávek atd.
13-15tis, čistě jen nakupy potravin, neni v tom drogerie
13.000,- az 15.000,-, ale je v tom i drogerie. A to obe deti jeste poradne neji 🤦
Jo a meho chlapa najednou osvitilo, ze je zelenina zdrava... 🤷 (Sportovec, ani gram tuku, ale pokud zelenina nevonela masem nejedl ji dobrovolne), takze to bude o to vic, jestli mu to vydrzi.
měsíčně jídlo asi kolem 16 tisíc. 4 členná rodina. Týdenní nákup je jen zelenina aspoň za600, maso třeba 1500, další potraviny určitě 2000
2 dospělý, 2 děti (6 a 4) cca do 8 - 10 tis - potraviny, drogerie, vaříme obden, když jsou děti ve školce tak 1x za tři dny pro sebe.
My jsme 3 členná rodina a utratime za jídlo asi 3000 - 4000 ale já hodně pěstuji zeleninu a ovoce a chováme hodně drůbeže a králíky. Takže máme domácí kuřata, králíky, kohouty, kachny, husy, med, vajíčka. A děláme si mošt, kyselé zelí, kečupy, protlaky atd. vše možné i nemožné 😉
@monique9754 my jsme 6ticlena a jen za jídlo měs utratíme 15000 Kč😇