Ahoj holky, nevim jak prekonat strach z budoucnosti. Prichazi krize a uz ted to citit, je mene pracovnich nabidek a nemuzu sehnat praci.
Nevim co delat, bojim se, ze skoncim pod mostem. Ten strach je obrovsky.
Prace je a bude. Spis jde o to, zda se uvolis delat i neco, co je tak trochu "pod uroven" (zamerne v uvozovkach). Kdyz se nebudes bat prace, nebudes mit problem ji sehnat 🙂
Nevím, odkud jsi a co umíš, ale jsem přesvědčená o tom, že kdo pracovat chce, práci najde. Na čas jde přece vzít i "horší" práce, pokud budeš šikovná, i v takové se vypracuješ nebo získáš zkušenosti, které ti pomohou za čas najít práci lepší. Důležité je nevypadnout z pracovního procesu. Mám pár známých, které si jednoduše zvykly nepracovat, už se nedokáží začlenit do každodenní rutiny, to mi přijde nejhorší.
@sudylichozrout To je jedno jaka práce, ja budu i uklizet. Nemam s tim nejmensi problem. Pry ale bude obrovska nezamestnanost.
@lv Jak se divam na pracovni portaly, prace je malo a bude jeste min.
Prestan se hrozit veci, ktere jeste nenastaly a ani neni jiste, zda nastanou. Zatim se nezamestnanost prilis nezvysila a ani neprisla nejaka extra vlna propousteni. Hodne asi zalezi na tom, co umis, ale neboj, prace bude vzdycky.
Před 20 lety jsem nemela na slovensku ani na jídlo.Tři mesíce jsem beznadejne hledala a nic.Našla jsem inzerát na pokojskou do Prahy mám vystudovanou SPŠ a čistila jsem záchody.Nyní sebe i deti živím jako delnice ve fabrice a fabriky nabíraj ve velkém.Práce je .Není třeba si vybírat máme deti musíme brát co je.
A co jsi dělala předtím? Vystudováno máš co? Jestli jsi z Prahy nebo jiného většího města, rozhodně se nemusíš bát.
@letalnica Mam Obchodni akademii a pracovala jsem ve fabrice. Ziju v Ostrave.
@shaun40 Ve velkem? To vazne? Ja se divala na stranky firem a psali, ze do konce roku neprijimaji.
V Hrabové určitě nabírají 🙂
Tak Ostrava je asi trochu problém, no.
U nás na Berounsku jsou všude reklamní poutače že přijímají lidi.Obchody ,sklady,fabriky.A z obchodní akademii mám na lince 4 kolegyne.Minulý týden k nám nastoupila brigádne holka z titulem Bc.Bude u nás kým neco nenajde.Přišla doba kdy se nebude hrát na školy.Je strašne moc absolventu z maturitou a málo deti studuje řemeslo.Myslím že učetnich a rúznych kancelářskych profesí je asi pomálo.Ale nijak to nesleduji.Ja mám rada práce kde nemusím přemýšlet😂.Píchnu si a opouštim zamestnáni.Naše účetní tam chudinka sedí kolikrát i do 21.00hod.A to má končit v 16.00hod.
Práce cz.Ostrava Hrabová operátor výroby 18000až 19000kč je to manpower.Pod inzerátem je červene Nutne vás potřebuji.
@shaun40 Ano, neozvali se. Znama tam pracovala dva tydny, nepotrebovali lidi tak ju propustili. Takhle to chodi v Hrabove.
www.volnamísta.cz operátoři,prodavačka,pracovnice cool centra.Je tam i nabídka práce operátor plat aź 26000kč
Jdi do jakékoliv agentury, nabírají. A navíc tam teď potřebuji lidí, hlavně o prázdninách. Mám spusty známých co pracují v Hrabové od Sangwoo, Brembo i v Pegatronu aj.pokud makas jak mas nevyhodí te jen tak, takze psat, že tak to chodí v Hrabové, no 🙂. Kdo chce pracovat, pracuje u tebe mi to zatím přijde, že hledáš výmluvy.
@tasimia Nejsou to vymluvy, ale fakta.
Jdi do jakékoliv agentury, práci budeš mít.
Pracomat .operátoři automont ,pracovnice do svíčkarny rodinny podnik.A našla jsem už asi 20 pracovních nabídek venovala jsem tomu 5min.
Indeed 5 volných pracovních míst do Alberta do Ostravy na doplňování zboží.Já tam bydlet tak ve středu nastupuji i z hotovou lékařskou prohlídkou.
@shaun40 Kde to je? Myslim ten Albert. Ja tam byla osobne, taky jsem posilala zadost do Kauflandu, ale odepsali, ze nevyhovuji.
Agentúra Indeed
Prostě je všechno špatně, bul na koleni a cekej až umřeš......... Jo takovou mám kámošku a mám co dělat abych ji nenakopala, do zadku. Upřímně? Já mám VOŠ v lukrativní oboru.... Technickém.... A jak jsem začala? Jako technik dodavatelské kvality... Ano kancelarska ale k tomu taky tahání beden s materiálem ve skladu, ruční testování kvality, přebírání špinavých zaolejovanych kovových dílu od čehož jsem měla alergické reakce. Pak jsem kvůli dojíždění přesedlala na malou firmu, kde jsem místo slibované asistentky těch oddělení přebírala v plesnive bývalé hospodě mezi mysima polyuretanove desky a hliník a x dalších věcí. Jako alergik jsem se slušně nadejchala prachu. Pak jsem, šla do fabriky kde jsem tahala 50 kg skříně pro PC rozvaděče. Nikdo se se mnou neparao, brali nás u huby, kdyby mi nepomohli ukrajinští a runsti přátelé se kterými se přátelim dodneška, tak tam zdechnu. A pak.... Jsem dostala konečně pozici odpovídající své kvalifikaci, vyhrabala jsem, se až na inženýrskou pozici.... Co tím chci říct, kdo chce hledá způsoby, kdo nechce důvody. Mám toho za sebou hodně, hodně jsem musela zkousnout. A bude li třeba, tak po rodicaku zkousnu také. Uvědomuju si, že pracovní trh aby fungoval potřebuje taky, trochu pokory. Holt jsou období, kdy vyleze ze školy nabuseny vysokoškolák, dělá prsa jak chce hned velký plat, k tomu auto a všem velet a pak jsou období, kdy se udrží ti, co se umí zatnout a taky prostě sleví z nároku a něco předvedou. Ono vyvolených je spousta, ale opravdových vyvolených už mene. Mimochodem, také mám kromě titulu i Obchodní akademii.
https://www.uradpraceostrava.cz/vyhledat-praci/ - Bylo nalezeno 545 pracovních nabídek. účetní, asistentka ředitele, ekonom,... neřekla bych, že je práce málo
U nás v práci jsme na pokraji sil, protože nejsou lidi. U nás se nic takového nekoná. Asi jak kde. Ale nevidím to tak horké
Práce je - ne treba zrovna ta ideální, kterou by jsi chtěla, ke které jsi kvalifikovana, máš praxi - ale než pod most, dá se jit do obchodaku apod.