Potřebovala bych inspiraci. Doposud jsme jedli k obědu na Štědrý den klasický Kubu. Bohužel spíš ostatní z donuceni, jelikož já ho mám ráda. Partner ho nejí, dcera už taky nechce. Tak se chci zeptat, co děláte na oběd vy ? U nás v čele rodině se dělá právě Kuba jen ségra dělá čočku, ale tu já dělám na Nový rok. Díky.
Zelná polévka
Dělám hovězí vývar...přes den máme pak slané občerstvení + cukroví, takže oběd jako takový nemáme.
Houbové rizoto, kubu u nás také nikdo nejí, rizoto je takový kompromis.
Nic. Mame snidani a pak nejake zobani az do casne stedrovecerni vecere, kterou mivame okolo 16. Max. 17.h. nenazrany chlapi a kluci muzou treba obrat maso z polivky nebo si daji vinnou klobasu.
U nas je borsc.
Jime jen polevku, zobe se cukroví. Večeřime brzy. Už tak kolem páté. Pust nedržíme. Letos vůbec ne, když budu ve 12tt, ale u nás v rodine to zvykem nebylo. Můj muž snida Vanocku a pak až veceri, což nechápu 😄
Oběd neděláme žádný. Máme bohatou snídani a pak brzkou večeři. V mezidobí jsou na zobání chlebíčky, zelenina, ovoce a cukroví.
Ráno vánočka a cukroví po celý den. Na oběd dělám houbovou polévku (manžel říká brmaboračka) - brambory, mrkev, celer, houby + koření a zásmažka. A k večeři klasika bramborivý salát a řízky 🤣
Dělám krkonošský hubník. Ten miluju. Jako dítě jsme mívali vinnou klobásu s chlebem.
Kdo nevydrží bez oběda, dá si vánočku s černou omáčkou.
Nic, hodně se nasnidame, uzobavame cukroví a jednohubky a věceri me kolem 5.
My máme klasickou vinnou klobásu. 😀 Peču ji v troubě. Děláme jí jen na vánoce, v průběhu roku nikdy. Dělá to tak odjakživa i moje mamka, tchýně dělala navíc i rybí polévku a pak vinnou klobásu. Já ji teda moc nemusím, ale zbytek rodiny se na to těší a mě to vyhovuje skrz rychlou přípravu, protože na Štědrý den jezdíme dopoledne bruslit i s rodinou švagrové a neměla bych pak už čas a energii vyvařovat. 🙂
Máme rybi polévku.
Mame zelnou polévku deti hovězí vývar.Pak nějaké slané bdobrot a pak večeři.Tchýně zas dělá hrachovou polévku.
Od dětství si pamatuju, že byla zelňačka a kdo ji nechtěl jedl do večeře chlebíčky. Manžel tuhle tradici miluje, ale musí být domácí sloní žrádlo (pomazánka), s jinou by je nechtěl. 🫣😀
Snídaně - vánočka a kakao, k obědu má dcera vývar a my vydržíme do večeře s chlebíčkama. Kolem 16 hodiny večeře, aby si stihla užít dárků.
Taky máme rybí polévku, pro lepší zasycení do ní opékám krutonky z rohlíků. Pak se dá hlad do večeře vyřešit nějakou ovocnou svačinou.
Když jsem byla malá, mívali jsme krupicovou kaši. Dnes nemíváme většinou nic, zobeme cukroví.
Na Štědrý den máme maximálně polívku.... celý den se uzobává cukroví, ovoce... a večeře je dříve. Oběd u nás nedává smysl
Ja delam hraskovou polevku,s oprazenymi krutonky a slaninou. Jinak se zobe cukrovi,chlebicky a vecere na 17 h max. Kdyz jsem hyla dite,k obedu nic nebylo,drzel se pust. Proto se ted rada naz..ru 😂
Jedli jsme doma vždycky kyškovou polívku.
Rybí polévku.
Kulajdu
Houbova smetanova omacka s vanockou 😁 Luxus... 🤤