Oběd na Štědrý den. Co děláte?

alice180
19. pro 2024

Potřebovala bych inspiraci. Doposud jsme jedli k obědu na Štědrý den klasický Kubu. Bohužel spíš ostatní z donuceni, jelikož já ho mám ráda. Partner ho nejí, dcera už taky nechce. Tak se chci zeptat, co děláte na oběd vy ? U nás v čele rodině se dělá právě Kuba jen ségra dělá čočku, ale tu já dělám na Nový rok. Díky.

jane46
19. pro 2024

Houbova smetanova omacka s vanockou 😁 Luxus... 🤤

linusha
19. pro 2024

Zelná polévka

sarihy
19. pro 2024

Dělám hovězí vývar...přes den máme pak slané občerstvení + cukroví, takže oběd jako takový nemáme.

alianan
19. pro 2024

Houbové rizoto, kubu u nás také nikdo nejí, rizoto je takový kompromis.

konidana
19. pro 2024

Nic. Mame snidani a pak nejake zobani az do casne stedrovecerni vecere, kterou mivame okolo 16. Max. 17.h. nenazrany chlapi a kluci muzou treba obrat maso z polivky nebo si daji vinnou klobasu.

katule1990
19. pro 2024

U nas je borsc.

shirilka
19. pro 2024

@alice180 Oběd jsme na Štědrý den nikdy neměli, drží se půst (zlaté prasátko) až do večeře, jíme okolo 16:30. V manželově rodině je zvykem na oběd hrachová polévka a pak až večeře.

palja
19. pro 2024

@alice180 u nás jí každý to, co má rád. Holky chtějí řízek a hranolky a my lososa a salát. To stejné bude i k večeři.
My půst nedržíme, každý si dá, co chce.

felis
19. pro 2024

Jime jen polevku, zobe se cukroví. Večeřime brzy. Už tak kolem páté. Pust nedržíme. Letos vůbec ne, když budu ve 12tt, ale u nás v rodine to zvykem nebylo. Můj muž snida Vanocku a pak až veceri, což nechápu 😄

miryp
19. pro 2024

Oběd neděláme žádný. Máme bohatou snídani a pak brzkou večeři. V mezidobí jsou na zobání chlebíčky, zelenina, ovoce a cukroví.

martulka88
19. pro 2024

Ráno vánočka a cukroví po celý den. Na oběd dělám houbovou polévku (manžel říká brmaboračka) - brambory, mrkev, celer, houby + koření a zásmažka. A k večeři klasika bramborivý salát a řízky 🤣

saralinda
19. pro 2024

Dělám krkonošský hubník. Ten miluju. Jako dítě jsme mívali vinnou klobásu s chlebem.

jaja01k
19. pro 2024

Kdo nevydrží bez oběda, dá si vánočku s černou omáčkou.

alubif
19. pro 2024

Nic, hodně se nasnidame, uzobavame cukroví a jednohubky a věceri me kolem 5.

alice180
autor
19. pro 2024

@jane46 počkat jakoze houbovou omáčku (houby, koření, ocet, smetana ) a k tomu místo vdolku vánočka? 🙂

cherie24
19. pro 2024

My máme klasickou vinnou klobásu. 😀 Peču ji v troubě. Děláme jí jen na vánoce, v průběhu roku nikdy. Dělá to tak odjakživa i moje mamka, tchýně dělala navíc i rybí polévku a pak vinnou klobásu. Já ji teda moc nemusím, ale zbytek rodiny se na to těší a mě to vyhovuje skrz rychlou přípravu, protože na Štědrý den jezdíme dopoledne bruslit i s rodinou švagrové a neměla bych pak už čas a energii vyvařovat. 🙂

alice180
autor
19. pro 2024

@alianan jo houbovy rizoto mi neprojde 🙂

alice180
autor
19. pro 2024

@cherie24 o ty vinný jsem taky dost premyslela a to prostě jenom samotný nebo s bramborem

squezy
19. pro 2024

@alice180 šišky s mákem.

jasminek2012
19. pro 2024

Máme rybi polévku.

pakeros
19. pro 2024

Mame zelnou polévku deti hovězí vývar.Pak nějaké slané bdobrot a pak večeři.Tchýně zas dělá hrachovou polévku.

michaela666
19. pro 2024

Od dětství si pamatuju, že byla zelňačka a kdo ji nechtěl jedl do večeře chlebíčky. Manžel tuhle tradici miluje, ale musí být domácí sloní žrádlo (pomazánka), s jinou by je nechtěl. 🫣😀

Snídaně - vánočka a kakao, k obědu má dcera vývar a my vydržíme do večeře s chlebíčkama. Kolem 16 hodiny večeře, aby si stihla užít dárků.

rosalindamelinda
19. pro 2024

Taky máme rybí polévku, pro lepší zasycení do ní opékám krutonky z rohlíků. Pak se dá hlad do večeře vyřešit nějakou ovocnou svačinou.

korin
19. pro 2024

Když jsem byla malá, mívali jsme krupicovou kaši. Dnes nemíváme většinou nic, zobeme cukroví.

patypresdevaty
19. pro 2024

Na Štědrý den máme maximálně polívku.... celý den se uzobává cukroví, ovoce... a večeře je dříve. Oběd u nás nedává smysl

kristyn86
19. pro 2024

Ja delam hraskovou polevku,s oprazenymi krutonky a slaninou. Jinak se zobe cukrovi,chlebicky a vecere na 17 h max. Kdyz jsem hyla dite,k obedu nic nebylo,drzel se pust. Proto se ted rada naz..ru 😂

mollyweasley
19. pro 2024

Jedli jsme doma vždycky kyškovou polívku.

rajdamajda
19. pro 2024

Rybí polévku.

bessinka
19. pro 2024

Kulajdu

enoli
19. pro 2024

@alice180 my máme také vinnou klobasu. A k tomu co kdo chce - někdo pečivo, někdo salát.