Máte tip na dárek pro rodiče?

lamiaaa
4. pro 2024

Ahoj holky, omlouvám se za tuhle diskuzi, ale mám pro ně jen samé kravinky, nic pořádného a Vánoce se blíží. Samozřejmě mi řeknou, že nic nechtějí 🙄 . Co vy letos nadělujete svých rodičům anebo tchánovcům? Nějaký opravdu "trhák"? Dáte mi tip? Nejlíp něco do domácnosti, případně na zahradu, ale i cokoliv jiného uvítám (jen prosím ne oblečení, žádné dárkové poukazy ani kosmetiku). Buďto společný dárek anebo i každému zvlášť.

klokanka31
4. pro 2024

@lamiaaa Co mobily?

lobella
4. pro 2024

@lamiaaa roboticky vysavac/sekacku

berenika39
4. pro 2024

Neřešíme ve velkých penězích, omlouvám se všem, ale dárky za tisíce jsou peklo. Já tchánovcům i mámě objednávám z eshopů, o kterých vím, že používají. Maličkosti, věci užitečné, udělám z toho balíček. Tečka. U nás je to o jednom dárku. Ok, syn dva, vnučka pět🙂))))

radkazenklava
4. pro 2024

Dáváme maličkosti, jelikož nic nechtějí, nepotřebují a pokud ano,tak si to koupí sami a my "mladí " nemáme utrácet. Dávali jsme poukazy na různé degustační menu, ale nenadchlo je to. Letos dostanou fotoknihy s vnoučaty, pak fotokalendáře. Babičky ještě beránkovou deku a děda kávové předplatné, společně ještě sadu vín, které mají rádi. Ségra kupuje tchyni automatické kolečko. Ráda pečuje o zahradu a mají ji do kopce.

veru181
4. pro 2024

U nás bývají jistota lístky do divadla.

reeeza
4. pro 2024

Já na drahotu nehraju. Dárky nax do 1500kč pro rodiče. U sester do 1000kč.

Můj taťka pořád něco doma vyrábí a zkouší- sýr, likér atp. Takže dostane sadu na domácí výrobu piva 😁. (Cena 1200kč)

Mamka si ujíždí na esenciálních olejích, dostane na ně kufřík. (Cena 700kč). A peněženku ( Cena 600kč), protože je pořád ztrácí. Ještě přemýšlím že bych jí do ní koupila mini gps lokátor 😂 ale to už by toho bylo moc ;)

Pozoruj co rodiče baví ve volnu a nech se inspirovat...nebo to sem napiš, nějak pomůžeme 🙂

reeeza
4. pro 2024

Jinak na ebay jsem narazila na parádní sadu na vlastní výrobu whiskey/ ginu. ( diy whiskey/ gin kit).

Taky fajn dárek 🙂 ( koupím přítelovi)

zmrzlinka
5. pro 2024

Letos jsem všem dospělým udělala balíčky sušeného ovoce+ oříšky a kafařum kafe a chlapům ještě flašku.A nazdar.At si to s ní a vypijou.Co mám furt vymýšlet.Kazdy si koupí sám po čem touží.

viktorie586
5. pro 2024

Ahoj, chápu tě, taky mi vždycky říkají, že nic nechtějí, ale nějaká radost je stejně potěší. 😊 Já letos vsadila na drobnosti, co jsou praktické a osobní – třeba hezký parfém, kvalitní kosmetiku nebo vitamíny a doplňky stravy, které se hodí každému. Jsou to takové dárky, které využijí a nemusí za ně sami utrácet. A hlavně mi přijde, že je to takový milý kompromis mezi něčím užitečným a zároveň pozorností.

renat23
5. pro 2024

@lamiaaa minule vánoce jsme jim dali párovou masáž a letos mám vymyšlenou solnou jeskyni a nějakou dobrou kávu . Snažím se vždy nějaký zážitek, protože co chtějí nebo potřebuji si hned koupi a na otázku co by si přáli tak jako u vás NIC

teate
5. pro 2024

@lamiaaa My jim dáváme pobyt na zámku, ale to možná považujete za poukaz? 🙂

badyr
5. pro 2024

My letos pro mé rodiče kupujeme zážitkovou degustaci vín s večeří. Před lety jsme společně byli (je to krásně prožitý večer), užili si, rodiče na to rádi vzpomínají a mají rádi víno. Víme, že tohle je potěší.

rosalindamelinda
5. pro 2024

@berenika39 opět souhlasím, aspoň někdo, kdo se taky nebojí napsat, že furt jenom dárky nebo dokonce drahé dárky jsou peklo, přesně 🙂 Doporučovala bych rodičům nadělit spoustu lásky a pozornosti, říct jim, že je máš ráda a obejmout je velmi pevně. Protože třeba my někteří už nemáme to štěstí, že bychom měli oba rodiče a mohli jim tohle říct... Taky můžete vzpomínat na tvoje dětství, prohlížet si stará alba nebo si můžete s rodiči něco zahrát, třeba staré dobré karty 🙂 prostě dát svůj čas a né dárky...

safulik
5. pro 2024

@lamiaaa já letos našim pořídila wellness s večeří. Budou se 45 minut čachtat v pivu, a pak se nadlábnou. Samozřejmě nic nechtěli 🤷🏼‍♀️

prejeta_zaba
6. pro 2024

@rosalindamelinda Jeeejda ty jsi zase originální! To ostatní totiž asi nedělají, jenom koupí poukaz za tisíce a jinak po rodičích ani neštěknou. 🙄 Už vidím, jak si celá rodina necháme nadělit dárky a budeme mít akorát hromadu keců, že je místo dárků radši obejmeme. 😂 Představ si, že v civilizované světě můžeš i nadělit pěkný dárek, i věnovat dostatek pozornosti. 🤷‍♀️

prejeta_zaba
6. pro 2024

@reeeza Pozorovat a zapisovat si celý rok taky praktikujeme, ale někteří bohužel opravdu žádné zájmy ani přání nemají. To se pak hrozně špatně vymýšlí. 🤔Většinou to skončí právě nějakým poukazem nebo jedlým dárkem, což mě osobně nepřipadá jako moc dobrý dárek, ale v těchto případech jsem fakt bezradná. Většinou starší chlapi.

mischalinka
6. pro 2024

@lamiaaa 📌

anpineapple
6. pro 2024

Minulý rok kávovar, letos robotický vysavač 😊

felis
6. pro 2024

@lamiaaa Tátovi jsem koupila elektricky brousek na nože a nuzky od znacky Lauben (mame ten samy a je fakt super). Vím, že by ocenil i nové teleskopické nůžky na zahradu od Fiskars, ale ty mu koupíme v dubnu k narozeninám.
Maminku už nemáme. Tátově partnerce (naší tete vlastne, protoze je to byvala manzelka taty brachy 😃) jsem koupila pěknou halenku a rukavice a přeje si nástěnný kalendář s řádky pro poznámky, tak ji koupim nejaky se zvířátky. V minulosti mela radost z elektrického nože na krájení a filtrační konvice Brita.

mollyweasley
6. pro 2024

Tchánovcům jsme nechali vypracovat rodokmen ze stran obou jejich rodičů. K tomu dáváme knížku Babičko/dědečku, vyprávěj.
S rodiči jsme dárky zrušili, návštěvy s příjemným posezením jsou pro nás dostačující.

klokanka31
6. pro 2024

@mollyweasley To je dobrý ten rodokmen, a kde jste to nechávali dělat, nebo jste sami pátrali? A kam až jste se dostali?

terulin
6. pro 2024

Tátovi mikinu oblíbeného týmu, mámě knížku , oboum dohromady lístky do divadla. Tchýně si řekla o vysavač, u tchána nevím, myslím, že nejvíc by ocenil pánský výlet s manželem (ten se ovšem brání)...

mollyweasley
6. pro 2024

@klokanka31 Kamarád se tím zabývá už na živnost a myslím, že u jednoho rodiče je rekord 17. století. Nechávali jsme vždycky jenom linii otců. Není to ale akce takhle těsně před Vánocema, protože volný přístup do matriky je až po 100 letech. Takže jsme obvolávali rodinu, jak se jmenovala babička, kdy a kde se narodila... každý věděl něco a zároveň nikdo nic 🙂 Jednou šel manžel na férovku k tchyni se zapnutým mobilem a otázkou "bavili jsme se doma, že si člověk pamatuje své rodiče, jejich datum a místo narození, ale už jenom část svých prarodičů. Jak jsi na tom ty? Vzpomněla by sis?" A doma to pak přepsal a poslal 🙂

asen
6. pro 2024

@mollyweasley Kde jste nechávali dělat prosím? Jak dlouho to trvalo a jaká byla cena? Super nápad..👍😉

asen
6. pro 2024

@mollyweasley Omlouvám se, už to čtu..😁

mollyweasley
6. pro 2024

@asen Pošlu ti kamaráda do soukromé zprávy, jestli chceš, ale netuším, jak to vychází jinde finančně. Za ideální linii jsme dali asi 3000, za jednu jenom 1600, nešla moc dohledat. Takže celkově kolem desítky.

simkrk
6. pro 2024

Ja našim koupila "pranamatku" z decathlonu 😁😊

barumrallyebum
6. pro 2024

Sonicky kartacek mamce.

asen
6. pro 2024

@mollyweasley Budu ráda, děkuju 😉

miryp
7. pro 2024

Tchyni si řeší manžel sám. Táta dostane fotoknihu, set piv ve 0,75 lahvích a k tomu nějaké pochutiny. Prateta (nahradila mi mámu, když zemřela) dostane fotoknihu, knihu oblíbeného žánru a dárkovou sadu kořenících směsí z Koření od Davídka.