Dětská narozeninová oslava. Poradíte, prosím?

ines76
5. lis 2021

Ženy, potrebuji psychopodporu, nesnasim velke oslavy, svoje se mi celkem dari eliminovat a dosud i synovy (slavili jsme jen v rodinnem kruhu), ale ted pri 7.narozkach uz neni úniku :-/ chce pozvat par kamarádů, pivodne jsme planovali klubovnu pri lezecke stene, tzn.program by byl asistovane lezeni, ale to jsme nakonec zavrhli (je to docela daleko, skoro nikdo z kamaradu neleze, kdovi co covid...), domu se nevejdeme, dalsi moznost pujcit si blizkou klubovnu - vyhody vsichni to maji blizko, muzem si tam prinest vsechno svoje (pohoštění) a delat si co chceme, nevyhoda - krome nabytku tam nic neni, co s programem? Alternativne muzem mit i tanecni/cvicebni sal ve stejnem objektu, ale zase, co delat? Mam totalne temno :-/ Seslo by se max.10 prvnacku, mozna par rodičů, ale na ty neni treba brat ohled, vsichni se zname a bylo by to zcela neformalni. Do placeneho animatora se mi nechce, to mi prijde takove umele, nevim... jinak finance celkem nejsou limitujici. Nejakou inspiraci prosim 🤲

pampeliska1313
5. lis 2021

V jakým je to prostředí? Je poblíž nějaký lesík nebo něco? Udělala bych dětem nějakou “poznávací vycházku” s různými úkoly. Ostatně něco na stanoviště, kde se hrají hry, nebo jsou úkoly, lze najít i na obyčejným plácku. Zapojit se můžou i ostatní rodiče, popřípadě úkoly nachystat předem i s vysvětlením třeba i napsaný na papíře a někde připíchnutý (pokud by se nikdo z rodičů nezapojil)

U nás se dětem hodně líbily takový ty hry na hmat/čich/chuť - nastrkat třeba do pytle nějaký věci, oni na to nekoukají a hádají co to je. Kolegyně takhle dávala obyčejný věci - sůl, pepř, citron atd a ochutnávalo se, popř. Klidně i nějaký pohybový hry (moje děti v družině třeba bavila hra na zvířata - každý si vymysli nejaky zvíře, nikomu to neříká a všichni kromě třeba dvou co to hádají, je předvádí) nebo mě napadají molekuly - skupinky se utvoří třeba aby v každý skupině byl stejnej počet dětí jako když si spočítáte dva krát dva - i když už je to takový edukační.🙂

Popřípadě jde z krabic, nějaký deky a pár židlí udělat překážková dráha - my tomu říkali hra na strážný mumie - některý deti dostaly “pálky” který byly z papíru (prostě hromada papíru slepenýho do kornoutu aby to bylo velký) a to byly ty hlidací mumie, který měly zavazany oci a byly rozestavěný ruzne po draze a zbytek dwti se kolem nich snažil dostat aniž by je mumie bacila, nesměla si nich všimnout. Museli podlezat, občas něco přeskočit, pod dekou se proplazit atd. Kdo byl bouchnutej, tak vypadával.
A už mě víc nenapadá.:D

zuzineckah
5. lis 2021

Tak já nevím, ale když se ti nechce do placených věcí, tak asi logicky musíš neco vymyslet sama nebo oslavu nepořádat…proč nejdete třeba na laser game nebo něco podobného ??

pabka
5. lis 2021

Pokud nejsi organizační typ co rad dětem tvoří zábavu, šla bych do placeného animatora. S dětmi to umí, hry a soutěže má připravené, program zná. My máme teda holcicky, ale měli jsme například tvoření s čokoládou, malování keramiky apod. Vždy velký úspěch. Kamarádka vzala děti na dětskou unikovku. Také úspěch.

mysh_me
6. lis 2021

Moje mamka nam vetsinou na oslavu s kamarady pripravovala takovou “bojovku”… hledali jsme poschovavane listecky, plnili ruzne ukoly, lustili rebusy, sbirali indicie, kousky mapy, ktere nas nakonec dovedly k nejakemu pokladu 😊 rada na to vzpominam, ale na to musi mit clovek asi takovou prdlou povahu 😀

irmamala
6. lis 2021

Pokud te neomezuji finance tak muzes udelat nejlepsi party na svete🙂 Pujcila bych si nafukovaci hrad, jestli se na sal vejde, objednala malovani na oblicej a kouzelnika a vecer jim udelala bojovku. Jestli na to nemas bunky jako ja, na fb je pani, ktera bojovky vytvari a prodava, na to krasne zpracovane.

marge_s
6. lis 2021

@ines76 vymluvila bych se na coronu a uzila si rodinneho klidneho odpoledne 😀

betelgeuzz
6. lis 2021

@ines76 já bych se nepouštěla do placených animátorů apod, protože část dětí onemocní, části do toho něco vleze, nakonec příjde pár dětí. Vím, jak kamarádka objednala skákací hrad a nakonec na něm skákala snad sama se svými dětmi.
Zeptala bych se syna, co je baví, jestli Marvelovky, Harry Potter a v tomto stylu se to snažila nachystat. Ať si třeba vyrobí škrabošky, pak můžou dělat např. slalom, hledání pokladu a vše to zabalila do toho tématu. Syn už je taky dost velký, aby se na tom podílel a vymyslel, co je bude bavit. My zrovna dnes budem mít oslavu u nás doma a holky 12 a 10 si chystají program úplně samy.

pabka
6. lis 2021

@betelgeuzz nevím, to není pravidlem tedy, máme za sebou radu oslav a přišli vždycky všichni…

ines76
autor
6. lis 2021

Vsem moc dekuju za podporu, premyslim o tom uz minimalne od leta, narozky jsou na konci listopadu a stejne jsem se nikam neposunula, je to pro me mura...

ines76
autor
6. lis 2021

V lete jsme byli na par oslavach, ale to bylo venku, zmrzlinka ovoce, deti se zabavily beznyma hrama plus par naplanovanych aktivit, konec listopadu je naprd, zima tma a virozy :-/ animatora nechci z duvodu, ze jsme takova neformalni skupina, kde se vsichni zname a je mi divny privest do toho ciziho cloveka. Asi nejstravitelnejsi pro me bude nejaka ta bojovka se siframa s cilem v miste oslavy...

ines76
autor
6. lis 2021

Jinak v rodinnym kruhu jsem to udrzovala dosud, loni nebylo o cem kvuli kovidu, ale letos po tom uz syn fakt touzi, a s většinou potencialnich ucastniku chodi do tridy, takze vymluvy na omezeni kontaktu mi neprojdou :-/

neomenia
6. lis 2021

Ahoj, s dovolením se pripichnu. Taky nevím, co s oslavou, dceři bude 8 a chce pozvat kamarádky. ( Ja bych raději malou oslavu v rodinném kruhu, jsem spíš introvert a oslavy mě ser*u😨 ale dcerce chci vyhovět. Doma ze zkušenosti vím, že se zabaví jen na chvíli, bude to na začátku března, takže dělat treba grilovačku venku nehrozí. S rodiči kamarádek se znám jen trochu a domů si je zvát nechci, nemáme tolik místa, aby tady bylo treba 5 holčiček a k tomu 5 maminek. Teda bylo by to těsné, necítila bych se dobře. A popravdě mě nebaví vymýšlet program na oslavu, to spíš nemám problem je nekam vzít, kde se vyřadí a zabaví samy, finance naštěstí nemusím řešit. ...Prosím o radu zkušené maminky- myslíte, že by osmileté holky ještě zabavila nějaká dětská herna typu Žirafa Čestlice? Nebo je vzít do aquaparku?

janedv
6. lis 2021

skakaci hrad, jde i vnitrni. Daji se koypit "tvorici krabice", kluci, holky, kde jsou sady na vytvoreni neceho jednoducheho (my meli vili sety pro holky a piraty pro kluky), tetovacky (hmyz byl nejoblibenejsi, stala se front), koupit na dort ohnostrojovou svicku a detske sampanske. u nas byli vsichni nadseni a vsechno se delo tak nejak volne, prirozene. Ja chtela slecnu, co by pomahala, ne nutne profesionalnj animatorku, ale nemohla. Ale znama mela animatorku a malovani na oiceje, vazani balonku, syn se taky vratil nadseny. V tomto veku to asi smysl ma...

kattyd
6. lis 2021

Syn chtel taky moc oslavu s kamarady, bylo škaredě tak musela byt doma, mela jsem z toho hruzu, ale nakonec super. Domluvila jsem holky od sousedů (12 a 13 let) že dětem udělají nějaký program a hry, každé jsem za to dala 200 a i to koukaly že tolik nečekaly. Co děcka bavilo: na velikou roli papíru si lehl oslavenec a obmalovali ho, pak tu jeho siluetu vybarvovali a zdobili. Malování na kameny-koupila jsem barvy svítíci ve tmě, tak to se jim moc líbilo. Pátračka (balíčky s poklady pro každého-nálepky, bonbóny atd ukryté v domě a podle mapy a nápověd hledali), tancování - pustila se hudba a když stopla, tak museli zamrznout jako sochy. Pak ještě asi deset různých her holky nachystaly. Za me bylo úplně super že jsem se mohla starat jen o občerstvení a nemusela řešit jak ty děti bavit

ada22
6. lis 2021

@neomenia u osmiletych dětí bych už rodiče nezvala. Jinak holky baví kreativní věci , pískování, výroba slizu, korálky, malování na kameny nebo skleněné dózy na svíčky. Posledně jsme dělali magnetky. Pískové šablony asi měly největší úspěch. Pak jsem jednou měla obrovskou roli z Tiger na vyskrabovani a nebo lakovani nechtu, kde se přidaly třpytky mělo taky úspěch . Pak u kluků i holek boduje bojovka a malování na obličej. Chce si to na party vymezit i rozumný čas cca 3 hodiny.

pabka
6. lis 2021

@neomenia máme devítiletou. Vloni měla tvoření z čokolády (Chocotopia Cestlice), Hop aréna Cestlice má také úspěch. Žirafa je tak na hraně řekla bych, ale asi ještě jo… Aquapark nedoporučuji, nedávno tam byla na oslavě kamarádka a říkala, ze to bylo šílený, nikdo děti nehlidal a měla prý fakt strach, ze tam litaly bez dozoru úplně samy (a to tam měli rodiče objednanou tu místní narozeninovou party, kde by měl být dozor).

neomenia
6. lis 2021

@pabka diiy za tipy, na to mrknu!

ines76
autor
30. lis 2021

Kočky, všem děkuju za psychopodporu a @neomenia chci povzbudit, že jsem to přežila 😅 Nakonec jsem pronajala klubovnu v blízkém kulturáku a připravila nějaké aktivity... ostatní maminky mi říkaly, že toho není potřeba moc, že se děti zabaví samy, ale je fakt velký rozdíl mezi oslavou v zimě versus v létě venku/na hřišti/v domacím prostředí - tam věřím, že se děti zabaví, ale když musí být uvnitř a není tam nic, než co přinesu, tak jsem byla ráda, že mám těch aktivit víc a všechny se využily. Takže oslava se líbila, ale animátorka ze mně fakt nebude a jsem ráda, že mám zase na rok pokoj 😇