Dárek k Vánocům pro 8letou slečnu. Máte tip?

ajja87
2. pro 2024

Holky prosím,dejte tip co kupujete letos své osmilete dceři? potřebuji nějaký tip a jsem letos nějak bezradná.Dostane obal na hudební nastroj, deskovou hru, knížku,nějaké oblečení,ale to je všechno o co si napsala a ja bych pro ní ještě chtěla,, něco,, jenže nevím co🫣 Všechno co dostane jsou tak nějak věci co jí baví...a ja bych chtěla prostě něco wau,co jí potěší,ale vůbec mě nic nenapada... prosím ne lego,to dostává furt a u nás se to postaví, hrají si s tím týden a pak to všechno stejně skončí v jedné krabici a tu vytahnou jednou za půl roku.

budouci_maminka
2. pro 2024

Legoland v nemecku davame nasi 8lete. A pak denicek se zamkem.

stef9328
2. pro 2024

Nase 8 leta dostane krome toho co si prala (a to je krečka+klec, pruhledny obalna mobil- at si ho muze sama nazdobit a vyrobu na squishy), tento budik s lampickou, dale difuzel s oblibenou postavickou, taky termohrnek s oblibenou postavickou, organizer na samolepky (plny samolepkami), OXO vyroba bubble tea, darkovy poukaz do Sinsay, poukazka do kina, mini tiskarna na mobil, nausnice, sada koralek, Pixobitza darkova kazeta z DMka.

lauriak
3. pro 2024

Nasa skoro 8 rocna dostane tasku na gymnastiku, zebriny na cviceni, deskovku, pokemonov, mikroskop, povleceni Bluey,...
To je od celej rodiny.

simkrk
3. pro 2024

U nás stále lego, lahev, ručník se stitchem a plyšák 😁 kolečkové brusle, malý Gabbynin domecek, knížky se samolepkama - egypt, středověk, tancici gymnasticka tycka se stuhou😁 udelam ji balicek sprchacu balea, premyslim ze jeste koupim oxo balicek. 😊 A jeste tam neco asi mam, ale uz nevim co.. 😁🤭

izz76
3. pro 2024

Ve třídě dcery,jsou to čtvrťáci,takže jen o málo straší, frčí squishmallow.

pavca1982
3. pro 2024

Svítící boty s kolečkem

rosalindamelinda
3. pro 2024

Dostane 4 dárky, z toho pokud bude víc oblečení, tak 5-6 dárku a to je jako málo? Ještě něco pro ni chceš??? Neber to špatně, ale myslím si, že to úplně stačí.
Proč by měly malé děti dostávat na Vánoce 10 dárku +/-??? To je rozmazlující postup. Je to strašně do očí bijící konzum. Vánoce jsou dnes obrovský konzum, místo toho, aby to byly pouze skromné křesťanské svátky. Tohle zbytečně vštěpujeme svým dětem a je to škoda...😢
Raději si s ní zazpívej koledy a vysvětluj jí vánoční tradice. Povídej jí o všem možném a pak si hrajte, místo toho, aby měla v ruce mobil nebo jen seděla u TV u pohádek... když budeš chystat vánoční večeři, zapoj ji a věnuj se jí 😉

chemisterka
3. pro 2024

@rosalindamelinda já teda nevím, proč by víc dárků musel být špatný. Nemyslím tím tuna blbosti, ale hezké dárky. Mám dvě dcery, 9 a skoro 5. A doma každá dostane cca těch 10 dárků. Všeho si váží a vím, že si s dárky hrát budou a budou si jich vážit. Nekupujeme si je dárky, ale věnujeme se jim oba s manželem, chodíme na procházky, čteme jim, dodržujeme tradice. Nelíbí se mi tvůj názor, že jen minimalismus je správně a kdo dětem dopřeje víc, se jim automaticky nevěnuje.

chemisterka
3. pro 2024

@ajja87 dcera 9 let dostane nový batoh do školy, 2x lego, které si přála, sadu panenek L.o.l., povlečení se stitchem, mikinu, knihy, deskovku, sadu na vyrábění Djeco, lístek na koncert Poláče a plyšového jednorožce k pomalování airbushem.

izz76
3. pro 2024

@rosalindamelinda To je trapnej komentář. Proč poučuješ co má zakladatelka s dcerou dělat? Jal víš, ze spolu nevaří, nehrajou si, nepovídají atd? Jako,ze ten kdo dává hodně dárku,zákonitě sedí cele dny s mobilem v ruce? Hodně přízemní názor.

rosalindamelinda
3. pro 2024

@izz76 A tvůj komentář je drzej? Proč můj komentář shazuješ, co je ti po něm. Napiš si svůj a starej se o sebe. Já jsem ti vůbec nic nepsala. Jak ty naopak víš, že to dělá atd? Přízemní názor si nech od cesty a laskavě neobtěžuj ostatní diskutující se svým kázáním.

@chemisterka to samé, jako mě je úplně jedno, že se ti můj názor nelíbí. Holt od toho jsou diskuze, aby zde byly napsány různé názory a každému se zkrátka nemusí líbit. Co jako??? Já ti taky nepíšu, že se mi tvůj názor nelíbí. Navíc meleš blbosti, nepsala jsem o žádném minimalismu, ale o obrovském konzumu - kam dneska oslava Vánoc spadla. Těch 10 dárku pro každou holku snad ani nekomentuju, to si děláš srandu? Tak to je moc. To je jako obhajoba, že si všech 10 materiálních dárků zcela váží????? Hej, dobrý stačí... ani ty jako dospělá nevíš čeho by si lidi měli skutečně vážit a tím pádem to těžko naučíš své dcérečky 🙈

izz76
3. pro 2024

@rosalindamelinda První kdo tady začal kázat jsi ty.. Raději vypni mobil a jdi zpívat s detma kolegy,když jsi tak nekonzumní.

rosalindamelinda
3. pro 2024

@izz76 Ale tobě jsem nic nekázala milá zlatá. Ty jsi mě začala kritizovat, takže se nediv, že ti odepíšu tím samým stylem a tonem. Tvl, nejsem na koňovi přes mobil 😀 a neříkej mi, co mám dělat. Znovu ti opakuji staré dobré, starej se o sebe a bude tu klid.
Jako jediná jsem se v podstatě zastala vánočních svátků, které by se neměly slavit jenom dárky, ale měli bychom myslet i na duchovní rozměr. Být vděční za to, co máme apod.

rosalindamelinda
3. pro 2024

Přímo k tématu zajímavý článek na Proženy.cz: Rozmazlené děti. Kolik vánočních dárků opravdu potřebují? Rozhodně méně, než si přejí
https://www.prozeny.cz/clanek/vanoce-kolik-dark...

simkrk
3. pro 2024

@rosalindamelinda ja se zastanu holek, protože vas komentář se mi také nelíbí...
Autorka se ptala na tipy na darky pro dceru... Nedala jste snad ani jeden a začala "poučovat" že ma dcerce vysvětlit vánoční tradice, vařit, péct a zpívat s ni koledy a ne aby byla na telefonu nebo prosedela svátky u tv...😊
Tento komentář bych brala, kdyby se člověk ptal.. Co děláte se svyma dcerkama o vánocích, aby ji to bavilo,nebo ze prave maj problem s tím ze dite je na mobilu a jen se "flaka".. 😁😊
A to ze nekdo dostane 10 darku nebo jen 4 je na kazdem.. Mozna pak více zalezi na hodnote darku... Nekdo muze mit 3 darky za 3 tisice, a nekdo muze mit 10 darku za 3 tisice... 😁🤷
Ale tohle neni předmět diskuze.. 😊
Kazde dite si veci vazi jinak.. 😀🤷
Ja kupuju rozumne a vim co využije, s cim si bude hrat nebo je to prakticke a i neco co me se nelibi, ale vim ze si to moc přeje a bude mit radost... A o tom jsou Vánoce 😊

rosalindamelinda
3. pro 2024

@simkrk Teď jsem sem vložila dokonce článek o tom, že se jsou děti přemírou dárku v podstatě rozmazlovány... a ty to jen potvrzuješ, když obhajuješ jediné - dávání dárků a nic jiného. Všechny to tu obhajujete - dárky, já jediná - svátky. Takže tady jde vidět, jak neuvěřitelně je naše společnost zkažená.
Tyjo, prosímtě, běž nakupovat dárky na nějaký eshop a raději mi už nepiš. Nemáš argumenty. - tvoje poslední věta... A o tom jsou Vánoce. To vůůůbec není pravda. Vánoce nejsou o dárcích. Že si děti budou hrát s dárky a bla bla bla, že jsou praktické a využijou je. ty bláho... Vánoce jsou o času stráveném s rodinou a prožívání tradic.
Ale jo, bohužel je vidět, jak už vaši rodiče špatně vychovali předchozí generace a nenaučili je vnímat Vánoce správně. Nota bene pokud slaví Vánoce třeba nevěřící lidé, taky absurdní 🙉

izz76
3. pro 2024

@rosalindamelinda Jediná zkažená jses tu ty,rozdáváš nevyžádané rady a myslíš si kdoví jak jsi chytrá. Jiste se budeme řídím co psaly někde na webu prozeny,tam jsou určitě odborníci 😆 Absurdní jsou věřící kteří slaví 24 narozeni Ježíše, kdo se trochu zajímá o historii,tak ví,že se ten den vůbec nenarodil. Skutečně datum není známo,ale to by jsi musela číst bibli a nejen věřit co ti kdo nakuká.

kosopemi
3. pro 2024

@rosalindamelinda Vase komentare jsou vylozene hloupe. My s detmi chodime na prochazky, stavime Betlem, zdobime dum, peceme cukrovi, dodrzujeme tradice, venujeme se charite a spoustu dalsich veci. Presto dostanou hodne darku. Nevim, proc bych se mela ridit nejakymi pochybnymi clanky. Vas nazor neni jediny spravny, presto to tady tak predkladate. Kazdy at slavi, jak uzna za vhodne a na co ma.

marketa11112
3. pro 2024

To je zase material. 🙂))
A my třeba chceme sedět u telky u pohádek. I dárečků mají děti víc, protoze během roku nedostávají kraviny. Ale vánoční přání jim plníme a snažíme se o to, aby byly pod stromečkem nadšené. Hraju na piano, koledy znají. Chodíme pro Betlémské světlo, jdeme se mrknout na trhy, na hřbitov neseme svíčky a výzdobu, zdobime dům, pečeme cukroví, s dětmi vyrábíme i ozdoby a věší si je na keře před domem. Apod. A klidně se přiznám k tomu, že o vánocích děti rozmazluji. A budu to tak dělat dál. Nějakej priblblej článek v ještě priblblejsim časopise/ fóru pro ženy, pro mě není relevantní. Mé děti věří na Ježíška a o to jsou Vánoce kouzelnější.

simkrk
3. pro 2024

@rosalindamelinda tak si predstavte... Ze moje dite rozmazlene není... Dceri bude 8,jsem na ni sama a darky ma pouze v tyto vyznamne dny... Vanoce, svatek, narozeniny a podotykam ze dcera ma narozeniny 20.12.
Takze darky vlastně rozdelim.. 😊🙏
Ano vanoce jsou o darcich pro deti a o jejich radosti s nich...
Pro vase info... Koledy zpivame, koukame na tradicni vanocni pohadky, poustime lodicky, rozkrajujeme jablko, supina pod talir... A svete div se...stedry den jsme s rodinou a dalsi svatky navstevujeme rodinu 😁🙏
Chodime do lesa davat zviratum ovoce/zeleninu...a ted mluv...
Nevim proc mate nazor ze vsichni sedime jen u tv a u telefonu a nic jinyho o svatcich nedelame.. 😁A ano.. Objednavam darky na eshopu, protože na ty davy v nakupakach nemam nervy a vlastne tam defakto nikdy nesezenu to co potrebuji.. 😁👌A darky... Ano ma prakticke a i ty, kde ten cas u toho travime spolu.. Napriklad lego, knizky se samolepkama atd..
Jako sorry..ale vy jste strasna slepice.... Jeste urážet ze jsem snad špatně vychovaná.... To jste přehnala..!!!
V par diskuzich jsem s vami souhlasila, ale tohleto..
Možná radsi vy bezte googlit zas nějaký clanek a grafy.. 😁

ajja87
autor
3. pro 2024

@rosalindamelinda nechtěla jsem na tvůj příspěvek reagovat, nemám potřebu se obhajovat,ale nějak to ve mě rezonuje.Predstav si, že to co píšeš všechno děláme,moje děti vědí kdo je Ježíš, ví o čem jsou Vánoce, proč se slaví,koledy si zpíváme už od října, protože děti je milují, pečou se mnou cukroví, na Štědrý den prostírají stůl,po celé svátky vidí v televizi max jednu pohádku, protože si představ jezdíme po rodině, protože o tom jsou svátky ne? setkávat se s rodinou a být spolu a věř mi, že bych raději seděla doma na zadku a užívala si tu vánoční pohodu doma, jen s manželem a dětmi,než když každý den někde,, musíš,, být. .ALE!!!! Máme rok 2024 a bohužel nebo bohudík je doba jina než byla dříve a člověk se jí musí trochu přizpůsobit. A Přestože jsem taky zastáncem skromnosti,si nemyslím, že by těch dárků dostavaly tolik jako jiní. Myslím, že je na svůj věk dost skromná v tom, co si přála a napsala do dopisu Ježíškovi ( obal na hud.nastroj, knížku a společenskou hru), jiný dětí v jejím věku si, myslím , přeji jiné zbytečné a nepraktické věci (stačí si to někdy přečíst tady na Koníkovi),ale taky na druhou stranu vím,jak jí líto ,, když právě při těch návštěvách,, poslouchá co všechno dostali sestřenice a bratranci.A ano ví, že člověk má být skromný, nezavidet apod. a sama je nechci zahlcovat dárky ( a taky nemáme takové finanční možnosti,jako jejich strýčkové a tety),ale když pak vidíš ty jejich smutné oči, tak mě je to občas líto, že ji nemohu a nechci dopřát tohoto blahobytu.A myslím, že aby dítě v dnešní době dostalo jen jeden nebo dva dárky je opravdu smutné, těch 5-6 dárků je podle akorát.Hledala jsem pouze tip na to co dát ještě jako 1 dárek, takové překvápko,aby v ní ještě chvíli vydrželo to kouzlo víry v Ježíška, že taky může dostat nějaké překvapení a nejen to o co si mu napíše.
Ale tobě to všechno je asi zbytečné vysvetlovat...jestli máš děti,tak ti gratuluji k tomu, že dokáží být tak skromné, že dokáží přijmout v dnešní době ten fakt, že nekdo může dostat těch darů více a nebýt jim to líto.

marketa11112
3. pro 2024

Jinak dceři je sedm a ještě jede v panenkách. Chce pro ně doplňky, oblečení. Obě děti dostanou od babiček tablety, jsme věčně na cestách, tak se hodí. Dostanou tabulky na malování ( cca 200 Kč), chtějí hmoty na tvoření svíček a mýdel, chtějí barvy a plátna, pořád se u nás tvoří a maluje. Zvažovala jsem 3D pero, ale nakonec to necháme na příští rok. Syn si třeba přeje i gumové bonbóny, tučňáky, které tu jsou nesehnatelné. Jsou to jediné bonbóny, kromě červených gumových medvídků, které jí. Pod stromečkem nesmí chybět ani barevné ponožky, na to děti čekají. Dnes jsem jim objednala teplé overaly, chtěly je už delší dobu ( Lidl 200 akce) a oběma pěkně mikiny na zip ( hodně věcí jim šiju, ale mikiny na zip ne, našla jsem akci i slevový kupón), vzala jsem o číslo větší. Zvažuji ještě novou knihu k Albi tužce. Syn tedy dostane velké terénní auto na ovladáni, moc si ho přál. Ale tak to by se asi tvé holčičce nelíbilo. 🙂. A vypadá to, že na terapiích dostane jako dárek klec pro křečka,, takže na nás bude ten křeček. 🫣 Od druhé babičky dostanou děti b-boxy na svačinu a ještě něco, co vybereme.....babička nám dá vždy nějakou částku a my vždy něco koupíme.
Jinak naše děti milují cokoli na tvoření. Tam je to sázka na jistotu.

nazka
3. pro 2024

@ajja87 nebudu reagovat na to, kolik je vhodné dávat dáreku 🙂 dcerce je 8 a má ráda Stitche. Takže dostane LEGO Stitch, povlečení Stitch, pyžamo Stitch, pak deskovku a tachometr na kolo. Ponožky a kalhotky se taky počítají? 🙂 Ještě trochu bojuju s tím, dát ji ho plyšovýho. Těch plyšáků mají mraky, ale ona si strašně dlouho přeje tohohle. Tak fakt nevím.

simkrk
3. pro 2024

@nazka to je jak u nás... Má taky hodně plyšáku a taky jich uz hodně putovalo dal k jiným dětem... Vždycky nakej strejda, teta, babičky koupili.. 😁 Ja nikdy.. 😁.. Ale letos.. Jsem sehnala stitche protože si ho hrozně přeje.. 😁😊

budouci_maminka
3. pro 2024

U nas si deti pisou 3 darky a ty take dostavaji. 2 darky jsme dokupovali my rodice, ty jsou prekvapeni. Asi neco jeste bude od pribuznych, vetsinou same neprakticke blbosti co akorat prekazi, ale neudelam nic, moc si rict nedaji... v lete to pak davam do klokanku.
Ja jsem taky pro minimalizaci vecí a naopak podporu casu s rodinou, proto se snazime spis davat zazitky..jedna babi se letos nechala ukecat na vstupenku winterwonderland, minule to bylo divadlo spejbla a hurvinka..

nazka
4. pro 2024

@simkrk já loni dala celý pytel plyšáků pryč, zůstaly jen ty srdcovky 🙂 a jak velkého jsi koupila? Přemýšlím nad kino variantou, co může s sebou vzít i na lyžák, atp..

simkrk
4. pro 2024

@nazka nic velkého.. Klasická velikost okolo 20-25cm..😊 Sehnala jsem teda u vietnamcu za 129kc..😁😊

nazka
4. pro 2024

@simkrk jojo, to jsem si říkala taky.., tak já ho asi taky pořídím 🙂

alice180
4. pro 2024

@rosalindamelinda ty blaho, nechtělo by to kapku sebereflexe?

budouci_maminka
4. pro 2024

@nazka primark ma cele oddeleni se stitchem (pokud jsi jeste neobjevila 🙂)