Co donést?

venduliced1998
27. srp 2024

Zdravím vás všechny, byli jsme s přítelem a synem pozváni k jeho mamce na oběd se kterou se 18 let nebavil. Začali se bavit až v červnu na svatbě jeho sestry. V plánu mám donést ji nějaké dobré víno, a přemýšlím teď i nad tím jestli by ji měl jako její syn donést třeba kytici? Případně co byste s sebou udělali k večernímu grilování nebo odpolední kávě? Je mi jasné že tam asi vše mít bude, ale ať se i já nějak vytáhnu třeba 🤭 děkuji všem za rady

martulka88
27. srp 2024

@venduliced1998 Hlavně zjistit, zda pije víno (né každý ho pije). Já bych udělala nějakou dobrou buchtu - jestli bude teplo, tak tvarohový tunel nikdy neurazil. Nebo třeba frgál, ale tam zjistit, kolik bude lidí, zda jich neupéct více. Na večer ke grilování bych klidně udělala salát. Né každého to napadne a u grilování to kolikrát přijde vhod ☺️ A nebo upéct domácí chleba ☺️

venduliced1998
autor
27. srp 2024

@martulka88 ano víno pije, červené polosladké to jsem si zjistila od jeho sestřičky právě. Spíš jestli je vhodná ta kytka i když nic neslaví 😊 každopádně mockrát děkuji a náhodou nějaký odkaz na recept na ten tunel prosím? O víkendu má být právě teplo, ještě mě napadli třeba pizza šneky

martulka88
27. srp 2024

@venduliced1998 O víkendu jsme měli oslavu, dělala jsem pizza šneky, skořicové šneky a tyčinky z listového těsta jen se solí a kmínem (mamka neměla mák). A zaprášilo se po skořicových a tyčinkách 😁 Tyčinky jsou udělat i třeba se strouhaným sýrem - to je taky dobrota. Ten tunel stačí vyhledat do vyhledávače - tvarohový tunel s banánem - je to fakt žravé 😁

andelka
27. srp 2024

Je vhodná. Pro ženu vždy. Můj muž kupuje kytku mojí mamce aspoň jednou za 2-4 týdny ( záleží jestli někam jede třeba, mamka). Mně každý týden.

reeeza
27. srp 2024

Kytici určitě 🙂 Vínko nebo nějaký likér ( vaječňák?). Místo buchty bych spíš donesla bonboniéru, napečeno asi bude mít. No a šneci jsou taky fajn na ďobání 🙂

neomenia
27. srp 2024

@venduliced1998 kytkou se u ženy nikdy nic nezkazí 👍👍👍 já osobně bych z ní měla určitě radost.

xxx3d
28. srp 2024

nenosila bych nic na jídlo
kytice a to víno je super na (tvou) první návštěvu jeho maminky

nějaké doma chystané jídlo, byť připravované s dobrým úmyslem by mohlo vyvolat nepříjemnou "pachuť" u hostitelky.

mia_von_prag
28. srp 2024

Kytka se hodí vždy. Jídlo bych nesla jen po dohodě