Znovu odpustit nevěru?

ninaaa
16. čer 2016

Holky, chci se zeptat těch, co je přítel podvedl dvakrát a více..protože si myslim,že pokud jen jednou, tak se to nedá s tou další srovnat..myslím s naší reakcí na ni..poprvé se hroutí svět, prostě vše,co jsme si vysnili..ale podruhé je to jiné. Mně se to bohužel ted "zase" stalo..a kdybych nemela ted roční dítko, tak to asi rešim radikalne. aale takhle proste nevim. je to hrozný. dozveděla jsem se, že mě podvádel skoro dva roky. On uhnal ji. Ona chtela,aby nas opustil, to asi nezvladl,tak se s nim rozesla. ted uz ppůl roku on bojuje o to,aby ho ona vzala zpet. ted jsem na to došla. přiznal se. u nas to bylo posledni dobou na prd..jsme spolu taky uz večnost..14let..nicmene ted chce byt pry s nami, dušuje se,že uz to neudela, že chce zit rodinnej zivot s nama, videt,jak dcerka vyrůsta a tak. no doják..ale stůjme na zemi,že..stalo se nekomu, že odpustil druhou neveru a chlap pak sekal latinu(nebo to lip tajil) :D ? nevim,zda mu můzu jeste vůbec verit..nebyl to jen sex, ale zamilovani, se vsim vsudy..to,ze je to 18leta kočenka je asi jen info navic..proste bezstarostna, nemusi s ni resit ohledne dítete,domacnosti,kojeni :D a tak..minule taky tak mlada..laka ho asi dobyvat ty mladice, bezstarostny, otevřeny vsemu :( je vůbec sance na zmenu? diky..ty,ktery to nezažily,tak at radej nic nepiší 🙂

ivatko0406
16. čer 2016

@ninaaa ahoj, asi bys rada slysela pribeh se stastnym koncem, ale je jsem prozila ten spatny. Udelal to jednou, podruhe, potreti...po seste....a ja odpoustela a odpoustela a sama jsem byla jako osobnost mensi a mensi.....az jsem to rozsekla a uz za zadnou cenu ho nevzala zpet. A jeste jsem se zpetne dozvidala, s kym vsim jeste chrapal....dokonce jsem se nechala pal testovat, jestli mi nepritahl nejakou pohl.prenosnou chorobu. Je fakt, ze u nas to bylo jednodussi v tom, ze jsme nemeli dite....neber to jako radu, jak to resit, to je jen na vas. Zaverem proste moje zkusenost je takova, ze kdyz je neverny jednou, verit se mu uz neda. Ale jiste jsou i pribehy, kdy slo o jedno uklouznuti a pak uz opravdu chlapec sekal latinu....hodne stesti!

dressage
16. čer 2016

@ninaaa nechat se zranovat a ponizovat opakovane za sebou, to mi hlava nebere... proc nasilim udrzovat vztah s clovekem, ktery evidentne nevi co chce a hleda to jinde... na jednu takovou chybu ma clovek pravo, ve svem zivote, ale jen jednu... chyby preci delame proto abychom se z nich poucili a ne proto abychom je neustale opakovali... neumim si predstavit zit s clovekem jemuz nelze verit... a takoveho otce pro sve ditko? ani nahodou... radeji se zamer na to co ti prave zivot dal... a to je sance na lepsi zivot 🙂 ...capni tu sanci za pacesy... mysli pri tom ted na sebe a tveho prcka, protoze tvuj pritel uz sobec je, ted mas pravo byt sobecka ty! 🙂 ...kazdemu do cesty prijdou situace takove ze kterych se ma poucit a kdyz je spravne uchopi nasmeruji ho vys, k lepsimu... treba na tebe pan dokonaly jeste porad ceka 🙂

werka9
16. čer 2016

Tohle nevypadá vůbec dobře...udržoval paralelní vztah dva roky,v době,kdy jste byla těhotná,porodila a měla miminko,jestli tomu správně rozumím.Nevím tedy,jaké kvality má váš partner,že vám to ještě stojí za nějaké rozhodování...je mi to líto,ale jistě si zasloužíte lepší vztah.Myslím,že máte jen dvě možnosti -smířit se s takovou skutečností,která se pravděpodobně bude opakovat a nebo vztah ukončit.

soyevita
16. čer 2016

@ivatko0406
@ninaaa Tohle bych fakt nedala,jednou se odpustit dá,ale když se to opakuje??Já bych ztratila důvěru,protože když Tě dokázal podvádět dva roky,je to s prominutím bezpáteřní parchant.Já jsem hrdá,okamžitě by letěl,kdybych se to dozvěděla.
Nevěřím tomu,že se změní.Nasazoval Ti parohy už jako těhotné,je to hnus z jeho strany.Paralelně dokáže žít dva životy,to je prostě neštěstí ☹
Chtěla bych Ti napsat něco potěšujícího,ale můj názor je,že jiný nebude ☹

ivatko0406
16. čer 2016

@soyevita kdyz v te situaci pak jsi, je to jine. Zpracovava te a ty se v tom ztracis a odpoustis...to se tezko popisuje! Zpetne se taky nechapu, jak jsem to mohla tri roky snaset....ale tehdy jsem mu tak moc chtela verit!

chrobacik13
16. čer 2016

Prostě bych mu koukla do očí a řekla at' se sebere a vypadne..kamkoli a co nejdál..Pokud tě podváděl takhle dloooouhou dobu,navíc těhotnou,následně pak s mimískem noo já nevím,na takovýho člověka bych dokázala koukat už jen jako na odpad..promin'..ale mám na tohle takové přísloví,že na světě je milion chlapů,co tě budou nosit na rukou,tak proč se od jedinýho nechat vláčet po zemi?? 😉

ivatko0406
16. čer 2016

@chrobacik13 hezke prislovi! 🙂 a je to pravda. Dnes uz bych jednala asi zase jinak. Mozna jsem tehdy jeste neznala svou cenu, byla jsem moc mlada a pitoma.

soyevita
16. čer 2016

@ivatko0406 Nikdy jsem v té situaci nebyla,ale moje nej kamarádka ano.Jakmile se dozvěděla,že ji manžel 2roky dál podvádí,jednu nevěru mu odpustila,okamžitě mu sbalila kufry.A to i přesto,že nemá v podstatě žádné blízké příbuzné,jen nás kamarádky.Zůstala sama s vytouženými dvojčátky s umělého oplodnění.
Bylo to určitě hodně těžké rozhodnutí,protože on byl pro ni vším........
A jak to dopadlo?Rozvedl se s mojí kamarádkou,slečnu si vzal,ta ho podváděla a tahala za nos.Za dva roky se bouřlivě rozváděli.
Boží mlýny melou pomalu,ale jistě a jeho semlely hodně rychle.

koordinatorka_odboje
16. čer 2016

@ninaaa jako nezazila jsem to, ale neda mi, abych te neopravila. Ono se ti "to nestalo", on ti to udelal, zcela vedome s tim, ze to roz ije vas vztah a tobe to ublizi. A to, ze si vybira osmnactilete bezstarostne divky indikuje jeho vlastni dusevni stupen vyvoje

koordinatorka_odboje
16. čer 2016

@ivatko0406 moje znama zazila vztah s kurevnikem, kteremu neustale odpoustela a odpoustela a odpoustela.... Pak ho odkopla a nelituje dodnes, i kdyz ho musi porad vidat, protoze spolu maji syna a divi se, jak s nim mohla vubec byt

ivatko0406
16. čer 2016

@soyevita no taky peknek pribeh. Jak rikam, u nas to bylo bez deti, takze jednodussi. Byla jsem zkratka schopna odpoustet. Zpet to nevezmu, ztracela jsem s nim cas, ale zmenit to uz nemuzu. Ale toho meho take uz semlely, co vim. Obcas se mi neco donese. Znami zacnou vykladat a nechapou, ze o nem nechci nic vedet a slyset.

Nicmene autorka diskuze je v te situaci ted a potrebuje podporit. Kdyby chtela radu - pryc od nej, at si tahne za ni.
Ale rozhodnuti je jen na tobe
@ninaaa

carmilla
16. čer 2016

Asi te nepotesim, ale tyhle typy chlapu se obvykle nemeni...Mas dve moznosti - bud se smirit se stavem veci a s tim, ze obcas se po boku tveho muze mihne nejaka mladinka milenka (pak by se mel ale panacek ridit heslem "kdyz milence zlato, tak manzelce brilianty" a fungovat jako tata a manzel na 100%), nebo odejit a zaridit si dal zivot po svém...a doufat, ze jednou poznas chlapa, ktery je zraly, vi, co chce a ty pro něj budeš vždycky na prvním místě...

tulikiss
16. čer 2016

neber to prosim primo na sebe, ale je jeden uzasny citat.... jenom hlupak opakuje svoji chybu a ocekava jiny vysledek.

ninaaa
autor
16. čer 2016

Holky,diky. No asi se nezmeni. Slibuje modry z nebe a stastnej život..ale udelal to ted(2roky to tahl), navic tehotne,kdy pry dite taky chtel a nemela jsem pocit,ze je naka krize. Nakou dobu nazpet to tahl rok s jinou 17tkou..co je pritahuje nevim.vzdyt ani penize nema 🙂 je mu 40 a asi jeste nedospel. Takhle kdysi zacinal i se mnou..melo me to trknout uz tenkrat :( k dceri se chova dobre,hraje si s ni..ale vlastně az ted..1,5r se ji extra nevenoval..takze,co tu jeste delam,ze 🙂

pakra
16. čer 2016

Některý takový jsou a nezmění se. Většinou si něco dokazují. Takže buď ignorovat a tolerovat v rámci možností, kdyby fungovalo všechno jak má, ale to asi málokterá překousne.. a na sliby bych rozhodně nedala. Já pokud bych ho neopustila, třeba kvůli děcku, tak bych ho pěkně zapřáhla, divím se kde ty chlapi na to berou čas. Na občasnou nevěru, toho času tolik nepotřebuje, ale na milenku, kterou měl 2roky? Trochu si za tohle můžou ženský sami (neber to zle) snaží se všechno zvládat, být vždy perfekt, ale chlap si toho málo kdy váží, ženská pak akorát starosti nervy a on jde raděj za bezstarostnou milenkou..

martinal08
17. čer 2016

Vezmi nohy na ramena a utíkej pryč,dokud je dítko malé.Nezmění se,naopak to bude jen horší.

texetka
17. čer 2016

@ninaaa Uteč. Pokud to je tak jak píšeš, tak buď sbal malou a uteč nebo ho vyraž z baráku. On se nezmění a budete se trápit oba dva. Chceš aby malá měla tátu, co se tahá s náctiletýma ? Aby viděla, že je to "normální" ?
Je to smutné, že chlap nedokáže zvládnout svoje touhy, jednat na rovinu , ale bohužel.

ivatko0406
17. čer 2016

@ninaaa muj mel taky prd a stejne na neco lovil zensky. Jeho byvala me varovala, jakek je, ale ja blahova myslela, ze ma jen vztek. Ze zarli a nepreje mu novy vztah. Neverila jsem ji, az pak jsem poznala, ze mluvila pravdu. Mela jsem ji verit 🙂. Tak se drz! Jestli jsi rozhodnuta pro radikalni reseni, strasne se ti potom ulevi.

kastanek87
17. čer 2016

@ninaaa takže, teď napíšu zas něco já 😀 kdybych tady měla psát svůj příběh, tak tady budu asi týden... takže zkráceně, pokud borec chce a opravdu tě miluje a ty jeho.... a tak nějak vnitřně víš a cítíš, že je to TEN PRAVÝ! Tak se to dá a hlavně ten chlap se dá změnit. Já mám jeden takovej důkaz doma. ALE.... už do smrti ho budeš podezírat a nebudeš mu 100% věřit nikdy. Odpustíš, ale nezapomeneš. Já už jsem ve fázi, kdy věřím, ale občas prověřím 😀 občas se ten červíček nejistoty prostě vyklube... opravdu hrozně moc záleží na okolnostech. My máme za sebou cca 11let a spoustu dobrého, ale i zlého a to doslova. Především ten chlap musí chtít ale ty taky. Protože pokud nebudeš smířená s tím co ti dělal, budeš se jen trápit. Toto za tebe nikdo nerozhodne... musíš si to srovnat v hlavě sama. Každopádně ti držím moc pěsti, ať se rozhodneš správně a jsi šťastná ty i dcerka.

syrinxka
17. čer 2016

Já osobně bych nevěru odpustila max. jednou. Podle mě když to chlap jednou udělá a projde mu to, tak to udělá i podruhé, potřetí atd. Naštěstí osobní zkušenost nemám, ale mám přítele který je rozvedený. Rozváděl se právě kvůli tomu, že mu manželka přišla na nevěru, podváděl ji v době kdy čekali miminko a takhle přišel o to vidět syna vyrůstat a ten vztah s ním není takový jaký by měl být. S milenkou se po nějakým roce rozešli a on zjistil o co všechno přišel. Věřím, že se z toho poučil.
My jsme spolu 4roky a máme spolu dcerku, ke které se chová vzorně. Sám tvrdí, že byl tehdy moc mladý a nevybouřený, teď si užívá poklidného rodinného života s námi. Sama jsem vůči němu trochu ostražitá co se týká věrnosti, hodně si ho hlídám a už když jsme se začali vídat jsme si vyjasnili, že nevěru určitě tolerovat nebudu ať máme dětí třeba deset :D :D Přeji ti hodně štěstí, není to jednoduché rozhodování obzvlášť když máte mimčo.

micaella23
17. čer 2016

... Precti si poradne sve prvni slovo v prispevku - ZNOVU - to uz mluvi za vse. Pak to bude uz po 3., 4., a po 20ti letech vztahu na nic, se nastves a zjistis zes byla cely zivot tim hnusakem ponizovana... Jdi!

zuzineckah
17. čer 2016

@ninaaa nevěru bych neodpustila ani jednou, natož víckrát.

mimco
17. čer 2016

Mám kamarádku, která takhle odpouští 10 let. Má doma kure...ka, o kterém to všichni ví.
Teď si s ním pořídila druhé dítě.
Jsou na tom finančně moc dobře, ona ještě nikdy nepracovala, než aby se osamostatnila, raději to tiše trpí. Ví to jejich rodiny, no prostě všichni.
On se tím už netají, bere si ty milenky mezi společné kamarády a jí se bohužel už všichni smějou.
Ona sedí doma, dělá mu služku a on ji občas zaplácne hudu kabelkou, nebo dovolenou.
Tohle nedokážu pochopit.........

muhehehe
17. čer 2016

Nestalo se mi to (takže si řekneš, že nevím, o čem melu.. no dobře, co nadělám🙂 a nečetla jsem moc příspěvků, takže možná budu opakovat co už tady napsalo víc lidí- ale asi takhle - o odpuštění nějakého jednorázového úletu by se určitě dalo uvažovat, i kdyby to bylo podruhé, zvlášť když je na světě dítě. Ale tady podle mě není o čem přemýšlet, vzhledem k okolnostem... je to hnusný to napsat, ale jsi pro něj prostě ten vrabec v hrsti, když osmnáctka nevyšla. Kdyby ho nenakopala do zadku, tak by to s ní pravděpodobně táhl dál a z tebe si dělal dobrý den. Úlet se asi stát může, ale vědomě někomu lhát dva roky, to by měla být konečná pro každý vztah... Máš snad nějakou sebeúctu, ne? Každý rozchod je těžký, ale tady fakt není nad čím uvažovat.

lv
17. čer 2016

@ninaaa nezmění se, má to v sobě, to dobývání, šálení, mámení, napětí - dobrodrůžo. A evidentně se mu to líbí, mít doma ženu, stabilitu, zázemí..
Jde jen o to, co chceš - někomu to takhle funguje, koloběh kdy to relativně doma klape, on mezitím roztáčí kola své vášně někde jinde, pak to praskne, udobřování, snažení (to asi umí, jinak by mu ty pubertačky nelehaly na záda), pak zas na novo.. a správně napsáno, nestalo se, on ti ublížil..

martiniquest
17. čer 2016

Napíšu ti pohled z druhé strany. Byla jsem se svým ex 12 let (pro mě to byl první vztah). Dlouhodobě jsem nebyla ve vztahu spokojená a bohužel jsem neměla koule na to se s ním rozejít. Několikrát jsem se s ním málem rozešla, prošli jsme několika krizemi, opakovaně jsme se to snažili řešit. Nepomáhalo nic, prostě jsme spolu neměli být. Na základě této beznadějnosti a nenaplnění ve vztahu (například mi za celé roky nikdy neřekl, že mi to sluší a našel se někdo, kdo mi to řekl) jsem ho začala podvádět. Kromě první nevěry šlo vždycky o nějakou formu zamilování (v jednom případě velmi intenzivní). Nejsem na to pyšná, to ani náhodou, ale na druhou stranu jsem za tuto zkušenost velice ráda. Když dojde ve vztahu k nevěře, je to vždy vina obou (pakliže se nejedná o zkratové jednání například v opilosti a je to opravdu jen jednorázový sex), ač to lidi velmi neradi slyší.
Dopadlo to tak, že jsem se s ním rozešla (díky Bohu!!!). Po rozchodu mi řekl, že pro něj byl vztah pohodlný, a že tušil, ale nehodlal se se mnou rozejít. Rozchodem se mi velice ulevilo. Byla jsem volná a díky všem těm záletům jsem věděla, co od vztahu a od partnera chci. Dva měsíce na to jsem potkala svého manžela a jsem spokojená jak želva.
Když teď o těch nevěrách zpětně přemýšlím, nelituju toho. Ano, mohla jsem to řešit jinak, ale vždy jsem dělala to nejlepší, co jsem v danou chvíli dokázala. Mám spoustu zkušeností, vím co chci a vím, jak vypadá vztah, když je v něm něco špatně - to je pro mě obrovské plus do současného vztahu. A když jsem přemýšlela o tom, zda bych dokázala podvést svého manžela, tak nedokázala. Nemám k tomu žádný důvod a navíc teď vím, že existují i jiná řešení, jak problémy ve vztahu řešit.
Nevím, jestli jsem ti nějak poradila, ale možná ti pohled z druhé strany něco napoví.

cordera
17. čer 2016

Kdyby šlo v těch jeho nevěrách jen o sex, tak dokážu pochopit, že řešíš, co dál. Pokud ale (a ještě ke všemu podruhý!!) měl vlastně jiný a to ne úplně krátkodobý vztah (takže žádné chvilkové pobluznění nějakým mládětem), tak za mě je naprosto jasno... Promiň, chápu že když je v tom navíc děcko, tak je to naprd, ale tohle opravdu nemá cenu. Najdete si určitě brzy lepšího tatínka... ;)

ninaaa
autor
18. čer 2016

Asi vim,ze se nezmění,ale chtela bych tomu verit..a je mi hrozně lito,ze nebude mit dcera kompletní rodinu. A cim vetsi je od toho odstup,tim je mi to jasnejsi..jako,ze to nema jiny řešení nez ho vykopnout..

prostejina
18. čer 2016

Furt žít v nejistotě, kontrolovat mu mobil, mejly,...to radši utyct. Nikdo nemá právo te tahat za nos a dělat z tebe blbku. A když dcera uvidí, ze se třeba hadate, nebo tak, tak je snad lepší to rozbit a žít v klidu a důstojne, ne byt ponižována a navíc nějakou osmnáctiletou mrchou, která ví, ze ma rodinu, a stejně s nim chrape. Mas svoji hrdost, tak ji zachovej. Tohle není chlap na život, ale na zabiti.

kettkav
18. čer 2016

Moje máma byla s naším otcem alkoholikem nespokojena cely zivot a trvalo ji 25 let odejít. Nedopust,abys promarnila nejlepší roky s chlapem,co si tě neváží.