Ahoj,zajímalo by mě jak byste se postavili k této situaci..
Já doma 15-ti letou dceru,sama těhotná v 8.mesici.Pritel žije s námi.Dnes mají přijít jeho děti z předchozího vztahu. Problem je,ze v sobotu jejich matka (pritelova ex) hlídala dítě svého přítele. Jenže matce toho dítěte nebylo přes víkend dobře a v pondělí šla na testy,vyšli pozitivní. To dítě je také pozitivní,ale jestli to chytlo od své matky až po te sobotě nebo už predtim netuším..Ale faktem zůstává,ze teď mají prijet pritelovi děti,co strávili s pritelovou ex tolik dni a ta strávila celou sobotu s tím klukem,co mu testy ukázali pozitivní.. no je to trochu zmatené..ona si testy udělat nemohla,jelikož neměli prý místo...
Každopádně mam dojem,ze mě tím partner ohrožuje a nejenom mě,ale i mou dceru a naše nenarozené dítě..přijde mi to jako napřrosto sobecké,nevhodné a ze tím absolutně dokázal ze své dvě děti potřebuje vidět proste dnes na úkor zdraví nas všech tady a nemůže to nechat za par dni třeba,ale tím dává všanc zdraví této cele domácnosti..já být na jeho místě v životě to neudělám a neohrozim jeho natož jeho děti či někoho v tehotenstvi a jsem pěkne naštvaná..on si stojí za svým,ze je nesmysl kdyby se nakazila v sobotu už by dnes jeho ex měla příznaky a tak to stopro děti nemají 🤔🙄👿 Pro mě to je taková sobeckost..prý jsem paranoidní.. a ze to chytnout mohu vsude.. ano mohu,ale když vím ze tady někoho opravdu nakazeneho potkat mohli tak přeci neriskuji zdraví rodiny,nebo to beru moc vážně a nesmyslné jak on říká? Dik za názor 😉
Jsou to jeho děti, ty chce o svatcich videt stuj co stuj, to uplne chapu, deti maji prvni misto vzdy pred všemi, i tebou. Ex by po setkani s pozitivnim mela byt v karantene, na testech (misto jsem nasla na druhy den, bejem par dne jiste), deti vsak v karantene nejsou = mohou kamkoliv. Chrante se rouskou, respiratorem, nebo at jdou do prirody na výšlap
@romi85
Je to sobec,obzvlast pokud jsi tehotna.
Souhlasím. Nechápu tu lhostejnost lidí. Hned by na to konto přítel i jeho děti, když se tak potřebuji vidět vyfasovali respiratory nebo bych ho s dcerou povinně nosila já a co nejvíc se od nich izolovala nebo odjela ke svým rodičům a tam svátky prožila v klidu bez stresu. Vím jak jsem se bála já, když byl nemocný můj šéf a to jsme se viděli jen 5 minut mezi dveřmi. Ten naštěstí hned zůstal doma, aby mě neohrozil a já se další týden až paranoidně pozorovala. Nikdy nevíš, jak tělo zareaguje. Nejde jen o covid v těhotenství ani za chřipku nebo anginu jim nepodekujes. Vzhledem k tomu, že při covidu je zvýšené riziko předčasného porodu. Přítel se chová dost nezodpovědně.
Myslím, že kdyby se nejednalo o vánoce, tak by to nejspíš odvolal, ale takhle chce prostě s dětmi ty vánoce prožít. Jestli je to sobecké... možná. Možná on by řekl, že je sobecké od tebe, že s tím nesouhlasíš. Jestli byli v kontaktu před týdnem, tak by nejspíš opravdu už někdo z nich měl příznaky. Ale nejsem v tvé situaci a chápu, že se ti to nemusí líbit.
@martiina_k A pokud jsou bezpříznakový?
@maaaadlaaaaa však jsem nenapsala, že nutně musí mít příznaky, ale že by je nejspíš někdo měl. Já se prostě jenom vžívám do pocitů manžela - nebydlí se svými dětmi a chce s nimi strávit dohodnutý čas.
Z hlediska společnosti jsou to přesně ty kontakty, kterých se lidi nechtějí vzdát a které dělají to šíření. Rodina a práce. Z hlediska vaší rodiny - jste mladí zdraví možná ani příznaky nebudou. Já jsem na tvoji straně ale pozor, opravdu většina lidí se prostě omezovat nenechá, a budeš za špatnou v rodině.
@martiina_k To chápu, ale nevyhne se tomu, že stejně někomu zkazí Vánoce. A raději bych se koukala na otrávené děti než na předčasné rodící přítelkyni. Vedu to schválně do extrému, ale pokud by je chtěl tak vidět asi řeknu, ať jede on za nimi a bude přes svátky s respirátorem. Nevystavovala bych se riziku, o kterém vím, že tam může být a sama matka těch dětí by měla být soudná. Vysvětlit dětem, že by měli zůstat doma a s tatínkem se uvidí později.
@maaaadlaaaaa ano, to by asi bylo řešení, aby šel za nimi on, ne oni za ním. Pokud to ovšem jde. Ale pokud by se případně nakazil on, tak tu svojí těhotnou ženu nakazí nejspíš i tak. Je to těžký. Já vánoce vnímám jako krásné svátky a pokud by si měli předat dárky 14 dní po vánocích, už to pro mě je pouhé předání dárků a nemá to to kouzlo ☹ Je to těžké, chápu zakladatelku tématu, že se jí to nelíbí, ale mám pochpení i pro jejího manžela.
Není sobec, je to jeho rodina a kdyby naše dítě mělo koronu, tak se taky otec nezbali a nepůjde třeba k matce do izolace...proste bude s námi doma a dej se vule bozi....
Ja si myslim,ze lidi u te korony blbnou,i kdyby ta co se mohla nakazit sla bez priznaku na testy,antigenni nemuseji ukazat vubec nic,pokud by mela priznaky,tak po tydnu by se uz vedelo a navic hygiena to dela bezne,ze rodice jsou v karantene a deti normalni chodi do kolektivu,nevis kde koho s tim potkas a nemohla bys vubec nic.No 8.mesic to by slo i porodit dite drive,kdyby neco,asi bych nevysilovala a uzila si pekne svatky,na svatky chce byt kazdy se svymi nejblizsimi...
@marcicek84 Já autorku chápu, že má strach. Bohužel některé porodnice stále oddělují covid pozitivní matku od dítěte a to dobrovolně riskovat nechceš.
@michaela666 musi si jen vybrat porodnici,kde toto nehrozi,ja chapu obe strany,pro ni to nejsou jeji deti,kdyby melo koronu jeji vlastni taky by ho neodstrihla i kdyz je tehotna...a tady se bavime jen o nejakem riziku a pravdepodobnosti nakazy,nikoli o necem co se nekomu jiz prokazalo nebo na nej byla uvalena karantena...
Tohle je složité. Na jednu stranu tě naprosto chápu, nedávno byla v podobné situaci tchýně a když mi nejdřív běžela otlapkavat miminko a až pak mi to řekla, tak jsem byla pekelne nasraná. Takže ti rozumím. Na druhou stranu mi i přijde hezké, že chlap touží být se svýma dětma a rozumím i jemu. Asi záleží jak jsou dečka staré, pokud už jim je více, tak by to bývaly mohly třeba ještě týden vydržet. Pokud jsou malé, tak to je také něco jiného.
Nevím co poradit, i když budeš nějak chránit sebe, stejně to může chytit muž a nakazit tě později. Ale zas když i po týdnu nemají příznaky, tak je velká šance, že to nemají. Každopádně jsem pochopila, že k oné situaci tak jako tak dojde, tak možná by bylo fajn si s mužem v klidu promluvit, ideálně říct že chápeš jak se cítí on, na oplátku on by mohl v klidu také uznat tvé pocity.. abyste vyčistili stůl a nehnilo to mezi vámi celé svátky.
Manzel je sobec. Tobe v pripade nakazy a horsiho prubehu muze hrozit predcasny porod, cimz by mohl byt ohrozen i zivot miminka, no a rodit v horeckach taky neni moc mozne... A do tretice vseho dobreho by ti pak nakrasne mohli v porodnici dite na 14 dni proste sebrat. V tomto by pro me tolerance neexistovala, manzel ma doma tehotnou zenu, a tu by mel chranit stuj co stuj.
a víš, že v dnešní době můžeš Covid dostat kdekoliv??? příjde mi fakt na hlavu, takhle "zbrojit" vůči partnerovým dětem a najednou máš výmluvu - koronavir...tohle mi příjde děsně sobecké od tebe, jednou jsou to jeho děti, tak máš respektovat, že je prostě vidět chce...a že budou možná pozitivní? pořád je to jen buď a nebo...
A že jsi těhotná? a máš dítě? zajisté jsi zabarikádovaná doma a nikam nechodíš jen aby ses nenakazila, pokud to neděláš tak nechápu tu zbytečnou hysterii...
@veruuu_kubesovic Přesně tak. Pochybuji, že by se tak distancovala od své pozitivní dcery. A pokud ano, je to dost smutné.
@veruuu_kubesovic jasně chytnout to můžeš všude, ale ty by jsi ke své dceři pustila někoho kdo může být pozitivní? Riskla by jsi to? Jestli ano tak je to taky dost smutne
@veruuu_kubesovic co je tohle za argumenty? Samozřejmě, že to můžeme chytit kdekoliv a proto kdo je zodpovědný nosí všude, kde je zvýšené riziko, roušky nebo respirator. Už jen třeba z toho důvodu, aby mohl oslavit vánoce i s prarodiči a nebát se o ně.
Ono to takhle může být i několik let. Myslím, že nebo tak jistě, jakou a jak dlouhou změnu přinese očkování. Opravdu zrušíme své vztahy?
@romi85 pokud máte dítě a jsi těhotná, osobně nechápu, proč chce riskovat. Nikdo předem neví, jak se to projeví... Každopádně to si musíte vyřešit mezi sebou vyřešit. My Ti tady můžeme 100x napsat, že to je zbytečný risk, ale pokud on bude chtít za každou cenu vidět děti, tak asi si to nenechá vymluvit...
@rezusesmichy
budeš se divit ale ano...ono totiž děti jsou vesměs bezpříznakoví, takže bych se to dozvěděla až posléze a navíc opravdu nebudu doma stavět barikádu jen proto abych to náhodou nechytla...
@maaaadlaaaaa úplně normální argument k této diskuzi...ono totiž zadavatelka této diskuze mi příjde paranoidní aneb "kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody" 🙂 a dokonce žiju i s myšlenkou, že Covid jen tak nezmizí, ovšem žijeme dál, život neskončil touhle nákazou...
@veruuu_kubesovic no tak upřímně mne to od někoho kdo má dceru diabeticku dost překvapuje
@1772 nikdo přece nechce rušit vztahy, ale pokud je nějaké riziko tak tak proč zbytečně riskovat? Jasně ta patnáctiletá by to asi zvládla, ale těhotná v 8 měsíci??? To bych si na triko nevzala.
Az se z tohohle vyhrabem, budou z nas asocialni, nekontaktni, paranoidni neurotici.... Samozrejme nejzodpovednejsi je vubec nevystrcit hlavu ze dveri, nez to Andrej zase dovoli, ale uz vidim tebe jak se odmitnes videt se svymi detmi na vanoce, protoze se nekdo s kym se setkali setkal s nekym, kdo je pozitivni.... Kdyz uz se ohanis tou zodpovednosti a sobeckosti, tak bud ty ta hvezda, pust chlapa za svymi detmi a odeber se na 14 dni do izolace.
@1772 Jenže za několik let už dítě bude plně vyvinuté a v pořádku přijde na svět. Myslím, že žádná těhotná nemá v plánu se na doživotí izolovat od světa, ale chce miminko odnosit do termínu a nevystavovat ho nebezpečí. A k poznámce s pozitivní dcerou....Nikdo se od vlastního nejspíš neodrizne, ale asi si dá na tlamu respirator a po ruce má sanytol, tady se tomu nevyhne. Ale pokud děti nejsou součástí rodiny jako takové, nejsou tam denně a jsou ve střídavé péči asi bych jednala stejně, pokud se tomu dá vyvarovat a sejít se jinde nebo jindy. Myslím, že každá mamina, by si covid odležela dobrovolně po porodu než v těhotenství a nemusí mít diagnózu " dítě " na mozku. Podle mě je to normální chránit nenarozené. Musíme se s tím naučit žít, bude to tu s námi už asi napořád, ale lidi by si měli srovnat v hlavách, že bude asi potřeba určité osoby pořád chránit a dobrovolně se na 14 dní izolovat a čekat jestli budou nějaké příznaky.
Souhlasím s tebou. Podle mě je to zbytečné riziko.