Žárlím nebo jsem v právu?

lenkakatka
6. pro 2022

Dobrý den holky, já vím, v dnešní době plné důležitějších věcí, já budu řešit kravinu. Je mi za to stydno, ale na druhou stranu si nevím rady.
S partnerem se máme moc rádi, krize nějaké byli, ale kdo to nemá, že....
Letos mě požádal o ruku, máme krásný vztah, plánujeme rodinu. Je to chlap na kterého se dá spolehnout, prostě super.
Ale k věci.... Často se dívá na jiné ženy a mě to ponižuje. Nejsou to letmé pohledy, ale on prostě civí, když jsem mu kolikrát řekla, že mě to ponižuje, ať to alespoň nedělá, když spolu sedíme v restauraci... Tak on se hned omlouvá, říká, že si to neuvědomuje, že se zkusí polepšit, že prý vůbec neví o tom, že by to dělal.....
Takhle, vím, že to se nezmění, upozorňovala jsem ho na to, ale změna není, kvůli tomu se s ním rozchazet nebudu...
Jen by mě zajímal váš názor, co by taková sebevědomá žena s touto situaci udělala. Nechala ho, a sebevědomě by se i ona podívala na hezkou ženu a neztrácela svoji hodnotu, nebo by si dost jasně řekla svůj názor, že takto tedy ne.
Víte, někdy když někam máme jít, říkám si, kéž by dnes necivěl, to by byl krásný den 😃
Nevím, jestli je to tím, že mám nízké sebevědomí, což mám, a proto to řeším. A nebo jsem v právu? Ale co s tím? Pořád řešit dokola? Co se uřeším k smrti, možná na to není ani odpověď a ani řešení.
Ale prosím o váš názor, moc děkuju 🙂
.

marcicek84
6. pro 2022

@lenkakatka a civi na ni, nebo jen tak do blba a ty myslis,ze na zensky?

dashyyy
6. pro 2022

Asi záleží, co myslíš pod tím ,,civí" ?? Já bych to nehrotila, ať se klidně podívá.. taky se ráda podívám na hezkou ženskou i chlapa.. spíš bych řešila, proč to vadí mně a s tím se snažila pracovat

lenkakatka
autor
6. pro 2022

@dashyyy
No, jde krásná žena a on je schopný i otočit hlavu, vybírá žárovku v hornbachu a je schopný řešit žárovku a koukat na slečnu. V restauraci sedíme, jde. Krásná slečna, koukají samozřejmě všichni, i já, jen mě to trvá kratší dobu 😃
Jen on kouká prostě déle, a já čekám až se dopodívá aby jsme se dál mohli bavit...
Je mi to nepříjemné, vyvolává to ve mně pocity ponížení.
Vím, že mám nízké sebevědomí, vím, že se často porovnávám se ženami...
A proto se ptám, co by udělala sebevědomá žena, mohla by se dívala taky, a i ona sama by obdivovala slečny krásu. A pořád by si byla jistá svou hodnotou. Asi to tak bude....
Jen, je to časté a často nepříjemné. Dělal to i na začátku vztahu samozřejmě, vím, že to nezměním. Ale jedná kamarádka řadí, promluvit, což už jsem udělala, druhá rozejít, protože mi dává najevo, že si mě neváží a já vlastně nevím, jak s tím naložit. A to nejsem žádná mladá žába 😃

sorboni30
6. pro 2022

@lenkakatka tak jako by jsi psala o mě na začátku našeho vztahu s partnerem. Nechtěla jsem pak už nikam chodit, protože cumel na každou.. řekl mi, že muži slíbili ženám věrnost, ne slepotu. Každopádně jsem mu řekla několikrát když na mě koukali takto muži když šli s partnerkami, že mě je to nepříjemné.. protože se cítím trapně za ty jejich ženy.. a chlapi jsou v tomto fakt na hlavu. Řekla jsem mu, že me tím uvádí do trapné situace jakoby si mě nevážil..prostě jsme si promluvili. Od té doby.. už to nedělá. Já vím, že každý chlap se otočí za ženskou.. jasný je to normální..ale před partnerskou a ještě čumět na ni vkusem je vážně přes čáru. Prostě už si uvědomil a řekl mi, že si to neuvedomoval a měla jsem mu to říct hned.. Promluvte si. Jinak ano, je to o nízkém sebevědomí ženy. Vybral si mě, protože mě miluje a jsem pro něj JA ta nej..to jsem si uvědomila i ja. Takže občas když jdeme a podívá se a hned uhne se usměju..ale chápu ho. Je to prostě JEN chlap 😉🤣

tinaprofi
6. pro 2022

Si to otocte, abyste to lip chapaly...jdete s pritelem, snoubencem, manzelem ven a civite na chlapy. Cumite jim na prdel, na poklopec, na vlasy, nestale je pozorujete. Naproti vam sedi starej, neco vam vypravi a vy porad civite na chlapy okolo. Jasne, ze podivat se je oukej a sledovat okoli taky, ale cokoliv delsiho nez par vterin je proste civeni a je to buranismus a bezohlednost vuci partnerovi jako "krava". A nemusite se cejtit menecenni nebo mit nedostatek sebevedomi - je to jen neuveritelne debilni zvyk. Nemate zac 🙂))

lenkakatka
autor
6. pro 2022

Taky se na mě chlapi koukají, samozřejmě na mě taky civí, civí všichni na všechny ženy. Vidím to pořád.
Ale když si s ním o tom promluvím, poprosím ať to nedělá alespoň v mojí přítomnosti, on slíbí, že to neudělá, i když si to prý neuvědomuje tak se s tím bude snažit něco udělat....
Tak je to pokaždé stejné a já se vás ženy ptám, co mám Teda sakra dělat.... Jako pako s ním mluvit pokaždé když se na nějakou slečnu podívá, nebo nějak vytěsnit tyhle situace a podívat se taky a já nevím no....
Nebo se s ním rozejdu a najdu si jinyho čumila.
A přitom je ve všech jiných ohledech partner naprosto ohleduplný.
A nebo mu můžu udělat scénu takovou, na kterou v životě nezapomene. To můžu taky no.
Dívat se schválně na muže jsem zkoušela, jemu to nevadí, on to ani nezpozoruje, ani nic neřekne.

lenkakatka
autor
6. pro 2022

@tinaprofi s tvým nazorem souhlasím, ale co s tím? 🙂
Po sté si promluvit? Udělat scénu na kterou nezapomene? Rozejít se?
Nevím 🙂

tinaprofi
6. pro 2022

@lenkakatka chlapa se muzes zbavit vzdycky, kdyz uz te nebude bavit resit neustale jeho debility. Ale jestli ho mas fakt rada, tak mu rekni, ze to, co dela je nevhodne a neuveritelne se za nej stydis a zadna normalni baba nemuze bejt s chlapem, za kteryho se stydi. Takze se neboj to vyslovit a hlavne se s nim neparej - reci typu "citim se zranena a ponizena" stejne nechapou 🙂)

levandule_k
6. pro 2022

@lenkakatka Ze začátku, když jsem začala randit teď už se svým manželem, tak jsme šli na procházku, bylo to na jaře. Takový ten moment, kdy se náhle oteplí a ženy odhodí kabáty a vezmou si sukni. Tak se hezky procházíme, držíme se za ruku a on se najednou začne koukat na tu ženu a pak na jinou a zase na jinou. Jsem ho chtěla plácnout po zadku a říct mu ať se trochu krotí, když má rande. Místo toho, jsem si vzpomněla na jednoho kámoše, který měl holku, byl na discotéce a když prošla holka v mini a výstřihu, tak ho to málem nadzvedlo ze židle, ale zahnout jí nechtěl. Tak jsem se na něj dívala a tiše chlámala, jak si myslí, že to nevidím. On pak s hrůzou v očích zjistil, že to vím, že se dívá a ještě se tím bavím. 😂 Mně to prostě přišlo vtipný, jak se kouká na jiný a vede si mě za ruku :D Snažil se to omluvit, že dokud se chlap dívá na jiný, tak jde vidět, že je ještě není zlomená bačkora. Ale tenhle nadhled s ním zamával víc, než kdybych udělala scénu, pak to rozebíral ještě na další schůzce. Někdy se se ještě teď koukne na hezkou ženu a já se dívám, jestli se dívá a když zjistí, že se dívám, jestli se dívá, tak říká, že se jen dívá a že já jsem jeho zlatíčko. Já bych se třeba nerozcházela, pokud jsou ostatní oblasti v pořádku, ale řešila sebe, proč mám nízké sebevědomí, proč mám pocit, že mě to ohrožuje. Jako vždycky bude nějaká, krásnější než já a kdyby chtěl, tak si cestu k nevěře najde i kdybys mu vypíchla oči, aby se nedíval na jiné.

PS. Moje babička říkávala, dívat se může, ale večeřet bude doma.

lenkakatka
autor
6. pro 2022

@tinaprofi
Je fakt, že už jsem v takový fázi, že se mi s ním nikam moc nechce chodit.
Zkusim to naposledy, říct mu, jak to je a budu se modlit aby to pochopil.
Díky, pomohla jsi mi v nakopnutí 🙂

lenkakatka
autor
6. pro 2022

@levandule_k
To je právě ono, všechny jiný věci jsou v pořádku. Je to báječnej chlap, můžu říct, že někoho takovyho jsem si přála celý život. Hodně jsme spolu zvládli, proto se určitě nerozejdu, ale jen nevím, jak už s tím dál naložit.
Zkusím nějakou poslední promluvu, (taky mě nebaví furt si promlouvat) a uvidíme.
Jako naštvat mě před vánocema, to není dobrý 😃
To je skvělá věta, co říkala babička.

levandule_k
6. pro 2022

@lenkakatka Tohle je trochu jak jeho reflex, vidí kozy, tak se mrkne, ale racionálně chce být věrný a chce být s tebou. Promluv si klidně, ale spíš mu řekni, ať to nedělá tak okatě a pro sebe si najdi nějakou terapii, která ti zvedne sebevědomí.

Jsou jistě i chlapi, kteří tohle nedělají a jsou fajn, ale tako může najít někoho, kdo bude mít oči jen pro tebe, ale zas to bude skřípat v něčem jiném.

gdpr
6. pro 2022

Ja som nikdy nechápala problém typu on pozerá na iné ženy, on dal like inej žene, on sleduje na soc.sieťach iné ženy a podobne. Buď som s tým človekom a mu verím alebo nie som s ním a nie nie je to o naivite, že ma nepovedie. Popravde aj ja som sa rada pozrela na iných chlapov ak boli pekní aj ja sledujem a dám like iným chlapov aj ja sa s inými porozprávam a tak isto aj môj muž len so ženami a príde mi to úplne normálne. To, že sa pozrie neznamená, že hneď s nimi chce sex alebon ťa vymeniť. Jedine kedy by som sa bála tak ak by vo vzťahu sme mali nezhody, že vtedy môže niečo byť ale pokiaľ ide o vyrovnaný fungujúci vzťah s mužom, ktorý vie KOHO chce a prečo tak podľa mňa je to v poriadku keď sa pozrie. Keď si to otočím na seba keby som mala muža, ktorý by mi zakazoval sa pozrieť na iného a to som aj mala v minulosti tak to rovno by bol koniec. A mimochodom napriek tomu, že si o sebe nemyslím, že som nejaká krásna misska už nejaký ten rok keď idem sama po ulici alebo v obchode alebo kdekoľvek (bez malého a bez chlapa niekedy aj keď s nimi) tak ťažko nájsť muža, ktorý sa za mnou neobzrie (väčšinou ak je sám ale tiež niekedy vedľa má ženu alebo dieťa) mne to po pár rokoch zazeranie začalo vadiť a byť dosť nepríjemné už po ulici viem ísť s "klapkami na očiach" a tie pohľady cítiť najmä keď už z niekoľkých metrov niekto smerom na mňa vytočí hlavu. Takže buď si nato zvykneš alebo nájdeš chlapa, ktorý to nebude robiť ale škoda by bola zahodiť vzťah len kvôli tomu, že pozerá pretože naozaj minimálne keď bude sám zazerať bude a to za mňa hovoria niekoľko ročné skúsenosti.

irmamala
6. pro 2022

Na to, jak nejsem žárlivá, dokonce si myslím, že nevěra v nějaké podobě je nevyhnutelná v každém mnohaletém vztahu, tak tohle by mi extrémně vadilo. Nejde o to, že bych se bála, že jí za rohem obtáhne, nebo, že by jí chtěl víc, než mě. Ale přesně to popsala
@tinaprofi, styděla bych se za něj. Byla by mi hanba, že mám vedle sebe takového hulváta. Každému padne oko, když prochází někdo zajímavý, ale dospělý, přiměřeně inteligentní člověk by snad měl svoje chování ovládat, obzvlášť když ho o to vyloženě požádáš. A pokud je opravdu takové zvíře, že vypíná mozek, jak projde kolem ženská, tak si myslím, že poklopec zavřený opravdu neudrží. Jakože dokončíte rozhovor, až otočí hlavu zase zpátky? No tvl....

martinka_33
6. pro 2022

Možná je problem ve tvem sebevedomí 🤔 Mozná nejsi presvedcená, ze ty jsi pro nej jednička i když čumí po jiných. Taky mi to vadí, kdyz muj muž kouká po jiných, ale pak si řeknu, že jen srovnává a nakonec stejne svuj pohled vrátí ke mně, protože ta dlouhonohá kráska neni jako já 😁

sorboni30
6. pro 2022

@gdpr ale to není jen že se koukne na ženu.. ale on ji prostě až depta..asi jsi to nikdy nezažila. Ženská pochopí, že muž kouká po jiných, ale co nepochopí proč na ni čumí i pár minut nonstop, kdyz má vedle sebe svou ženu. V tu chvíli je to nepříjemné.. Já jsem mojeho vyléčila tím, že začal žárlit (zdravě) na mě. On když vidí, že na mě koukají jiní.. hlídá si mě a nečumi po druhých 🤣

sorboni30
6. pro 2022

@irmamala moje řeč

martinka_33
6. pro 2022

@sorboni30 jo a nebo začít čumět po chlapech a sem tam utrousit, že ten má teda prdelku/svaly atd. Ono jim to nedochází jaké to je, ale když jim to dáš trochu okusit, začnou se krotit v přitomnosti partnerky.

chances
6. pro 2022

@lenkakatka ano, podla mna mas nizke sebavedomie. Ale nie preto, ze ti vadi, ze partner sa diva na ine zeny, ale preto, ze s nim zostavas aj napriek tomu, ze neustale prekracuje tuto tvoju hranicu.

camelinka
6. pro 2022

@tinaprofi Zcela mimoradne s tebou souhlasim, ma draha😁😉

tinaprofi
6. pro 2022

@camelinka ja se vzdycky ohromne bavim, jak zensky ty kreteny jeste omlouvaji... A za par mesicu tady ctes "ahoj, jsem Marika a jsem samozivitelka - ne moji vinou" 🤣🤣

camelinka
6. pro 2022

@tinaprofi Mne se hrozne libi, jak si neco prectu, prisednu si ruky radsi a pak si od tebe prectu v podstate to samy, co bych napsala🤣😎👍
A ano, tohle je buransky a bylo by mi za nej stydno, bych ho asi kopla pod koleno, nebo zacala komentovat, jaky maji ostatni chlapi krasny nevimco a hlavne urcite velky penis...jak dlouho by to frajera bavilo😁

sorboni30
6. pro 2022

@camelinka na ten penis chlapi slyší 👍🤭😃

camelinka
6. pro 2022

@sorboni30 Ze 😀
Jakoze "Tyyyyvole, divej na toho borce v tech uplych gatich, ten musi mit ale pero!!!"

aarriel
6. pro 2022

@lenkakatka v momentalnim vztahu s tim problem nemam, klidne at se manzel podiva, vylozene necumi, jen se podiva. A ani on s tim problem nema, ze se obcas podivam i ja. I si umime zavtipkovat a udelat si z toho srandu. Ale v minulem vztahu jsem s tim problem mela, nevim proc, sebevedomim to nebylo, mozna jsem mu neverila a je fakt, ze me pak podvadel, tak asi intuice? 🤷

hezz17
6. pro 2022

@lenkakatka manzel taky takhle cumi. Otoci se kdyz projde. No hodila jsem to za hlavu. Dela to stejne automaticky jako kdyz se clovek rozhlidne na prechodu.

lennus
6. pro 2022

@lenkakatka Upřímně, myslím, že to bude i dost tím, jestli máš nízké sebevědomí, jak píšeš, ale taky je pravda, že on by se mohl snažit, když ti to ubližuje. Já se sama ráda podívám na hezkou ženu, její hezký zadek i hezkého muže. Přijde mi přirozené, že to hezké láká oči a náš pohled, ať je to kytka, krajina, jídlo nebo hezký obličej. Já tedy nejsem žárlivý typ, ani manžel a někdy se o tom i bavíme. Ale je to i o typu chlapa, můj manžel to dělá nenápadně. Třeba mu řeknu - to byla krásná ženská. A on na to, že si všiml, dokonce dřív než já 😄 Ale možná kdyby civěl, taky mi to vadí a zažila jsem to u kamaráda, že byl se mnou a na jiné ženy koukal dost okatě. Možná za to někteří chlapi vlastně ani nemůžou.
Být tebou, pracovala bych na svém sebevědomí a možná mu to i odpustila, pokud je to jen jediný jeho prohřešek a ty mu jinak důvěřuješ 😉

vero987nika
6. pro 2022

Podle mě je teda velký rozdíl mezi letmým pohledem, který přiznejme si udělá opravdu každý, a vyloženým civěním kdy musíš čekat až se vyčumí abyste mohli pokračovat v konverzaci, to je fakt neslušný a neskutečně trapný a určitě i pro tu dotyčnou kterou očumuje dost nepříjemný ... že si to neuvědomuje? Pokud není nějak mentálně zaostalý tak je to dost ubohá výmluva, myslím si že většina normálních chlapů se dokáže alespoň ve společnosti některých lidí kontrolovat, nechceš po něm žádnou jadernou fyziku proboha ...

vero987nika
Autor odpověď smazal
Zobraz
drakenn
6. pro 2022

No dámy, z vlastní zkušenosti, ženské čumí druhým ženským na prsa a rentgenují je daleko více a bez ostychu a studu než chlapi! Hlavně ty méně obdařené! Ty bych flakla po tlamě!!