Ahojky děvčata,rada bych rozvířila debatu o tom,jestli mate dojem že se svým manželem/pritelem proste tím koho mate vedle sebe ladite.
Jestli je to člověk ke kterému se hodíte a chcete od života stejné věci…?
@kessien po více než 20 letech můžu konstatovat, že určitě😉 A to navzdory tomu, že jsme oba lvi😝
Názory na důležité věci,politické preference,pohled na život atp.100% shoda. Jinak jsme protiklady které se přitahují 😊s někým stejného ražení a temperamentu bych se zabila a on unudil🤣
Jo, jsme puzzle, co do sebe zapadá, doplňuje se. On chlap jak hora, já drobná, on energickej, já klidná voda, milujeme se 💟
Ve velký většině jo. Shodneme se na hodně důležitých tématech, koukame na svět podobně, i když já jsem víc emoční než manžel.)
Ano, v absolutní většině názorů. Jsme spolu 16 let, z toho 10 let manželé, 2 děti.
Naprosto. Buď spolu ladíme nebo se doplňujeme. Známe se 25 let. Ale pořád zažíváme překvapení.
Jsme absolutni jini,ve vsem! Vlastne nechapu jak spolu muzeme byt. Jedine na cem se shodujeme 100%je vychova deti.
Ještě před 3 lety jsem si myslela, že jo... změnilo se to, velmi. Jsme spolu 20 let a asi už nebudeme...
Můžu říct, že ze začátku vztahu jsem měla vážné obavy... S mužem se rozcházíme v názorech snad na vše - politika, náboženství, koníčky... A přece spolu fungujeme v souladu a bez kotrmelců dvanáctým rokem. Já toleruje jeho názor a on zase můj. Bez toho, abychom se vzájemně přesvědčovali o opaku. Dva puzzle dílky, co se doplnily, i když je každý jiný.
Máme úplně jiné osobnosti - já jsem mrňavá rtuťovitá a furt v pohybu, on je vysoký, klidný a nezrychlí ani na resuscitaci. On mě brzdí, já ho zrychluju. Ale shodneme se v zájmech, ve světonázoru a jiných důležitých věcech a jiného bych nechtěla a doufám, že ani on ne.
My dva jsme se hledali až jsme se našli ❤ Upřímně si myslim, že ani s jednim z nás neni snadné žít, jen doufám ze nám nezlánou vaz naše slabosti 🙏 Jinak k sobe pasujeme.
Ale jo, v některých věcech se shodneme, v jiných doplníme.
Akorát nevýhoda je co se týká temperamentu... jsme si hodně podobní (máme i stejné znamení) a tam by nebylo občas na škodu mít nějaký protiklad, který by to vyvážil.
@kessien ano, naprosto a tam kde se neshodneme mu vysvetlim a jeho nazor zmenim😂ne delam si srandu😁
Ale mame ty dulezity veci stejne dany. Ani jeden by jsme nesli z Prahy, ani na okraj a ani do baraku se zahradou driv nez na duchod. O domecku na duchod mame uz ted 100% stejne predstavy. O jmene pro dceru mel rozhodovat manzel (ja pro pripadneho syna s tim ze kazdy ma pravo veta). Manzel vybral 5 jmen z toho 3 ma oblibena (aniz by o tom vedel) a jedno bylo jmeno kterym jsem chtela svou dceru pojmenovat uz od sveho detstvi (a nikdy jsem to nikomu nerekla). Dalsi podstatne na cem se shodneme - nikdy za zadnych okolnosti zvire do bytu. Vychova dcery, politika, styl dovolenych… fakt vsechno dulezite mame stejne a u nepodstatnych vecech se dokazeme vzdycky domluvit (dobre, vlastne vetsinou to je po mem protoze jsem ja ta dominantnejsi no😄)
Můj muž je to nejlepší, co mi život (spíš tedy seznamka) dal. Ve všem podstatném i většině nepodstatných věcí jsme za jedno, rozdílností je absolutní minimum.
Vůůůbec - my ani nemluvíme stejnou řečí 😀
Ano, vybírala jsem rozumem a neměnila bych 🙂 15 let bez hádky je asi až nenormální prý 🙂
@kamino No, jen pozor. Vztah bez hádek je vetsinou spíš Red flag, je to prostě divný. Taky jsme byli víc jak 15 let "ideální par" a pak se to otočilo, že nestačím koukat. A ony nakonec ty nehadky byly hlavne o vedomem i nevědomem potlačování se na obou stranách, byl to spíš příznak nezdraveho než zdravého vztahu
@patypresdevaty Ale my nemáme důvod. Nejsme hádací typy, není proč. Jako my si řekneme, když nás něco štve, ale v klidu. Jediné co nás dokáže vytočit je dítě, to se hádá za nás oba 🙂 Naštěstí už pomalu začíná chápat, že hádáním ničeho nedosáhne, pokud nemá logické argumenty o kterých můžeme v klidu podebatovat, tak smolík. Pubertu uvidíme jak přežijeme - zatím jsme v začátku a začíná to být hodně zajímavé 🙂
@patypresdevaty Mam za sebou manzelstvi bez hadek a konfliktu.Proste se nehadal a ja na to pristoupila.Proste mu nic nevadilo,nic nerikal,vlastne nekomunimoval...
Ted se ucim a moc si uzivam toho,ze mi pritel rekne,ze se mu neco nezda,ze se obcas na sebe zamracime a vyrikavame si veci.Oba jsme dlouho zili bez partnera a proste se ucime,ze druhy necte myslenky.Nekdy
Ano! 10 let od svatby, 18 let vztahu,
@kessien Ano. A jsem šťastná že jsem našla muže se kterým se doplníme téměř ve všem. Hlavně v těch velkých věcech.. Jako počet dětí, dům, plány, budoucnost. Máme dokonce i stejné záliby,často stejný pohled na různé situace. Jasně,najdou se věci kdy se neshodneme, ale tím padem se pak snažíme najít kompromis. A základ je komunikace 🙂
@patypresdevaty pamatuju si posvátnou větu moji babičky, říkala, že byl děda pro ni asi moc dobrý. Nikdy se nehadali. Vydrželi spolu až do smrti a i po jeho smrti si babička odmítla hledat někoho jiného. Takže to možné je..
Ano. Někdy je to sluníčkové a někdy zamračeno ale tak to občas bývá. Jsem šťastná. Vyhrála jsem jackpot 🤣🤣
@kessien Ano, naprostou většinou k sobě ladíme. Já tenkrát i dost vybírala rozumem a extrapolací do budoucna 😀 (holt analytik). Máme stejné hlavní koníčky, 95 % názorů, podobné povahy (tím zbytkem se doplníme), dokonce i stejnou VŠ (jiný obor)...