Vztah po deseti leteh. Jak jste na tom?

27. bře 2022

Jak jste na tom se svými manželi/partnery po deseti letech vztahu?

Máme dvě děti 3 a 6 a upřímně…jsem neskutečně osamělá. Manžel mě ničím nepřitahuje, nevoní mi, sám od sebe nepomůže…dnes přijel po dvou dnech z chaty a já se těšila jen na syna. Cely víkend jsem sama s dcerou zavřená doma (nemoc dcery) a komunikace nula, strohé odpovědi z nutnosti (když už se ptám) a po 10ti minutách hned zapnul TV.

Vážně už nevím, jak dlouho v tomto vztahu vydržím…chybí mi láska, sex, pohlazení, pocit, že na mě někomu záleží…

tesina99
27. bře 2022

To si chce asi o tom promluvit s partnerem a říct mu co vás trápí. Nikdo z nás do vašeho vztahu nevidí, nabízí se mi z vašeho příspěvku otázka, jestli od nás chcete ujištění, jestli máte s ním zůstávat nebo odejít.

korin
27. bře 2022

Mladšímu dítěti jsou 3 roky - možná jsi ještě na rodičáku a máš obecně málo kontaktů mimo rodinu...? Byla jsem doma 7 let (3 děti) a zachránil mě částečný úvazek, problém nebyl v manželovi, ale ve v mé sociální izolaci. Možná chodíš do práce a já jsem úplně mimo. Jestli nejsi ve vztahu spokojená, řeš to především s partnerem.

victress
27. bře 2022

no tak to je jasné, že už to nebude jako první roky na růžovém obláčku, motýlci v břiše, po 10 letech zevšední i Brad Pitt😀 a proto je třeba o vztah pečovat a vnášet do něj nové podněty - vím, že se to lehce řekne, ale je to tak, děti strčit na večer k babičce a udělat si hezký večer jen sami 2 pro sebe, odjet na víkend do wellness nebo co máte rádi...dobré jídlo, nové prádýlko atd.
promluvit s manželem určitě, jestli to on vidí také tak, pokud ano, společně napravujte a stmelujte, pokud ne, nemá třeba milenku, není nemocný...? problémy v práci?

uzivatelkapetra
27. bře 2022

No mám docela "náročného" chlapa a kór teď poslední rok má nějaké problémy v práci, tak je pořád takový naštvaný, je to náročné,to neskrývám. Každopádně on je jediný s kým si dokážu představit intimnosti, prostě je to můj muž a ani by mě nenapadlo to měnit. Nestává se, že bychom se neviděli denně a kdyby, těšila bych se na něj.
Každopádně to není jak je psáno výše na nějaké motýlky v břiše, ale to mi přijde normální.

klokanka31
Autor odpověď smazal
Zobraz
fandysek_1
27. bře 2022

Taky máme letos 10 let. No po pravdě já jsem se trochu začala sama realizovat (kurz angličtiny, cvičím) a jsem spokojená. Nečekám s čím přijde on, ale jednám. Děti máme tři takže to je taky fičák.

fandysek_1
27. bře 2022

@uzivatelkapetra mám taky večně nas...chlapa. Ale přestala jsem to řešit a říkám mu, že jestli ho to tak baví, ať si tak žije. Odmítám řešit jeho životní postoj 😉

jako_mala_holka
27. bře 2022

My spolu letos budeme už 13 let, z toho 6 let manželé, máme skoro dvouletou dceru a je to mezi námi fajn, milujeme se, umíme si to říct, ale hlavně si to umíme ukázat, doma si pomáháme, jedeme na výlet, když jsme nemocní, staráme se o sebe navzájem, občas sledujeme večer seriály, pořád si máme o čem povídat... Sex je míň často oproti tomu, co bylo před pár lety, ale je a je to pořád dobrý 😁 sem tam se pohádáme, ale neumíme na sebe být dlouho naštvaní, takže nějaká tichá domácnost nehrozí... Těším se na něho, i když je jen přes den v práci 🙂

klokanka31
27. bře 2022

My jsme spolu 10 let a je jasný že se nevznášíme mezi duhou na jednorožci. Máme skoro dvouletou holčičku, takže o zábavu postaráno,když není v práci tak je s námi. Vymýšlí furt co podnikneme,kam pojedem na výlety...doma pomáhá, každý den vaří...i sex je, a když malá spí, hrajem spolu ps hry 🙂

hani_na
27. bře 2022

Asi je potřeba zmínit, že jsou lepší a horší období, my jsme se z toho horšího vyhrabali asi díky změně mého přístupu a najednou(a tomu bych nevěřila), se změnil i manžel. Chápu, že každý na to není, ale mně pomohlo se trochu "porýpat* v sobě - co chci, nechci, co dělám blbě, co mě činí šťastnou atd. Obecně víme, jak na to, ale přes starosti o děti a domácnost se na to strašně snadno zapomene..

emillyhk
27. bře 2022

Jsme spolu skoro 12 let a máme roční dítě. Teď máme období, kdy to není zrovna duha, jednorožci a srdce všude kolem. Spíš naopak. Já jsem věčně unavená, dítě se půl dne vzteká, manžela bolí záda, je věčně protivnej. Připadám si nedoceněná, chybí mi práce. Nějak nemám mentální kapacitu řešit dítě i jeho, já sama potřebuju každý den chvilku pro sebe, abych se restartovala. Takže teď je to mezi námi divné. Ale už jsme pár podobných období měli a vždycky jsme to zvládli. Víme, že chceme být spolu 🤷‍♀️

intonace
28. bře 2022

Jsme spolu s manželem necelých sedm let. Máme dvouletého syna. Všechno šlo tak jak má do první doby Covidové. Najednou nebyla práce. Spousta lidí se bálo někoho pustit domů. Měla jsem MD celkem nadprůměrnou. Zvládalo se to. Nákup z mé karty, manžel vydělal na poplatky, hypotéku. Pak RD a prd .Bylo to těžké,ale měli jsme se. Intimnosti z mé strany téměř nulové,ale pořád a i v tuhle dobu se dokážeme pomazlit, říct si, že se máme rádi. Jsou dny, upřímně, že bych ho nejraději prohodila oknem,ale život bez něj si nedokážu představit. Myslím, že je to hodně o kompromisech. A kloudné slovo z něj také dostanu jen "pod nátlakem" prostě má starosti. Doporučila bych vám si sednout a popovídat si o tom co chceš ty co chce on a pokusit se v tom najít společnou cestu. Hodně štěstí

aarriel
28. bře 2022

Me se vzdycky vybavi slova moji babicky: Laska je, kdyz je to kazdy den aspon chvili pekne 😂
My s manzelem jsme spolu 13 let a i kdyz me nekdy sere, tak ho miluju a on to ma stejne. Neda se to vyjadrit par radkami, co pro me znamena, jak to citim, ale vim, ze je to muj MUZ a to je jen tak nezmeni...

klokanka31
28. bře 2022

@emillyhk Všude je horší a lepší období 🙂

95newmommy2020
28. bře 2022

My jsme spolu 7 let, ale máme 2 lété miminko, a nejhorší je to na tom rodicaku. Já se cítím jen jak inventář a on se cítí jak, když splnil plán a teď je tu na okrasu. Malej je mamanek k tomu všemu. Dny mi jsou dlouhé, připadám si zbytečná. Malej spi celou noc, sem tam mě pomazli, ale je nezavislej. A já jsem jen pripravovac svacin, pití a nákupčí. Takže jsem řeka dost, a jdu do práce o 10 měsíců dřív.

uzivatelkapetra
28. bře 2022

@95newmommy2020 já šla o druhých narozeninách, doma mě to tuze nebavilo 🙂
Ale já mám hlídacího dědu, mě se to mluví.

odula
28. bře 2022

@aarriel babička je moudrá žena. Velice. 😍

orisek56
28. bře 2022

Budeme mít 10 let a já se vznasim na obláčku. Jsem šťastná za svého muže a miluji ho víc jak na začátku. Prošli jsme a prochazime těžkými zkouškami a vždy mi dokázal, že je to muž hoden moji lásky a úcty, vždy mě zvedl ze země a byl mi maximální oporou.

zmrzlinka
28. bře 2022

Letos bude 19 let co jsme spolu a 14 let co jsme manželé.Mame dvě děti -9 a 5 .Krizi ve vztahu co se narodili děti bylo víc.Jednou jsem fakt myslela,že se budeme rozvádět.Ale překonali jsme to a já jsem ráda.Manžela miluju a nedovedu si představit být s někým jiným.
Měli by stě si promluvit a jestli máte babičku ochotnou pohlídat i přes noc,tak si někam vyražte sami dva 😉Základ všeho je komunikace.Drzim palce ♥️

emillyhk
28. bře 2022

@klokanka31 Přesně, ve vztahu ty emoce hodně přichází ve vlnách - někdy dole, někdy nahoře. Za mě je důležité to přijmout. Počítat s tím, že tohle období "nic moc" přijde a zase odejde.
A jak píše @hani_na, je potřeba pracovat na sobě a svém přístupu. Kdykoli jsem měla pocit, že by muž měl to a ono, tak to bylo všechno strašně na sílu, trochu (trochu dost) jsme spolu bojovali. Když se snažím pracovat na sobě a ne na manželovi, tak jsou ty změny k lepšímu rychlejší, přirozenější a hlavně trvalejší.
Ještě pro zakladatelku - rozumím tomu pocitu, že si připadáš jako inventář, o který muž nejeví zájem 😟 U nás je to teď hodně znát. Jsem doma, jsem tam "pořád". S hlídáním je to na prd, takže sami s mužem nic nepodnikneme. Ale začala jsem plánovat pozvolný návrat do práce. A doma se snažím s mužem mluvit o tom, jak se cítím. Ne pořád, ale tak nějak aby to věděl.

klokanka31
28. bře 2022

@emillyhk Ono je důležitý aby lidi měli stejné priority, stejný pohled na život. Pak se ty krize dají zvládnout i když to je někdy děsně těžký. Ale kde není pevný základ tam to jde do háje chtě nechtě. Tuhle jsem to viděla u bráchy a jeho partnerky, mají hodně odlišný pohled na zásadní věc a akorát se ti dva trápí. A to spolu nejsou ani 3 roky.

gracinka7
28. bře 2022

Jsme spolu 16 let. Někdy je to děs, někdy super. To je ve vztahu asi vždycky. Důležité je mluvit spolu a nezapomínat být i partnery a ne jen rodiči.

tasimia
28. bře 2022

My jsme pořád, jak kdyby jsme spolu začínali. Kdo nás vidí, nevěří, že už jsme spolu jedenáct let. Máme rádi srandu, objímání, přes den si chodíme dávat pusinky. Kdyz včera vařil, tak jsem za ním chodila do kuchyně a ze zadu jsem mu zakryla oči a hadej kdo 🙂. Blbneme spolu a i s malou. Nevyhledavame hádky, vše řešíme na přímo.
Na všem se podílí, takže já nemám důvod si stěžovat. Uvaří, vypere, hodí do sušičky a pro malou je perfektní táta❤️. Rádi se překvapujeme, chodíme na výlety.
Snažím se mu dávat najevo, co pro mě znamená, jak je pro mě důležité, ze ho mám.
Na vztahu je třeba pracovat, já milého neberu jako samozřejmost a on to dává najevo i mě. Neubližujeme si a neděláme věci, co nemá druhý rád. Navíc jsme oba blázni, záchvaty smíchu jsou na denním pořádku. 🤣❤️

ele_nka
28. bře 2022

S mužem jsme spolu 11 let a náš vztah je lepší než na začátku. Prošli jsme si těžkou krizí, ale ani jeden jsme to nechtěli vzdát a vyplatilo se. Nejdůležitější je komunikace, ví muž, že ti něco chybí?

veruuu_kubesovic
28. bře 2022

Letos jsme spolu 10let 🍀děti máme 2 - dceru 7let, syna 3roky, manžel jezdí pracovně od pondělí do čtvrtka pryč, a aktuálně je nás vztah naprosto boží 😉 hodně záleží ve vztahu na komunikaci a řešit případně problémy hned, nenechat je "vyhnít"....

aarriel
28. bře 2022

@odula bohuzel byla 😭😭 uz nezije, ale stale s laskou vzpominam a rikam si, ze mela pravdu. A nebo taky oblibena hlaska: poradnyho chlapa utahnes jen na poradny jidlo, takze od mala me ucila knedliky, pect maso, buchty atd. A nebo pravidlo 4 P: Plny Pupek a Prazdny Pytel 😂🙈

klokanka31
28. bře 2022

@aarriel To pravidlo 4 P je dobrý

95newmommy2020
28. bře 2022

@uzivatelkapetra já zase babi takže mě nic nedrží. 😄

oplatecka
28. bře 2022

V srpnu budeme slavit desetileté výročí svatby, celkově jsme spolu 18 let. Loni jsme si prožili opravdu náročný a ne moc hezký rok, ale všechno jsme ustáli a zvládli 🙂 Pořád si máme co říct, rádi trávíme čas jen sami dva, přitahujeme se 😊 Občas si lezeme na nervy, ale to je, myslím, naprosto normální... Před čtyřmi týdny se nám narodilo třetí dítě a jsme strašně šťastní 😊 Musím říct, že čím déle spolu jsme, tím je náš vztah lepší a lepší.

herminka
28. bře 2022

My jsme spolu 18 let, manželé 15 let a samozřejmě za sebou máme lepší i horší období. Za mě je důležité spolu komunikovat, i když třeba člověk někdy zrovna nemá chuť, a věnovat se sobě navzájem a vztahu.
Nejnáročnější pro nás asi bylo období, kdy byly děti hodně malé (máme 3 v podstatě během 2 let) a právě jsme moc neměli čas na sebe.