Vím o nevěře - mám to dotyčné oznámit?

petruna2
9. dub 2019

Ahoj, již delší dobu vím, že manžel jedné mé známé je nevěrný. Pořád se to ve mě pere, že bych to měla dotyčné říct. Nadruhou stranu mi do toho asi nic není. Ale už se na to nemůžu dívat. Co myslíte? Mám jí to říct?

adelka951
9. dub 2019

Ne, nic ji neříkej, není to tvoje vec. Jen by se to obrátilo proti tobě.

burianova20
9. dub 2019

@petruna2 Mám s tímhle zkušenost a ze svých zkušeností bych jí to řekla protože když to zjistí za delší dobu bude jí hůř teď to aspoň v sobě přepere. Můj přítel mi byl také nevěrný takže já bych jí to řekla ono je to i lepší když to ženě řekne její kamarádka než cizí člověk

petruna2
autor
9. dub 2019

@burianova20 taky s tím mám bohužel zkušenost. Všichni okolo mě to věděli a mě nikdo nic neřekl. Bylo to pro mě víc ponižující, než samotný zjištění. Jak se všichni přetvařovali.

nikolaamiminko
9. dub 2019

Je to hrozny dilema :( kdybych byla ja ta podvadena, chtela bych to vedet, nejhorsi je ta situace, kdyz vsichni kolem tebe to vi, jen ty jses za idiota 😬 na druhou stranu byt tebou, tak na to asi nemam koule 😕 zalezelo by asi, jak moc jste si s tou dotycnou blizke, dobre kamaradce bych to rekla, nekomu koho povazuju za “znamou” asi ne - tam by mi prislo, ze mi do toho fakt nic neni

elinka90
9. dub 2019

Záleží jak moc blízké jste si. Mám dobrou kamarádku o potkala jsem jejího již bývalého přítele s jinou slečnou. On mě znal a snažile se skrýt. Hodně se to ve mně pralo, ale nakonec jsem jí to řekla. Byla ráda, že jsem z ní nedělala vola. Ale nějaké známé bych to neřekla.

vendelinka08
9. dub 2019

Ne, nic ti do toho není... nakonec budeš ta špatná ty!!! nepleť se do toho.... opravdu to myslím dobře, nikdo pravdu slyšet nechce...

lvl16
9. dub 2019

Ne, nakonec budeš ty za tu špatnou. Blízké kamarádce bych samozřejmě o nevěře jejího partnera řekla (kdybych měla jistotu a i v takovém případě bych nejdříve konfrontovala jeho a dala mu možnost se přiznat), ale u známé bych mlčela.

ivular
9. dub 2019

Přesně jak jsi psala - pokud bych zjistila, že okolí o nevěře mého muže vědělo a nic mi neřekli, cítila bych se velmi poníženě.
Já bych to na Tvém místě té známé neoznamovala "najisto", ale zkusila bych ji nějak šalamounsky navést, nahlodat.. Aby měla možnost sama se rozhodnout, jestli se chce pídit po pravdě nebo to raději zjišťovat ani nechce.

dora13
9. dub 2019

Zalezi na situaci a konkretnich podminkach, ale pokud to neni nejaka tvoje opravdu opravdu blizka kamaradka, hlasuji pro ne. Neni to tvoje vec, ty do toho vztahu nevidis, netusis, jak to maji nastavene a je vysoka pravdepodobnost, ze ve finale se to obrati proti tobe.
Kdyz uz bych mela urgentni potrebu to resit, sla bych za tim podvadejicim, s tim, ze to vim a at s tim neco dela, ale obecne si myslim, ze opravdu lepsi se do cizich vztahu nemotat.

burianova20
9. dub 2019

@petruna2 právě že to je pro ženu ponižující když o tom ví všichni okolo a ona ne když se to dozví teď bude se s tím lépe smiřovat než dýl

radullah
9. dub 2019

bohužel i já to mám zažité na vlastní kůži...asi kdyby to okolo mě každý věděl, cítila bych se strašně ponížená...cítila bych se zrazená nejen manželem ale i svým okolím. Jelikož to okolo nás nikdo netušil, říkala jsem si, že bych ve finále raději nevěděla... pokud se rozhodneš něco říct, budeš asi první na ráně v tu chvíli, je to totiž děsný šok.

kittyy17
9. dub 2019

@petruna2 jdi na to oklikou. Nejdřív s ní zkus dát řeč na téma Mám dilema, jestli mám říct kamarádce o nevěře manžela. Podle reakce uvidíš, jestli jí to řekneš, že je to ona...

barumat
9. dub 2019

Myslím, že záleží na okolnostech. Třeba nejlepší kamarádce bych to řekla, pokud bych věděla, že se nejednalo o úlet, a chlap má prostě regulérní bokovku. Na druhou stranu jsem znala manžele, dvě děti, vztah jinak pevný, stáli za sebou, podporovali se, rozuměli si. Ona po dětech sexu moc nedala, i připouštěla, že on chce víc, ale že ona prostě už tolik ne. A skoro se holedbala, že aspoň ví, že ten vztah nestojí jen na sexu. Přišlo mi to zvláštní, a časem jsem se samozřejmě dozvěděla, že si on našel vybití jinde. Ale ne vztah, a za rodinu, děti i ženu by dál dýchal. Tam jsem třeba vůbec nepřemýšlela a nikdy by mě nenapadlo to té dotyčné říct. Takže bych opravdu pečlivě zvážila všechny okolnosti. A pokud bych došla k "říct", spis bych naznačila, že jsem zaslechla, atd. Ať se případně sama má možnost rozhodnout, jestli něco takového vůbec vědět chce a pokud ano, zjistí sama.

treasurka
9. dub 2019

@petruna2 Čoveče, to je těžká věc. Jednou, ještě na gymplu, jsem to kamarádce řekla a nedopadlo to dobře. Ona věřila tomu, čemu věřit chtěla a já byla za mrchu rozvracečku. Ale tohle je dospělá ženská, no...Neřešila bych asi ani tak jestli je to moje věc, nebo ne (na zavítání očí před špatnostma mě moc neužije), ale spiš jestli jsem ochotná a schopná nést případná negativa, která z toho pro mě můžou vyplynout...

sudylichozrout
9. dub 2019

@petruna2 Nerikej ji to, to je jejich vec... To by musela byt jo dobra kamoska, abys mela "pravo" se do toho michat.

leilinka1234
9. dub 2019

Nevím, jak známé... Jak moc se znáte a bavíte. Já řekla o nevěře své nejlepší kamarádce. Byla jsem ta nejhorší, nepřející. Její miláček není takovej!... Naše kamarádství lehce opadlo, nemluvili jsme o jejich vztahu a já se užírala, pač jsem zjišťovala větší a větší špíny. Jednoho dne mi došla trpělivost, podala jsem jí víc informací, ona se ho přímo zeptala a on všechno vyklopil. Je to těžký, těžko říct, jak podváděná zareaguje... Ale já nelituji. Moje nejbližší se zbavila grázla jednou pro vždy.

treasurka
9. dub 2019

@petruna2 A ještě když si to představim na sobě, tak ja bych to asi spíš vědět chtěla. Pokud by to dělal vědomně a dlouhodobě. Pokud by to byla jednorázovka kdyz nyl nekde pod parou, tak naopak vůbec. Ale asi bych poslovi špatných zpráv zrovna ruce nelíbala. Asi by mě ponížil i ten fakt, že to někdo ví dřív, než já. Možná bych v téhle souvislosti víc uvítala udavačský dopis 🙂 A taky bych to spíš vzala od někoho s kým se bavím víc intimně, než třeba od sousedky... Je to těžký...

aselluska
9. dub 2019

Pokud s tím máte osobní zkušenost, byly by jste rády, pokud ne, spíše to neřešíte. Já osobně s tím mám zkušenost několikaleté nevěry, a nejednalo se o jednu nebo dvě známosti. Všichni o tom věděli. Tchýně, kamarádka, sousedi ... Nikdo mi nic neřekl. Když jsem se rozhodla z jiného důvodu vyměnit partnera, jen se to na mě sypalo. Asi jsem byla hnusná, ale vynadala jsem komu mohla, protože být to obráceně, taky by se cítili ukřivděný. Sama jsem na to nepřišla, protože si kasanova plánoval zálety když jsem měla směnu. Takže blízké bych to řekla

makronka222
9. dub 2019

Za neveru a podobny problemy muzou vzdycky obe strany. Buh vi, jaky mu ona dela doma peklo, on se tim samozrejme nechlubi a ona taky ne, atd... nemontovala bych se do toho

janablizka
9. dub 2019

Asi bych také nic neříkala mohlo by se to opravdu obrátit proti Tobě.

almara2
9. dub 2019

Je to dost osemetne, já to kdysi jen naznačila a byla jsem nejhorší a vše se obrátilo proti mně, záleží, jaká je ta podvádění, jestli ji zas dobře, jestli ti uvěří, nebo slepé věří svému muži.

lastovenka
9. dub 2019

Velmi dobré kamarádce nebo blízké osobě bych to řekla. Člověku, na kterém by mi až tak nezáleželo, bych to neřekla.

blabloblu
9. dub 2019

Zavedla bych nenápadně hovor na toto téma a zjistila tak, jestli by to chtěla nebo nechtěla vědět. Podle toho bych se pak rozhodla. Pokud je to blízká kamarádka, řekla bych jí to.

eldrag
9. dub 2019

ja bych to řekla, a jednou jsem to taky udelala a nelituju toho. Podvádí? má počátat s tím ze to praskne. ALE musís si být opravdu 1000% jista

ariadna12
9. dub 2019

Ja bych nejak naznacila, nerekla bych to naplno, ale tak, aby ji trklo, ze ma byt na pozoru.

martinka_33
10. dub 2019

Nakopala bych do zadele toho chlapa, ať si na něm udělá uzel, když neumí utajit nevěru... Je to pak nepříjemný pro všechny okolo ☹ Sama nevim co bych dělala a ani nevim co bych chtěla, aby udělala moje známá, kfybych měla být já za podváděná...

natysnovec
10. dub 2019

Ja osobne bych to taky chtela vedet...nechtelaa bych byt jak parohac.Vsichnino tom vedely a nikdo nic nerekl...Napriklad...

kaja2016
10. dub 2019

@petruna2 Byla jsem v podobne situaci, ale slo o kamaradku. Je to uz hromadu let nazpet, s nikym z ucastniku jsem se uz roky nevidela, tak snad to muzu pustit. Jinak ke zname bych se tak povinovana uprimnosti asi necitila, ono na 99,99 procent to dopadne tak, ze sis to vymyslela, tak zvaz jestli do toho chces jit. Ja se rozhodla to rict, i protoze to nebyla jenom nevera, ale i totalne uchylny. Deti jeste nemeli, tak jsem chtela zabranit katastrofe. Byl zamestnany ve spolecnosti, ktera delala vyzkumy trhu, mou jinou kamaradku ( to je nahoda co?)si pozval coby respondentku a hral s ni takovou podivnou erotickou hru, ona na to pristoupila a nasledne ji zaplatil. Ze pujde o erotiku dopredu respondentka nevedela. Jsem si jista, ze zadnej podobnej vyzkum v te dobe v te spolecnosti neprobihal a jeste to cele poradal u sebe doma. Jeho zene jsem to rekla, dozvedela jsem se, ze nejsem prvni, kdo si neco takoveho vymyslel a pohrozila mi soudem za pomluvu. Jako fakt tezko radit.

kaja2016
10. dub 2019

Ale jsem rada, ze jsem to tehdy rekla, nemohla bych s tim zit....

sudylichozrout
10. dub 2019

@kaja2016 Já to kdysi taky řekla, ale šlo o dva mi blízké lidi, kteří se trápili navzájem. Můj kamarád chodil s mou kamarádkou a zahnul jí. Respektive dlouhodobě zahýbal, měl vlastně paralelní vztah. Vím, proč to dělal, vlastně se mu ani nedalo moc divit, spíš neměl jen sílu na to, ukončit ten nevyhovující vztah. Byla jsem mezi nimi a pořád poslouchala z každé strany nějaké stížnosti, už mi to krapet lezlo na nervy. Tak jsem se chopila iniciativy a kamrádce jsem to řekla. Ona to vzala a poděkovala mi. Kamarádovi jsem pak dala echo, že dotyčná už to ví. Kámoš byl trochu naprdnutej, ale nakonec byl taky rád. Rozešli se vzápětí a dnes jsou zpětně oba moc rádi za to, že jsem do toho šla a pomohla jim tu patovou situaci vyřešit.
Ale já jsem věděla, že jde opravdu o dobré přátele a že ten příval informací zvládnou a navíc jsem si byla jistá, že dělám dobře pro oba dva.
Jinak bych si to nedovolila.