Potřebovala bych poradit, měla jsem vztah skoro 2 roky, rodiče o tom věděli a ten kluk u nás i mohl přespat. (Bylo mi 15)
Nyní se vídám se starším mužem, se kterým jsem se seznámila na brigádě, známe se necelé dva měsíce a z toho 2 týdny se vídáme častěji, když jsem byla o víkendu sama doma, strávila jsem cely víkend s nim. Společně si uvaříme, dojdeme vyvenčit jeho psa, nebo já mezitím umyju nádobí a uklidím, a tak podobně, rozumíme si a není to o tom ze by on byl ”učitel” a já byla ”žák”. Zároveň on vypadá mladší a ja starší, takže když jdeme ven nebo za jeho kamarády nikdo divně nekouká a nikoho by nenapadlo ze mi je teprve 15. (Všichni mi tipuji kolem 20 a jemu cca 26.) ve škole mám známky dobré, dělám sportovní cheerleading a pravidelně trénuji a on mě ve všem podporuje.
Za půl roku mi bude 16, jemu je čerstvě 31
Vim ze je ten rozdíl velký a v tomto věku je víc vidět, ale oba to myslíme vážně a časem bych o tom chtěla říct mamce, ale vůbec nevím jak.
Budu ráda za jakékoliv rady
To bude vážnost sama a do roka bejby v kočárku, ty coby máma bez vzdělání, táta zdrhne a bude oslňovat další mladou žábu...
já jsem v patnácti taky měla týpka o hodně staršího, skoro stejně jako zmiňovaný v diskusi a naši byli úžasní, do ničeho nekecali, chtěli ho poznat a sedli si a rozhodně to nebylo nic z toho co píšou dámy výše.. byl fakt super, choval se ke mně úplně normálně, do ničeho mě nikdy nenutil, myslel to fakt vážně a rozhodně jsem si ten vztah nikdy nevyčítala.. jsme vlastně přátelé doteď.. za mě to byl rozhodně daleko lepší vztah než s debil*em, kterýho jsem měla potom a to byl ,,jen" o tři roky starší.. neházela bych všechny do jednoho pytle
@martikbertik proč by měla mít v 16 dítě proboha.
@dashyyy Hezký osvícený přístup tvých rodičů.
@levandule_k viď 🙂 naši celkově razili dost jinou výchovu než všude jinde, ale tady moc dobře věděli, že by s tím stejně nic neudělali, tak to vzali jak to je.. on je ale doteď hrozně fajn chlap, žádnej haj*l no, byl akorát tenkrát hodně zamilovanej a já moc mladá a divoká na to, aby ten vztah vydržel
Jak to říct rodičům... no... zkus je prostě seznámit - prostě máš novýho kluka, chceš je seznámit... Ať rodiče nejdřív vidí jeho a dají mu šanci, ať vidí váš vztah... a teprve pak řešte věkový rozdíl.
Upřímě, kdyby ti bylo 25 a jemu 40, tak to bude vypadat skoro normálně... V šetnácti je problém, že se ještě hodně vyvíjí to, co ty chceš, zatímco on to asi bude mít srovnaný... Na tomhle může ten vztah kleknout velmi přirozeně, tak bych si dala bacha, aby tam nevznikl žádný závazek (a to nemluvím jen o dítěti).
Jako rodič bych Vám požehnání rozhodně nedala. Když se teda oprostím od myšlenky, že moji nevinnou holčičku przní chlap ve středním věku, který už musel obtáhnout kde co, tak je to za mě nevyrovnaný vztah. I když píšeš, že se to neděje - znáte se opravdu krátce - tak bych se nějaké manipulace opravdu bála. Neumím si představit, co mu po intelektuální stránce můžeš nabídnout? To mu vyprávíš, jak bylo ve škole, že doma jsi dostala zaracha, protože si neuklidila? Vždyť si s ním ani nemůžeš dát skleničku, nemůžete mít společné přátelé - tobě by se vysmáli a o něm by si ti jeho mysleli, že je úchyl. Jako románek na získání zkušeností, proč ne, ale do vážného vztahu bych se rozhodně nepouštěla a mámě ani nic neříkala.
Co k tomu rict. V podobnem veku bych ti rozumnela. Mela jsem podobny vztah. A byla jsem dost spokojena. Choval se ke me kralovsky, vecere, vylety, kina, narozdil od spoluzaku jsme neresili problem, kde byt spolu sami
Vztah nedopadl (nic desiveho, proste nedopadl, uz jsem ho nikdy nevidela ani nejsme v zadnem kontaktu). Nedavno jsem si o tom povidala s kamaradkou, co nas oba znala a rikala ji, jake mi to od nej prijde hnusne a temer perverzni, ze si me zneuzival jako mladou, krasou holku ke svym choutkam. A ona mi na to rekla, jestli to opravdu bylo tak spatne? Prevedl me "bezpecne" pres nejbourlivejsi obdobi dospivani a byla jsem spokojena.
A ja jsem nevedela, co ji na to rict, protoze ma pravdu. Citim se osizena, protoze jsem moc nejezdila na ruzne festaky a nechodila po opileckych party v bytech, kdyz nekomu odjeli rodice, nestridala kluky jednoho za druhym. Protoze jsem byla se svym starsim pritelem. Kdovi od jakych prusvihu me nakonec zachranil....
Tak to rekni svym rodicum mozna stejne? Dospivas, vztahy muzou byt divoke. On uz ma rozum, je na tebe opatrny a - to je to hlavni si i uvedomit - DO NICEHO TE NETLACI!
Dokud nebude mit napady, ze se mas odstehovat od rodicu, nechat skoly nebo cokoli podobneho, je to nakonec asi v pohode. Jak jednou naznaci, tak utikej pryc!!! Ta veta co ji ted asi nesnasis, ale je pravdiva - mas zivot pred sebou, nenech si ho nikym ridit.
Uzij si to, ale moc nehled do spolecne budoucnosti
@martikbertik
Už jsme o všem mluvili, děti nechceme ani jeden, studuji na gymnáziu, potom chci na práva a v tom co chci v budoucnu dělat mě podporuje a omezovat mě v tom nebude
@dashyyy
Dekuju, úplně souhlasim
Byla jsem s klukem o 3 roky starším a když jsem po několikáté zjistila co děla tak mi bylo blbě
Starší muž si už užil a tím ze je několik let bez holky, tak nemá potřebu běhat za jinými nebo se na to bezdůvodně vykašlat a i tím ze jsme se poznali v praci, tak když by se na mě jen tak vysral, tak vi ze z toho muže mít problém
Dává mi vše co ve vztahu chci, sice jsme na začátku ale vypadá to ze to bude fungovat
A doufam ze až o tom jednou rodicum/mamce reknu tak budou v pohode jako ti tvoje
Jéééžiš miláčku, když ptáčka lapají..... Jasně, že ti po dvou týdnech nezačne diktovat co máš a nemáš dělat. A že je 10 let bez partnerky, v tomto věku, to není zrovna nejlepší reference. Ale tohle ti stejně nikdo nevymluví, pro tebe je bůh, pro nás ouchyla, který by asi na ženu svého věku neměl.
Kocko, bud opatrna. Vic ti k tomu asi nereknu.
Byla bych hodně opatrná a na seznamování s rodiči bych zatím počkala. I když, na druhou stranu, tvoji rodiče mají právo vědět, s kým se jejich zatím stále nezletilá dcera stýká.
Jo a zatím máš růžové brýle, tak prostě buď jen opatrná a intimnosti opravdu jen pokud sama budeš chtít...a s ochranou.
@kaktus17 Ale taky jsem to tak nemyslela, že by ho nikdo nechtěl. Jen je zvláštní, když dospělý člověk nedokáže navázat 10 let vztah se ženou svého věku a pak se pustí do vztahu s 16-ti letou, protože s tou si tak strašně rozumí....Ale jak jsem psala, tohle ti nikdo nevymluví. Taky jsem si ve tvém věku myslela, že už znám život a všechno vím nejlépe.
@kaktus17
Dospely chlap je deset let bez partnerky?Tak to je red flag jak prase.A vis proc je s tebou?Protoze ocividne na normalni zenskou ve svem veku nema tak musi randit s nezkusenou pubertackou.
@barulina V 15??? To fakt ne... Tam není věk jenom číslo...
Ja mam muže o 15 let staršího 🙂 vlastně, můj největší "zajicek" byl o 12 let starší 😁 je mi 30. Mela jsem tři vztahy. A u všech to mam takto. Prvnímu partnerovi bylo 28 a me 17. A úžasný kluk. Dodneska na nej vzpominam na super chlapa a mam ho svym způsobem stále ráda, tedy ovsem tak nějak z přátelského pohledu. Byli jsme spolu 5 let 🙂 a rozešli se, protoze nebyl čas se vídat. On jezdil pracovně pryc, ja studovala. A prakticky jsme se i měsíc neviděli. Tak jsme se rozloučili s tim, ze se třeba setkame v budoucnu. Rozhodně to nebyl zadny uchylny pako. Byl to trener, vysokoskolak a policista 🙂 fakt skvělý chlap. Ja si s lidmi v mym věku nemám co říct. Všechno to paří, chlasta, ma takový ten mladistvý život. Dneska tricatnici rodinu jeste nemají. A kdyz jo, stejně co druhý víkend party na zahradě, takový free život. A ja jsem utapla. Rada uklidim doma, navarim... Žádné dvoudenní vyslapy, spani pod sirakem. Nejsem dobrodruh a to asi ten věkový rozdíl snižuje. Nechtěla bych mladšího 🙂
Takže bych cekala co z toho bude. Může to byt super chlap a klidně vam to muze vydržet napořád.
V tomhle věku buď fakt opatrná a jste spolu krátce,tak bych to rodičům ještě neříkala,teď je hodný a do ničeho tě netlačí,ale za měsíc to může být jinak,počkala bych ještě dva měsíce a pak bych to řekla rodičům ,tak jak to je a to mám chlapa o deset let staršího,ale my jsme se poznali,když mi bylo 23 let,když jsem to oznámila rodičům mamka z toho nejprve nebyla nadšená,ale do ničeho mi nemluvila a teď si i zvykla,máme spolu děti a jsme šťastní,hlavně je divný,že děti v tomhle věku nechce nebo o nich nepřemýšlí,ale jestli není mateřský typ,tak to pak chápu,že nechce děti
Jako ve 30ti být 10 let bez partnera není že čekal na tu pravou,ale bude prostě divný.To se na mě nezlob ale v takových letech jsem si užívala co to šlo,natož synek. A samozřejmě že tě nebude buzerovat a nepůjde proti tobě když se teď snaží. A to že počká na sex klidně několik let...holka jde vidět že jsi mladá...
@oveckaluky znám dost slečen co v 15 strčí 25 do kapsy. Já jsem od 14 sama, věř že jsem jako 15 fungovala v mnohém jinak než vrstevníci. Tedy to znamená, neadilim tvůj názor
@aiky33 tak ono můj manžel je taky divný, do 30 holku neměl, studoval a do vztahu se nehrnul. Ted ve 40 poznal mě a vzal si mě, předtím měl jen jeden vážný vztah. A mě si našel možná proto, že jsem taky divná a jsem na to hrdá 😁😁😁 =teda já jsem divná jinak 😄)
@irmamala tak já v 15 četla Junga, verim, že ne každý se zajímá jen o blbosti (možná toliko k tomu, že jsem taky divná 😄)
@kaktus17 bylo mi 16, když jsem začla chodit s o 12 let starším mužem. Vizuálně takový puberťák, myšlením také. Já byla vyspělejší než holky v okolí. Troufnu si říct, že jsem hloupá taky nebyla. A vztah nám vydržel 4 roky. Sice se to nevyvedlo a na konci vztahu jsem byla rada, ze jsem prozrela a odchazim (ale to teda nebylo vekem), ale vesmes jsem si ty 4 roky pekne uzila a rada na ne vzpominam. Rodice o nem vedeli od zacatku. Muj tata s nim vychazel velmi pekne. Mamka byla skeptictejsi, ale opravnene. Nechali me, at si na to prijdu sama. Nedokazi si asi predstavit svoji dceru za par let na stejnym miste, ale u sebe jsem to vnimala uplne jinak. Pokud te do niceho nebude tlacit, nebude zlej a divnej (na coz prijdes stejne až za nejaky cas, az sundas ruzove bryle), pak se neboj 🙂
Promiň... Ale tohle je na facku 😉. Já jako matka bych tohle nedala. Za prvé to je z jeho strany dost nenormální a úchylný když se točí kolem holky co má čerstvě občanku. A za druhé jestli chceš mít v 16diítě, žádné vzdělání atd . Tak směle do toho. 👏 Jednou si řekneš jak jsi byla hloupá 😉 a to můžeš vypadat i na 30... Ale je ti 15.