Typ chlapa - Hlavně po mně nic nechtěj 😡

26. pro 2023

Jdu si trochu zanadávat pokud nevadí. Ale jsem fakt naštvaná a musím se vypsat.
S manželem jsme spolu 8 let. Máme dvě malé děti do 4let. Takže nebudu lhát, že je to náročné. On je to hodný chlap, který by se pro nás rozdal a furt na nás myslí atd... Ale začínám být naštvaná z jeho lenosti a přístupu ze všeho, co není podle jeho gusta. Když jsem ho poznala byl hodně zapálený do kola, akční, výlety... Byl a je hodně společenský. Takže rád zajde s kámošema na dvě tři pivka kde pokeca.. nikdy mi to nevadilo. Chápu že chodí do práce a potřebuje dobít baterky. Nebudu mu vyčítat jaký byl a jaký je. Taky.jsem byla sportovní, štíhlá, plná energie. Jenže já proti němu se snažím fungovat.
Jak jsem řekla máme dvě malé děti. Máme malé mimčo a péče byla rozdělena. On se víc věnuje starší a já mimču... Též chápu, že je z toho unavený a já nevím co... Ale děti jsme chtěli oba.
Nemá moc fyzicky těžkou práci. Pracuje jako advokát. V práci má prostě volnější program. Jede si podle sebe. Nikdo ho nenutí. Chodí s kámošema na kafe atd atd. Tím nechci říct že se nudí. Ale oproti jiným zaměstnáním je to prostě na něm.
Ale co je problém. Přijde domů a mám pocit nic po mě hlavně nechtěj.... Jeho koníčky se staly telefon, gauč a tv. Respektive lehne k televizi, a buď hledá co je v tv na Netflixu či čumí na instagram, face.... Furt dokola. Já doma lítám jako.krava a dělám a dělám. Do toho straší dítě si chce hrát. a jeho nenapadne samotného se zvednout a jít si hrát. Až když vidí ten můj naštvaný obličej. Chceme jít na výlet a on sedí... Já chystám věci, děti... A pak mě ještě sprdne že jsem zapomněla náhradní bodyčko či něco. Pak přijdeme z výletu, a hned sedá na gauč a jede si svoje... A já... Děti, vybalit, doma bordel, udělat třeba jídlo, uklidit myčku. Já samozřejmě nasrána vším mlátim...😂😂 On to samozřejmě udělá ale musím to říct. Jenže proč furt všechno říkat. Sakra... Je mu 40. Vetsinou je to stejně jeho bordel co uklízím. Každý den když jde do práce uklízím stále a stále stejný věci. Kolikrát mám Pocit že ho to nebaví. A mě možná taky.ne. Kolikrát se chci s ním o něčem bavit ale odsekne, či rychle odpoví a zase se čumí do mobilu. Třeba řešila jsem přerušení školy, neb do toho ještě studuju. Několikrát jsem se ho ptala na názor. Pomalu to nechtěl řešit, jak kdyby ho to obtěžovalo. Ale přitom s kámošema v hospodě se dokáže bavit o rychlosti letícího hovna, na to má čas a chuť hned. 😡. Nebo třeba dceru něco v noci bolí, má horečku... A pláče. A on leží vedle ní a ani jí pomalu nepohladí, neuklidní, nesnaží se to řešit. Protože přece ona jen simuluje, řve bezdůvodně.. atd atd.
Začínám být i alergická na jeho kamarády. Protože mu píší pomalu každý den jestli jde ven. On nechodí každý den ale už jen jak mu pipne mobil mě štve. Protože vím že by šel rád. Že tam je možná raději než semnou. On řekne že ne. Že jsme rodina. Že chce být s náma... Jenže ten jeho čas s náma je mobil nebo tv. A já vím že prostě s náma být nechce ale musí, jen to neřekne. Kolikrát vezme starší dítě ven a kam myslíte že jde... Letí za kámošema na pivo ke stánku, kde je dětský hřiště. Atd atd
Náš sexuální život raději ani popisovat nebudu. Žádný není už půl roku. Říká že čeká až se dám po porodu do pořádku... Měla jsme těžký porod. Ale z jeho strany necítím nic co by nás pojilo. A možná o ten kontakt už nestojím protože vím že to bude opět nucení do něčeho co není podle něj.
Nevím zda řeším blbosti, či se začíná dělat nějaká ponorka. Ale začínám si to víc a víc uvědomovat a vůbec nevím jak to řešit. Když mu to řeknu, řekne že to není pravda a že řeším blbosti. Že nás miluje atd atd. To sice ano... Ale i tak si připadám sama 😭. Mimochodem když ho upozorněním že furt je na mobilu. Startuje že já taky. Já si face i instagram smazala už před rokem právě kvůli tomu, že mě naštval tím že podle něj jsme tam byla stále. Což nebyla. A nechybí mi ani to málo co jsem tam byla. 😂

zmrzlinka
26. pro 2023

U nás je podobná situace.Deti mám větší.Manzel se hodně věnuje synovi.Ten hraje hokej.Takze tréninky ,zápasy .Jsem ráda,že se mu věnuje,ale doma co si neudělám nemám.Kolikrat i muzske práce .
Posledních 7 let dělá manažera.Ke mne se někdy chová jako ke svému podřízenému.Nekolikrat jsme i tom mluvili.Ma mne rád a chce s náma být a prý dela co může.
Jsme spolu 20 let.Ted jsme měli výročí.Jeste před 15 lety by mi snesl modré nebe a teď....
Téma rozvod u nás padlo několikrát...zatím na to nemám jak psychicky ,tak finančně.Ale asi začnu šetrit....letošna Vánoce jsem skoro komplet zařídila já.Moje máme mi říká ,že jsem blázen.Ale já Ty Vánoce nedělala pro něj,ale pro děti...
Radu nemám ,ale přeju hodně sil....

g_m
26. pro 2023

Mluvila jsi s nim? On treba netusi, jak se citis. Rekni mu to tak, jako tady, at se o tom pobavite a treba si neco uvedomi. Dala jsi mu najevo, ze uz jsi po porodu cajk a chces se milovat? Chodis nekam sama - cvicit, s kamoskama apod., at si uvedomi, ze dve deti nejsou sranda?

nelinecka1
26. pro 2023

Zkus to zařídit tak, ať máš hlídání a promluvte si. Je to podle mě jen nedostatek času pro vás dva. Taky jsem měla párkrát tuhle ponorku a je fakt hrozně důležité chlapovi říct, co má dělat. Oni kolikrát vůbec nevidí, že chystáš jedno dítě, druhé dítě, svačinu, že si u toho zpocena až na prdeli🤣. Klidně formou- jedeme dnes na výlet, sbal a obleč tu ta starší. Neber to tak, že chlap přemýšlí jako ty, oni to fakt kolikrát nevidí.

ilone
26. pro 2023

@zmrzlinka hokej je hodně časově náročný. Skoro taková druhá práce...naši dva synové také hrají hokej, dáváme to s manželem dohromady a dost chápu, že po tréninku, zápase atd.. není energie na nic. Zkuste se střídat, my to tak děláme. Ten, co je doma, zajistí servis doma. Ten, co je na tréninku, zápase, turnaji, zajišťuje servis tam. Manžel ještě kolikrát i ty jejich zapasy píská. Zrovna řešíme zítřek. Celodenní hokejovo-fotbalovy turnaj. Holt manžel bude tam, já se tam s dvěma zbývajícíma pojedu podívat. A zajistím jídlo.

jancazao
26. pro 2023

@ilone je super že se o ty povinnosti podělíte🍀
My když jedeme na soustředění nebo závody, všechno je na mě. Kola, věci, jídlo....

zmrzlinka
26. pro 2023

@ilone já to všechno chápu .Mám doma ještě další dítě tomu se taky musí někdo věnovat.Ono je to trochu složitější.Domluvit se s ním nedá už na ničem.On nereši prádlo,úklid , svačiny,úkoly s prvnačkou s vývojovou dysfazii,psa a tisíc dalších věcí.Mne ta jeho lehkost bytí úplně fascinuje....mám ho sto chutí poslat někam ....ale jsou tady dvě děti.Neni to úplně jednoduchy....

ilone
26. pro 2023

@zmrzlinka já tě chápu, my máme tři děti. Dvě z toho mají SPU - dcera těžký dyskalkulik, starší hokejista dyslektik a dysortografik a lehká vývojová dysfazie, nejmladší v šetření kvůli ADHD. Jak říkám, nějak se střídame. Kdo nejede zrovna na hokej, řeší ten zbytek. Na hokej jezdíme 20 km do jiného města.
@jancazao na rovinu, je to super. I když to někdy skřípe. Stane se, že ten druhý si myslí, že dělá víc. Pak to musíme vykomunikovat.

anetka1701
26. pro 2023

Vůbec nechci chlapa obhajovat, ale chtěla bych nabídnout pohled z druhé strany...

Mám 3 děti a také psychicky náročnou práci. Chlap je doma, pracuje full remote. Pokaždé když přijdu domů - děti někdy jsou už doma že školy, jindy jich část nebo všechny vezu já - potřebuji svých 20 minut, kdy mě nebude nikdo rušit a já se budu moct vykoukat do stropu, telefonu - kamkoliv. Ale bez vyrušování... za 20 minut vstanu a funguju, ale když mě někdo v průběhu toho času vyruší, celé se to "restartuje"... Pokud ten svůj čas klidu nemám, jsem otravena, vztekla, naštvaná... Když mě nechají, jsem úplně v pohodě a funguju.

Zjistila jsem, že to je kvůli prehlceni vjemy z práce-hodně komunikuju s lidma, dělám vždycky x věci na jednou, mám dost zodpovědnost. Přijdu domů a vypnu - potrebuju aby po.me nikdo nic nechtěl, abych mohla přepnout do mimo pracovního módu 😅

Skoro mám pocit, jestli to není i problém chlapa - proberte to spolu, v klidu a bez výčitek- "co můžeme udělat proto, aby ses cítil lépe"... Já fakt chapu že být doma s detma je náročné, vím to, byla jsem tam také 🙂 Ale když člověk přijde utahanej z práce a okamžitě mu skočí po krku děti a naštvanej partner na něj hodí svoji frustraci, je to snad ještě horší (vím to, taky jsem to zažívala...). U nás proběhla komunikace, rodina ví, že potrebuju 20 minut a pak funguju a respektuje to 🙂 a všem se tu lépe žije.. .

mollyweasley
26. pro 2023

Já jsem takhle jednou nemohla pro všechny myšlenky usnout, zatímco chlap si vedle spokojené oddychoval. Tak jsem vstala a všechno, na co jsem v tu chvíli myslela, že je třeba udělat, jsem sepsala (tedy např. vyprat povlečení, koupit Z. šaty na koncert, vrátit lyže, nachystat svačinu na výlet, změřit bundy,...), celkem asi 30 položek a spokojeně se vrátila si lehnout. Ráno jsem vstala a chlap už prevlékal postele u dcer, změřil jim ty bundy, zkoušel střevíčky na koncert. Zeptala jsem se ho, jestli ho ten můj seznam zaujal a na co on myslel taky? Přiznal, že ani na deset procent a že chápe, proč si stěžuju, že mám pořád zaplněnou hlavu. Když v ní mám navíc ještě spoustu věcí z práce.
Manžel měl bohužel celý svůj život maminku doma, ne v práci, takže si všichni zvykli na plný servis a že nemusí nic dělat do doby, než jim to maminka řekne. Sice to udělali, ale až na vyzvání. A tohle si prostě vzal do svého dospělého života. Je potřeba o tom mluvit, ne naštvaně, to pak nikdo neslyší. Přijedeme tedy z výletu, "zlato, jsem zpocená, jdu se osprchovat. Prosím, přebal malou a vybal ten batoh. Děkuju, jsi nejlepší".
Je možné, že na něho štěkáš už tak moc, nebo se tváříš naštvaně tak často, že nemá chuť nic dělat a radši utíká k televizi nebo kamarádům. Chápu, že cítíš, že je to výsledek jeho chování, ale ono to často jde ruku v ruce. Pochválíš ho někdy za to, co udělá? "Miláčku, děkuju za to, žes s Toníkem postavil ty koleje, konečně jsem měla klid dovařit večeři." Nebo třeba "teda, Zuzanka se se mnou tak nahlas nikdy nesměje, s čím jste si hráli?". A pokud každé takové sdělení jenom nenápadně doplníš dotykem, pohladíš po rameni, dáš pusu, při chůzi kolem se dotkneš zadku... vypadá ta komunikace zase trochu jinak.

exbordelar
26. pro 2023

Prace v domacnosti a s deckama je narocna jak prase. Kdo si roli matky, ktera komplet zarizuje nonstop peci o deti a provoz domacnosti, nezazil, nepochopi. Takze rozhodne neresis blbosti a tvoje frustrace je naprosto opravnena. Tvuj muz nevypada, ze by byl uplne na odpis. Je proste jen “trochu” lenivej a zavira pred tou pakarnou doma z pohodlnosti oci. Troufam si rict, ze si to v plnem rozsahu ani neuvedomuje, ptz si to proste nezazil. Ale s tim se pracovat. Je dobre, ze si uvedomujes ty tu absurditu nepomeru - ze litas jako krava zatimco on kysne na gauci a nedela nic. A taky delas dobre, ze mu to rikas. Ano, je to unavne a chtela bys, aby to delal sam od sebe, ale on to zatim sam od sebe nedela a je potreba, aby si to zautomatizoval. Pak to sam od sebe delat bude. Moje oblibena hlaska na vsechny v domacnosti je: “Hele, ja se jako nedokazu rozctvrtit a v jednu chvili vytirat chodbu od bahna, co jste tam naslapali, zaroven hlidat mimino, aby nelezlo na schody, delat pro decka svacinu a jeste nakladat mycku. Muzes prosim te …”. Dopln si. Nebo: “Potrebuji, abys…” “Ja to proste nezvladnu delat vsechno sama.”
Zacatky taky nebyly jednoduche, ale nastesti muj muz neni blbec, takze to casem pochopil, ze se holt zapojit musi. To je cesta do pekel, aby se jeden pro pohodli druheho strhal.
Zkratka ho to musis naucit a necitit se blbe, kdyz zadas o pomoc. Z logiky veci to proste nejde dlouhodobe vsechno zvladat v jednom 🤷‍♀️

95newmommy2020
26. pro 2023

Můj manžel je taky línější typ, ale já si ho takového vzala, moc dobře jsem věděla do čeho jdu a nevadilo mi to. Na výlety s dítětem chodím v 90% sama, úklid je na mě. Až teď, co dítě roste mi dochází, že to musím být já, kdo ho naučí na kole, lyžích, běžkách, přitom mám zafixovaný, že tohle dělaj tátové. Je to moje chyba, když jsem byla bezdětná radši jsem si na hory jezdila s kámoškama místo toho, abych to manžela naučila. Teď už mu nic vyčítat nemohu, nebylo by to fér.

exbordelar
26. pro 2023

@95newmommy2020 tak ono se s vekem a zkusenostmi meni proste priority. V bezdetnych dvaceti mas uplne jine potreby a ocekavani nez jako mama ve triceti.
A menit nazor v prubehu zivota je naprosto v poradku. V urcitych fazich zivota ma clovek uplne jiny uhel pohledu a nektere veci vidi jinak az pozdeji.
Nemusis mu to primo vycitat, ale ja myslim, ze fer by spis bylo, kdyby vedel, jak se v tom zaprahu citis a co bys potrebovala.

95newmommy2020
26. pro 2023

@exbordelar Jo to je fakt. Třeba já byla opravdu velký bordelář, my jsme žili fakt v hnoji a nevadilo nám to. Manželovi by to nevadilo ani teď, ale mě to přeplo zhruba v 6 měsících dítěte a začala jsem uklízet.

honatko092
26. pro 2023

Muž má občas taky takové...záseky. Vždy mi pomáhají 3 věci: hezky a jednoduše úkolovat (starej se o starší, dej mu oběd, já si jdu s mladší lehnout / uvař prosím oběd, já se postarám o děti), najít si večer čas na nás dva (seriál, zahrát si spolu hru, sex, povídání - společně si třeba uděláme večeři nebo vyklidíme myčku, opět ho ale poprosím, ať mi pomůže) a poslední věc je nechat ho odpoledne s dětmi doma a jít nakupovat / něco zařídit / někam si vyrazit - hodně rychle ho do vrátí do reality, jaké je to náročné se dvěma dětmi 😊👍🏻

exbordelar
26. pro 2023

@honatko092 jj, ano, odjet nakupovat ci neco zarizovat, nebo idealne odjet rovnou do prace 👌🏼 To mu otevre oci hodne.

petra993
26. pro 2023

Tohle jsem měla vztah 6 let. Bez dětí teda. No a nevěra... !! 😞

reeeza
26. pro 2023

Já bych řekla, že on asi nebude typ co umí mluvit o problémech nebo tě pořádně vyslechnout.
Takže tady spíš zaberou činy.
Tzn. přestat mu naplňovat některou/ některé z jeho potřeb. Musí to být výrazné a zřetelné STOP beze slov.
Např. Odjeď na pár dní 😁 a nech mu děti😆
Teď vážně...co takhle jeho hodina v hospodě = hodina volna pro tebe. Nebo že za to budeš požadovat že se druhý den doma intenzivně zapojí ( že bude mít herní odpoledne se starší dítkem třeba). Nebo že navaří. Nebo něco zařídí.

Zároveň zkuste i mít legraci a neřešte. Povinnosti někdy opravdu počkají. Musí v tom být lehkost, jinak se chlapi vždycky zdekují nebo schovají jinde 😉

lilian2111
30. pro 2023

Jako u všeho bych řekla že je to klasickej chlap co vidím v okolí. Ale smrdí mi tu ta absence sexu, to bych byla na pozoru, aby v tom nebyl někdo třetí. Furt na mobilu, žádný zájem o sex… to mi u chlapa přijde dost divný. 🙂

jaydeep
30. pro 2023

No.... toho mít doma, by asi hrablo mě nebo jemu.. manžel mi naopak pomaha se vším... jsme doma od Po s miminkem... deti celkem 4.. dvě tedy teeemer dospělé a mladší 7,5 ! A mimco...ale opravdu neznam, že by nešel.nepomohl... ještě si myslí, že dělá malo... jsem po císaři takže ten restart pro mě byl.doma.pomalejsi...
Zkuste si promluvit v čem je problém... napadlo mě samozřejmě nechci strašít, ale nemůže v tom být i jiná žena....?

lucifer180389
31. pro 2023

Tak jak koukam je nas hodne kazdy chlap ze zacatku je jak milijus....a pak se musi do vsecho nutit a kopat a nejhorší je jeho vztekani kdyz jde delas k cemu ho clovek dokope co slibuje ix mesicu nebo tydnu 😅ja mam 6 deti bydlime u nej na baraku uz sem snim vic jak 3 roky a musim rict ze makat okolo rodineho baraku plus zvirata a pak moje ditka je makacka ne ze ne a jeho najdu vzdy na stejnem miste postel na to ze mam dve kily a po zjisteni nadoru na deloznim cipku po poslednim holcicce se zacal snazit ,ale porad se citim na vse sama sem rada ze mam deti a to je to co me drzi ale nemit skym si pokecat je desne ubijejici opustila jsem vse co jsem mela rada i lidicky. .co me drzely a ted zacinam přemýšlet ze to byla chyba zivot se ma zit a ne prezivat a da se to i s tolika detmi jen na to musi byt dva coz asi tak vidim jen ja ne on 😔🥴

lucifer180389
31. pro 2023

Tohle znam