O vztahu se ženáčema a neplánovaných těhotenstvích se tu už něco napsalo..vím že si asi většina z vás pomyslí že jsem hloupá naivka..přesto bych se potřebovala vyžalovat a doufat že mě aspoň někdo neodsoudí...Stalo se mi to, že s kamarádem kterého znám už léta jsme si najednou "všimli" že si spolu hodně rozumíme. Začali jsme se scházet a s údivem zjišťovat jak moc si rozumíme docela v zásadních životních otázkách. Naše náklonnost přerostla v lásku a nešlo to zastavit. Já svobodná a 35 letá, bez dětí, on starší, ženatý s dospělými syny, manželkou která ale už jako manželka nefunguje dobrých 10 let..vím to protože se známe a vím že to tak je. nechtěl se rozvádět jen proto že to nějak vyřešil po svém...sport, práce, čas s dětmi...a manželka doma jako kus nábytku spokojící se stím že muž přinese peníze...ale nežijou spolu přátelsky, sexuálně, partnersky..no a naše zamilování zaskočilo nás oba..a o co víc když selhala antikoncepce..a já zjistila že jsem těhu..děs z odhalení a ostudy mi tlačil do hlavy jen jediné řešení a to jít na interupci. s tím se bil můj věk a to že bych s ním i to děťátko chtěla..navíc by se mi klidně mohlo stát že bych už otěhotnět nemusela..řekla jsem mu to a on reagoval stejně..chce nás oba..ale jako jse čas, vidím že ač má smysl pro odpovědnost, chce se postarat, ale obava z rozbití původní rodiny ho předce jen ochromuje..já ho do ničeho netlačím, ale předtsva že budu osamělá svobodná matka mě strašně děsí..a myslím že bych to sama nedala...moje rodina mě odepsala a stydí se za mě, jsou šíleně konzervativní..mám byt a práci, přesto pochybuju že sama to zvládnu...přítel mě nepochybně má rád, ale když čtu všechny ty příběhy jak to dopadlo v drtivé většině návratem nevěrníka domů i když to nemá doma uplně ok, mě straší že můj případ předce nebude tou zářící výjimkou...ach jo... ☹
Já nevidím důvod proč byste to sama nezvládla, otázka jen je, jestli miminko chcete a nebo chcete zůstat bezdětná, to je o co tu běží. Po materiální stránce jste určitě zajištěná, ty 2-3 roky zvládnete a pak můžete jít zase do práce ... Co udělá tatínek a jak se k tomu postaví je druhá věc, mám v okolí ty co zůstali s manželkami i ty co šli za milenkou a pořídili si "na stará kolena"mimina.Ale to je jen na něm.
Sama bys dítě určitě zvládla. Nebudu ti lhát, není to procházka růžovým sadem, ale dá se. Ono ani když si dítě pořídíš v normálním, fungujícím vztahu po vzájemné dohodě s partnerem, tak nikdy nemáš záruku, že to tak bude i za pár měsíců či let.
Nevím, kolik mu je, ale jestli má odrostlé děti tak už se mu asi nebude chtít znovu denně absolvovat to šílenství kolem mimina. Asi mu to doma vyhovuje, jinak by od manželky odešel už dávno. Takže bych na to moc nespoléhala, že bude s tebou a raději se opravdu připravila na tu variantu, že na to budeš sama. Ale myslím, že jsou na tom matky mnohem hůř, soudí se o výživné, otec nemá o dítě zájem, nemají kam jít..... Hele skončit s dítětem sama může každá z nás, ať je chlap svobodný nebo ženatý, záruku nemáš nikdy. Bude to určitě dobré a i když to nedopadne s tímhle, tak časem určitě poznáš jiného fajn chlapa. Dneska je to úplně normální.
děťátko se narodí, tedy pokud nebudou nějaké komplikace, interupci jsem zamítla...i když navzdory věku jsem dítě skutečně ještě neplánovala, tohle jen proto že přišlo za ne zcela kosher okolností, zabít prostě nechci. i když je pravda že s tou skutečností se teprve ještě srovnávám...ale těší mě že i takové případy kdy chlap dokáže odejít od nefunkční rodiny a stavět na zelené louce novou, jestvují...já nikoho takového neznám..
@hromka35 A jak sis to tedy představovala do budoucna s vámi? Budoucnost s ním nebo ne? Nevím, ale v 35 letech už není moc času na to čekat, jestli se někdo rozvede a nebo ne 😔 . Pokud bez něj, tak zase nechápu proč v tomto věku s ním ještě ztrácet čas. Nějak tomu nerozumím, jak sis tu budoucnost vlastně představovala v ideálním případě.
@hromka35 stalo se stalo...za mě si díě nechej a na neho netlač a uvidíš...svým způsobem je výhoda, že on má deti dospělé...ovšem tak jako tak pokud odejde, rozbije domov....
ale narovinu, vzhledem k tomu, že máš 35let, tak si miminko nechej....ted když by jsi šla na interupci, než se z ní vzpamatuješ, pokud nekdy, než si nekoho najdeš...aby ti neutekl čas. Budeš mít dítě s chlapem, ktereho znáš a ktereho miluješ....
pro tebe v tomhle veku je to taky řešení...třeba odejde...třeba, kdo ví.
myslím si, že tohle je pro tebe ted řešení.....a jedno díte se zvládnout dá....není to asi jednoduché....ale myslím si, že to jde.
@hojda Hele, ono to vlastne už je jen takove povidani o skutečnosti která je daná...jsem v 12 týdnu.. nic jiného bych si nepřála než být s ním.. ale chlapům do hlavy nevidíš..jednu věc můžou říkat, a třeba to i myslí úpřimně, ale okolnosti jsou někdy silnější..a tám pádem musím počítatt s tím že tá tortura s manželkou co zná i mě, udělá bordel po celém městě, třeba nějaké to zklamání od dětí...budou věci které nepřekousne...to nějak neumím odhadnout..budeme vidět...co jsem si uvařila to si musím sníst..
Ahoj, těžko se věří tomu, že v 35 letech, bezdětné, bez partnera, Tě zaskočí zamilovaný vztah s mužem, kterému shodou okolností doopravdy už dlouhé roky nefunguje manželství a co čert nechtěl, navíc selže antikoncepce. Ale to není podstatné, dítě už je na cestě a Ty máš za něj odpovědnost. Nevím, nakolik jsi finančně zajištěná, ale pokud ne, bude vhodné určit otcovství k dítěti legálními způsoby, abys měla nárok na výživné na dítě, resp. na výživné a zajištění úhrady některých nákladů neprovdané matce. Viz. § 910 a násl. občanského zákoníku, zejména § 915 a § 920 OZ. A přeji Ti upřímně hodně štěstí, protože sice nejsem naivní, ale zato ani moralistka.
Jestli se bojíš, že nezvládneš výchovu, tak toho se neboj, zvládneš. A většinou po narození se babička s dědečkem obměkčí a fungují pro svého vnoučka na 100%. Jestli se bojíš, že to nezvládneš finančně, to musíš vědět jenom ty. Ale fandím ti, že sis mimčo nechala a držím palce, at to dobře dopadne. 😉
@hromka35 Tví rodiče nejsou ani tak konzervativní, jako realisté. A na "otce" tvého dítěte prostě přišla prachobyčejná krize středního věku. Promiň, ale pokud je chlap opravdu v manželství nespokojený, tak jde.
Zvaž, jestli opravdu chceš rozbíjet něčí spokojené manželství. Ta paní si nezaslouží ublížit.
Buď ráda, že máš příležitost se ve svém věku stát matkou, nech si platit alimenty (když už se neumí ve svém věku chránit). Časem třeba potkáš chlapa, který nebude mít potřebu ti věšet bulíky na nos.
Hodně štěstí a užij si své šance mít dítě. Je to to nej, co tě mohlo potkat...
@hromka35 Určitě to zvládneš. S ním i bez něj. Pokud tě miluje a ona je tak hrozná, nechápu, proč už od manželky neodešel dávno. A teď, když jsi těhotná, tím tuplem. Tak i tak rozbije rodinu. Zamysli se nad tím, proč zůstává a podle toho si taky vyhodnoť váš vztah. Každopádně teď vyřeš alimenty a připravuj se na příchod miminka. Vše ostatní je na druhé koleji. A zvládnout se to dá.
Bud rada,ze cekas miminko. Ve tvem veku,singl... Neni co resit. Dite sis rozhodla nechat a jestli s vami bude biologicky otec nebo ne,to ted neres. Soustřed se na sebe,dite a jeho nechej,at se rozhodne,jak chce. Cekaji te sice tezke dny,ale na 2. Str. I krasne, plne detske lasky a smichu,to ti zadny chlap na svete dat nemuze. Jen tvoje dite te bude milovat bezpodmínečně. Drzim palce! Pokud zustanes na dite sama,das to. Nejsi ani 1.ani poslední.
Já osobně znám několik případů, kdy muž odešel od manželky za milenkou a měl s ní děti a odešel i od malých dětí. A znám i případy, kdy jsou manželství vysloveně nefunkční a ani jeden z partnerů nemá sílu odejít i když je to svým způsobem trápení pro oba dva. Mají společné, děti, majetek, přátelé a rozvod je hodně starostí a dělení. Takže to, že je přítel tazatelky stále s manželkou nezmaná, že od ní neodejde ani to, že s ní nezůstane. Záleží, jak moc o tazatelku stojí.
Nezastávám názor netlačit, nenutit. Protože by si na to mohl zvyknout a nemuselo se mu nic chtít měnit, doma uklizeno a navařeno od manželky a venku milenka. Samozřejmě mu nestát s pistolí u hlavy 😀 , ale myslím, že my ženy máme určité zbraně, kterými dokážeme mužský rod jemně dostrakat, kam chceme. Tedy v případě, že to chce i on, jen nemá odvahu.
Chápu, že se bojíš reakce manželky a okolí, ale neboj, senzací budeš určitě jen chvilku, lidi zapomínají a v dnešním světe se pořád něco děje.
@yamdena nevidím nic divného na tom, že je v 35 letech bezdětná a bez partnera. Znám velmi dobře dva lidi, kteří jsou na tom stejně, jedna je dokonce o nějaký ten rok starší a když se zamiluje, tak bezhlavě.
@hromka35 neboj dítko určitě zvládneš a jak tu již bylo psáno i já si myslím, že časem se rodiče umoudří. Ona ta první reakce je vždy nejhorší, časem se to uklidní. Myslím, že je lepší mít nemanželské vnouče než nemít žádné. Zdraví je to nejdůležitější, na to myslete 😉
Konzervativní rodiče... Oni nechápou nevěru, fakt konzervy.
@hromka35 - nejsi ani první, ani poslední... Dítě si chceš nechat - ve tvé pozici bych se rozhodla asi stejně.
Ale tu pohádku o nespokojeném manželství, ze kterého nechce odejít, mu nevěříš, že ne?
Sice děti jsou dospělé, žena je kus nábytku, ale neodejde? 😀
V okolí prasklo něco podobného - manželé si normálně rozumněli, jezdili na dovolenou, na kolech, dělali na zahradě...ale chlap měl pocit, že mu ujel vlak, tak si nabrnknul mladou...
@hromka35 Co je to nefunkční rodina? Tenhle termín mě vždy zajímal. To, že spolu někdo nespí, neznamená, že nefungují jako rodina. Sama jsi psala, že těchto témat je tady moře. Pokud Ti můžu poradit, přečti si úvodní články těchto témat a zjistíš, že jsou psané jako přes kopírák. Nikdo to nechtěl, rodina vždy nefunkční, partnerka k ničemu 🙂. Ještě si popřemýšlej o tom, že dítě ho k tobě nepřipoutá.
@danfal Je to trochu off topic, ale... Není problém najít popis funkcí rodiny a v případu z této diskuse evidentně nefunguje emocionální funkce emocionální.
@marketa233 Byla to spíš otázka myšlená s nadsázkou. Vždy v případě milenek se zmiňuje nefunkční rodina 🙂.
@danfal Přece ten chlap neřekne, že je doma spokojený ale zaš*ká si klidně i jinde. 🙂
@kamhajek myslím žes to vystihla docela dobře..
Fakt se nechci nějak obhajovat, nechtěla jsem takto dopadnout. Mrzí mě to a trápím se pro to, ale už to nejde vrátit. Prostě jsem se rozhodla dát šanci dítěti...nemůže za blbost a neodpovědnost svých rodičů. Kéž by to šlo vše vrátit... ☹ ale prostě musím čelit situaci takové jaká je..
Vím že je to chabá obhajoba, ale na asdresu přítele řeknu jen to, že o jeho manželských problémech vím ještě z doby, kdy nás ani jednoho nenapadlo že někdy budem něco spolu mít. navíc tu ženu znám. takže bulíky typu doma mi to neklape, přitom se doma tulí k manželce mi vyprávět skutečeně nemusí. spíš nevím jestli překoná ty překážky co čekají...neřeším to, nenutím ho, akorát chci jeho rozhodnutí ať se umím zařídit..Miluji ho, ale láska v těchto okolnostech asi není to co je na prvním místě..asi tak..děkuji za názory.
Dítě zvládneš to se neboj, na tvém místě bych si ho určitě nechala, což jak čtu máš v plánu a jak to dopadne s tatínkem ... tomu nech volný průběh. Věděla jsi že je ženatý tak jsi nemohla počítat od začatku s tím že bude s tebou. Hrála si druhé housle a pokud on sam nebude chtít tak to tak i zůstane to ovšem nemusí znamenat že bys na dítě musela být nutně sama. Čas který jste dřív trávili jen spolu může ted trávit s dítkem, otcovství se nebrání takže platit bude a jistě i čas si na své dítko najde. Hlavně ho nikam netlač a třeba zrovna budeš překvapená kolik času s vámi bude trávit a když ne jeho škoda najde se jinej chlap co ten čas trávit chtít bude. Ted máš divoký hormony o to je to těžší a donutit ho stejně k ničemu nedonutíš tak proč se tím tolik trápit
@kamhajek Krásně napsáno...
@hromka35 Chápu Tě...řekla bych, že ses rozhodla správně, a to, jestli je ten váš vztah opravdu tak výjimečný a jemu bude stát za rozvod, se teprve ukáže. Za mě bych řekla netlačit, nedělat scény (těch má / bude mít doma víc než dost), zároveň mu však dej jasně najevo, co je pro Tebe důležité a přes co nejede vlak, a za jakých okolností nebudeš čekat na něco, co nepřijde. A pořádně si promysli, co to vlastně je. Zkousla bys, kdyby žil s Tebou a nerozvedl se (nevíme, co je ta za majetek nebo další věci)? Nebo je pro Tebe rozvod zásadní? Zase by neměl mít pocit - ač to není lehká situace, že má nekonečně času na rozhodování...Předpokládám, že jsi odhodlaná snést trochu toho lidského odsuzování a opovržení, ale věř mi, že lidi to přestane bavit mnohem dřív než bys myslela... 😉 A věřím, že rodina změkne po první MMS s mimčem 😉
Mam rada tyhle hlasky...mam rakovinu a asi na tom budu hůř než ty. ...prober se,trochu optimismu🙂