Tchyně si donesla vlastní Štědrovečerní večeři....

27. pro 2023

Pěkný večer všem. Je to sice už pár dní stará záležitost ale furt mi to nedá a jdu se podělit o svůj zážitek 😂😂😂
Nejlepší bramborový salát dělá vždy samozřejmě maminka (teda u mě rozhodně jo). Dělá úplně jiný než tchýně. Každý rok když ještě nebyli děti jsme chodili k ní na Vánoce. Poslední 4roky co máme děti dělám salát podle tchýně. Protože manžel ho má rád tak co bych mu nedopřála.
Když jsem před pár lety poprosila tchýni o recept, neb její salát je doslova úplně jiný než ten podle mé mamky. Byla hrozně neochota. Napsala mi stroze jen suroviny a starej se. Trvalo mi celé ty roky to vypilovat k dokonalosti 😂. Samozřejmě mě to nevadilo. Až na to, že jsme si uvědomila , že s ní nemám fakt dobrý vztah. Ona je takový generál, chladná, sama se ani neozve ale pak si stěžuje, že děti vidí málo...komu jinému než svému synu. Přitom jsem jí milionkrát řekla že se může ozvat kdy chce bydlí o 3 domy dál. Chápu že se n chce vnucovat ale to já také ne (píšu jí každý týden).
Ale zpět k salátu 😂😂😂 letos jsem jí pozvala na večeři k nám aby si užila děti a nemusela vařit. poslední ty čtyři roky jsme k ní chodili 25. na oběd. pozvána vždy byla k nám na Vánoce ale nechtěla (hodně ráda hraje Xbox a má ráda svůj klid). No a letos teda došla... A přinesla si svoje jídlo. 🙄🙄🙄Koukala jsem na ní jak puk. A manžel taky. Sranda je že předem se mě ptala co budeme mít dobrého. Říkám polévku, salát podle vaší rodiny a řízky. Když jsem svolala ke stolu, že se bude jíst.... Vytáhla z tašky krabičky že si to jako s dovolením ohřeje. Přinesla si porci stejné polévky co jsem vařila i já. Přinesla si porci salátů a dokonce i řízek. Trochu mi to přijde jako provokativní jednání. Vůbec mi to hlava nebere.
Ráda bych jen podotkla, že nejde o žádnou starou a senilní babičku... Ale o ženskou která vypadá pomalu lépe než já, moderně a stylově oblečenou, která pracuje jako účetní ve velké firmě a vydělává těžké prachy. Na druhou stranu neumí být přátelská, její slovo je poslední atd atd Děti si skoro nepůjčuje. Normálně ani nevaří raději jim dá párek atd... Fakt nevím co si myslet. A nemám chuť se jí ptát 😂

moudivlacek
27. pro 2023

jezis to by bylo neco pro me :D :D :D Ja bych to jako naschval brala tedy tez, jako pokud si udelala nemlich to same, tak je fakt cakla.... chapu alergie, vegani, ale toto neni ten pripad. Brala bych to, ze se ztrapnuje a zesmesnuje sama a pokud nemela predesle roky zajem prijit, asi bych ji nezvala, at si ohriva SVUJ rizek se SVE mikrovlnce 😅

ninive211
27. pro 2023

No tak to je tedy vrchol trapnosti a neslušnosti k hostitelce (tobě), ještě bych chápala, jak píšeš, kdybyste třeba měla nějakou speciální dietu, alergie...ale tohle je vyloženě provokace. Už bych ji na Štědrý den nepozvala.

ai30
27. pro 2023

Pomyslela bych si svoje a nechala to plavat, delat velke rodinne rozbroje kvuli porci rizku a salatu mi prijde malicherne.

emamaira
27. pro 2023

Aspoň přišla, mě takhle odmítla tchyně pozvání na Štědrý večer, protože jiný salat než její by s tchanem nejedli 😀

exbordelar
28. pro 2023

Tak jako je to divne 😅 A nema treba nejakou alergii? A co na to muz?
Duvody muzou byt ruzne, nikomu do hlavy nevidime…🤷‍♀️ Ale asi bych to brala jako fakt, ktery se stal, nedavala bych mu zadne emocionalni nalepky a dal to neresila. Jak pise @ai30 - delat rozbroje kvuli porci rizku nestoji za to 😉

sies
28. pro 2023

Souhlasim, je to velká provokace z její strany! Já už bych se s ní po tomhle vůbec nebavila, žádné psaní, nic. A co na to její milovaný synáček? Ten by jí měl pokárat, že je to hodně neslušné brát si na návštěvu krabičky s vlastním jídlem. Dala ti vlastně najevo, jak moc tě nemá ráda a jsi pro ní chudinka co neumí ani uvařit. Jak píšeš, že vydělává těžký prachy, tak to by souhlasilo k její povaze, myslí si, že ona je někdo a nebude se nikoho doprošovat. Dala bych jí najevo, že takhle se k tobě chovat nebude, vůbec jí už nepiš, neptej se jí na nic, musí konat hlavně její syn a postavit se za tebe! Tohle je přes čáru, fakt.

zmrzlinka
28. pro 2023

Už bych ji na Vánoce nezvala....a asi ani na žádný jiný oběd nebo večeři.Maximalne na kafe.

drep
28. pro 2023

Mně by to upřímně bylo fuk. Léta k nám chodí na štědrý večer babička a vždycky nosila vlastní salát, nikdy mi to nepřišlo divný. Rozhodně bych kvůli takový kravině nedělala rozbroje.

janule0123
28. pro 2023

Nedělala bych rozbroje- stejně bys z toho nakonec vylezla špatně ty… 🤣co si budem … a peklo v rodině … ale příště bych ji na stedry den nezvala … dojdete k ni jako vždy .. budeš mít o starost min a ona bude viditelné spoko… já podobně bojuju s manzelovou babickou..: výsledek - přestala jsem pect buchty … 🤣 pokaždé co upecu buchtu, koláč,babovku…, upece i jeho babička a dá mu cely plech proto, protože ma rad buchticky a o u nich to nikdo neji .:: takže doma dva plechy.. já si dam z buchty akorát kousek … tak nepecu a mám klid 🤣🤣pak de nemusím dívat jak se půl plechu vyhazuje, pac se to nestíhá snist…svagrove ani tchýni takhle nepece, jen manzelovi

j.a.n.i
28. pro 2023

@drep Asi tak, proc z toho delat vedu, jen to tedy mohla nahlasit trochu v predstihu, aby se s ohratim pocitalo v tamci priprav, ale jinak co.

autor
28. pro 2023

Děkuju všem za reakce. Manžel z toho byl taky v šoku ale jak říká neřeš jí ona jen reje. Vychovala děti sama protože manžel si našel jinou (milou paní, kterou bych jako tchýni brala hned). Ona je hrozný bručoun. Nemám si s ní vyloženě krom téma děti nic říct a i toto téma je dost nepříjemné. Manžel s ní komunikuje též jen kvůli dětem. A jeho bratr vůbec ....Říkala jsme si zda taková není proto ale manžel tvrdí že taková byla vždycky a všichni se těšili až odejdou z domu. Jinak když jí vezl domů po večeři řekla že si děti v týdnu půjčí a hrozně si protěžovala, že je má málo a že by je chtěla víc. Což bylo zase pro mě. Tak jsem jí druhý den napsala, že pokud má volno a děti chce mohla to říct mě protože já je obstarávam ne manžel. On je v práci. A že pokud chce může k nám či já je dovezu. Poslala smajlíka 👍. A už se neozvala 😂 takže já už jí do prdele lézt nebudu

ilone
28. pro 2023

No sama jsi si odpověděla- udělala to naschvál. A velice pravděpodobně čekala, jak zareagujes. A přešla bych to, to ji ostatně asi naštve stejně nejvíc.

rnika
28. pro 2023

Určitě to přejdi ....a nebo vtipem, ať se chytí za nos. Tchýně u mě taky ji minimálně. První roky vůbec. Když to udělala prvně, tak jsem jí řekla ať se nebojí, že tu otrávenou porci ji nabalim domu s sebou a že pokud ona má problém jíst u mě, já se budu stejně chovat u ní. Od té doby si od všeho alespoň zobne. Ale ona si na svém vaření zakládá a já musím uznat, že vaří opravdu dobře. Na každou oslavu i setkání vozí spousty jídla a už to neřeším, došla jsem k tomu, že tím líp pro mě a vařím o to méně. Ale s tím receptem to bylo stejně 😁dostala jsem soupis surovin a že to dává od oka 🤣

alneka
28. pro 2023

Řešit porci v krabičce je fakt malichernost. Jen bych tomu předešla, že je tchyně příště zvána, ale nechť saky paky vybalí při příchodu, že jí ráda vše nachystáš/necháš si nachystat, jak je zvyklá. Sama zvu a návštěvá si nosí svůj salát (například). Na stůl se skoro nevejdem, ale vo tom to je, ať se prostě každý cítí dobře. A jestli k tomu potřebuje řízek z mikrovlnky, tak ať ho má 🙂
Že to je provokace, vůbec nepochybuju, ale asi už jsem natolik velká a sebevědomá, než abych se nechala strhnout k hraní téhle hry. Doporučuju ti to taky 😉

tereza0111
28. pro 2023

Hele takhle jak to napises, tak to zni jako vrchol trapnosti od ni. Ale kdyz se nad tim zamyslim, tchyne si ke me taky vzdycky doveze vlastni krabicky 😅 Ja uz to akorat ani nevnimam, jak prijde tak se prepnu do rezimu "jsem muska u stropu, vubec tady nejsem, tak neni duvod brat si to k srdci" a skoro vzdycky prvni vec co je kdyz prijede jsou stesky, ze mam ale hrozne plnou lednici a kam si to ma jako dat, ze se ji tam ty jeji krabicky nevejdou :D:D Ja pevne verim ale, ze to v duchu mysli dobre, ze nechce, abych s ni mela praci, tak se nezlobim..

moudivlacek
28. pro 2023

@drep Ja si nemyslim, ze autorka chce delat zle, i to jak to pojala, mluvi za vse. Zas vtipna historka do rodinneho alba i na modreho kone 😀

petit.a.nge
28. pro 2023

Nám to udělala jednou tchýně, ale ne proto aby nás naštvala, ale aby nám neujidala 🤦🏽 🤷🤣

dashyyy
28. pro 2023

Já bych si na další oběd k ní taky donesla svoje s tím, že jsem myslela, že je to nová rodinná tradice 😀 😀

cilkat
28. pro 2023

Zopakovala bych jí nějaký "ale já s tebou počítala, fakt si nechceš dát s náma?" aby nemohla tvrdit, že "si chudinka musela vzít vlastní" a pokdu by na to i tak řekla jasné "ne", tak bych ji vůbec neřešila - její večeře, její problém. Protože to fakt zní jako provokace a ty je nejlepší ignorovat.
JInak u nás se na štedrovečerní večeři schází oboje prarodiče a oboje přivážejí vlastní večeři i s porcema pro nás a já řeším jen byt, pití a cukroví... Ale 1) jsme domluveni předem, 2) tchýně je na bezlepku a bez laktozy, máma pro změnu vegratrián ... a pak se kombinace vyhovující všem hledá fakt blbě.

hanka_12345
28. pro 2023

kamoscina tchyne si zas k ni dom donesla hrnky ktery si tam hodlala nechat kdyz k nim dojde na kafe :D :D tohle je sice zase jinej level :D ale proc to ty lidi delaji? :D

emillyhk
28. pro 2023

Jako mě by na tom naštvalo jen to, že už mám všechno připravené a svolávám ke stolu a teď se bude čekat, až ona si to ohřeje a dá na talíř 🙈
Jinak mi to přišlo vtipné, jak už neví kudy kam, tak dělá "dusno" i na Štědrý den 😄 Že si přinesla vlastní jídlo, to by mi nevadilo, prostě má ráda svoje. Ale že to vytáhne až těsně před večeří, to mi přijde jako provokace. Nechala bych to být, příští rok ji nezvala (však manžel není její jediné dítě).

darenn
28. pro 2023

Zavolala bych ji, že navařím a dovezu ji děti, ať s tím počítá. Krabičky nekrabičky, to bych neřešila, chce si jíst svoje, ať si to jí, ještě bych ji to pochválila a řekla, že příště klidně může navařit rovnou všem 🙂

emillyhk
28. pro 2023

@hanka_12345 Moje mamka si k nám přivezla kafe i čaj (máme asi 20 druhů, všechno od ní, my to nepijeme), aby měla co pít 🙈 Že si občas přiveze jídlo (jogurt, ovoce, pečivo), to už ani nezmiňuju. Všeho je u nás dost, nevím proč to dělá 🤷‍♀️ Když se jí na to zeptám, řekne, že nevěděla, jestli budeme mít 🤦‍♀️

penelopaw
28. pro 2023

S ohledem na její nekomunikaci může být důvodem vlastního jídla téměř cokoli, pravý důvod člověk asi nezjistí, ale opravdu to působí minimálně divně 🙂. Pokud příště přijme pozvání, v klidu bych se zeptala, jestli s ní máte počítat nebo si opět donese vlastní, abys věděla, kolik porcí navařit. Bez hodnocení, bez soudů, prostě věcný dotaz 🙂. Jak tu padlo, asi bych z toho nedělala drama, ale svoje bych si o tom myslela 🙂. Co se hlídání dětí týče, myslím, že jsi hodně vstřícná, míček je na její straně, pokud chce, aŤ se ozve. Pokud se dlouho ozývat nebude, můžeš hodit do placu nabídku, že až se jí bude chtít být s dětmi a bude se jí to hodit, ať dá vědět, že s tím nemáš problém. Tím to z Tvé strany bude naprosto čisté a bude jen na ní, jestli se ozve.

penelopaw
28. pro 2023

Jinak si říkám, že to musí být vlastně asi dost nešťastný člověk - pokud není úplně hloupá, tak si musí uvědomovat, že s ní lidi nechtějí trávit čas, a ještě její vlastní rodina. Zejména u synů to musí být hodně bolestná záležitost, přece jen je to máma a nechce se mi věřit, že by k nim žádný cit nechovala. Od Tebe je fakt super, že se s ní snažíš udržovat styky, i když je to náročné a i když je to třeba jen kvůli dětem.

zuzkasim
28. pro 2023

Docela vtipná historka🙂 I když, uvědomuju si, že bývala doba, kdy tchyně jezdívala hlídat naše děti. Já vždy měla navařený oběd a ona si taky nosívala svoje. Neřešila jsem to, několikrát jsem jí řekla, že vařím, pro sebe, pro děti i pro ni, stejně si to dělala po svém. Byla jsem vděčná, že k nám jede MHD 1,5h, abych se já mohla věnovat svým aktivitám (jeden rok jsem chodila na nějaký kurz a další rok pak jednou v týdnu pracovala) a ještě to bere tak, že aspoň tráví čas s vnoučkama. Lidi jsou různí a nemá smysl se dohadovat kvůli malichernostem. Vlastní jídlo nikomu neubližuje. Na druhou stranu, svědčí to i o nějakém odstupu a povaze člověka. Dnes už s mužem nejsme spolu a od našeho rozchodu se mnou tchyně utnula veškerý kontakt. Nejsem si vědoma ničeho, co bych jí udělala. Když jsem jí volala na Vánoce, protože jsme předchozích 18 let před zasednutím ke štědrovečerní večeři obvolávali obě babičky, abychom jim popřáli krásné svátky, stroze poděkovala a rychle se rozloučila. Je to její věc, já se budu chovat stále slušně, ostatně naše děti ji milují, tak doufám, že to tak zůstane.

svha
28. pro 2023

Jednoduché,pokud mě pozve na jídlo, donesu si svoje 😉.

@janule0123 pokud švagrová bydlí blízko, vždy bych jí donesla a ještě bych zmínila, že než vyhodíte tak se raději podelite

jarla
28. pro 2023

Zeptala bych se jí proč? Zajímalo by mne to hodně.

ilone
28. pro 2023

@zuzkasim já myslím, že u vás to chce čas a hrany se obrousi. Přece jen je to její syn a jak se říká "krev není voda". Děláš dobře, že se chceš i nadále chovat slušně.

sorboni30
28. pro 2023

To je kráva 🤭🤣🤣🤣 pardoon.. No jako co si budem. Když jsme byli v létě na Slovensku u jeho maminky s naší dcerou aby viděla babičku a strávily spolu pár dní..můj muž po pár dnech chtěl domu 🤣 Šli jsme na procházku, tchýně vezla kočárek a malou malém dvakrát vyklopila..taťka raději pak šel, že malá chce jít ven ze si ji vezme za krk ať veze tchýně prázdný kočárek.. 🤣 Já se jen smála a neřekla ani slovo. Ale někdy to tak prostě je. Hold není to naše krev. Moje maminka je jiná a pro mě nej, ale jak se říká co není od srdce není k srdci takže něco na tom bude. Já jsem byla a jsem vždy slušná, proto jsem vždy se vsemi vyšla. Každý je nějaký.. 😉