Zdravim. Musim se podelit o veci ktera me vytaci. Moje potencionalni tchyne je ohromna citlivka. A memu partnerovi rika zdrobnele. Cekame miminko a me prijde ze ho tim hrozne ponizuje. Jemu to nevadi a to mi stve snad jeste vic😀 mate na to nazor?
Jak zdrobněle? Mně moje mamka taky říká "Martinko", občas "zlatíčko" a ani mě ani manželovi to nepřijde divné 🤷🏻♀️ I když už mám svoje roky, je to moje máma a já jsem její dcera. Nevím, nepřijde mi to divné, ale chtěla bych slyšet tu zdrobnělinu 🤔
Jde mi o predstavu silneho dospeleho muze a pak prijde maminka a rekne Zdeňěčku, Martínku,at jde o jakoukoliv zdrobnelinu tak je to preci trochu ponozujici u toho chlapa nemyslite?
Nevim. Manželovi jeho mamka taky říká “fílo” místo Filipe. Prostě to je furt její dítě no.:D druhymu synovi říká vyloženě zdrobneliny. Pokud to nevadí jemu… osobně s tím problém nemám. Proste vím jakej můj chlap je, maximálně se tomu usmeju.)
@thabaruulka Pro mě ne. Přijde mi to hezké, že mají spolu (snad) hezký vztah - a pokud ano, buď ráda, přítel by tak mohl vědět, jak se chovat k ženě (tobě).
Moje tchýně taky manželovi říká zdrobněle, mě to přijde infantilní, celkově když někdo dospělému stokilovému chlapovi řekne Vítku, Tomášku, Milánku, přijde mi to divné, u tchýně se tomu s manželem zasmějeme, děláme si z toho legraci (mezi sebou), ale víc to neřeším.
@honatko092 partner je skvelej. To ano. Jen me to prijde infantilni
Manželovi říká jeho mamka Péťo.. nepřijde mi, že by ho shazovala, je to její dítě, jemu to nevadí (má to dost na salámu) a mamku si umí srovnat, jak se mu něco nelíbí. Takže v tomhle fakt problém nevidím..
@thabaruulka ani mi nepřijde, ono jde o to, zda to říká normálním tónem a není za tím nic víc, takového když ti někdo řekne třeba Martinko ťuťu ňuňu, ale v duchu by tě nejradši zabil :D asi bych to nechala na manželovi...
Mě by to vůbec nevadilo, u nás v rodině je běžné se oslovovat zdrobněle - běžně se oslovujeme Péťo, Kájo, Ráďo, Míšo.. naopak, pokud mi někdo řekne Petro, tak už koukám, co jsem provedla 🙂
@thabaruulka Tak pokud to nevadí jemu, není to myšleno fakt sladce vypočítavě, tak to budeš muset přežít 🤷🏻♀️😅
@thabaruulka Citlivka jsi ty.Když mu to nevadí, ať mu říká jak chce, je to jeho máma. Ale neboj, až se miminko narodí, nebudeš mít na řešení podobných hloupostí čas 😀
(už se těším až mi jednou budoucí snacha bude diktovat jak můžu svým synům říkat 🙄)
@thabaruulka Tedy a ještě připomínka - vy čekáte miminko a ty řešíš, že ti přijde že tchyně ponižuje oslovením, které mu nevadí partnera - tedy nechci být zlým prorokem, ale mám trochu obavu, že bude asi časem daleko víc věcí, které budou k řešení 🙂
U nás je to teda taky běžné, i já tak třeba bráchovi říkám, protože mu tak říkám odjakživa 😀
@journals ja nikomu nic nediktuji. Chtela jsem slyset nazory tot vse. A treba nejaka prijde a diktovat bude.
Ne vubec mi to nevadi
Tyhle starosti bych chtěla mít. Tchánovci taky říkají manželovi Martínku a mně je to fuk. Jsou na světě horší věci 🙈
Třeba si na tuhle diskuzi vzpomeneš za 40 let, až svému miminku budeš říkat Janičko nebo Honzíku.
Doma si taky říkáme zdrobněle, úplně normálně. A nikdo nepůsobí infantilně. Ani to nikomu z normálně urostlých chlapů nevadí. 😂
Já svým totálně badass kolegům taky říkám Peťánku, Alešku nebo Honzí, dneska jsem v práci Majdičkou, Žandou, Olí a ostatním gangem a upřímně si nejsem jistá, že mi za dvanáct let kariéry někdy někdo řekl jinak než Evičko. Divný mi to nepřijde ani na té naší vážné úrovni, natož aby mi to přišlo divný od blízké osoby. Můj manžel velmi netradiční a obtížně zdrobnitelné jméno a proto ho oslovuju zásadně “miláčku”.
@thabaruulka resis kraviny.
@thabaruulka pokud jemu to nevadí, tak ho to přece neponižuje. Maminka je na něco zvyklá od miminka, pokud to zůstane jen u jména, jsi šťastna žena. Mně taky mamka občas řekne Michalko a nikdy mi na tom nepřišlo nic divného.
@thabaruulka No vidiš a mně každý říká Martinko, popřípadě Marti. Martino mi řeknou jen, když je naštvu 🤣 I moji doktoři mi říkají zdrobněle a je mi 35 😉 Mému manželovi říkám Honzi/Honzíku. A ikdyž se o něm bavím, říkám Honzík. Jeho rodiče mu tak říkají taky 😉 Infantilní by bylo, kdyby ho opečovávala jako dítě, ale není infantilní, když mu řeknou zdrobněle 😉 Asi patříš do sorty lidí, co zdrobněliny nepoužívají 😉
Představ si, že já svým kolegyním v práci taky říkám zdrobněle. Asi jsem divná, ale připojila jsem se ke zvyku v kolektivu a třeba 60 leté paní říkám Maruško, Evičko nebo Verunko. 😃 Když to nevadí partnerovi, tak ty si vymyslíš problémy, které neexistují. Třeba ti taky tchýně ve tvé nepřítomnosti říká zdrobněle, jak ponižující. 🙈
Nepřijde mi to ponižující.Je to jeho máma a bude i když mu bude 60 a bude plešatej 😁Má ho ráda a jestli mi tak říká od narození tak je na to prostě zvyklá.
Nevim no, kdyz koukam na tvou prezdivku, nemas co resit, jak svemu synovi rika jeho maminka. Mne treba zas prijde, ze ponizujes ji svou potrebou rozebirat, jak mu rika.
@thabaruulka tak vyber pro svyho prcka jméno, který bude mít i hezkou variantu osloveni krom te kalendarove … napr, jméno Hynek, pro chlapa hezky, ale pokud honchces oslovit nějak osobneji (což je v Česku celkem oblibeny) tak nemáš prostor a Hynecku je tak pro malyho bobiška … zas byt matka a mít syna třeba Tomáše dospělého, nebudu mu říkat Tomáši, ale ani Tomáškové, řeknu mu Tome.. babička oslovuje manžela, ze se tomu kolikrát na tajno smeju, spis me to přijde vtipný ..
Tchýně říká manželovi Peťulko. Bude mu 70.
@thabaruulka tchyně taky manželovi říká zdrobnele, i svým dceram. Mně taky říká Pavlinko a vždycky se taky zarazím, protože je mi skoro 35 a nejsem už dítě, ale respektuji to, prostě si tak říkají. Ani mi to nevadí a nepřijde mi to jako ponižující 😄😄
Taková blbost a tebe to vytáčí? To přeci není nic ponižujícího. 😊😁
Ja mam nazor takovy, ze je to porad jeho matka a jestli mu to nevadi, tak at mu rika jak chce 🙂