Švagr

nici121
1. kvě 2018

Ahoj holky,
máme ted v rodině takovou nepříjemnou situaci. Minulý rok mě můj přítel požádal o ruku a v radosti zavolal svému bratrovi, aby mu sdělil tu radostnou novinu, byl jediný kdo to věděl, rodičům jsme to chtěli oznámit slavnostně, páč já se na tohle období těšila absolutně nejvíc. Brácha se přítele ptal, jak mi změřil správnou velikost, kde kupoval prstýnek a prostě vyzvídal jak to provedl.
Za 3 dny bum. Přítelovo brácha volal, že se zasnoubil se svojí přítelkyní. A začalo peklo. On se vždy snažil být lepší, skvělejší, oblíbenější ...
Například nás bude stát svatba 90 000 a řekli jsme, že ji chceme v červnu, oni ji musí mít honem v květnu a za 180 000kč. Neřešila bych to, ale řeši typu, že moje šaty za 7500kč jsou nekvalitní a horší než její za 20 000 a že prstýnky určitě nebudou tak precizní jako jejich a vlastně furt nám mlátí do hlavy, jak to dražší je lepší a tudíž jsou lepší. Ještě pro vnesení do děje. Přítelovo bratr a jeho přítelkyně dostali od jejích rodičů zrekonstuovaný byt (respektive, ten byt je napsán na její rodiče, ale oni tam bydlí a nic neplatí) a teď jim ještě bezuročně pujčili na auto. Mě by ot vůbec netrápilo, jela bych si svoje. My jsme s mým přítele brali hypotéku nedávno a kupovali velký byt v novostavbě, jsme jeho vlastníci a při první návštěvě mého budoucího švagra jsem místo třeba "hezký bydlení" apod, slyšela jen tady to je křivě, tady to nemáte, tohle máme lepší. Pak se nám začal posmívat, že máme starší auto než oni a že by s takovou plečkou už nejezdil. No haha. My jsme na tom platově dobře, jsme na začátku kariéry, já mám výbornou pozici, sice jsem bez VŠ, ale za to umím plynule 4 cizí jazyky, mám praxi jako business analytik a stejně mi neustále říkají, jaká jsem bez VŠ nic. On dělá správce údržby v jedné malé české firmě a nemá výhled na velký kariérní růst (dokonce vydělává méně než já), ale posmívá se mi.
za 3 týdny mají mít svatbu a já už mám teď žaludek jako na vodě, jak se mi tam nechce ...
Nemáte nějakou radu, jak se nad to povznést?

ebh
1. kvě 2018

@nici121 přesně takhle se chová moje matka....rozumím vám,že vás to štve...my jsme s ní omezili styky a snažíme se jí skoro nic neříkat a neukazovat...podle ní je vše, co s manželem uděláme blbě, nekvalitní, sociální....a jiná už nebude....😫

letadylkokane
1. kvě 2018

@nici121 Tak to bych byla pro tveho svaru asi podradny druh 🙂
Svatba v prirode s grilovackou cca 40 tisic, a to vcetne nadhernych pujcenych satu za 3600 Kc. Prstynek mam z pouti, manzel mi ho tam vystrelil a mne se strasne libi. Auto mame 15 let stareho velikeho WV, bydlime v Praze v byte s hypo... 🙂)Existuji lidi, kteri jsou stastni i bez opulentnich trachtaci, sperku a supervozu 🙂
Oba jsme VS, OSVC 🙂
Mu to dej precist. Evidentne si kompenzuje neco z detstvi.
Ty se nicim nestresuj a vybodni se na nej. At si ma lepsi veci, at si ma drazsi svatbu. Jednou treba zjisti, ze to nejdrazsi se koupit penezi neda.

vila_z_lesa
1. kvě 2018

@nici121 tak ja mam taky neco podobnyho, akorat to neni svagr, pomohlo jen omezit styk :-/ a pak mi pomuze mit moznost to nekomu vsechno rict, nedusit to v sobe.

rebe
1. kvě 2018

Je mi jasné, že švagr asi není člověk, vůči němuž bys chtěla cítit soucit, ale zkus se nad tím opravdu zamyslet: práce bez vyhlídek, byt jim museli pořídit tchánovci, auto by bez jejich pomoci také nepořídil, svatbu asi taky těžko bude platit on... Přitom je to zjevně člověk, jemuž na jeho sociálním statutu velmi záleží. Co myslíš, je ve svém životě, šťastný a spokojený? Jaké pocity v něm musí hlodat, když svou přítelkyni požádá o ruku jen proto, aby se vyrovnal svému bratrovi, který se po zralé úvaze rozhodl oženit se svou životní láskou?
Srovnávání je cesta do pekel, bere člověku radost ze všech úspěchů a toho, co má. Tvůj švagr do této pasti spadl po hlavě a teď se topí v bažině na jejím dně. Vytáhnout ho ven se vám asi nepodaří, ale nenechte se strhnout dolů k němu.

evakaspar
1. kvě 2018

Tak to by mě absolutně nerozházelo. Jelikož blb mě nemůže urazit 😂😂😂 a právě naopak bych se tou jeho hloupostí bavila 😂😂😂😂 a smála se mu do obličeje, protože s jeho IQ to nemá šanci pochopit že to patří jemu 😂😂😂😂

tensorflow
1. kvě 2018

Jak se na to povznest? Svagra by ti v prvni rade melo byt spis lito - ocividne touhle snahou vas ve vsem predhonit maskuje jen svoje vlastni komplexy.
Proc by te melo trapit, ze jeho svatba stoji dvakrat tolik? Hlavni je, ze je ta vase podle vasich predstav, plus mne osobne stejne vyhazovani tolik penez za svatbu prijde jako hrozna blbost. Prece dulezite je, ze vy jste se svym zivotem spokojeni, nenech se otravovat soutezivosti a zarlivosti nekoho jineho.

gracinka7
1. kvě 2018

Chápu jak se cítíš. Moje švagrová je něco podobného.
Ono se lehce řekne, povznes se nad to, ale tak snadné to není. Omezte styky a uvidíš. Situaci to sice nezlepší, ale nebude tě to trápit tak často.

priefi
1. kvě 2018

@nici121 ja nevim, z toho, co pises, mi prijde, ze Vam neskutecne zavidi a chteji Vam to timhle zneprijemnit. Vsak uvidis, cas je vytresta 😉

editah222
1. kvě 2018

@nici121 upřímně, vy..r se na ně😀. Neudělaš s tím nic, blbec zůstane blbcem a nemá cenu se tím trápit.

ivuska1986
1. kvě 2018

Ahojky, myslim, ze neni duvod se povznaset. Asi bych si sepsala v bodech vše, co jsi tu napsala, pozvala je k vam a v klidu u stolu jim to rekla, i to, ze me to fakt nebavi a zdali se takhle chteji chovat, tak ze dobre vztahy urcite nikdy mit nebudete a paklize chteji jit na vasi svatbu, tak jsou srdecne zvani, ale paklize chteji srovnavat a rikat co oni meli lepší, tak at radsi nechodi. Nastavila bych nova pravidla a hranice! Evidentně vam závidí uplne vse, budou to asi typy lidi, co nikdy nebudou spokojený

pecinkaandulkova
1. kvě 2018

@nici121 chudero,asi ti docela rozumim nco pobneho je muj bratr. Jedne co ti poradim ukaz ze jsi ta lepsi ze nemas za potrebi mit svatbu za nehorazny peniz,ze nemuste mit ne auto..(stejne auto slouzi na dojeti z mista A d mista B) vubc byt tebou se nevzrusuju..asi chapu je to na hlavu..☹ aele prece si nechces zkazit svuj den D!!!! 🙂 mysli na to co mas s pritelem,jak je vam fajn..a ne blba co vyskauje a bez okoli by byl velke h...o 😀 hkavu vzhuru a gratuluji

leneee
1. kvě 2018

@rebe uplne souhlasim. Nema smysl se trapit tim,ze svagr ma potrebu hlasit ze to jejich je “lepsi”... At si to klidne mysli. Ale vy mate to,co se libi vam, poridili jste si vse sami, jste sobestacni,nepotrebujete se nikomu zavazovat a nad nekoho se “povysovat”. On tu potrebu ma z toho duvodu,ze on vam zrejme zavidi. Vi,ze naopak nikdy te vasi urovne nedosahne a v te sve “malosti” se to snazi zakryt temi sumami penez. Popravde-za xy let se nikdo nebude ptat kolik stala svatba. Dulezite je,zda na ni budete mit pekne vzpominky a zda budete spokojeni ve svem opravdovem zivote. Ne v tom jeho-radoby naoko nablyskanem.

pavla555
1. kvě 2018

Sorry, ale to musí být vůl 🙂. Já bych si z něj vůbec nic nedělala a když by machroval tak bych mu řekla, že vy máte byt sice ,,křivej,, 🙂, ale je váš. Auto staré, ale nemusel mi na něj nikdo půjčovat. Šaty levnější, ale pojedu raději na dovolenou..a taky že jeho nevěsta by klidně mohla mít i dražší. atd.... A svatbu bych si tam užila s přítelem 🙂 Já bych si z něho dělala srandu 🙂

pavca1982
1. kvě 2018

Budou se brát v květnu?To se moc párů nebere...

bassetlady
1. kvě 2018

@pavca1982 naopak, květen je teď jeden u nejoblíbenějších měsíců na svatbu.

pavla555
1. kvě 2018

@pavca1982 svatba v Máji nevěsta na máry........

pavla555
1. kvě 2018

@bassetlady svatba v Máji nevěsta na máry........

pavca1982
1. kvě 2018

Fakt?To jsem netušila.😉Myslela jsem, že lidi věří na pověry.

bassetlady
1. kvě 2018

@pavla555 to už bych musela ležet na krchově a se mnou cca 10 kamarádek 😂 ano to se říkalo, ale mělo to své opodstatnění před desítkami let a spîše na vesnici. Protože když byla svatba v máji tak nevěsta buď během žní potratila a umřela a nebo se prcek narodil do hladové a studené chalupy v únoru a pokud byly komplikace, tak se přes sníh nedostal doktor a umřeli oba - prcek i nevěsta.

bassetlady
1. kvě 2018

@pavca1982 to je jen u nás, ve světě to je velmi oblíbený měsíc. Zrovna letos máme svatební pozvánku na každý víkend v květnu a na jeden jsou dokonce 2 ☺️

pavca1982
1. kvě 2018

Mě se teda květen taky líbí😊

cherris
1. kvě 2018

Já měla taky skromnější svatbu než švagr a nakonec na ni všichni vzpomínají radši, přirozená zábava, hudba z YouTube. u nich bylo všechno na minutu organizované, aby se stihly všechny atrakce a každý nervní, aby náhodou nevypadal málo nadšeně. Zaměř se na svoji svatbu a švagrovi to přej, nemá nic lepšího, než se srovnávat, je k politování

nici121
autor
1. kvě 2018

Já mám hlavně hroznou chuť na tu jejich svatbu vubec nejit ... klidně bych byla schopna snad zalhat i nemoc. Uz teď z ni máme zaludek na vodě, stres. Hlavně švagr mému muži říkal, ze musíme přijet už v pátek ráno (svatba je v sobotu).

barchen
1. kvě 2018

@nici121 Postaci to, ze vam proste zavidi? Jste spokojena, stastna, mate, co jste chtela? Tak si to vyslechnete a pustte druhym uchem ven. Budou veci, kde se priroda nehraje na to, kdo bude driv. Tyhle jevy vidim casto v okoli, bydleni a dve auta na dluh, casto nulovy vkus na cokoliv, odpovednost jak spolecenska, eticka nebo enviromentalni take na bode mrazu ale VS titul uvedeny i na schrance s letaky...A ani to je stastnejsimi lidi neudela 😉

dc2015
1. kvě 2018

Popravdě už nevím, kolik stála naše svatba... ale vdávala jsem se v balerínách a šatech z konfekce. Toho vašeho švagra by asi kleplo... Nic moc jsme neřešili, nic moc nehrotili. O to víc mě potěšila kámoška, když mi po svatbě řekla, že ten rok byla asi na 5 svatbách a ta naše z nich byla nejhezčí. Že se jí líbilo, jak to bylo přirozené a nenucené. O penězích to fakt není 🙂 Ani svatba, ani ostatní život. Prachy jsou fajn, ale samy o sobě štěstí nepřinesou a, jak vidno, inteligenci také ne 🙂

Já si říkám, že takoví lidé, jako je tento človíček, si prostě musí něco dokazovat, no... Asi v hloubi duše nebude moc šťastný. Popravdě v duchu politovat a omezit kontakty na minimum. Takovýhle člověk nestojí za stres. A popravdě ani svatba ne. Ani cizí ani vlastní. Užijte si ji, na ostatní hoďte bobek a užijte si to, co je vážně podstatné, že jste našli parťáka pro život. Holt s ne úplně ideální rodinou :D

barchen
1. kvě 2018

@nici121 Na tu svatbu bezte. Date si dobre jidlo, piti, nechte se hezky a vkusne nalicit, ucesat, sladte si obleceni s partnerem a pokud chteji vasi pritomnost uz od patku, tak je snad jasne, ze naklady na ubytovani uhradi 😉. A to se muzete s partnerem zavrit v pokoji a uzit si to se vsim vsudy 😉.

brunetka11
1. kvě 2018

@nici121 Tak se zařiďte podle svého a dorazte tam až v sobotu 😇 Zařizujete vlastní svatbu, není času na rozdávání 🙂

pratensis
1. kvě 2018

Švagr musí být hrozně zakomplexovaný, když se potřebuje pořád takto srovnávat a vyzdvihovat své kvality. Musím upřímně říct, že by mi to asi taky nebylo příjemné a asi bych taky musela trochu bojovat sama se sebou, abych se povznesla. Člověk má někdy tendence se nechat strhnout a obhajovat se i tam, kde to vážně nemá cenu. Podle mě nejlepší řešení je obklopit se lidmi, kteří mají podobný žebříček hodnot a se kterými si máte co říct, to vás udrží v rovnováze. Způsobů, jak se chopit života a jak si ho užívat, je mnoho, žijte si ten svůj. Je možné, že váš švagr je spokojený tak, jak je, budiž mu přáno.
Jinak my tedy vašemu švagrovi nesaháme po kotníky. Zásnubní prstýnek žádný, snubní z jabloňového dřeva, doma bez televize, dovolené pod stanem... No nevím nevím... 😀

pavla555
1. kvě 2018

@bassetlady já sama květen miluju 🙂

odula
1. kvě 2018

twe... a postrehli vubec ze kvalita zivota se nemeri vlastnenim? kdyz jsou tak na "výši " dala bych jim jak svatebni dar knížku pana Fromma "Mít nebo být". ;) kaslete na to ..., zivot je otazkou priorit, pokud někdo kvalitu zivota meri majetkem, tak je nejvetsi chudák, fakt. pisu to bez spetky zlomyslnosti,opravdu je to hodny politovani.