Ahoj, mám před svatbou, tak mě napadlo, znáte někoho, kdo k té svatbě nedošel? My se s přítelem milujeme, máme spolu 2 děti, zvládli jsme daleko důležitější a náročnější situace (těhotenství nebyly zrovna procházky růžovou zahradou) a přesto tedy je teď u nás dost dusno. Jako rozcházet se nebudem, ale přijde mi to dost náročný.
Znáte tedy někoho, kdo se místo svatby rozešel. Kdo to prostě nedal? Já tedy ne. Pouze rozchod asi půl roku po svatbě.
Jedna moje známá se rozešla necelý týden před svatbou.
Ano, znám případ, kdy se pár rozešel několik dní před svatbou. Byli mladí, bezdětní, už se k sobě nevrátili.
Znám pár takových. Ale větsinou chtěli svatbou zachránit jejich nefungující vztah a ke svatbě nakonec nedošlo. Jeden pár z mého okolí zrušil svatbu dva dny před ní.
Ne, ale znám tři lidi, co už na svatbě věděli, že se brát neměli a nechtěli, ale prostě to nedokázali rozseknout a vycouvat, když už se svatba chystala. Vždy v tom už byl někdo třetí. Všichni šli do dvou let od sebe. A to byly dlouhodobý vztahy, někde byly i děti.
Já znám zase takový pár, který už měl také děti a vzali se, že ještě ten vztah zachrání. No, do roka se rozvedli a šli od sebe. Pokud vztah nefunguje,tak ho dítě ani manželství podle mě nezachrání.
Moje švagrová podala žádost o rozvod hned druhý den (my viděli, že je to óbr kretén, jí otevřelo oči až jeho chování na svatbě, kdy byl zlý na její dceru), kamarádka asi týden po svatbě (chtěla to odvolat hned po zasnoubení, ale nechala se ukecat a zase, její nastávající byl na svatbě zlý pro změnu na její mamku)
Pár takových znám. Jedni měli už i catering a my jsme ho šli místo svatby s kamarády společně sníst, protože to už nešlo zrušit. Ale zas znám spoustu takových, kde bylo dusno od nervů z té svatby, hlavně kdo měl velkou svatbu a hodně zařizování. Vzali se a dobré.
Fotím 10 let cca 10 svateb ročně ( víc mě nebaví 🙂 ) a za tu dobu se mi stalo 4x, že se svatba nekonala, zálohu jsem vrátila s gratulací, že je super, že na to přišlo včas 🙂
Ano. Kamarádi se po 15 letech vztahu rozešli měsíc před svatbou…
Moje sestřenice byla těhotná a měla se vdávat, ženich to zrušil týden před svatbou...
Já 😁, týden před svatbou jsem zjistila, že má přítel milenku, dnes se tomu směju. Dříve jsem dělala fotografku na svatbách a byla jsem svědkem jak tři hodiny po svatbě si to ženich rozdal se svedkyní a nevěsta je nacapala. Jestli jsou spolu dodnes nevím 😁
Moje kamarádka se sice nerozešla, ale před pár lety taky rušila svatbu těsně před termínem po 8 letech vztahu. Prý v tom byla partnerova rodina a zejména tchýně. Oni chtěli moderní netradičnější svatbu a tchýně trvala na klasické tradiční svatbě. Vygradovalo to v několik měsíců teroru a hádek s velkou částí jeho rodiny až svatbu zrušili.
Poznam jednu holku co sa rozisla v dobe planovania svadby pretoze stretla druheho chlapa vo vlaku, zamilovala sa a dnes maju 4 deti 😅
Ano, znám. Znám jak před svatbou, tak útěk od oltáře a rozchod po svatbě. Svatba nic nevyřeší a nic se kvůli ní nezlepší
Můj bývalý spolužák zrušil svatbu večer před obřadem. Nakonec se k sobě asi pp roce vrátili a mají spolu dítě. Jestli došlo znova ke svatbě už nevím
My se málem rozešli týden před svatbou. Partner přišel s tím, že chce dál žít bez svatby, že je to jenom papír, že nebude dělat během svatby "šaška" před lidma, apod. 🤦♀️ Přitom pozvaná jen nejbližší rodina a kamarádi, žádné plánované hry, apod. Tenkrát jsem se zasekla, že takhle prostě ne - žijeme spolu, máme hypotéku, společně řešíme finance i plány do budoucna... No prostě jako normální manželé. Nakonec chlap že se teda vezmeme, no. A já nevěděla, jestli ho vůbec ještě chci. 🙈 Zkrátím to - vzali jsme se, můj muž dodneška rád na svatbu vzpomíná a je rád, že jsme se vzali. Prý jsem se po svatbě změnila, neřeším kraviny, jsem vyrovnanější a tak nějak celkově se se mnou líp žije. 😂 Za těch osm let jsme měli pár krizí, jednu opravdu velkou, ale to už byl syn na světě, takže jsme se kousli a řešili to. A nelituju jediného dne, kdy jsme spolu ❤️
@pampelina18 A kdo utekl, nevěsta nebo ženich? 😃
@klokanka31 ženich 😂 a ani se mu nedivím 😂
@lucifux neraduj se předčasně. Nikdy nevíš, zda i tvé okolí dokáže doživotně tvému synovi lhát. Já mám v RL také jiného než biologického otce, který mě vychovával jako vlastní. Pak si máma našla otčíma a ten mi v opilosti vykřičel do obličeje, že můj otec není můj otec a co je mi pořád po něm. Bylo mi asi 10. Neumíš si představit, jaké to je žít s tím, že člověk tobě nejbližší tě takto zradil a celý život ti lhal a jak těžké je najít v sobě sílu toto odpustit. Neumíš si představit, jaké to je žít s tím, že neumíš přiřadit obličej druhému rodiči, protože i když tě nikdy neviděl a nikdy tě nevychovával, pořád je to člověk, který ti dal život a je to půlka tebe. A ještě tíživější je to ve chvíli, kdy ti matka umře mladá, ty s ní v těch chvílích nemůžeš být a tudíž nemáš šanci získat to hlavní - jméno svého bio otce, abys ho mohla vyhledat, abys mu mohla přiřadit tvář. A každá návštěva lékaře, kde se tě ptají na rodinnou anamnézu, ti toto všechno připomene, protože musíš přiznat, že polovinu své genetické výbavy prostě neznáš...
Celoživotní tajemství ve vztahu k vlastnímu dítěti, které je pro něj takto zásadní, nepovažuj za happy end...
@miryp myslím, že to spíš bylo způsobeno tím jak a kdo ti to řekl. Kdybych já se měla tížit tím, že si neumím přiřadit obličej ke svým rodičům tak bych musela být adoptovaná. Paní nechápu, že to veřejné píše tady na sítě ještě s fotkami děti... Někdy je lepší,když děti neznají své biologiké rodiče, zvlášť pokud to byli nějací hovada.neni rodič ten kdo splodil,ale ten kdo vychoval. To je jen můj názor
Kolegyně (v té době 22), necelý týden předem, konečně jí totiž došlo, že to nemá budoucnost - on hodně pil, netrávili spolu skoro žádný čas jinde než v hospodě... Ale nechtěla to dlouho vidět až pak ji kamarádka na poslední chvíli otevřela oči...
@miryp
@amazienka já jsem ale nikde nezmínila, že mu to nikdy neřeknu, naopak. Až bude starší a bude vědět trochu co a jak chodí, tak mu to s manželem sdělit chceme. Právě pro tento případ. A nějaký blbý komentáře tohodle typu, jsou myslím trochu mimo. Když nevíte, co předcházelo rozchodu. Když je člověk zamilovaný, má růžové brýle každý. Tehdy jsem byla ještě mladé těle. Takže se prosím řiďte dotazu zakladatelky a nepleťte se do věcí, na které se vás nikdo neptal. Vím co dělám, a dělám to v zájmu svého dítěte!!! Tyhle chytré keci fakt miluju. Nevím co, to tady je za způsoby, odsuzovat, když se každá máma snaží ze všech sil, aby zařídila svým dětem hezké dětství. I přesto, že jim nebylo moc přáno. Odpovídat nemusíte, myslím že už jste se předvedli 🤦. Děkuji
Znám - večer před svatbou přišel ženich s tím ,že čeká dítě s jinou.🙈