Problematická tchýně

sajuse16
12. pro 2015

Zdravim, uz nevim komu se sverit, pritel me neposloucha a ja se brzo dostanu do Bohnic :( . Mam silenej problem se svou tchyni. Mame byt 2+1 a ja uz bych rada bydlela s pritelem sama , ale tchyne je tu hlasena jako vecne bremeno, ale nema tu zadny trvaly pobyt. Stve me, ze jinodsud nemuzu vypakovat. Omlouvam se, ze to zni tak spatne, ale s malym zijeme s pritelem v jedne male mistnosti. Ja bych chtela, aby mel malej svuj pokojicek a ja s pritelem aspon trochu soukromi. Ale to nejde no. Navic, abych popsala tchyni, je to ta nejvetsi drbna a stihacka pod sluncem. Vetsi svini jsem v zivote nepotkala a asi ani nepotkam. Do domacnosti da maximalne 500 mesicne, ale to je sakra malo, kdyz platime spolecne prostory a do toho elektrinu. Navic (stydim se za to) delala a dela prostitutku a chlapy si taha do bytu. Kdyz jsem ji to zatrhla, tak rikala, ze jejimu synovi by bylo jedno, kdyby si tam vodila 30 chlapu denne :(. Ja nevim jak dlouho zavirala meho pritele do pokoje a jak dlouho on musel poslouchat stenani jeho matky a videt kazdy den jineho muze. Ja uz to proste nevydrzim. Nemam na to, kdyz jsem se s ni jednou pohadala, tak me zacala skrtit a porad mi nici psychiku, ze jsem spatna matka a vyklada to skoro vsude. Jsem na dne, pac ja se snazim byt ta nejlepsi mama pro sve dite :( . A myslim si ze funguju dobre (varim, peru , uklizim, malej ma ciste veci, na prochazky chodim podle pocasi,) ja uz nevim co delam spatne. Porad mi opakuje, ze jsem psychicky labilni. Ale to ja nejsem, ano mela jsem poporodni deprese, a bylo to neco sileneho, ale to preslo a to ze jsem na ni vztekla, neni psychicka nemoc, ale nenavist k ni :( . Jak se ji mam zbavit prosim. Ja uz to nedavam.

mogwaika
12. pro 2015

@sajuse16 budeš muset odejít Ty nebo vy, jiná možnost není. Vyvázat věcné břemeno nemůžeš, ani kdybys stokrát chtěla.

sajuse16
autor
12. pro 2015

@mogwaika kdyz ono je to tezke :( nemame takove prijmy, a ja chci do prace hned, co maly pujde do skolky, abych mohla neco nasetrit a co nejdriv se odstehovat. Je to pro me tezke, ale uz jsem i kolikrat premyslela, ze od pritele utecu i se synem, at si tu s jeho maminkou zije sam, kdyz to nechce resit :(

citun
12. pro 2015

@sajuse16 A k rodičům jít nemůžeš? Nebo se domluv s přítelem a řekni mu na rovinu: bud půjdete pryč všichni, nebo jen ty s malým. Bába si na nájem určitě vydělá.

cerberos1306
12. pro 2015

Nevím jak to máte s bytem, ale v každém případě od takové tchýně rychle pryč! Nechápu jak tohle může přítel tolerovat. Jak se k tomu staví on? A čtyři lidi v 2+1? Masakr.

sajuse16
autor
12. pro 2015

Delala jsem uz vsechno, pretel se ji snazil jednou rict, ze chceme soukromi a klid. Ale to ona neda a vyrukovala se zakonem, zr je povinej se o ni starat. Tak jsem priteli rekla, ze jestli tuhle vetu uslysim, ze si sem vezmu i svoji mamku, at si tchyne uzije. Mamka bydli daleko a sama ma jeste 4 deti :( takze bych ji byla jen na obtiz a tata zije svuj zivot. Chci jit pryc, ale nemam kam a mam strach ze soudu, pritel totiz me vystehovani bere hned jako rozchod.

mogwaika
12. pro 2015

@sajuse16 Tak jde o to, jaký máš s přítelem vztah, jestli s ním chceš být. Tchýni povinnost živit nemá, to upadla na hlavu. Když si to spočítám, tchýně platí 500,-, což je minimum, to byste fakt neutáhli ani 1+1 sami? Navíc, pokud jste na tom finančně tak špatně, určitě by se dalo požádat o příspěvek na bydlení, přídavky apod. Takhle se zblázníš a ani jako vzor pro malýho to není nic moc...

mishell56
12. pro 2015

@sajuse16 Jak už tu někdo psal, budete si muset najít svoje bydlení. Prostě přítel buďto musí pochopit že nemůžeš vychovávat své dítě když o řeknu v bordelu ( vykřičený dům), protože přesně to tvoje tchyně z bytu dělá. Pokud nepochopí, že chceš pro vás tři soukromý, ale bude chtít zůstat s matkou je mi líto, ale našla jsi si mamánka kterej si bez ní ani neuprdne a budeš muset opustit i jeho. Nebo třetí možnost vydržet to dokud neumře. Jinak s těma penězma, ona v tom má i jídlo? Pereš jí a tak? Pokud ano, tak bych jí nevařila, neprala, prášek na praní bych si schovala, prostě za 500,-/m to má max. na inkaso to je vše. Budeš muset udělat ráznej konec všemu jinak nikdy nebudeš šťastná, držím palce

mishell56
12. pro 2015

@sajuse16 Mimochodem my máme taky minimální příjmy, zbyde nám tak max. 9000,-/m po zaplacení všeho (nájem, půjčka, mobily, pojistky, internet), nájem máme 7000,- se vším všudy a to máme 2+kk a prostě to utáhneme, nic jinýho nám nezbyde, to fakt máte míň jak 20 000 měsíčně dohromady?

cerberos1306
12. pro 2015

@sajuse16 snažil říct není řešení. Tak to raději budeš trpět někde a s někým a ničit rovnou dva životy? Existuji azylové domy atd. Holky tady ti určitě poradí. Lepší takto než sdílet byt s prostitutkou. Bych se po ní bála sednout si i na prkénko od wc. A pokud není přítel schopný se tě zastat a situaci vyřešit... sami podnájem neutáhnete?

sajuse16
autor
12. pro 2015

@mogwaika mluvte mi o tom, rikala jsem, ze znici psychiku i memu synovi, kdyz tohle bude delat. Jeste se jak frajerka s nim chlubila vsem tem jejim "pritelickum" . Tady jsou najmy silene, chteji tu za jednu garzonku pomalu 10000kc :(. Tchyne porad rika, ze muze jit k jednomu svemu pritelickovi. Tak se pritel snazi ji nejak rict, ze kdyz tam tak muze, proc tam nejde (samozrejme, ze duvod je jasny, tam by si nemohla tahat dalsi a dalsi) a ona mu rika, ze s chlapem uz zit nebude, ze by ji jen mlatil a buh vi co jeste. Boze, ja se bud dostanu do blazince a nebo do vezeni :( . Dela ze me spatnou pred jejimi syny a ti se na me i se svagrovymi koukaji pres prsty. Oni ale nevi, co to je mit ji na krku :(

cerberos1306
12. pro 2015

@sajuse16 že se tak směle ptám, to bydlíte v Praze, že jsou u vás takové nájmy? Vidíte to na nejake reseni? Holky výše psaly možnosti řešení...

mogwaika
12. pro 2015

@cerberos1306 taky na to koukám, garsonku v Praze na Vinohradech jsme sehnali za 7000,- včetně poplatků, když se chce, tak to jde...

mishell56
12. pro 2015

@sajuse16 Teď jsem to říkala snoubenci, co by poradil a řekl jen jednu větu: Ať odjede hodně daleko od obou.

cerberos1306
12. pro 2015

@mishell56 vidím to stejně

cerberos1306
12. pro 2015

@mogwaika taky nechápu kde za jednopokojový byt taková palba.

mishell56
12. pro 2015

@cerberos1306 Tak Praha asi nebo Brno, nevím jak říkám, my máme 2+kk nově zrekonstruovaný za 7000,-/m vč. inkasa, Moravský Krumlov

sajuse16
autor
12. pro 2015

@sajuse16 dohromady mame 23000,- ale uzbted jsme meli problemy, ze jsme nezvladali. Museli bychom vybavit byt, nejsme na to vubec pripraveni :(

sajuse16
autor
12. pro 2015

@cerberos1306 praveze vubec, bydlime na hranicich s Rakouskrm a tady jsou byty zadane kvuli praci :( bud jsou tu byty jen na prodej a to jsou taky ceny :( a nebo vysoke najmy :(

japona
12. pro 2015

@sajuse16 Nějak nechápu, či je to byt? Proc jste si ji tam stěhovali? A navic si ji tam nechali napsat coby vecne břemeno? A nebo to byl její byt, který prenechala svému synovi (a byla tak prozirava, že se nenechá vystěhovat první rusalkou, co si syn přivede?)..

evaamy
12. pro 2015

No tak snad i v azylaku by ti bylo líp. Pokud by se chlap nechtěl stehovat, odešla bych od něj, protože si myslím, že do horší situace se dostat ani nejde. Nemáš co ztratit. Začni uvažovat jak a kam odejít. Co tvoje rodina, pomohla by ti?

audrey44
12. pro 2015

Radsi bych sla s malym do azylaku, nez ho vychovavat v takovem prostredi. Podivej se na moznosti bydleni v CB, zajed se poradit sem na urady... Kdyz se chce, vsechno jde! Drzim pesti!

andrejka3741
12. pro 2015

Já bych vzala nohy na ramena a už bych tam nebyla.Co zkusit s přítelem najít něco svého? 1+1 třebaPokud je u vás tak draho jak píšeš, co tedy změnit lokalitu?.Přítel předpokládám chodí do práce.

mandala
12. pro 2015

A tvoje maminka ví, v jaké jsi situaci ? Chápu, že když má další 4 děti, že by to asi nebylo ideální, ale já jsem přesvěčená, že moje mamka by mě vzala i tak. Jde spíš o prostory, peníze by jsi ji přidávala a s domácností pomáhala. Taky si myslím, že tvůj přítel věc neřeší, protože mu je jasný, že nemáš kam jít, kdyby jsi se odstěhovala doopravdy, třeba by se nad celou situací zamyslel a začal nějak řešit. Neříkám to ráda, ale za těchto podmínek bych odešla, bud sama nebo všichni, ale takhle se prostě žít nedá. ☹

olga_
Autor odpověď smazal
Zobraz
ladyhacek
12. pro 2015

Největší problém bude přítel musíš přes něj-odstěhujte se. Pokud Vám přispívá 500,- měsíčně a vše jinak táhnete tak si snad něco najdete - malého jen prozatím. až ti skončí mateřská tak třeba hypotéka?
Toto není dobrý příklad pro tvé dítě a přítel to musí vidět také - pokud to nevidí jeho problém a měla by jsi sním vážně promluvit.
Drž palce ať to vyřešíte.

veri0007
12. pro 2015

@sajuse16 Nechci být na tebe zlá, ale kruci, co tady čekáš za rady? Holky ti tady radí zcela střízlivé rady a řešení, ale ty pořád hledáš výmluvy proč co nejde. Chápu že v devatenácti máš strach, ale nasekala sis prcka, musíš proto dospět o to rychleji v myšlení než tvé vrstevnice, už máš zodpovědnost i za jiný život. V první řadě bych se s přítelem nebavila že nechceš bydlet s jeho matkou, ale oznámila bych mu to. V případě že tě nebude chtít podpořit, je to jasné - azylový dům pro matku s dětmi. V případě že tě podpoří a půjde s tebou tak nevidím důvod, proč si nesbali svých pět švestek a neodejít třeba i do jiného regionu? Aspoň že nemáte plno nábytku a prkotin a můžete jet třeba na druhý konec republiky. I kdybych měla spán na zemi na madračce, rozhodně bych šla bydlet sama, bez matky. Co to je za blbou výmlvu že nemůžete jít bydlet sami proto, že nemáte nábytek? A příjem máte dost slušný aby jste sami bydlet mohli. Hlevně najdi odvahu být před přítelem v této věci NEKOMPROMISNÍ

dannyblakely
12. pro 2015

Jako sorry, ale pokud to není legrace a máte opravdu 23 000,- na měsíc, tak na co sakra čekáte?? Proč už nejste pryč?? A pokud přítel nechce, proč nejdete sama?? Za tím musí být ještě něco jiného, protože jinak to nedává smysl, abyste tam nadále zůstávala, ne? Pokud nemáte peníze sama, tak běžte aspoň do azylového domu. Pořád lepší, než taková "babička".. Chce se mi z toho zvracet, jen to čtu!

dannyblakely
12. pro 2015

A dítě matce nikdo nevezme! Kor když ho vytáhnete z takového prostředí.

tulikiss
12. pro 2015

holky je jasne proc nechce odejit.. protoze ocekava ze tchyni odtama vypakuje....sorry ale jako hooodne mlada sis udelala decko a ted cekas ze ti spadne byt do klina jenom aby ses nemusela uskromnit a neco resit. tchyne tam ma vecne bremeno, predpokladam ze byl byt jeji a prepsala ho na syna, nebo na nej dala prachy takze mi prijde nanejvys zvraceny chtit aby vypadla jenom proto ze vy chcete pokojicek pro svoje dite... je jedno jak ona zije je to jeji zivot ona si ho vybrala, stejne jako ty sis vybrala ze budes mit dite v 17 a tak se holt budes muset starat. mate vic prachu nez vetsina lidi s malinkym deckem, tak nevim co resis, bud se odstehujete nebo budete muset trpet to ze ona tam ma pravo zit a tak tam i zije. promin ale prijde mi jako vrchol nevdecnosti snazit se vyhodit z bytu nekoho kdo vas v dobe kdy ste nemely kam jit prijal. je ti 19 mas dvoulety dite tak se proste musis starat at uz s pritelem nebo sama, neocekavej ze ti neco spadne z nebe a kazdej ze ceka na to az ti ustoupi nebo neco da.

budouci_maminka
12. pro 2015

kam se člověk dokáže vlastním přičiněním dostat a ještě v tom dobrovolně setrvávat mi občas připadá až neuvěřitelné.. 🤐

smím se tě zeptat @sajuse16 co by tě přimělo svojí situaci zlepšit? kdybys měla možnost jiného bydlení? zažádej si o městský byt, jdi do azylového domu, koukni po podnájmech. Není lepší garsonka jen s přítelem než 2+kk s děvkou, co tě psychicky deptá? A co když bude mít aids nebo žloutenku a nakazí malého?
Nebo by tě přimělo odstěhovat se kdybys měla možnost získání nábytku zadarmo? otevři si aukro a najdi si nábytek za odvoz.
Co ti vlastně brání odejít? já to nechápu fakt..
je smutné koukat se, když se sociálně vyloučené děti z hrozných poměrů snaží vyrovnat se svým dětstvím a nahradit si rodinné zázemí tím, že si sami pořídí dítě.. to je začarovanej kruh..