Zdravím, chci se zeptat jak jste zvladali bydlet sami s miminkem a jak to u vás fungovalo? Setkávání s ex a s jeho rodiči? Jak jste zvládli psychicky to ze bude miminko vyrůstat bez otce? Přemýšlím už dlouho a už delší dobu mi přijde ze se u nás vytratila láska, pritel začal být docela dost toxic a já jsem z toho vydeptana a nakazil mě taky. Není den bez hnusneho slova nebo nepříjemného tónu či zvýšení hlasu. Už jsme se i bavili o tom co kdo by si vzal kdybychom se rozešli a sám začal s tím co bych dělala kdyby si někoho našel jiného a tak. A pak ze doufá ze to neberu jako rozchod ze si nikoho nenašel ani nic. Byla to diskuze skoro o tom jako kdybychom e rozcházeli. Necítím to už jako dřív. Nejspis ho už ani nemiluji ale nechci aby malá měla rozdělené rodiče a jeho rodiče rada nemám. Přemýšlím ze bych odešla ale malá (10 měsíců) má tatku hrozně ráda. Poslední 2 měsíce byl doma kvůli práci a tak si k němu přirostla ještě víc. A bojím se i toho jak to zvládnu sama finančně. Ale hlavně o malou, on ji hrozné miluje a ona jeho taky... nevím už co mám dělat jsem z toho úplně v pr*** ani nemám kamarádky kterým bych se mohla svěřit je to na mě už moc, nevím co mám dělat, jsem úplně sama. Potrebuju radu prosím.
@nock nebylo by lepší nejdřív zkusit zapracovat na vztahu, dělat si finanční rezervu, případně naplánovat, jak by to fungovalo po odchodu a pak teprv do toho říznout? Ale primárně, primárně by bylo fajn zkusit zachovat vztah, mluvit o tom, co vás trápí, jak by se to dalo zlepšit, co pro to každej z vás můžete a jste ochotní udělat. mě tohle přijde takové - nejsem štastná, lup ho.
Na mateřské dovolené bych se do takových akcí asi nepouštěla. Snad jen kdybyste měli střídavku a ty chodila ve volné dny do práce. Jinak si neumím představit, jak bys mohla s rodičákem a alimenty na 10 měs dítě, vyžít.
@irmamala s davkama. Jak jinak..
@budouci_maminka A to je takový terno, že z toho jde žít? Dnes už není snad žádné město, kde by se dal pořídit pronájem za cenu rodičáku.
@irmamala tak oni jsou nejaky davky na bydleni, ne? Ze ti prispivaji na najem, energie, odpad atd..
@budouci_maminka Já se přiznám, že nemám představu, co všechno lze od státu vytřískat, ale žila jsem v tom, že je to almužna. Pokud bych nebyla úplně psychicky zdecimovaná, počkala bych, až začnu zase vydělávat. Než se vyřídí dávky to taky asi není hned a když bude zhrzený otec dělat problémy, může se soudit o alimenty měsíce.
@irmamala ja se obavam, ze pokud v tom clovek umi chodit, tak je lepe na dotacich od statu nez na nizko kvalifikovanych pracech, bohuzel..
@nock dítě rodinu nespojí a ani neudrží jste oba rodiče to bude pořád stejný ale každý z vás má právo bejt taky milovaný atd ...jak bude dcera vnímat vaše nálady ,nadávky ,a vše kolem co jí to dá pocit že máma táta jsou nestátní co potom pokud vztah neklape je lepší odejít každý si jít svou cestou