Přítel už mě nepřitahuje, ale máme rodinu 😞

flowerstone
16. pro 2023

Zdravím, jsem z toho už hotova.. jsme s pritelem 5 let a poslední měsíce se musím přemlouvat do sexu.. není to ani častý sex ale i tak uplne se mi to znechutilo... dřív jsem vždy podvadela ale to jsme byla mlada a blba.. a po roce mě vždy někdo prestal bavit.. jenže teď už je to jiný, máme dítě a rodinu.. s nim jsem šla do vztahu hlavně proto, ze byl na mě konečně někdo hodný, verila jsem mu na 100% a byla sranda... jenže růžový brýle už nemám a já si ho opravdu nevybrala kvůli vzhledu.. celej život jsem měla namakany, hezky kluky.. a přítel je normální chlap.. a mě tahle situace tak štve.. vůbec nevim co dělat.. chci být šťastná rodina ale tohle mi hrozne vadí.. asi mě už ani nepřitahuje , jsme porad s klukem sami doma a on nonstop v práci. Život nulovej.... a já jsem vždy byla takový živel... rady ze máme dat dítě na hlídání nepotrebuji.. to proste nejde.
Jen se bojim, ze nebudu moct v sobě najít zase tu jiskru, ten chtíč ho milovat... jsem z toho uplne zoufalá, protože takhle to nemůže být celej život ☹

1pomnenka
16. pro 2023

Jsou jen 2 možnosti, zůstat nebo odejít. Já bych zůstala.

ivetka7686
16. pro 2023

@flowerstone zkusit něco nového zkusit třeba sex ve sprše či nějaké hračky. Vždycky se to dá zachránit. Držím pěsti

sonaxoxo
16. pro 2023

@ivetka7686 tak tohle rozhodně není rada pro zakladatelku.🤫 Vím, jak se cítí, nechtít s dotyčným sex, odpor..nepomůže prostě nic, ani poradna..jen se přemáhat nebo odejít..nic mezi tím není.

flowerstone
autor
16. pro 2023

@sonaxoxo mate s tím zkušenost ?... jako taky se bojim, ze tohle žádná poradna nenapravi... to se asi nedá vnutit, ta jiskra, zamilovanost.... chtíč... no jsem slušně v prdeli 😃😅

sonaxoxo
16. pro 2023

@flowerstone bohužel mám s tím zkušenost.🤐 Ale víc psát nechci..🤫

fandysek_1
16. pro 2023

@flowerstone ale jo dá se s tím pracovat. Dle mého to můžou být i hormony. Také se nepoznávám. Vždy jsem se na manžela těšila a najednou přišla krize v sexu. Mě osobně semlel ten běžný život kolem dětí a to, že si sama ani neuprdnu. Večer uložím děti a nastoupí na mě manžel. Začala jsem si dělat různé meditace a pracuji na sobě. Nechci ten náš vztah zničit.

fandysek_1
16. pro 2023

@sonaxoxo a překonala si to? Já na tom pracuji a jde to někdy těžce.

sonaxoxo
16. pro 2023

@fandysek_1 ne, ani se nesnažím, necítim nic..

veronicka89
16. pro 2023

@flowerstone a to jste nějak za vodou když je nonstop v práci ?

Co nosí za oblečení...

Je tlustý, neupravený , smradlavý?

Nosí domu peníze ?

Jako já tohle moc nechápu . Nemohla bych mít s někým vztah( na zacatku , že kterého nemám ,, mokré gaťky ,😶😅😁)

Vztah po vyprchání je pak vždy jiný ale ta jiskricka tam pořád zůstává ...třeba u nás i po skoro 20 letech...

veronicka89
16. pro 2023

@flowerstone a to že nemáš žádný život za to si můžeš sama...buď bych žila s chlapem a převzala iniciativu na výlety a dovolené a akce ...nebo jezdila bez něho...

22hanah
16. pro 2023

@veronicka89 jak může sama??? Co to je za kec🤦🏼‍♀️ jestli je sama na děti jako já, chlap furt v práci, tak nemá hlídání, letí do práce, z práce, nakoupit, domů, vaření, úklid, děti, to pak asi nemá kdy jít sama do baru, úplně jí rozumím, mám to stejně a když chlap ani nějak nepřispívá domů, tak seš ráda, že seš ráda, děcka a sebe oblečeš, nakrmíš a není extra peněz na cestování🤷🏼‍♀️

levandule_k
16. pro 2023

Pro mě u muže není důležitá nějaká provplánovaná krása, ale charisma, to jak na mě působí.

Voní ti, nebo ani to ne?

tinaprofi
16. pro 2023

@22hanah ona to tak nemysli... To je jenom buchta, ktera je strasne husta pred okolim, doma ma vsechno totalne v cajku a osefovany, ale ma soucasne neutuchajici nutkani vsem rict, ze jsou ostatni kreteni a kdyz uz se ti sype ten zivot, tak se ku*va staci zeptat a vsechno zase bude davat smysl 🙂)) dneska uz clovek nevi, co je fake a na co se lidi fakt ptaji, ale jedina vec vydzela vzdycky i pad Rima... Buchty, ktery to sezerou i s navijakem❤️ pan buh vam zehnej za vasi dobrotu

veronicka89
16. pro 2023

@22hanah
1. To ze to došlo tak daleko a ona sedi s klukem doma na prdeli , nemá žádné konicky , nic s nim nepodnikne je teď už bohužel jen její chyba ...

Chlap bud drit musí ( hypotéka , dluhy ...nevim ) nebo chce a nechce trávit čas s rodinou ...

Pokud mě chlap nepritahuje, necítím se s ním fajn a netravi čas se mnou ani s naším ditetem rád- tak to je pro me nefungující vztah !

Pokud bych v takovém vztahu prece jeom chtěla zůstat ( vyhnout se rozvodu, střídavě péče, stěhování) tak si žije zivot podle sebe .

******,,jsme porad s klukem sami doma a on nonstop v práci. Život nulovej,,*******
Vyznělo to ze je klukovi max 3r takže nechodi do práce.

Takže když už mám chlapa na hovno a chci žít, tak si najdu aktivity co me bavi - i s ditetem...

A jde to i bez peněz!

Nebo úplně s minimem ...

Nevím proč tě napadl treba zrovna bar ...to je pro me rak 2x do roka zabava , ale normalni hezke žití si predstavuju jako zábavu která bavi me a dite ( popřípadě toho s kým to chci prožívat)

Takže běžné tazitky i během týdne a i o víkendu...

crejzy
17. pro 2023

Píšete že to takhle bylo i u dřívějších vztahů ( “po roce mě vždycky přestal bavit”) a taky že jste v prdeli z toho, že není jiskra, chtíč a zamilovanost. Takhle… ono vždycky vyprchá počáteční zamilovanost, je to totiž chemicky koktejl v mozku, který tělo nedokáže vyrábět nonstop na vždy. A zůstává prostě láska a nebo ne. Přitahoval vás přítel na začátku? Jestli vlastně nikdy a jste s nim protože je hodný, pak to bylo předurčeno k tomu, kde jste teď. Jestli že vás ale dřív přitahoval, pak bych se na tom snazila pracovat a hledat co udělat jinak, komunikovat o tom s partnerem. Nekde tam ještě ta fyzicka přitažlivost být může. Dopředu si ale uvědomte, že pokud se vám stýská po zamilovanosti kdy se vám z chlapa podlamují kolena, tak tu vždy najdete u (nového) partnera jen první rok až 3roky. Musela by jste je měnit tedy poměrně často pokud to tak chcete zažívat do konce života.

irmamala
17. pro 2023

Mela jsem to stejne, tech rad, co jsem si vyslechla, vyzkousela vsechno mozne, ale kde nic neni, ani smrt nebere. Vydrzeli jsme to 10 let. Ted jsme oba spokojeni. Vsechno se zachranit neda.

jerrabina
18. pro 2023

Přitažlivost je dost v hlavě. A přijde mi, že ve vztazích kde ti dva nemají přehnaná očekávání, jsou vůči sobě empatičtí a tvoří tým, dělají pro sebe milé drobnosti a celkově o vztah pečují a ničím si ho nebourají, tak ta přitažlivost zůstává (většinou) tak asi na 60% toho, co bylo na začátku. Když něco z toho neplatí, může (a nemusí) ta přitažlivost mizet.

Pak ale v té hlavě může být i program (většinou z dětství) vyhledávající takové ty "bad guy" - například některá dcera nasilnika si vybere násilníka i kdyby byl jediný v plném náměstí - protože na to má radar a taky třeba u hodného kluka si řekne "ten je nějaký divný" a nebude vědět proč divný - no protože to nezná a nebo v tom hledá nějaké "ale"..
Píšeš, že sis hledala nějaké typy a téhle je konečně hodný. Nemáš náhodou někde v hluboko v podvědomí presvedceni (vzorec vznikly buď v dětství nebo jindy třeba po něčí zradě), že člověk který je hodný tím něco sleduje a vlastně tak hodný být nemůže? Nebo takové to časté přesvědčení, že když už o Tebe jeví zájem, nemůže být dost dobrý (ať už pro Tebe, nebo naopak že se sama necítíš dost dobrá)?
Zkusila bych zapracovat na tomhle, třeba za pomoci terapeuta (i když i na to musí dítě někdo pohlídat, aby se to posouvalo nějakou rozumnou rychlostí... Ale jestli ta možnost fakt není, asi by šel najít i terapeut který pochopí přítomnost dítěte. A teda od určitého věku už dítě vnímá a není vhodné aby tam bylo)

Jak staré je to dítě? Já byla vždycky dost akční než abych jenom seděla doma, ale musela jsem si dost přenastavit styl aktivit. A teď už trpím jen v zimě, kdy jsme půl roku nemocní a trčíme doma, protože mezi lidi nemůžeme nemocní a venku je zima. Ale když jsme zdraví, chodíme na výlety nebo procházky, do zoo, nebo i třeba do cukrárny. V tom souhlasím s @veronicka89 že je potřeba nečekat na toho chlapa a když je v práci, najít si tu dostatečně fajn aktivitu sami s dítětem.
Taky ta nepritazlivost může být způsobena nereálným očekáváním, které máme z nějakého důvodu do jisté míry snad všechny - že chlap bude zároveň vydělávat, a zároveň nás naplní rodinným štěstím. No, tak ne. Je potřeba si uvědomit, že člověk ta očekávání má a pak přijmout jejich absurditu aniž se budu kamenovat za to, že mám absurdní očekávání. No, mám. A nezmizí. Tak je potřeba si je trochu zpracovat a naplnit si je sama a nečekat to od chlapa. Pak můžu ten vztah začít vnímat jako funkční a chlapa jako přitažlivého.

sarkoc
18. pro 2023

@veronicka89 přesně, naprosty souhlas, chce to vypadnout z toho stereotypu...ja teď byla sama se třemi dětmi (z toho jednim kojencem až batoletem) víceméně přes rok a kdybychom nemeli milion aktivit od společných kroužků, přes výlety, různé akce pro děti, pár denní dovolené v horach atd, tak zesilim. A není to všechno o penězích jen...nebo resp. jo, vše nevo stojí, ale nemusí to být moc. My byly s holkama pod stanem, ne jezdíme vždy jen autem, ale i vlakem, hodně do přírody, ne stále někde platit vstupy, atd 🙂

lucie_1986
18. pro 2023

I kdyz si mela ty mlady namakany hezouny, taky te prestali bavit. Tak co vubec chces?? Prijde mi ze tebe za cas prestane bavit kazdy.

flowerstone
autor
18. pro 2023

@lucie_1986 😃 emapticky odpovedi miluji

veronicka89
18. pro 2023

@flowerstone proc tvuj chlap porad pracuje?

lucie_1986
18. pro 2023

@flowerstone Taky diky za odpoved 😄 Ale z tveho psani ukazujes, ze ti zatim nikdo nebyl dost dobry 🤷‍♀️

mollyweasley
18. pro 2023

Takže prostě je tohle první člověk, se kterým máš vážný vztah, ne jenom zamilované pobláznění. Zamilovanost přijde, ani nevíš jak, je silná, ale vydrží právě akorát ten rok. Kdežto celoživotní láska je něco, o co je potřeba pečovat, udržovat. Je potřeba si jeden na druhého udělat čas, popovídat si o svém vztahu i jenom tak. To jiskření a motýlci v břiše prostě už nebudou, ale když chtějí oba dva, vydrží vztah s láskou celý život. Chce to kompromisy, možná nějakou literaturu na pomoc, chce to po sobě neštěkat a jízlivě neodpovídat, a ano, chce to odevzdat dítě babičce (nebo placené chůvě, počkat na školku), vstát z křesla a nechat na něm mobil, a zajít si na procházku jenom ve dvou, zajít si do čajovny, kde jste kdysi chodili na rande a v jednom salonku se osahávali. Zeptat se chlapa, co by chtěl dělat on.
A opět, doporučuju knížku Pět jazyků lásky. Docvakne vám oběma úplně všechno.

magdaveselkova
Autor odpověď smazal
Zobraz
trdelnik234
18. pro 2023

Suhlasim so vsetkym,az na tu knizku Pät jazykov lasky.
Odporuca sa uplne v kazdej takejto diskusii, ale zase az taky zazrak ta knizka nie je.
Je to prijemne citanie,to ano,len nic prevratne tam napriklad pre nas nebolo.
Za mna urobit si najprv poriadok v hlave.Ujasnit si priority, kazdy den spravit nieco pre seba,nove sa naucit.
Zlepsi sa nalada, aj to vnimanie sveta okolo.
Potom sa da pracovat na vztahu pripadne na slusnom ukonceni nestastneho vztahu.
P.S.chcelo by zajst k specialistovi a rozobrat to.
Ale rozumiem tvojmu prispevku. Musi to byt strasne,ked to tak mas.

trdelnik234
18. pro 2023

@magdaveselkova
Tak ona tu urcite nenapisala vsetko,ze?
Tebe sa to zda a po prvom precitani to tak aj mozno posobi,ze ide o prostopas nejaku,o malichernost.
Ze premysla rozkrokom.
Ale su za tym casto vazne veci. Sex a veci okolo toho du dosledok nieco ineho.Casto vaznych problemov.
Je nestastna z toho,ked to sem pise.
Treba to riesit.

magdaveselkova
18. pro 2023

@trdelnik234 samozřejmě máš pravdu ale už jen to kdo veřejně a bez pohnutek přizná, že dřív vždy když se začal nudit ,, podváděl,, mi přijde trochu jako mimo 😂 hledá chyby nad svým partnerem a přitom evidentně má problém sama se sebou. Ano člověk ujede, Ano člověk může být nespokojený ale snad neřeším vše podváděním a kritikou. Mám za sebou též pár vztahů a nikdy, nikdy jsem nepovedla ať byl partner jakýkoliv. Styděla bych se za sebe kdyby to bylo opakovaně 😉

trdelnik234
18. pro 2023

@magdaveselkova
Mozno je prave tam ten problem.
V tej tuzbe pacit sa,v moznosti lovit,nieco si furt dokazovat a tak.
To su vazne veci.
Ja tiez nie,mam to nastavene inak.
Ale mam takeho cloveka vo svojom okoli a je to peklo pre neho a hlavne pre ostatnych.
Preto trosku citam medzi riadkami asi a domyslam si.
Alebo su len sexualne nekompatibilni.
Na to ludia casto pridu prave v obdobi,ked vyprcha zamilovanost

mollyweasley
18. pro 2023

@trdelnik234 Mě ta knížka nadchla, protože jsem v životě žádnou na podobné téma nečetla a úplně sedla. Akorát je dobré, když si ji přečtou oba dva. Nám pomohla opravdu výrazně zjistit, že se "nesejdeme", pokud se nebudeme víc snažit. A taky teda vím, že stačí fakt málo a vztah jde buď do kytek nebo do nebes.

levandule_k
18. pro 2023

@flowerstone Tady je otázka, proč se ti hnusí sex. Bylo to tak vždy, že jsi se s ním nutila do sexu, nebo tam byla vášeň aspoň ze začátku. Pokud se ti hnusí sex z důvodu, že ti nevoní jeho přirozená vůně, tak s tím nic nenaděláš. Pokud jsi předtím brala hormonální antikoncepci, pak krátce na to otěhotněla, tak jsi vnímala jeho přirozenou vůni zkresleně.

Pokud se ti hnusí z toho důvodu, že přijde domů z práce a sedne si k tv a ty potřebuješ partnera, který je aktivní a ne bačkoru domácí, tak asi se s tím se dá pracovat ve smyslu, že mu ukážeš nějakou aktivitu, co je pro něj přijatelná, třeba kino, večeře asi se mu nebude chtít jít skákat s padákem, ale chtít musí oba. Spoustu problémů má kořen v komunikaci. Takže věci komunikovat citlivě a také naslouchat druhé straně.

Pokud se ti hnusí přítel z důvodu, že jsi frustrovaná ze svého života a nevědomky na něj svaluješ vinu za svou nespokojenost, musíš řešit sebe. Něco se dá podniknout i s dítětem a pak zkusit vymyslet aktivitu, která je přijatelná pro oba partnery.

@mollyweasley Taky mám tu knížku ráda.