Ahoj,
Mam 2 dcery, každá má svůj pokoj. No a partner má jednoho syna. Kterého má 1x za 14 dní na víkend. V době už není žádný volný pokoj. Jako jo, mám pracovnu, ale vzhledem k tomu že v 99% času pracuji z domu tak te se odmítám vzdát. Mi přijde zbytečné mu zařizovat pokoj a hlavně se mi nelíbí varianta že by 10leta dcera měla pokoj s 4letou. Jako kdyby ho měl v trvale péči nebo ve střídavce, tak by jsme asi nějakou variantu museli najít, ale takhle 🤷♀️ abych to uvedla na pravou míru. Partner i já si myslíme, že je to zbytečné, partnerova ex řekla, že pokud nebude mít svůj vlastní pokoj, bude dělat vše proto aby se nevidali. Toto řešíme ještě před společným bydlením. Stěhovat se bude on ke mě. Jak by jste to řešily vy? Žárověn je tu někdo kdo je v postavení té matky a mohl by mi říct názor na to? Moje dcery, taky nemají u otce vlastní pokoj, ale on bydlí sám a v době kdy přijedou k němu spí ony v ložnici a on v obýváku. Nevic je bez partnerky a dalších děti. Takže to z mého pohledu nemám šanci usoudit. Nic méně ony jsou s otcem tak 1x za měsíc (je kamionak a málo kdy je doma)
Ja osobne bych nepredelavala pracovnu,ted k Vam bude jezdit,ale za mesic nemusi chtit vubec.-----Sestry partner ma 2 deti ,maji jezdit jednou za 14 dni,ale jezdi jak se jim chce a jsou tedy pomerne male,ale pointa toho spi taky na gauci,sestra kupovala zamerne novy lepsi gauc,aby byl vhodny i na spani a jsou tam spokojene,stejne nejsou v podstate o vikendu doma ,jezdi furt nekam a,takze naprosto dostacujici......
Pokud se nechces vzdat pracovny, tak mu vyhradte skrinku u vas v loznici, kde bude mit sve veci a presunte se stejne jako tvuj exmanzel do obyvaku, dokud tam on bude. Souhlasim s jeho mamou, ze aby se u vas citil dobre, mel by tam mit prostor, ktery bude na ty vikendy jeho.
A kde teda je, kdyz k Vam prijede? Aby mel vlastni pokoj mi prijde luxus, ktery nema matka pravo zadat. Ale aby spal na sedacce a veci mel v igelitce, to mi teda pripada hnusne, porad je to clen Vasi rodiny ne? Jestli se nechces vzdat sveho prostoru, tak ho budes muset frknout k nektere z dcer. Chapu, ze te to stve, se prizpusobovat, ale to sis pak nemela najit chlapa se zavazkem. Moje dcery se mackaji v jednom pidi pokoji, cekame mimco a stale drzime samostatny pokoj pro manzelovu dceru, ktera u nas uz rok nebyla, protoze me nesnasi🤷♀️
Řešili jsme tohle s manželem. Udělali jsme jeden velký pokoj pro všechny. V té době byl jen můj nejstarší a manželův nejstarší, takže měli společný. Manželův syn si začal vymýšlet, že nechce být s mým synem. Tak nějak jsem předělávali celé podkroví. Takže místo na nový pokoj byl, začali jsme tedy budovat pokoj pro Matěje, který jezdil 1 krát za 14 dní na víkend... Jenže než jsme stačili pokoj dodělat. Matěj přestal jevit zájem o naši rodinu. Na celý plán s jeho pokojičkem jsme se vyprdli. Narodili se nám další 3 společný synové. Takže teď předěláváme podkroví znova, ale už nepočítáme s Matějem, ale pouze s dětmi žijící v naší domácnosti. Ano, zní to možná sobecky, ale rozumné myšlení je na místě!!! Nebudu tady mít pokoj jen tak, když tady mám další syny, který ho můžou užívat naplno.
Kdyby měl Matěj zájem, přijel by... Neřeknu nic, ještě bych se snažila aby pro něj byl pokojíček co nej. Ale takhle ani omylem.
Asi bych to řešila tak, že buď by se jedna dcera na ten víkend vzdala pokojíčku a spala s tou druhou, a nebo se mi líbí ten nápad výš s ložnici. Že mu ji necháte na ten víkend a dáte si bojovku na gauči (nebo třeba kdyby se do pracovny vešel nějaký malý rozkládací gauč či tak, mohli byste spát tam, abyste měli trochu soukromí). Je pravda, že by měl mít nějaký prostor pro sebe, i třeba skříňku na své věci.
A vejde se do pracovny postel? Třeba neajka lepsi rozkladaci pohovka? Na vikemd nentřeba aby melo dite svuj pokoj, moje deti jezdi na vikend k babicce a svuj pokoj tam nemaji 😀 Spí v tatove pracovne neboli bývalému detskemu pokojicku. Táta taky pracuje vetsinou z domu, ale tak proste nepracuje kdyz deti spí.
Ja by som to riešila skrinkou a rozkladacim kreslom do pracovne. Urcite sa potrebuje cez víkend trochu učiť, alebo robiť projekty do školy, tak nech ma priestor a kľud 😉. Na dva víkendy v mesiaci sa predsa zvládneš vzdať pracovne, aspoň ta to nebude lákať k workoholizmu 🙂
@rejalin to jsme taky řešili, jenže starší to bere jako narušení soukromí a k mladší do pokoje nechce on. "prý je trapné aby spal v růžovém pokoji", ložnice je taky varianta o tom žádná.. Druhá věc je jestli to splní požadavky ex 🤷♀️
Já bych v jednom pokojíčku nechala pro něj skříňku a na ten víkend holky šoupla k sobě. Jako matka bych se nedožadovala speciálního pokoje pro něj, ale na druhou stranu, aby holky měly každá svůj pokoj a on bivakoval někde na gauči, by se mi taky hodně nelíbilo (a hádám, že jemu taky ne). Nebo mu přenechat na ten víkend pracovnu, to mi taky nepřijde jako něco extra náročného.
Mě taky teda nejlepší varianta příjde ta pracovna. Bude tam mít soukromí, vy se nebudete muset stěhovat z ložnice. Jedna skříňka a jedna postel/gauč, to se pak dá využít i pro návštěvy nebo pro tvůj relax... A o víkendu jednou za 14 dní se určitě dá vydržet bez práce 🙂
Pokud se do pracovny vejde nějaká postel, případně pohodlné rozkládací křeslo, postel, co se dá schovat do skříné apod., tak bych to vyřešila takto + skříňka na věci, hračky. Zbylých 24 dní v měsíci to může být tvoje pracovna.
Pokud se to tam nevejde, tak do pokojíku ke starší dceři, však ona by se nezbláznila. Když jí to vadí, tak holky na tyto víkendy do jednoho pokoje klukovi půjčit pokojík. Měl by mít svou skříňku, kam mu nikdo nepoleze.
Padlo tu kolik tomu synovi je?
U nás manželův syn spal dříve mezi námi, jakmile byl připraven jít do pokoje, tak ho dostal, ale my měli kde brát.
Každopádně pokud je nějaký mladší, tak aby mu nebylo líto, že je u vás jen trpěnou přítěží.
Rozhodně bych se snažila zařídit mu spaní je jedno kde, ale s tátou (tedy opět, pokud je mladší a žádný puboš).
@maciceksta v pracovně je gauč rozkládací už dlouho. Samozřejmě chápu, že potřebuje soukromí o tom žádná, ale nepřijde mi logické zařizovat pokoj se vším všudy (když bude využity 4 dny v měsíci) za nás byla právě varianta ta pracovna, nebo ložnice... Jenže ex a teď už i on si stojí za tím že chce mít plnohodnotný pokoj u nás, když ho mají i dcery. Neměla jsem v plánu ho nechat spát "v kuchyni na zemi" 😅
@uzivatelkapetra nee, nepsala jsem to. Je mi 9. Stojí o soukromí, coz jsme mu chtěli dopřát buď v pracovně, nebo v ložnici. Jenže on chce celý svůj pokoj, vymalováno jak chce, plakáty, obrazy a podobně. A to prostě nemáme jak udělat. Jako jo, máme, ale na úkor nás trvale žijících,hlavně dcer. Rozhodně není trpěnou pritezi (sice spolu nežijeme ještě), na některé aktivity (takové ty větší aquapark, zoo, lanové centrum, trampolíny, motokáry) vždy čekáme na víkend s ním a ne z nutnosti, ale protože chceme.
Jako dítě jsem s bráchou jezdila jednou za 14 dní na víkend k tátovi. S pokojem se na nás taky vyprdli, spali jsme na pohovce na chodbě, věci měli v taškách. Neměli jsme žádné soukromí, čas jsme trávili v obýváku. Vždy se mi tam nechtělo a hned, jak jsem nemusela, tak tam nejezdila. Připadali jsme si jak přítěž a nevítaní. Takže se nedivte, když k vám nebude chtít jezdit. Propůjčit pracovnu jednou za 14 dní by vás zabít nemuselo. Máte muže se závazkem, holt je třeba trochu kompromisu.
ja si myslim ze je to trosku klacíček pod nohama od jeho ex, chapu ze muze pozadovat pokoj ale zacit prikazovat ze jinak mate smulu mi neprijde normalni.-nevim kolik mu je jestli je malej tak proste treba skrinku s hrackama,autodrahu, knizky atd dat do loznice a vystehovat se do obyvaku. Jestli je uz velkej tak by mu mohla stacit holcici cimra kterou ma jen na prespani...Na toto ona nemuze nic rict...ale chapu jak je vyse psany, je blby aby byl odsunut na gauc s igelitkou na 2 dny
Je blbost delat pokoj kvuli 4 dnum v mesici a nekoho kdo tam je denne-tvy deti tak je nacpat do jednoho pokoje...nebo na ty 2 dny at jdou holky do jednoho a on do toho druhyho pokoje ne?
Zkusila bych tedy zpracovat muže, že mu to v té pracovně prostě trochu "vylepšíte". Udělat tam prostě jeho koutek. Ale tady mi teda příjde zbytečné, aby to byl prostě jeho plnohodnotný pokoj, kde vlastně téměr nebude.
@maciceksta zas jestli je nejakej malej,treba ma 5 tak bych ho do pracovny moc nepoustela. Kdyz tam bude sam tak z toho udela kulnu na drevo a autorka nenajde nic
@hanka_12345 Píše, že je mu 9, tak to už snad bude mít trošku rozum 🙂
Aby k vám chtěl jezdil a trávit čas s tatínekm, musí se u tatínka cítit dobře. Je na vás, jak na tom zapracujete. Myslím, že by to nemusel být úplně samostatný pokoj, ale aspoň koutek, trocha soukromí, místo na osobní věci... Jeho skříňka, pár plakátů u postele, vybrat to s ním, ať může do zařízování taky trochu mluvit. Je to stále dítě, ale přece jen, je to syn tvého chlapa, měl by mít v rodině své trvalé postavení. Máš chlapa se závazkem, musíš se tomu přizpůsobit.
Jasné, chápu starší. No jako teoreticky zase si nemůže vyskakovat, když bude mít někde soukromí (ale chápu, že v praxi může dělat naschvály). Ještě mě napadá, že jestli holky mají velké pokoje a bylo by to proveditelné, tak přestavět zeď a udělat z příček ještě jeden malý kumbal (aby se tam vešla třeba patrová postel, pod ní stůl a skříňka). A za pár let, až kluk odroste, tak si tam může přitel udělat pracovnu nebo tak. Nebo podkroví, jestli máte. Ale zase je to dost narocňé
@maciceksta aha to jsem nejak prehlidla
@rejalin pokoj na mladší je 4x4m, pokoj od starší (je znatelně menší - postel, stůl, skříň "holčičí koutek" víc se toho tam nevleze) v pracovně je pracovní stůl, gauč, stolek, skříň se šnony a volný prostor kde měla koutek mladší, když jsem musela pracovat a ona byla doma - tam by mohl mít své věci. A spát na tom gauči v pracovně. Bohužel je pracovna částečně odříznuta od ostatního - jde se do ní rovnou z chodby, dřív to byla taková místnost na skladové zásoby potravin, schovával se tam vysavač a tak. Já si prostě připadám, že jakýkoliv návrh co dám je špatně. První byl, že bude spát v ložnici a my v obýváku když už nás bude - špatně, pak že tedy dcera bude u mladší a on bude u ní (na což se nevarila ani starší), pak že by šla mladší k nám do ložnice a on by byl v pokoji od mladší - špatně protože nebude v tom trapném dětském pokojíčku, když byl návrh pracovna kde by mohl mít i svůj vlastní stůl - špatně není to jeho. Partner souhlasil se všemi ex s ničím a klučina mi přijde ze je částečně pod manipulaci matky. Bohužel dům není nafukovací - podkroví by se teoreticky dalo, ale extrémní investice na kterou nemáme (nedávno jsem dělala novou střechu). Samozřejmě, že nechci aby se cítil jako na návštěvě nebo tak, že ho tu nechci.. Nicméně vlastní pokoj mu nemůžu dát ani kdybych se na hlavu postavila. Jsme z toho nešťastní oba. Co nás ještě napadlo, že by si partner držel stále byt ve kterém je teď a víkendy se synem trávil tam (tam taky mimochodem vlastní pokoj nemá je to garsonka)
* že by byl u starší a ta by šla k mladší - to se nelíbilo starší dceři.
I vaše holky by mohly v něčem ustoupit. Pokoj 4x4metry je luxs, takový jsme měli v paneláku obývák a 2 děti v pokoji 3x4m na stálo🙂 Nešlo by mu udělat koutek u té mladší? Jedna stěna podle něj, u toho jeho patrová postel, pod ní skříň a stolek? Celé by se to dalo zatáhnout závěsem na spaní, tím i oddělit od zbytku pokojíčku. Nevím, ty víš, jak to u vás vypadá. Ale drobné ústupky budou asi muset udělat všichni. Pokud nebude tvůj partner držet byt, budete moct dříve našetřit na to dodělání podkroví. A i takhle to vysvětlit ex, že tento stav by byl dočasný, že máte v plánu do budoucna třeba to podkroví a půjde to rychleji, když to přijme i ona. Nevím, jak daleko ex bydlí, ale třeba by byla možnost si i toho syna brávat častěji, aspoň jedno odpoledne v týdnu...
@zuzkasim jasně, mám chlapa se závazkem a snažím se najít řešení ještě předtím než se nastehuje. Taky jsem ho mohla nechat nastěhovat a víc neřešit 🤷♀️ variant, kde by mohl mít svůj prostor padlo víc než dost.. (do teď ho neměl, partner žije v garsonce) není v mých silách prostorových ani finančních aby měl úplně sólo pokoj... Nemám zámek, ale přestavěný fiňok. 🤷♀️
Podle mě je tedy vlastní pokoj na pár dnů v měsíci extrémní požadavek. Požadavek na soukromí samozřejmě, ale toto už je moc. A aby se ostatní pořád stěhovali, to je taky nic moc. Udělala bych mu pěkný prostor v té pracovně a buď ber nebo nech být. Očkuje ho zřejmě maminka a pokud vyhovíte, tak si stejně brzo najde něco jiného, s čím prudit. Pěkně bych mu to tam uzpůsobila, zdůraznila, že ho máte rádi, těšíte se na něj a jste rodina a hold si to klučina bude muset přebrat v hlavě.
@zuzkasim bydlíme ve vedlejších městech asi 6km od sebe. On ten její pokoj je bývalý obývák. Ale dělala jsem přestavbu hned na začátku kdy jsem zrušila zbytečnou chodbu a zvětšila tím prostor v kuchyni a udělala z toho kkčko. Dceři jsem z toho udělala pokoj i s hernou. No nějak to rozdělit by šlo otázka je, komu vzít okna nebo komu z toho udělat "pruchodak" do toho druhého.. A taky nejsem si jistá že 100% uhlidam aby dcera necourala do jeho prostoru případně si nebrala hračky od něj. U toho pruchodak zase mi je blbe chodit přes jeho prostor k dceři, ale zároveň je blbost aby on chodil přes dceru, která chodí spát před 8 a on si o víkendech rád prodlouží večerku. 🤷♀️
Nesnasim ultimata a vydirani, obzvlast skrz deti. Takze pokud je pro ne jedina varianta samostatny pokoj, jinak nic, tak bych mela doreseno🤷♀️ Zadny soud te k necemu takovemu neprinuti, lidi bydleji i v garsonkach proboha. A jak tu nekdo pise, kdyz chce prudit, bude prudit dal, at udelate cokoli.
Asi bych se vzdala té pracovny, respektive jednou za 14 dní to bude dětský pokoj a přes týden pracovna. Nějak to tam rozdělit. K tomu klukovi to také není úplně fér, aby musel spát v obýváku na gauči nebo jak si to představujete. Musí tam mít přece svůj prostor pokud k vám má jezdit rád.