Opustil mě těhotnou a odešel za jinou

nikafol
24. zář 2014

Ahoj holky,
jsem 25tt a včera odešel můj manžel, kterému jsem přišla na nevěru. Byli jsme spolu 8let, po čtyřech letech jsme se vzali a plánovali společnou budoucnost. Ještě před ním jsem měla prvního manžela s kterým mám dvě děti, ale byl to alkoholik ...nezodpovědný člověk atd. Ano čtete dobře, čekám své třetí dítě s mužem, který mě opustil v šestém měsíci. Něco jsem tušila a včera na něj uhodila a .....je zamilovaný dva měsíce (podle jeho slov). Snažím se to zvládnout, aby malý nešel předčasně ven nebo něco jiného, ale stojí mě to hodně úsilí a tělu neporučím. Jsem na dně. Proč sem píšu je to, že bych potřebovala znát vaše názory, zkušenosti, rady atd. Manžel mi pořád píše, že nám bude pomáhat, že nás zajistí, že .....takové sliby jsem slyšela už jednou a po pár měsících bylo po slibech. Jak to mám udělat, mám ho nechat pomáhat a jezdit domů, nebo ho ignorovat a zapomenout. Je pravda, že bych ho nejraději do konce života neviděla, ale čekám jeho dítě proboha ☹ Co mi poradíte, mám obavu z toho, že když ho nechám jezdit domů, budu akorát doufat že se vrátí. Máte některá zkušenosti? Doufám, že vás moc nebude, jelikož bych to nepřála ani největšímu nepříteli ☹ ☹

akrimala
24. zář 2014

Ahoj, je mi to moc líto....takovou zkušenost nemám, jen jsem tě chtěla povzbudit a říct svůj názor, že já bych na miminko sama být nechtěla, takže za sebe bych se snažila tak nějak rezignovat, pokusila bych se nevyčítat, nebrečet před ním, i když chápu, že v těhotenství a téhle situaci to půjde opravdu těžko, a čekat co čas přinese, pokud je zamilovaný dva měsíce je opravdu šance, že mu vše dojde a vrátí se k vám, otázka je jestli bys o to stála......Takže za mě jo, nechala bych si pomáhat a sama uvidíš jestli tě jeho pomoc spíš pomůže nebo tě to bude ubíjet.......Zkus nepočítat s tím, že k vám vrátí.......Drž se, bude líp, určitě bude!

nnell
24. zář 2014

Ahoj, to je mi líto, bohužel mám pocit, že takhle nezodpovědných chlapů poslední dobou strašně přibývá, nějak nechápu, co se to děje :-/ Tady na MK máme skupinu https://www.modrykonik.cz/group/2300/, holek v podobné situaci jako jsi ty, je tam víc ☹ Já mám podobnou zkušenost, exmanžel mě podváděl celý těhotenství, odstěhoval se, když byly malému dva měsíce. Za sebe doporučuju - s odstupem času - sbalit mu a nechat ho jít za štěstím, to já samozřejmě tenkrát nezvládla a jen to prodlužovalo agónii ☹ A hodně mi pomohla psycholožka, se vším se srovnat, nedávat si za to vinnu a musím říct, že jsem poslední dobou ráda, že je pryč, Vůbec za nic ten chlap nestál, jenomže já byla blbá a zamilovaná a nechtěla vidět jeho chyby. Uvidíš, bude zas líp, jen to chce čas.

hansed
24. zář 2014

To je mi líto.... chápu, že bys ho nejradši už nikdy neviděla, ale počítám, že starší děti ho mají rády? A čekáte spolu chlapečka.... zkus potlačit negativní emoce a pokud chce pomáhat, nechej ho. Ono je pěkné, když ženská řekne, že chlapa nepotřebuje, že to zvládá bez něho, ale dítě potřebuje oba rodiče, i když spolu nežijí. A dospělost člověka se ukáže ve chvíli, kdy se rozejdou - jak se dokážou k sobě chovat už kvůli dítěti.... náš známej měl italskou domácnost, rozvedli se a teď spolu vychází úžasně, už kvůli synovi. On si ho může vzít kdy chce, pomáhá, věnuje se mu.... lepší tatínek, který dojíždí, než otec, který je doma, ale je na prd... vím, že se mi to píše lehce, když nejsem ve tvé situaci, ale píšu, jak bych se snažila zachovat já 😉 drž se 😵

evcann
24. zář 2014

@nikafol ahoj, mám stejnou zkušenost, jen jsem na nevěru přišla když byl malému měsíc. Takže za mě rada ze zkušenosti je, že časem to bude lepší a najít si nového chlapa a tamtoho pustit k vodě uplně. On vám stejne jednou přestane pomáhat jakmile jeho nová milá procitne tak se ji to nebude líbit. Takže to stejně tak dopadne a lepší je to omezit čím dřív tím líp. Je to kruté, hodně a je mi to hrozně líto, vím jak moc to bolí, ale také právě můžu zaručit, že bude líp. Pokud vas všechny opustil a jeste v tehotenství tak za to opravdu nestoji.

denyzuza06
24. zář 2014

můj názor je, že jedinej chlap co za to stojí je ten ve tvém bříšku a na toho teď musíš myslet.
Dva měsíce zamilování je dost málo to jsou ještě hodně růžové brejle (znám to s vlastní zkušenosti) takže jsou dvě možnosti, buď brzo procitne on nebo ona a nabaží se a rozpadne se to a pak bude chtít zpět a záleží na tobě co ty na to a nebo jim to vydrží, každopádně bych moc nespoléhala na to že bude pomáhat. Chlapy jsou příliš ovlivnitelný svýma polovičkama, když ona nebude chtít...
Drž se a mysli hlavně na malého. Asi bych se rychle zbavila všech jeho věcí at ho není všude vidět at můžeš udělat čáru a dívat se dopředu ☹

indien
24. zář 2014

Je mi to líto..nechápu žaludek té jeho nové lásky...že jí není zle...Já jsem teď taky těhotná a tohle si nedovedu představit..jenže nikdy neříkej nikdy..Jak bych se zachovala? Zrovna rekonstrujeme dům, ve kterém jsem vyrostla...a máme hypo..musela bych zajistit financování hypo a nás tedy mě a dítěte..Je to těžké radit..jen vím, že kdyby mě bylo zle vyhledala bych psycholožku..jednou jsem měla na mále kvůli školy...vyhodili mě měsíc před státnicema z mé vysněné školy..a myslela jsem, že to nepřežiju!

evulina77
24. zář 2014

zaměř se teď na to, co chceš ty. Pokud ho chceš zpět, nezabouchávej za sebou dveře. Být tebou zašla bych do nějaké poradny a zjistila, na co všechno mám nárok (na dítě i na sebe až budeš s mimčem doma). Ty peníze bych od něho požadovala, ať si manžel uvědomí, že to rozhodně nebude levné. Také bych se poradila, jaký je nejlepší návštěvní řád u novorozence a pak i kojence. Asi bych nechtěla mimčo úplně odříznout od otce, ale mělo by to mít nějaký řád a né jak si pískne otec. Zkus se zaměřit na tyhle praktické věci a kvůli miminku se snaž dát aspoň trochu do pohody. Vím, že je to hodně těžké, ale malej v bříšku za nic nemůže. Určitě se dotkne i tvých dětí z předchozího vztahu, ono 8 let je dlouhá doba, ale tam se s tím krom vysvětlení situace detěm, nedá nic dělat.
Je možný, že se ještě probere, ale je potřeba počítat s tím, že taky ne. Drž se...

adinka_k
24. zář 2014

Vnímám tam několik úrovní.
Zodpovědnost - ano, budeš platit, postaráš se a pokud budeš mimo rodinu, bude to holt třeba i soudně.
Zamilovanost - dva měsíce jsou přesně ta hraniční doba, kdy zamilovaný člověk procitá. Najednou si všimne, že ta druhá má nějaký větší stehna, než měla, že neumí vařit a někdy hloupě plácá. A dochází k tomu, že si chlap řekne, co bude dělat. Vrátí se? Začne sám? Bude s ní? Dva tři měsíce zamilovanosti jsou jako zkušebka v práci. Je to ta základní doba, kdy se ukáže, co jsme si pořídili.. takže možnosti jsou nejméně tři.
Nevěra - já říkám (z vlastní zkušenosti), že na nevěru musí být tři. On, ona a ta nová. Když to nefunguje doma, dívám se ven. Co mu doma chybělo? Je to v něm? Nebo ve vašem vztahu?
Nový začátek pro Tebe - to je ta nejhezčí část. To je vlastně kalibrace. Ty zase stojíš na svých nohách, máš nový život v sobě a možnost si znovu nastavit nová pravidla a svoje hranice pro Tvůj život.. A tohle je paradoxně dost často věc, která způsobí, že nás pak "bývalý" nepoznává. Prostě ty jsi šel pryč, já se musím postarat, takže od tebe očekávám toto a toto a toto. A pokud by se chtěl vrátit a ty bys to tak cítila, tak Vás tohle Tvoje přenastavení může hodně ve vztahu posunout. Protože Ty určíš pravidla pro sebe.
Určitě to prober do detailu s nějakou kamarádkou nebo i u psychologa, porovnej si to v sobě a myslím, že pro Tebe tam každopádně bude happy end. Ať s ním nebo bez něj.. ale s miminkem! ;)
Ať se vše porovná pro Tebe co nejlépe..

rhutenia
24. zář 2014

ahoj, to bych tedy opravdu nepřála ani největšímu nepříteli, nedovedu si to představit ☹ ty už asi na chlapa ani nepomyslíš, ne to ještě si hledat jiného......jak ti tady radí jiné holky.......
Kdybych se mněla vcítit do tvé situace, tak hodně bych přemýšlela.......nejspíš bych zajela za psycholožkou, přece čekáš miminko a hormony jsou hormony......zpřízněná duše by ti hodně pomohla.....vymluvila se z toho, hlavně ten vztek a beznaděj ......
Manžela bych nechala jít, je dospělej a sám svého štěstí strůjce........když tě mněl aspoň trochu rád, tak bude mít víčitky svědomí a ze začátku vám bude pomáhat aby uspokojil svědomí. (když nějaké má 😒 ). Proto neodmítej jeho pomocnou ruku, zůstat sama se 3 dětma není sranda. Na druhou stranu hodně záleží na té druhé. Buď zamilovanost přejde, je to opravdu krátká doba , nestihnou se oťukat a když začnou spolu bydlet tak čas ukáže a nebo jim to vydrží a časem té druhé bude vadit opatrovnictví tvého synka a nebo si můžou pořídit taky miminko a tvůj půjde bokem. Nemůžeš vědět jak to dopadne. Bohužel je to otřepaná fráze, ale čas ukáže. Teď se hlavně soustřeď na to, jak z největší krize ven (psycholog) a hlavně očekávání mimíska. Držím moc palce a hlavně silné nervy a trpělivost......ono se každému vrátí co si zaslouží.......

nikafol
autor
25. zář 2014

@nnell Já jsem ho vyhodila s tím, že mu přeji v životě hodně štěstí...ještě jsem mu pomohla sbalit věci, nebrečela jsem, byla jsem klidná bez emocí...sama jsem byla překvapená jak reaguji. Pláč proběhl až druhý den...asi mi to všechno došlo.

nikafol
autor
25. zář 2014

@denyzuza06 Snažím se na něj nemyslet, ale ty jeho smsky mě znovu k tomu nutí. Když jsem mu neodepisovala a nezvedala telefon tak volá moji rodině (která ještě nic neví) a ptá se proč mu telefon nezvedám ☹ Dneska jsem se kooonečně vyspala a jsem za Vítečka ráda, že se začínám pomalinku srovnávat, ještě musím začít jíst a bude vše ok. A máš pravdu, ten nejdůležitější chlap je ten, kterého nosím v bříšku 🙂

nikafol
autor
25. zář 2014

@adinka_k Taky jsem se ho ptala proč...co mu chybělo a řekl mi, že mu nic nechybělo, že byl spokojený 😖 Neměli jsme problémy...žádné problémy, nehádali jsme se, milovali jsme se...bylo to v pohodě, ale podle něho asi ne. To víš, že jsem v první chvíli myslela na to, co jsem udělala špatně ...že hledal někoho jiného, ale nic jsem nenašla ☹

nikafol
autor
25. zář 2014

@rhutenia Děkuji za podporu, k psychologovi jsem objednaná na příští týden...musí to jít ven....musím si pobrečet atd, protože to dusím v sobě už kvůli malému a dětem...jsem matka tří dětí a musím fungovat a nedát na sobě znát, že se něco děje. Momentálně nikdo neví, že se něco děje. Děti si myslí, že manžel odjel na služební cestu.

adinka_k
25. zář 2014

@nikafol Někdy je to možná opravdu blesk z čistého nebe. Přeji, ať se to porovná tak, jak je to nejlépe pro všechny...!

elvira
25. zář 2014

@nikafol - je mi to moc líto...
Nechat pomáhat - proč ne, ale stanovit od začátku pravidla.
Trochu mám pocit, jestli si nenechává zadní vrátka pro případ, že to s jeho novou nevyjde...
Osobně si myslím, že zamilovanost není věčná, to, co prožívají teď je krásné a intenzivní, ale za pár týdnů přijde běžný stereotyp - kdo nakoupí, kdo zaplatí, do toho jeho děti...
Držím palce, ať to dobře zvládneš.

lucihu
25. zář 2014

Je dobre, ze jsi ho vyhodila. Snad mu to dojde, ze udelal chybu. Vem si, ze by bydlel s Vami, ty mu prala, zehlila...chlap by se nevzpamatoval. Mel by te za trdlo. Takhle sis zachovala hrdost! Rodina jsou tvoji nejblizsi tak bych jim to rekla, uvidis jak se ti ulevi. Dusis to v sobe a rodina ti pomuze. A on se treba chyti za palici, co je to za vola, kdyz opusti tehotnou, kdyz mu to bude rodina vycitat. Kazdopadne kdyby se vratil neodpoustet hned! At vi, jakou udelal chybu a tebe zradil v tom nejcitlivejsim obdobi zeny! Zmetek jeden!

indien
25. zář 2014

Já se vždycky těm chlapům směju.jak se zamilují..jak je to láska nová úplně jiná, že doma je to naprd...doma nemá pochopení bla bla...A stejně za určitý čas je vše dokola ve stejném stereotypu..a navlas stejné...nová partnerka chce dítě..a pak chlap najednou nechápe..že jeho ženuška už není to co bývalo...Posílám ti sílu..je to těžké, ale my ženy nejsme poseroutkové jako chlapi!!!!!

nikafol
autor
26. zář 2014

@indien Je pravda, že jsem čekala velké brečení, nářek....apod, ale jsem v klidu, teda držím se. Jako kdyby mne to nakoplo a sebrala všechny síly na to, abych to zvládla. Kdyby jste holky viděly jak jsem byla naprosto v klidu, ani slzu jsem před ním neuronila ....nenadávala....nekřičela...jsem na sebe pyšná. Na druhou stránku to pro něj bylo ještě těžší.....protože mi říkal, dej mi facku..křič na mě...plivni na mě...ale já nic, popřála jsem mu hodně štěstí v novém vztahu a zavřela za ním dveře.

78marcela
26. zář 2014

@nikafol musí to byt strašne těžké. Ale nechápu takového chlapa. Opustit těhotnou, kvůli nějaké blbé 2měsíční známosti. To mi přijde nezodpovědné. Na tvém místě bych využila jeho pocitu viny, žádná hrdost by se z mé strany nekonala. Řekla bych mu, je to i tvoje dítě, tak se starej. Potřebuju abys mi dovezl nákup, pomohl tady a támhle. Po porodu prosím bez s kočárkem aspoň dvakrát týdne, potřebuju se vyspat nebo jít k doktorovi a to s malým nemuzu atd. Věřím že by se to té jeho nové nelíbilo. A třeba bys ho měla ještě zpátky, pokud je tedy o co stát. O tom bych taky přemýšlela, protože chlap co opustí těhotnou manželku je podle mě nezodpovědný sobec, myslící pouze na svoje potřeby a vůbec ne na druhého. To se prostě nedělá.

codal
26. zář 2014

@nikafol Musím přiznat, že obdivuju tvou sílu a moc ti fandím! Jen se zeptám, on chtěl sám odejít k té druhé nebo jsi mu nedala na výběr, když jsi to zjistila???? Tobě přeju, ať se i dál takhle statečně držíš a věřím, že to zvládneš. Hodně štěstí!

monika374
29. lis 2014

Ahoj holky, rozhodla jsem se , že taky napíšu svůj příběh...S přítelem jsme byli 11 let,na začátku jsme se přestěhovali do bytu, a před 2 rokama jsme se rozhodli, že si postavíme baráček. Vše bylo tak jak jsem si přála, bydleli jsme za necely půl rok..Na tom baráku jsem se hodně nadřela, vymyslela jsem a nakoupila celou zahradu, vozila hlínu,zdobila ho kytičkama. Se sousedy jsme grilovali, všechno bylo supr a tak jsme se rozhodli pro mimi. Ze začatku to nešlo, tak jsem si koupila ovul. test. Vyšlo to napoprvé.. 🙂 Jenže mezitim přítel odjel na školení na 3 dny.. doma mi nechal vzkazy, jak moc moc mě miluje, náš baráček a jak se těší na mimi.musím ještě říct, že za těch 11 let, nebylo dne , kdy bych kvůli němu brečela, Byl opravdu strašně hodny.Abych nepředbíhala... Odjel mi na ty 3 dny pryč.... A pak to začalo, přijel a peklo.... byl zlý, jezdil neustále pryč.Do toho jsem mu řekla, že čekáme mimi.Žádná radost, ba naopak A pak jsme mu přišla na nevěru,byl s ní i na hotelu... Ale zavolala jsem ji a ona to skončila , byla vdaná a bála se, že to řeknu manželovi.Myslela jsem si, že to bude dobrý, odpustila bych mu, měla jsem bohužel taky románek na začátku našeho vztahu a on se to dozvěděl, tak sem si říkala, že to je fifty fifty. Jenže peklo trvalo dál, furt jsme se hádali, ponižovali,a trápili.. Najednou začal být hrozně zlý, mimi nechtěl, chtěl , abych šla na potrat.. Říkal, že za to všechno můžu já, že život se mnou byl hrozný,že se mnou už nechce být. opravdu zapomněl na to hezký, jak kdyby to vytěsnil. Každý kdo ho zná, nechápe , co se to sním stalo. Byl vždycky nesmírně citlivý.Miminko čekám, jsem ve 3.měsíci, odstěhovaná a vyplacená z baráku. Nikdy nepochopim, co se vlastně stalo. Během chvíle mi vzal , bez nějakého promiň uplně všechno ☹se mnou ani s mimi nechce nic mít.. Těch 11 let zahodil jen tak, bez nějaké šance. Je mi z toho všeho moc smutno, měli to být krásně Vánoce s miminkem v bříšku. ráda bych znala váš názor, moc děkuji

jamia
29. lis 2014

@monika374 Je mi to moc líto :( Takový obrat o 180 stupňů, na víkend odjede Jekyll a vrátí se Hyde, mi připadá jako nějaká psychická porucha, nebo v sobě nespokojenost bez jakýchkoli náznaků dusil delší dobu, a pak to ze sebe vylil najednou. To ale teď není tak podstatné, důležitá jsi ty a miminko, které čekáš. Vím, že se to snadno řekne, soustřeď se na dítě a všechno špatný odnese čas, ale opravdu nic jiného nepomůže než to odsmutnit. Je dobře, že jsi měla kam jít.

guinea
29. lis 2014

@monika374 Ahoj, to je fakt smutný příběh, drž se! Píšeš, že jsi odstěhovaná a vyplacená z baráku - je dobře, že máš už nové zázemí a nějakou finanční rezervu, takže tyhle starosti nemusíš ještě k tomu všemu řešit. Pokud byl tvůj přítel tak hodný po celé roky, jak píšeš, tak je opravdu možné, že nějakou nespokojenost v sobě dusil už dlouho, ale byl srab na to něco říct a začít to řešit, a ta milenka byla už jen poslední kapka. Takových chlapů je hodně, jsou to v podstatě bačkory a srabi. Moje kamarádka měla ukázkové manželství celých 10 let, všichni je měli za dokonalý pár, a pak se on taky najednou z čista jasna sebral a odešel. A to byli ještě dva dny před tím na zábavě a on jí při tanci šeptal do ucha, jak ji miluje. Až po letech se jí přiznal, že byl nespokojený už několik let, ale nechtělo se mu nic řešit ani nic probírat, tak dělal, že je vše ok... až to přeteklo. Ber to tak, že je lepší, když jsi se ho zbavila mladá, než kdyby tě opustil třeba v padesáti, i když je jasné, že v těhotenství je to masakr. Moc ti držím palce, aby ses brzy cítila líp!

nonacek
29. lis 2014

@nikafol určíte nech ať vás nějak zajisti financne,to by si mu to moc usnadnila..... jen ať ta nova ví že má chlapa ze závazky ........ Přeji Hodně sil a štěstí...... a je mu přeji ať se na něj dotyčna Hezký rychle vys...Re! Ať ochutná to sami co udělal tobě a dětem hajzlík hnusný............... sem zprosta promiň , ale beru si to osobne ,protože jsem prožila to samé.

zuzibuzi
6. črc 2017

@nikafol dobry den muzu se zeptat jak se objednava k psychologovi mam zajit k obvodni lekarce pro zadanku nebo si nasla psychologa a objednala se..dekuji za odpoved

verusky
6. črc 2017

@zuzibuzi myslim, ze jak ktery psycholog, nektery zadanku potrebuje, nektery ne. pak je dulezite telefonicky zjistit, jestli ma smlouvu s Tvou pojistovnou, pokud ano, chodis zdarma (tedy na pojistovnu), jinak platis, coz muze delat treba 500kc za sezeni.
takze vyber psychologa, zavolej mu a on Ti povi, jak to u nej chodi.

35_a_budu_mamka
6. črc 2017

Ahoj, ja bych sla nejdriv za psychologem, ulevi se Ti. A neni to zadna ostuda, je to v dnesni dobe zcela normalni, nenech se ubijet tou zradou sama. Pokud o nej stojis, zustan s nim v kontaktu, ale snaz se pred nim nebyt zhroucena, neuhanej ho. Je dost pravdepodobne, ze do pul roka procitne, pokud je ta nova jen poblazneni, coz se stava, bohuzel pro nas😕. Vystrizlivi a bude schopen rozumne premyslet. Pry trva zamilovanost prumerne 8 mesicu, tak tomu dej cas, nic jineho nezbyva. Ale nadeje je vzdy. Posilam silu a drzim Ti
palce 🍀

luckamarcu
6. črc 2017

@nikafol ahoj..v prvni rade ti preji krasne zdravé miminko a chci ti rict,ze at se to ted nezda...zvládnete to a casem najdeš fajn chlapa..kteremu na tobe bude záležet...uvidíš!k tomu zvyku s prominutím volovi...ja osobně bych mu to dala sezrat,nebyla bych vubec mila,sebrala bych mu veci a rekla mu at si tahne treba doprdele kdyz te opustí těhotnou.A at posila love a kdyz bude chtit vidět malýho at přijede...zavřeli bych za nim dvere,nestoji za to...a jeste k tomu je posranej to říct rodine...údělal to tobě,úděla to i ji...A jestli si bude myslet ze ne,tak je naivni...lidi se nemeni..A to je prave to...tady ti co maji doma vse ok ,se nudi a vymyslí kraviny....pripad meho kamarada...rikam mu...proc s ni ses kdyz ju podvadis?to jen proto ze prijde dom,doma navareny,uklizeny,přítelkyně vsemu rozumi a ON se nudí...🙄 ted to boli,ale věř,nestal za to...bude lip uvidíš...

verusky
6. črc 2017

holky, ta diskuze ma uz starsi datum...

luckamarcu
6. črc 2017

@verusky no jo 😂