Ahoj ...Mam takovej dotaz
Je vas manzel/ parnter v neustalym kontaktů se svou segrou? ..Svagrova mu pise ,vola kazdej den .Kdyz je doma hned rano , kdyz v praci hned jak dorazi domu nestacim zalít kafe 😱 zacina mne to vadit . V pohode napisu si s brachou ale kazdy den? (A to si nezapomenou vecer napsat jak se maji rády spis ona prvni )
Co delas? Co budes delat? Den co den to samy .
Mesic co zemrela tchyne mnela bych to pripisovat spis tomu? Partnerovy to evidentne (zatim??) nevadi
no...tim umrtim jsi mozna mela zacit, to je podle me dost zasadni info. a jestli to je tim - psali si tak spolu predtim?
ja si s brachou i segrou obcas pisu, ale ne kazdy den a ne takhle. manzel se svym brachou nemluvi vubec 🤷🏼♀️ tak jak to popisujes, mi to uplne normalni neprijde, ale pokud je to mesic od smrti jejich matky, tak si netroufam to uplne takhle hodnotit... zalezi jaky k sobe maji vztah, kolik jim, maji deti, sestra pritele/manzela...? mozna jen ted potrebuje nebyt na tu bolest sama 🤷🏼♀️ dala bych ji cas. pokud by me to obtezovalo a trvalo to delsi dobu, promluvila bych nejprve s manzelem.
A proč se ptáš? Bojíš se o ni? Bojíš se o partnera? Vadí to tobě? Úplně běžné to asi není, ale také ne každému právě zemřela máma...
@gbp nemluvily spolu dlouho..Ma dve deti nema je u sebe .Deti maji u sebe jej byvali muzi .Rok zije v lesbickém vztahu . Partner navazal kontakt po smrti mamy. Ji je 33 nam 35let. Do prace nechodí chysta se!! Ma casu jak mraku ..Docela mne to otravuje ale nechci se ještě do toho montovat. Jen doufam ze partnera to omrzi a nejak ji to naznaci .Taky se muze stat ,ze mu to nebude vubec vadit a mne to pak ale přijde už divne a nebudu vedet jak na to vubec reagovat
Taky se mohlo stát, že předtím byla zvyklá dennodenně mluvit s mámou a jak to teď není možné, převedla to na bratra. (Do toho píšete, že zatím nemá práci atp., tak má asi dost času a různě se vypisuje o blbostech.) Také záleží, jestli bratr hned odpovídá, nebo to třeba nechá až na později, až bude čas.
Manzel ma se svoji mamou a dvema segrama spolecny groupchat na messengeru, pisou si tam a posilaji fotky kazdej den, je to ujety, ale je to docela mily 🙂 Se segrou dokaze stravit dve hodiny na telefonu, ale nedelaji to casto, treba jen tak jednou za dva mesice. Pokud tem vasim ted umrela mama, tak je to docela logicky, ze jsou ted hodne v kontaktu, casem by se to ale snad melo zklidnit. Ale porad lepsi, ze se bavi, nez aby meli spatny vztahy.
@pilzzee Nechci aby mneli spatny vztahy. Nevadilo by mi i kdyby 2 ,3 x do tydne si volali ..Jen mi zacina prekazet ze je to kazdy den ..Ja by jsem brachu urcite nebombardovala hned po prijezdu z prace , nebo vecer to vim na sto pro .. I kdyby nam zemrela mama mam svoji rodinu a on taky . Ja se spis divim partnerovi nez ji ..Vetsine chlapu to vadi nebo proste to tak nemaji .
Chápu trošku tvoje pocity,mně tohle švagrová dělala zcela schválně, když proti mně zbrojila, bylo to před svatbou ,neustále ho bombardovala. Muž tedy odpovídal třeba až později, ale i několik telefonátů denně. Já jsem věděla, že to dělá schválně, ale vydržela jsem to. Přestalo jí to bavit, až když jsme se vzali 😄. Je to od ní taková opičí láska, žárlila no. Teď je období, kdy si na něho třeba ani nevzpomene. Dost záleží, jak ona je na tom zrovna třeba psychicky, jestli je šťastná a tak. Proto já jí upřímně přeji v životě štěstí (ať já mám klid) 😄.
Ale ve tvém případě je to jiné, úmrtí v rodině dokážu pochopit. Jak to vidí muž? Je s tím v pohodě?
@marketa1218 stasna neni nema se nejlip . Schvalne to podle mne nedela tim padem se bojim ze to nevzdá..a podle ni to bude normální nevim jak se casem k tomu postavi partner mozna uzna ze je to prilis. Zatim je stim ok 🥴 maji ještě brachu jen nevim jestli i tam tak vyvolava .Ptat se nechci abych nevypadala blbe , ze mi to vadi .
Mozna to ma svagrova stejne jen nechce byt za blbou😄 nevim ale premyslim ze ji to nadhodim .
U nás je to stejný, příteli umřela maminka a on i segry to nesou těžce, taky si píšou dá se říct kazdej den, mě to nevadí, jen doufám a věřím že jim to pomuze se s tím lip vyrovnat. Nemají maminku kterou milovali a potřebovali...teď potřebuji jeden druheho
@monuleee Ja to beru i kdyz z jeji strany je to spíš vyzvědači forma kde si ,co delas a trochu respektu by nezaskodilo..Ne hned jak je s prace doma nebo vecer kdyz uz lezime.To mi prijde trosku moc ..
Ja jako segra bych na tohle brala ohled i kdyby jsme přišli o maminu ..Spis bych se vic upla na svoji rodinu něž brachu a nebombardovala bych ho uz ve dveřích. Urcite se chce privitat spis s rodinou nez si psat hned se segrou . Ale je možné,ze cas to uklidni a prejde je to ..A taky je mozne ze si na to zvyknout 🤷
Prijde mi že ji furt srovnáváš se sebou. Proč pořád píšeš co ty bys dělala a nedělala na jejím místě?? Vždyť to je jedno co ty. Každý jsme jiní, ona není ty.
Spíš nám řekni jak se u toho partner tváří když mu zase zavolá, je tam alespoň náznak toho že by mu to třeba vadilo?
Bere jí to pokaždé? Nebo když se to nehodí, tak to i nevezme?
Tobě ale neumřela máma. Umřela tvému partnerovi a jeho sourozencům. Chápu, že se kvůli tomu cítíš nepříjemně. Přesto mi nepřide adekvátní hodnotit, jak by ses chovala ty, "kdyby" se ti to stalo. Nestalo. A v tuhle chvíli nejde o tebe. Jsi si jistá, že víš, jak to prožívá tvůj partner a jestli to v tuto chvíli není důležité i pro něj? Jasně že je ta situace náročná i pro tebe, ale v tuhle chvíli by fakt mělo jít spíš o něj, ne?
@reeeza Tvari se normálně. Zveda a odepisuje pokaždé
@rebe Co je natom dulezite ,ze se ho zepta co dela,co bude delat, kam pujde,
A vecer kdyz uz lezime co dela? Co ma delat vecer? To stejný den co den . Jak ji tohle pomaha se stim vysporadat ? Vždyť kdyz vola nepovidaji si normálně o tom jak se citi nepodpori .
Možná jí jde spíš o kontakt než o obsah komunikace, pocit, že je někdo "s ní" . Proto napíše "Co děláš", a když jí brácha odpoví, je ráda, že je s ní někdo v kontaktu. Nehrotila bych to.
Ale na tom přece nesejde, že to není důležité pro tebe. Pro ni to asi důležité je, když má potřebu to dělat. A možná je to důležité i pro tvého partnera, když, jak píšeš, to evidentně nevadí. A proč se na to ptáš mě? Proč se raději nezeptáš svého partnera a jí, jak bys jim mohla pomoct a zapojit se, aby ses necítila odstrkovaná nebo zanedbávaná. Jestli se teda správně dohaduju, proč to tolik řešíš. Zjevně tě to trápí a vadí ti to, ale těžko říct proč. Ty sis to přiznala, co ti na tom tolik vadí?
Moje mamka si už rok každý den volá se svojí sestrou. Prochází těžkou nemoci a léčbou. I kdyz rozebíraji pro nas treba " kraviny " , tak tete to pomaha psychicky.Mému tátovi to nevadí. A podle toho co píšeš si myslím, že to je i tento případ. Ze sestra volá sice pro tebe s "kravinama" , ale ze se ujišťuje ,že je tvůj partner v pořádku. Ono pro spoustu lidí je měsíc pro "zdolání" smutku ze ztráty blízkého člověka hodně malo. A ty máš sourozence?
Hele jde jí zřejmě spíš o kontakt s někým blízkým. Podporu přijmout možná i dát 🤷♀️
Jen bych se bála že si na to zvykne, je možná úzkostlivá, sama....Ale musí se časem naučit zase fungovat sama.
No nechceš si o tom s partnerem promluvit? Ani ne tak o tom že ti to vadí, ale spíš zasondovat co si o tom myslí on?
@rebe zatim to chapu a beru i kdyz mi to zacina lezt na nervy ale toleruji.No nevim si to predstavit na celej zivot .Proste mi pride od veci kazdej den vyvolavat brachovi . Každá ma kamoska mi rekne ,ze ted by to pochopily ale jinak jim to prijde divni zadna to tak nema . Jejich muzi nemaji potrebu mluvit se segrou den co den..
@martt . Jiný pripad neni nemocna a on taky ne...Brachu mam proto si dovoluji psat ze bych si volanim rany nezahojila .Neupinala na brachu .Mame rodiny o ktere se můžeme opřít.Jestli to neni tim ze zije jen s přítelkyní? Nema vlastni rodinu oporu?
@reeeza Jj taky mam z toho obavy ,ze to bude zvykem ..Podle mne je stim zatim ok neni z toho nějak otrávený a nechci zatim do toho rejpat necham je. No kdyby to mnelo trvat dyl urcite se ozvu protoze po pravde mně to prijde ne moc v poradku..Jo z brachou si volam mozna raz za tyden pokecame i hodku pripoji se i svagrova s malou ☺️ ale urcite ne kazdy den a vubec ne pozde vecer asi by mne rychle zprdnul 😄
promin ale na me to pusobi tak, ze ti vadi nejen cela ta situace, ale i svagrova samotna a taky to, ze ma pritelkyni 🤔
@gbp ne ne vubec mi nevadi ..A uz vubec ne ,ze ma pritelkyni mne to muze bejt jedno ..Ja si sni taky pisu (ne kazdy den 😄) chodi knam na návštěvy . Jsem uz psala i kdyby 3x do tydne tak mi to nevadi
Pokud jemu to nevadí, tak tobě do toho nic není. On ji přece nemusí odpovídat hned jak přijde z práce, nemusí jí to zvednout, tohle je prostě čistě jejich věc a já bych do toho nijak nezasahovala. Maximálně bych mu řekla, teď to prosím neber, jdeme večeřet, zavolej jí prosím až po večeři. To, že tobě to přijde zvláštní, ty bys to nedělala a s bráchou to máte jinak, neznamená, že je na tom není něco v pořád. Já jsem se ségrou taky denně v kontaktu, vím, co dělá, jak se má, máme moc hezký , blízký vztah a je to po mých dětech a manželovi má nejbližší rodina. Po tom, co jim umřela máma, možná ten kontakt potřebuje. Tím spíš, že nemá u sebe děti a třeba jí prostě chybí rodina a je ráda, že s bráchou obnovili kontakt a nechce o něj zase přijít. Úplně nechápu, v čem to tebe nějak omezuje a proč ti to tak vadí. Rozhodně bych do toho nijak nezasahovala.
Každý prožívá těžkou ztrátu jinak. Když se moje sestra rozváděla také mi volala každý den, kolikrát 3x v týdnu přišla na kafe. Prostě se potřebovala z trápení vykecat. Nikdy by mě nenapadlo to řešit, potřebovala mě v tu chvíli a já tu pro ní byla. Manžel to také chápal a neřešil.
My si například píšeme se sestrou každý den i když se nic vážného neděje…
Jeden cas(hodne let) jsme se sestrou spolu DENNE volali i nekolik hodin. Proste sme si meli co rict a potrebovali se. Nehrotila bych to. Ted se potrebujou, kort kdyz to partnerovi ocividne nevadi.
Ja si každý den volám s mamkou i se segrou a to se segrou denně i vidím a nepřijde mi na tom nic divného....hlavně píšeš, že nebyli v kontaktu,ze až po smrti maminky,tak prostě třeba chce navázat někde kde skoncili, vědět že je všechno v pořádku, že spolu můžou zase komunikovat, třeba se prostě bojí, že ho zase ztratí, když teď,,ztratila,, maminku...
A cenu se divis? Zemřela jim máma, což je dost emotivní záležitost pro oba a ne každý se s tím ze dne na den vyrovná...
A něco o tom vím, tchyně zemřela před 3lety a můj muž je se svojí ségrou v castem kontaktu, nijak mi to teda nevadi 🤷♀️
Já se sestrou nemám dobré vztahy,nejsme v kontaktu vůbec.muj manžel je na jednoho bratra dost fixovany a volaji nebo si píšou taky snad každý den. Přesně nevím,je mi to jedno. Já si téměř každý den pokecám s někým tady,jinde,každý den si napíšu s nějakou kámoškou,proč on by nemohl se svým bratrem?
Svým dětem říkám,že až tady nebudu,budou mít jen sebe. Tak teď snad abych se ještě modlila,že si nenajdou partnery,kterým by jejich třeba každodenní kontakt vadil. Notabene v těžké situaci.
Furt lepší,když je to sestra než kolegyně,ne?
Sorry,ale tohle já nechápu.
Pokud je to od smrti jejich mámy, od které je to jen měsíc, pak si myslím, že se Švagrová prostě potřebuje nějak dostat přes ni a je to vlastně logický způsob, zvlášť, pokud je sama. Ale dost mi to zavání nějakým úzkostným stavem a potřebou kontrolovat, že je brácha ok. S manželem bych to probrala, ale ne z úhlu "hele vadí mi to" (furt je to ségra!), ale spíš "nepotřebuje nějak pomoct?" ... a pokud pomoct, tak "co pro ni můžeme udělat, aniž by to příliš zasáhlo nás?" (protože vy jste už taky rodina).