Naše společné dítě a přítele syn. Co si o tom myslíte?

10. črc 2024

Zdravím, mam otazku s pritelem resime problem.. pritel ma svyho syna ve stridavce tyden u mamky a tyden u nas a spolu mame maly miminko a otazka zni. Treba ohledne stanováni nebo ruznych takovych zazitku .. nechce jet nikam bez zveho druheho syna .. rika mi, ze to musime planovat na ten tyden kdy ho mame jinak nic, ale prece to neni normalni ne ? Abychom na takovy akce cekali jen na toho druhyho.. muzeme stanovat i kdyz tady neni a pak i kdyz tady je .. vzdyd bychom vecne na vsechno jen cekali a delali jen kdyz je u nas ten jeho druhy syn.. je spatne odemne chtit jet i jen takhle ve trech nekam kdyz je ten jeho syn u mamky ? Vzdyt ten si uziva i u mamky a i u nas a ten spolecny jen kdyz tady je ten druhy😔😔 snad je to pochopitelne jak to myslim a dekuji za odpoved.

lv
10. črc 2024

Já ho chápu, chce zážitky sdílet s se svým dítětem.

barmil
10. črc 2024

A Ty bys chtěla jet na takové akce bez vašeho dítěte?

autor
10. črc 2024

@lv ano ja to chapu, ale mame ho 14 dni v mesici .. a co tech druhych 14 dni? To bude ten spolecnej jen cekat aby neco zazil na brachu?

autor
10. črc 2024

@barmil tak kdybych mela stridavku a jeste jedno dite doma tak ano .. on jede s mamkou na stanivacky a i dovoleny a my abychom cekali doma? Muzeme jet jen my a pak i vsichni preci

eviicka
10. črc 2024

Nejsem ve vaší kůži, ale asi bych s tím problém neměla. Otce chápu. Ale já to nevidím "jako týden čekání", ale jako příležitost si za ten týden "splnit povinnosti, udělat práci..." a tak.
Až bude společné dítě starší, bude mít své kroužky, kamarády, tak to bude zase jiné.

autor
10. črc 2024

@eviicka me jde o to, ze kdyz bude krasne a ten syn bude u mamky tak bych taky chtela nekam vypadnout s tim malym a pritelem .. a nevidet v tom problem a az bude u nas ten jeho syn tak muzeme udelat to same.. ale ne mi rict, ze to neexistuje.

mabs
10. črc 2024

Asi chápu, co ti vadí. Jestli bys někam chtěla vyrazit každý víkend a muž to odmítá, taky by mě to štvalo. Přece kvůli procházce do lesa nebo zmrzlině nebudete sedět doma. Větší akce jako stanování bych samozřejmě dělala s oběma dětmi.

kamino
10. črc 2024

Naprosto tě chápu - měla jsem to taky tak, bez partnerova syna ani ránu po půl roce jsem to vzdala. Naštěstí jsem zjistila, že toto fakt nedávám dřív, než jsme měli dítě. Jako já ho měla ráda, ale zas jsem chtěla mít i nějaké jen naše zážitky. Vše se točilo kolem toho, kdy H. budeme mít.. Bylo krásně, naplánovala sem nějakou akci a ne , musíme počkat aby mu to nebylo líto. Pak ho to sice třeba ani nebavilo, nebo spíš už to bylo takové samozřejmé.. takže ti rozumím..

eliss232
10. črc 2024

Je to naprosto pochopitelné a normální a ty můžeš být ráda, že kdyby se mezi vámi cokoli stalo tak by měl o vaše společné dítě stále zájem.🙂

autor
10. črc 2024

@kamino ano presne tak.. bez toho druhyho ani ranu

autor
10. črc 2024

@mabs ale i to stanovani .. neni to pravidlo, ze to tak musi byt, ale jednou za cas muzeme jen takhle protoze tady neni a pak i vsichni dohromady ..

junetule
10. črc 2024

Uplne te chapu. To je, jako byste byli rodina jen 14dni v tydnu a zbytek sedte doma. Je fajn, ze delate vse i se synem s prvniho manzelstvi muze, ale jeho maminka taky s nim prece nesedi ten tyden doma a jezdi s nim na vylety. Takze syn manzela ma program cely mesic a vas spolecny syn ma jen cekat? Nezda se mi to fer vuci vam. Pokud teda nemate problem s financemi, ze by se stanovani a vylety hodne prodrazili a tak cekate, ale o tom jsi nic nepsala. Zkusila bych si z manzelem promluvit ve stylu, ze jeho syn take vyrazi na vylety s maminkou kdyz je u ni a neceka na to, az bude s tatkou.

autor
10. črc 2024

@junetule ano presne takhle to vidim i ja takze dekuji za takovou odpoved. A s financemi problem neni takze nevidim ani jedinej duvod proc ne .. presne jak pisete jsme rodina jen 14 dni .. a nemyslim si ze je trestny uzivat si i dny kdy tady neni ..

cherie24
10. črc 2024

Máme to úplně stejně. Teda já nemám střídavou péči, ale ty víkendy, kdy je malá u ex, žádné výlety neděláme. Na výlety jezdíme jen všichni společně. Nám to teda přijde oběma dost divné, vzít jen jedno dítě a někam jet. Jsme v tomhle s partnerem za jedno. Obě patří k nám a užíváme si jen jako kompletní. Já bych stanovat nebo celkově na dovolenou bez starší dcery nejela.

radecka1
10. črc 2024

Mně by to vadilo. I s vlastními dětmi občas dáme jedno dítě k babičce/na tábor/má vlastní akci nebo zůstane doma s jedním rodičem a s druhým něco podnikneme. Asi by jim vadilo, kdybychom jeli do zahraničí, nebo to bylo něco top, ale normální akce tady v Čr jako jet na kola, někde den přespat, jít na dětský den nebo k vodě jsou jim jedno.

autor
10. črc 2024

@cherie24 ano ale my ho nemame 14 dni v mesici .. tak muzem i vylety prespavaci podnitak i kdyz tady neni .. a az tady bude tak muzem udelat to same

autor
10. črc 2024

@radecka1 ano a nevidim na tom nic spatneho proste..

tulipdona
10. črc 2024

Není na tom nic špatně, přece nebudete sedět doma, jak protože vám jeden syn chybí.
Jeďte. 🙂

zuzkasim
10. črc 2024

Je to zcela normální, ty máš své dítě taky přece ráda nade vše. I když jsou mí velcí a máme teď též střídavou péči, akce, které mohou být pro celou rodinu, plánujeme na dobu, kdy jsem s dětma. Partner má taky své dospělé děti, když jdeme někam, kde by si to mohly užít i ony, vždy jim dá vědět, aby se mohly případně přidat. Všechno hezké chceš sdílet se svými nejbližšími, je to přirozené. Předpokládám, že třeba jít na zmrzlinu nebo procházku zvládáte i ve třech, ale větší akce bych též plánovala na dobu, kdy budu mít děti všechny. Počkej, až bude váš společný prcek větší a začne projevovat vlastní zájmy, když bude např. upřednostňovat vláčky a staršího to brát fakt nebude, zkusí jednou na modelový svět vzít oba a pak pochopí, že si to příště užijte jen s mladším a staršího vezme třeba na fotbal🙂 Ono je to tak vždy, když máš partnera s předchozími závazky, buď ho přijmeš s tím vším nebo smůla. Sama by ses chovala v jeho situaci stejně.

exbordelar
10. črc 2024

Ber to tak, ze mas partnera, ktery je super tata. Si vem, kolik lenochu ma tady spousta zen. S detmi travi par hodin tydne a jinak se sobecky venuje jen svym konickum a na rodinu uplne kasle.
Na druhou stranu te chapu, ze je absurdni sedet tyden doma na zadku a nikam "nemoct". Ale on ti to prece nezakazuje, ne? Vzdyt se muzes sebrat a jet nekam s mimcem sama. Partner at si doma klidne trci a ceka. A takove ty vetsi akce, jako stanovani, prodlouzeny vikend atd. se stejne nedelaji kazdy den. Ta frekvence jednou za 14 dni mi prijde uplne ok.
Z me zkusenosti - chalapi kolikrat maji ze zacatku velke reci, ale prakticka stranka je casem dozene 🤷‍♀️😅 Takze si zarid svuj volny cas, jak potrebujes a manzel se bud prida nebo ne.

autor
10. črc 2024

@exbordelar ano takove ty vylety kam se jen tak nedostanes to je jasny, ze pojedem vsichni, ale takove ty ktery se daj casteji a kdykoliv tak proc by ne ? Pak to doprejem i tomu druhemu vsichni.

eviicka
10. črc 2024

No a není i proto, že stanovat každý týden by na něho bylo jednoduše moc (na mne třeba ano) a chce mít taky někdy svůj klid a čas. Pak je logické, že to směřuje na dobu, kdy budou doma všichni.

cherie24
10. črc 2024

Spousta žen ti tady napsala názor, že to je v pořádku a chápou to. Ty všem odpovídáš, že ti to vadí a že mu to vynahradíte jindy. On jako otec ho chce mít u sebe, což je moc hezké gesto, tobě to leze na nervy, tak asi musíte hledat nějaký kompromis.

rebe
10. črc 2024

Nemáme střídavou péči, ale každé z dětí má hodně aktivit, které je odvádějí i na víkendy. A dlouho jsme to drželi tak, že jsme akce podnikali, když jsme byli všichni, aby to těm ostatním nebylo líto. Ale jak děti rostly a jejich aktivit přibývalo, až do té frekvence jako máš ty, polovina víkendů někde, tak nás to taky začalo omezovat, takže postupně ačínáme něco podnikat, i když nejsme všichni. A i když se mi vždycky stýská a jim to vždycky je líto, přineslo to i dobré věci, a to uvědomění, že i táta s mámou mohou zažívat věci, a i úplně bez nich. Takže jsem tuhle odjela na prodloužený víkend s kamarádkou do Itálie a děti měly radost a přály mi to. Já jim taky přeju, když jedou do Chorvatska nebo do Rakouska se svými sportovními kluby beze mě. Je to spíš výjimečně, ale pomalu se to učíme, užívat si, i když nejsme všichni spolu. Myslím, že nás to nikoho stejně nemine, jak budou děti dospívat, budou s námi přirozeně trávit míň času a nám nezbyde nic jiného, než podnikat věci bez nich, jinak zkysneme.

somalicats
10. črc 2024

Svoje starsi deti mam ve stridave peci a co se vyletu tyce, rozhodne se neomezujeme stylem "sedime doma, kdyz jsou starsi holky u tatinka". On je taky bere na vylety, takze my jezdime i sami jen s mladsimi detmi. Je teda fakt, ze ty vetsi vylety, pobyty u more apod planujeme tak, abychom jeli vsichni, ale mensi, kratsi vylety neomezujeme jen na dobu, kdy jsme vsichni pohromade.

exbordelar
10. črc 2024

No a co ti brani v tom vzit mimino a nekam vyrazit? Treba s kamoskou nebo rodinou nebo klidne i sama? Predpokladam, ze tvuj muz chodi normalne do prace. Tak ty dny, kdy je v praci, si podnikej, co chces - nasyt sve potreby "nekam vyrazit" a vikend s muzem nech na nem, co chce on. Nebo chce snad cely vikend sedet na gauci a cekat, az bude mit dalsi tyden syna? Co navrhuje on, abyste o vikendu delali, kdyz ho nema zrovna v peci?

swan42
10. črc 2024

Jsem v tymu necekat na pritelovo dite a neomezovat se kvuli nemu

oplatecka
10. črc 2024

Naprosto tě chápu, taky by mi to vadilo. My máme tři děti a podnikáme výlety, i když nejsme všichni spolu, a nepřijde nám na tom nic divného. Minulý víkend byly starší děti u prarodičů a my jsme jeli s nejmladší na výlet. Děti to nemrzelo, i ony měly spoustu zážitků. Občas jdu třeba i sama s jedním dítětem - se synem jsme byli spolu na hokeji, s dcerou na wellness, s nejmenší dcerou v zoo. Užíváme si jeden druhého, já mám plno času věnovat se jen jednomu dítěti, a je to super 😊

exbordelar
10. črc 2024

@oplatecka no jo, ale vy jste uplna rodina. Deti rozvedenych rodicu jsou mnohem krehci a chapu, ze tata dela vse pro to, aby syna co nejmene traumatizoval. Proste chce, aby vedel, ze tata, i kdyz uz s mamou neni, se na neho nevykaslal. Coz je teda - za me - od nej skvele.
Tady spis jde o to, abyste si vy dva, autorko, spolu sedli, promluvili a nasli nejaky kompromis.
Drzim vam palce, at najdete na toto tema spolecnou rec 🙂

jannym
10. črc 2024

Hele ja to neresim s detmi ale s muzem, mame turnusove manzelstvi, velke akce vsichni, mensi planuju sama a pokud se nachomitne a chce se ucastnit tak se ucastni. A syna taky netaham na vsechny nase holcici akce s dcerou a ji zase na ty klucici…proste se obcas stane ze ma druhe ditko vice akci nez druhe, ale to neznamena ze ho mam mene rada, v dalsim obdobi se to zas vyrovna. Jako jasne je blbe pokud by bylo jedno protezovane na ukor druheho, ale to neznamena, ze pokud je hezky a dcera je na tabore, nebo u babicky ze nepujdu s mladsim do zoo atd.