Zdravím, jdu si pro radu..
S Ex jsme se rozešli a já si našla Přítele cca 350km od bydliště kde jsme žili bývalý partner dělá problémy s tím že s malou chci jezdit za přítelem...
Podaný návrh na péči o dítě mám ale je to běh na dlouhou trať než proběhne soud pak bych se chtěla k příteli přestěhovat
Moje otázka zní musím mít souhlas Otce když budu s malou jet k příteli? A může nějak bránit abych se s malou přestěhovala? Samozřejmě mu řeknu že odjíždím a že se chci k němu přestěhovat také ví ale pořád dělá naschvály jen...
Děkuji moc za radu
@tynka51220 Myslíš, že dělá naschvály? Představ si sebe v jeho situaci - chlap by měl dceru v péči a chtěl by se s ní přestěhovat za novou slečnou přes celou republiku, a ty si za ní jezdí jak chceš. Bylo by ti to fuk nebo bys "taky dělala naschvály".
Na návštěvu můžete jezdit kam chcete, ale o bydlišti dítěte rozhodují oba rodiče, bez ohledu kdo má dítě v péči. 350 km je velký zásah do možnosti vídat dítě a podílet se adekvátně na jeho výchově ( pakliže rodič o dítě zájem má). Dítě není tvůj majetek.
My jsme to řešili tak, že se přítel přestěhoval za námi. Se zhoršením přístupu k dětem a snížením počtu dní s nimi by ex nesouhlasil a my se mu ani nedivili.
Pokud se partner jenom trošku bojí, že ho o malou připravíš, podá si návrh na střídavku. Pokud to bude soudit rozumný soudce, tak bude na tobě, abys otci dítě vozila (a to i pokud ho budeš mít v péči). Opravdu by se ti chtělo 1x za 14 dní vozit malou těch 350 km k otci a zpátky? Samozřejmě ne vždy soudí rozumní soudcové, ale typicky už se to teď lepší v tom, že prostě nejde vzít dítě a odjet s ním na druhý konec republiky a tím v podstatě fakticky znemožnit druhému rodiči vztah s dítětem. A když vidím ty dospěláky, co jim toto někdo v dětství provedl, tak je jenom dobře, že už se to řeší.
Díte je jak tvoje tak jeho..potrebuje vas oba bez ohledu na to proc jste se rozeslY.prestehovat se skrz ,,sebe,,bez ohledu na dite je opravdu hloupost 🤷
Holky ti to samé psaly i na emimino . To tomu fakt nevěříš ? Dítě pravděpodobně budeš vozit otci ty , a ty jsi ta problémová .
@sahrazad1 ale mě jde spíše o ten odjezd i když o tom bude vědět o stěhování až po soudě spíš mě zajímá souhlas jestli můžu odjet teď na týden když to není mimo cr
@tynka51220 Pokud to nezasahuje do domluvene pece, tak v ramci Cr muzete jet, kam chcete, do toho nema co mluvit.
pokud nevěříš, nejlépe to prokonzultuj se sociální pracovnicí, Není možné se jen tak odstěhovat na druhou stranu země. Pokud máte domluvený styk třeba obden, nebo nevím jak často je tatínek s dcerou, tak není jen tak možné sbalit dítě a na týden odjet, pokud s tím otec nesouhlasí. Takže pokud tě má chlápek rád, ať jezdí za tebou, než budete mít od soudu přesný rozpis kdy je kdo s dítětem.
Jet můžeš kam chceš. Na stěhování musíš mit souhlas otce dítěte, i kdyby ses stěhovala do vedlejšího města. Jak si pak predstavujes styk dítěte s otcem, když bude tak daleko? Mu ho budeš vozit třeba každé dva týdny?
@tynka51220 pokud se tam odstehujes… budeš muset pravděpodobně děti dovést a odvest k němu, když bude mít zrovna určenou dobu děti u nej
@tynka51220 No, pokud mate domluveno, kdy a jak dlouho bude kdo s ditetem a ten tyden do toho nijak nezasahuje, tak odjet muzes. Pokud nic domluveno nemate, tak se nejprve domluv a pak teprve odjizdej.
@janule0123 No, ono se taky muze stat, ze soud stehovani ditete nepovolí a pak by si naopak ona jezdila pro dite kvuli styku.
Proc se novy pritel nepristehuje za vami?
O stěhování 350km daleko moc nepřemýšlej, s tím otec určitě souhlasit nebude a nebylo by to v zájmu dítěte. Na výlet si tam jet asi můžeš, ale mysli na to, jak často se otec s dítětem setkává, jestli jsou zvyklí, že na týden odjedeš a oni se neuvidí? Pokud se vídají častěji, asi mu to moc po vůli nebude a hlavně má určitě strach hlavně kvůli tomu možnému stěhování, což se mu nedivím.
Hned první mě napadlo - Jak dlouho jsi s tím novým přítelem a kolik času jste spolu reálně strávili? Nedivím se, že má přítel problém s tím, že by ses s dítětem stěhovala tak daleko. Když bude chtít střídavou péči tak co? Budete řešit do budoucna 2 školky a školy?
Před časem tu byla podobná diskuze s tím, že paní se na názor otce vykašlala a odstěhovala se. Ve výsledku byla dost nemile překvapená, že by tyhle věci měla řešit a ještě dítě pravidelně vozit k otci na své náklady.
Stěhování není v zájmu dítěte a každý soud bude brát ohled, když otec upozorní, že to plánuješ.
@tynka51220 jet na návštěvu můžeš kdykoliv, pokud to nebude bránit styku dcery s otcem. To druhé- spíš si poloz otázku, jestli mas dost peněz a času a energie, aby jsi malou vozila na návštěvy za otcem.
@tynka51220 na týden můžeš, když nemáte zatím nic soudně ( dohodu nějakou máte, jak dítě vídá?), a nezasahuje to do jeho času s dítětem. Ale stěhování je jiná liga.
@andelka dohodu žádnou nemáme snažím se s ním nějak domluvit ale nejde to jede si to svoje a furt říká že bez jeho souhlasu odjet za přítelem na návštěvu nemůžu že by to mohl nahlásit jako únos
@tynka51220 tak se nejdříve dohodnete na peci o dite, hodte to na papir a pak uz se ho ptat nemusis, když se vejdes do svého okna. Ono když taky řešíš dřív návštěvy u nového chlapa než péči o dite, tak se nediv...
@tynka51220 na návštěvu můžeš za kým chceš. On by taky mohl jet na návštěvu kam by chtěl. Až případné stěhování je problém.
Další, co nepochopila, že dítě není její majetek. Vaše dítě má nárok na oba rodiče a ne, nemůžeš tedy dítě jen tak sebrat a odstěhovat se s ním 350 km daleko. Není to v zájmu dítěte, protože se tím značně omezí styk s druhým rodičem, vytrhneš dítě ze známého prostředí, od kamarádů a předpokládám, že i od příbuzných... Vůbec bych se nedivila, kdyby se otec nasral a podal k soudu návrh na svěření dítěte do své péče a pravděpodobnost, že by uspěl, je velká. Popř. může trvat na střídavé péči a fakt by mě zajímalo, jak by sis tu střídavku představovala, když budeš 350 km daleko. Protože pokud předpokládáš, že ji soud neumožní, když se odstěhuješ tak daleko, tak jsi na omylu. A jen tím svému dítěti totálně zničíš dětství, protože bude každý týden pendlovat 350 km daleko a bude muset navštěvovat dvě základky, atd... A ne, nebude to chyba otce, ale tvoje...
Jinak na NÁVŠTĚVU (nikoliv přestěhování se a tváření se, že jsem tam přece jen na dlouhodobé návštěvě) si můžeš jet, kam chceš, v tom ti bránit nemůže.
A jé je...ještě nemáš vypořadaný předchozí vztah, ale už máš přítele 350km daleko, ke kterému se chceš stěhovat? Vůbec tady není ob den diskuze "Mám dvě děti a přítel mě podvádí/psychicky týrá. D mladším jsem na rodičáku a starší není přítele". Ty se hlavně nauč žít sama za sebe, vyřeš si předchozí vztah a pak se pouštěj do něčeho po hlavě. Pokud chlap stojí za to, tak pochopí, že nemůžeš s malým dítětem za ním odjet přes celou republiku.
@krisstina93 ona ji třeba doveze, neřeším vztah mezi nimi, ale chudák to dítě, trávit dětství ve vlaku nebo autě? A pak, co škola, kdy bude zvládat školu, když bude stále jen jezdit, to je ptákovina, matka asi zrovna myslí ... víte čím no🤷🏼♀️
@tynka51220 na krátkou návštěvu můžeš, na stěhování potřebuješ jeho souhlas...a to ti asi nedá, leda by se nastěhoval do stejného města jako tvůj nový amant. A proč se ten pan nový nepřestěhuje za tebou?
Hlavně si s novým neuklohni další dítě, to by sis pak třeba našla dalšího nového, další stěhování a zas by ti házeli, ti chlapi jedni zatrolení, klacky pod nohy. Bacha na to, takže poučka dne - zajisti si vhodnou antikoncepci a doporuč svému novému příteli, ať se za tebou přestěhuje - jestli tě miluje, není co řešit, viz Kofola. A udělá to pro (a kvůli) tobě. Pokud tě bude lákat k sobě a odmítat přrstěhování své maličkosti k tobě - zvažuj rozchod, vztah na dálku je na 2 věci. Jak jste sevůbec potkali? Proč sis nenašla někoho blíž?
Nebo jinak - kyby tvůj ex měl dceru ve své péči a ty ji vídala v pravidelných intervalech a on na tebe vybalil:" Tak Božka, mám novou Mařku a budu se stěhovat i s našim děckem 350km daleko, tady to podepiš a na nic se neptej." ...jak bys reagovala? Jednak vytrhneš děcko z prostředí, které zná, kde má otce, kamarady, zázemí a ty se řídíš s prominutím jen svými zájmy a chtíčem mezi nohama. Máš dítě, to je teď priorita. Jestli tě tvůj nový Pan Božský opravdu miluje, přestěhuje se za tebou, práce je všude habaděj...tu najde 1 2.
Na návštěvu můžeš kamkoli. Týdenní pobyt už tak úplně není návštěva. Jestli ještě nemáte nijak stanovenou péči, rozhodně bych to nedělala. Otec dítěte to pak použije (oprávněně) proti tobě jako odpírání možnosti dítě vídat
Ještě nemají vyřešenou ani péči o dítě, ale už se chce k novýmu frajerovi přestěhovat přes celou republiku.. chudák holčička. Doteď byla zvyklá na mámu i tátu a ty jí chceš tátu sebrat. Děláte problémy oba dva. Zacněte myslet na to dítě, který vás potřebuje oba. A fakt bych se jen tak k někomu nepřestěhovala. Co když nebude mít dceru rád? Co když mu začne vadit dcera za 3 měsíce?? Přestaň přemýšlet vagínou, začni přemýšlet hlavou.
A teď si vem že by chlap chtěl vzít dceru taky 350 km ke své přítelkyni a možná se tam nastěhovat. Byla by si s tím v pohodě?
@tynka51220
@tynka51220 Jet k priteli muzes kdykoliv, k prestehovani ditete 350km musis mit souhlas otce.