Manželova neustálá únava, spavost, nechutenství

sary_na
25. črc 2016

Ahoj..
Chtěla bych se zeptat..jestli někdo nemá nějaké zkušenosti,začínám se totiž bát o manžela..Když jsme spolu začínali,byl to veselý a akční člověk plný humoru.Za poslední rok se ale všechno změnilo..Trpí neustálou únavou,spavostí..skoro nejí,protože je mu pak prý špatně..a ačkoliv skoro nic nesní,odchází 4x-6x denně na 10-20min na wc...stěžuje si na časté bolesti hlavy,tlak za ušima,mdloby..je to půl roku,co ho odvezla RZta ze společného oběda..(dušnost,bolest na hrudi,zrychlený tlukot srdce,hučení v uších,mžitky před očima)..Na neurologii nic nenašli.Řekli,že jeoc unavený a dostal kapačku s výživou a vitamíny/minerály..Jenže je to čím dál horší.Jen pověsí prádlo a je minimálně hodinu nepoužitelný..natož,když stěhoval skříň.Opět uši,bolest hlavy a spavost..Já už fakt nevím co s ním..byl na sonu tepen,ortopedii,neurologii,kardiologii.Všechno v pořádku.Což mu dalo do ruky jen argument,když se mu snažím domluvit,že se to musí vyřešit.Jsem bezradná. Nemáte někdo něco podobného za sebou? Abych věděla jaké nitky se chytit a kam směřovat?..

tehulka1167
25. črc 2016

Musíš ho přesvědčit, aby sel k doktorovi a nechat se rad ne vyšetřit. Jina možnost není.

zuzinka6
25. črc 2016

co CT??

hz
25. črc 2016

me napadla nevim proc mononukleoza, asi ta unava, nevim...a jak dlouho ty problemy ma?

promin, ted ctu ze rok...

andreaandrejka
25. črc 2016

Tak já předpokládám, že řádně vyšetřen je, když podstoupil neurologii a to vše okolo. (Máme to ted za sebou taky) Chtělo by t asi dojít k dr. a říct, že i přes veškeré vyšetření ty problémy převládají pořád. At s ním něco udělají.
Co se týče toho chození na wc, můj manžel měl podobné problémy a bylo to od žlučníku.
Promluv s ním, at si ještě jednou dojde k dr. Člověk nikdy neví.

berenika39
25. črc 2016

Psychika? Někdy dělá divy. A nemusí to mít konkrétní důvod. Psychologa, promluvit, uvidíte. MAnžel se tak jednu dobu "léčil" na všech možných frontách, na nic nepřišli, a že toho oběhal.....

salot
25. črc 2016

Nedávno jsem zrovna četla článek o tom, co všechno může být příznakem deprese. Co zkusit psychologa? Může to být i chronický únavový syndrom, vyhoření...

bobulinka
25. črc 2016

Napadl mě taky ten únavový syndrom. Zkusila bych různé podpůrné prostředky. S tou léčbou je to těžké, mám zkušenosti od dr., že když udělají všechna vyšetření a nic se neukáže jsou bezradní ☹ .

xdrak102
25. črc 2016

Ahoj, příbuzná byla pořád unavená, trvalo to asi 2 roky, než si přiznala, že to není normální a nakonec to byla borelioza. Nevím jestli jste zkoušeli...

terkaz
25. črc 2016

Mne to prijde take jako psychika. Doporucuju precist knizku Mym marodum. Je tam hodne psane o psychosomatice 😉

kamiska
25. črc 2016

Crohn? Byva casto diagnostikovany s velkou prodlevou.

teerulka
25. črc 2016

U mne podobné příznaky vyvolala přechozená borelioza. Testy mu udělá z krve obvodní doktorka.

tery_s
25. črc 2016

Taky mi to přijde psychického rázu těžko se to přiznak, ale je to skutečná nemoc a člověk může takto scházet před očima. Jinak by si měl nechat udělat komplexní vyšetření u obvodaka s vyšetřením krve moči a stolice.

alboo
25. črc 2016

@sary_na no, jelikoz je vysetren od hlavy az k patě, tak bych si troufla rict, ze je to psychickeho rázu potazmo únavový syndrom. Ale jeste bych si ověřila, zda byla testována nebo dodelat: stitna zlaza, zda nema nizkej hemoglobim, borelioza a pripadne ten crohn ( k tomu me vede jen to cas ty chozeni na wc)
Jinak co dela za praci? Stravovani?
Pokud vse bude negativní, rapidne ale postupne zmenit zivotni styl ( pohyb, strava, konicky) zni to jako klise. Ale dela to moc!

hankar20
25. črc 2016

Odběry krve (takto se projevuje borelioza) a gastroenterologii

alisek
25. črc 2016

napadla mě taky borelioza nebo crohnova nemoc, popř. únavový syndrom nebo syndrom vyhoření.
@alboo

Já sama letos prošla syndromem vyhoření a depresema, šílená únava, někdy jsem nedokázala vylézt z postele, sotva jsem zvládala běžný chod domácnoti a děti, absolutní nechutenství, nezájem, negativní myšlení, bolest hlavy normálně, trpím migrénama od dětství, bolest žaludku, tlak na hrudi. ale střídalo se to s dny kdy mi bylo celkem dobře.

dolda
25. črc 2016

Borelioza?

cukricek123
25. črc 2016

První bych ho dokopala na komplexní prohlídku, pokud by to bylo OK tak k psychologovi popřípadě psychiatrovi.. Nechci strašit, ale takhle to měl tatínek od kolegyně. Během půl roku se doslova ztratil před očima. Zhubl na kost, skončil na psychiatrii a v péči doktorů protože cokoliv snědl vyzvracel a nakonec z toho byla anorexie. Bohužel to nedopadlo dobře :( Každopádně vím, jak jsou chlapi tvrdohlaví, mám jednoho takového doma. Dokopat ho k doktorovi je nadlidský výkon, ale bez prohlídky se nic nevyřeší. Držím palce ať vše dopadne dobře.

karlajasmine
25. črc 2016

Borelioza? Stitna zlaza? a taky me napadla ta Anorexie... postihuje to nejen zeny, ale I muze... jako pokud je to fyzickeho razu tak snad neni problem aby sel k doktorovi na komplexni vysetreni, pokud se tomu urputne brani tak me napada taky ta psychika (anorexie, deprese atp...)

marumarun
25. črc 2016

Taky bych se na jeho miste nechala vysetrit jeste s ohledem na ta streva. Musi se vyloucit nejen Crohn,ale i celiakie. U techto autoimunitnich nemoci byvaji o priznaky zdanlive nesouvisejici - vedlejsi neurologicke apod. Chytat se diagnozy chronicky unavovy syndrom nedoporucuji, ja to udelala a po case se ukazalo,ze jde o roztrousenou sklerozu.

adelinkkaa
25. črc 2016

Napadl me crohn.byl na gastroenterologii? Nebo ty deprese.ty bohuzel delaji hodne☹ kazdopadne bych to resila urgentne...

marumarun
25. črc 2016

Jeste dodam - tu celiakii bych nechala vyloucit i jestli nehubne. Mel by jit na kolonoskopii a krevni testy..

naomi6
25. črc 2016

@sary_na Ještě mě napadá štítná žláza. Pokud jsou všechna vyšetření v pořádku, tak by to mohla být i deprese. Držím palce

anehap
25. črc 2016

Taky bych to viděla na psychiku - já měla takové příznaky u deprese - spoustu fyzických problémů, ale výsledky dopadly dobře....jakmile jsem začala brát AD a začaly účinkovat, většina problémů postupně vymizela - zkusila bych určitě psychologa, ten poradí, co dál....za spoustou fyzických problémů a tělesných nemocí stojí často psychika 😉 Držím palce, ať se to podaří vyřešit 🙂

angel456
25. črc 2016

milenka

hojda
25. črc 2016

Zkus si najít na internetu test jazyka, je to zdarma a souvisí to s tradiční čínskou medicínou. I kdybyste touto cestou nechtěli jít, tak vám to třeba aspoň pomůže zjistit v čem je problém, který pak budete moci nějak řešit (klasicky, nebo alternativně).

hojda
25. črc 2016

Ještě mě napadá, tahle možnost, jak diagnostikovat v čem je problém:

http://www.mudrnovakova.cz/eav/

Způsob léčby je pak na vás, ale alespoň vás to navede nějakým směrem. Syn na tom teď byl a pomocí přístroje mu zjistila problém s močovým měchýřem- často chodí čůrat, nic jsem lékařce o tom problému neříkala a ten přistroj jí ne problém s močovým měchýřem upozornil.

budilinka
25. črc 2016

@angel456 Jestli na ten záchod odchází s mobilem, tak je to možný, což? Jistou zkušenost mám; -)

anehap
25. črc 2016

@terkaz díky za tip na knížku, vypadá zajímavě 😉

sary_na
autor
25. črc 2016

Štítná žláza vyšetřená není..na gastroenterologii nebyl,protože břicho ho nebolí,jen chodí často..a bez mobilu..jeho mobil si mohu kdykoliv půjčit,profil na internetu je automaticky přihlášen celé dny i když je v práci..to by asi při milence nebylo..zhubl už nějakých 7kilo.Při skoro 190cm ma 62kg..psychosomatiku znám z vlastní zkušenosti..ale on tomu nevěří,že by to takhle mohlo fungovat. Další věc je že kouří,hlavně kouříval hodně.Krabička na den/den a půl.Změnu životního stylu se snažím provést už dlouho..ale když ho chci vytáhnout ven tak mu není dobře..zdravé jídlo-nepozře k jídlu skoro nic,natož něco co vypadá že potkalo zeleninu..co ho znám,je mlsný jak koza..guláš,svíčková,řízky..ale dát mu zeleninový salát,je bez večeře. Chtěla jsem s ním cvičit/posilovat..ale je po vážném úrazu páteře a hned ho to rozbolí...crohn,celiakie-tam nevím,když ho břicho nebolí ani si nestěžuje na problémy se stolicí..jedině když sní pálivé jídlo,tak se mu udělá zase špatně-uši,hlava,bušení srdce..borelióza,mononukléoza..za celý rok neměl teplotu ani zvýšenou...a s anorexií nevím..on tvrdí,že se mu nelíbí jak je hubený..ale do hlavy mu nevidím..
Jinak je to lektor cizího jazyka..
A děkuju všem za rady!

terkaz
25. črc 2016

@anehap Neni zac 😉
No kdybych ty situace co tam popisuje nezazila na vlastni kuzi, tak bych si rekla, ze to snad ani neni mozny.