Manžel nechce druhé dítě - jedináček stačí. Co dělat?

16. zář 2021

Ahojky holky je ještě brzy já vím ,ale přemýšlím o druhém miminku ale manžel nechce. Zažili jsme si s malou dost, ale to asi každá druhá. Asi 2x jsem mu o tom říkala a prostě ne. On je jedináček tak mu to přijde normální, ale já jsem s 6 dětí 😊 . Tak 6 děti nechci ale aspoň 2 ano ... Nevím co mám dělat ? Jinak malé je 17 měsíců..

irmamala
16. zář 2021

Tak zrovna takové věci jste si měli ujasnit hned na začátku. Co můžeš dělat, buď ho přesvědčíš, nebo to přijmeš. Nebo si ho pořídíš s někým jiným 😀

nikjean
16. zář 2021

To je mrzuté, že v takto důležitých rozhodnutí nejste za jedno. Tyto věci se většinou řeší před založením rodiny, protože teď s tím už nejspíš nic neuděláte. Buď jej zkusíte přesvědčit, nebo budete muset jeho rozhodnutí akceptovat.

neomenia
16. zář 2021

Je jí 17 měsíců, to je ještě času na druhé. Uvidíte za pár let, manžel už pak třeba zapomene na těžší chvíle s miminem a batoletem, co třeba teď zažívá. A bude přístupnější 🍀

petrasipkova1
16. zář 2021

Jaký mas vztah se sourozenci ? Taky mám manžela jedinácka a já mám brachu, manžel chtěl hned víc děti, rikal ze mu bylo v dětství smutno, neměl si s kým hrát a je rad za švagra, pomáhají si když je potřeba a je to fajn. Nakonec máme děti dvě, úplně nám stačí 😅, ale mají jeden druhého auto je fajn. Udělala bych velikou agitaci a srdcem se snažila manžela utlouct argumentama.

ai30
16. zář 2021

Uplne nerozumim tomu, jak se muzou dva lidi vzit aniz by si promluvili o zakladnich vecech a predstavach spolecne budoucnosti, ale dobra... Nejde delat nic jineho, nez si promluvit ted. O tuzbach, predstavach, duvodech proc ano a proc ne, o tom, jak bude vase rodina fungovat v budoucnu. A taky mej trpelivost. 17 mesicu je brzo, doprejte si cas, jak se bude mala osamostatnovat, bude manzel treba taky druhemu diteti vic nakloneny.

autor
16. zář 2021

@petrasipkova1 vztah se sourozenci mám úžasný, i manžel je rád když třeba spravujeme na baráčku, tak všichni pomáhají a nebo kdy jen tak sedíme a povídáme. Má je rád a oni ho ♥️

adula000
16. zář 2021

nechala bych tomu ještě aspon rok čas, až bude malá větší.

autor
16. zář 2021

@ai30 úplně normálně měli jsme vše namyšlené měli být dvě děti, ale prostě malá dává zabrat a manžel to prostě aspise psychicky nedává

ai30
16. zář 2021

V tom pripade tomu dej cas. Pokud s tim manzel neni srovnany, je na premysleni o druhem diteti proste brzo.

malenka3
16. zář 2021

A kolik ti je? Pokud na začátku byl plán 2, dej mu čas. Až budou malé 3, bude to s ní mnohem veselejší a i on na to špatné pozapomene a zjihne.

michaela666
16. zář 2021

Od začátku vztahu jsme chtěli 2 děti. Když měla dcera měsíc, manžel mi řekl, že do 3 let nechce o dalším miminu ani slyšet.
Po porodu na něj dolehla ta zodpovědnost za vlastní dítě. Má strach jak zvládne v dnešní době zajistit a vychovat 2 děti a ženu na mateřské....Dej mu čas. Až bude malá starší, budou parťáci a třeba mu bude líto mít jen jedno.

autor
16. zář 2021

@malenka3 je mě tepr 26 ale teď řeším problémy na gynekologii, tak mám stracha aby to druhé mini někdy bylo 🙏.. Ale jak říkáte nechám tomu čas

autor
16. zář 2021

@michaela666 jojo děkuji a doufám že budou parťáci a bude vše o.k ♥️✊

gbp
16. zář 2021

hele za me je uplne normalni tohle nevedet 🤷🏼‍♀️ uplne koukam, co ti tu nektery zensky pisou! ja teda nemam s muzem predsvatebni smlouvu o tom, kolik budem mit deti, kde budem bydlet a jestli budeme mit kocku nebo psa a kdy prijde dovolena v jugoslavii 🙈 vzdy boze tohle je zivot! taky sme chteli dve, ja pak chvilku tri. ted sme vdecny za jedno 🤷🏼‍♀️ a uprimne kdo z vas tusil jake to bude a bylo to tak? jakoze ja predstavu mela, ale no wau, je to teda mnohem vetsi jizda! druhe xhci jen kvuli prvnimu, kvuli sobe teda ne. zenskou podle me nejak prirozene pudi priroda, na chlapa je toho vic, jestli na vas nekasle, je mu jasny, ze s tim druhym to bude zas o neco vic prace i pro nej, starosti, financi... a nedokaze si predstavit, jake to bude za rok, dva, tri... normalne bych si s nim sedla a zeptala se ho, proc nechce, oripomnela mu, ze chtel a stacilo by mi kdyby mi v tuto chvili sdelil sve obavy, ja se ho pokusila uklidnit a nechali sme tomu volny konec, ze ted se neciti, neznamena ze to za rok nebude jinak. drzim palce, at se naladite na podobnou notu 👍

nikjean
16. zář 2021

@gbp Nikdo tady netvrdil, že by měli mít sepsanou smlouvu o tom, kolik budou mít dětí atd. Ale je fajn se pobavit o budoucnosti s člověkem, se kterým chci tu budoucnost sdílet. Například, pokud chci rodinu a budoucí manžel nikoliv, asi se naše cesty rozejdou, protože každý čekáme od života něco jiného. Thats all.

gbp
16. zář 2021

@nikjean jasne, smlouva byla nadsazka 😉. mit deti / nemit deti je dulezity aspekt. ale to je pro me neco jineho nez kolik deti 🤷🏼‍♀️

marcicek84
16. zář 2021

Az prvni odroste a uz to nebude tak narocne,mas vetsi sanci,ze kyvne na druhe,ne kazdy chce dve male deti blizko sebe,nepises kolik ti je let,tak tezko zhodnotit,zda mas ci nemas cas.Proste bych to ted nehrotila...

sirinfirst
16. zář 2021

manžel ze začátku vztahu říkal, že by chtěl 4 děti (to já rozhodně ne).. když byla malá malá, říkal, že další nechce (byla náročné miminko).. po čase si to rozmyslel a sám přišel, že bychom mohli mít druhé, jestli chci..

autor
16. zář 2021

@marcicek84 psala jsem víš😉 je mě tepr 26 ale teď řeším problémy na gynekologii, tak mám stracha aby to druhé mini někdy bylo 🙏.. Ale jak říkáte nechám tomu čas

klokanka31
16. zář 2021

A to jste si o tom nepromluvili ještě jako bezdětní? My původně chtěli dvě, ale narodila se nám holčička, kterou jsme si oba moc přáli, a došlo nám že víc dětí nepotřebujeme.

felixfelicis
16. zář 2021

@klokanka31 Vždyť u nich je to to samé. Chtěli dvě a manzel má pocit, že jedno stačí, zatímco autorka pořád chce ty dvě.

17 měsíců je vpodstate jeste pořád miminko, rozum to nemá a je s tím fura práce...myslím, že se to jeste utřepe, až holčička povyroste🍀.

My jsme taky neměli s manzelem naplánovanou první ani druhou petiletku a vyvíjelo se to za pochodu, plánovat počet dětí si člověk může, ale je to trochu o ničem, dokud stejně neví, do čeho jde 🙂

autor
16. zář 2021

@klokanka31 ano ale asi jsme nečekali že to bude taková fuška. Bylo to celkem vesele malá se narodila dřív 3 měsíce nám trvalo než jsme zjistí které mléko ji sedí, pak jsme jezdili po doktorech a to bych mohla pokračovat ... Ale každá určitě zažila neveselé příhody, ale samozřejmě byli i vesele abych se tu jen pořád nelitovala 🤭😊

lida9
16. zář 2021

pockej az bude mala vetsi... ,,tatinku, ja bych chtela brasku,, a treba muz sve male cacorce neodola🙂 holcicky to s tatinkama umi🙂

marcicek84
16. zář 2021

anonymní - tak záleží jakého rázu ty problémy jsou, ale věř, že raději jedno oboustranně chtěné, než chlapa natlačit do druhého a pak být na děti sama a mít rozpadlý vztah,protože chlap tu zátež nevydrží. Souhlasím s příspěvkem nad sebou, když nevíš o čem péče o děti je, je to vždy jen teoretická rozprava o počtu dětí. My taky dlouho druhé nechtěli, až to první se relativně osamostatnilo, tak jsme si řekli, už by to šlo, tak proč ne...prostě někdy to je i o tom dítěti, některé potřebuje více péče, jiné méně, s každým víceméně něco řešíš, některé spí víc, jiné méně, fakt dej chlapovi čas, min.do 3 let současného potomka, nechej to plynout a pak s tím zase postupně začni, myslím, že až bude mít vaše dítě, tak ty 4-5 let, tak s ním teprve bude řeč...nakonec vlastně někdy přesvědčí rodiče i dítě, že chce sourozence a nechce být samo, i takové případy jsou 😉

michaela666
16. zář 2021

Vůbec se nedivím, že se na druhé necítí. Začátky jsou vždycky těžké. Možná se to nezdá, ale tatínci to hodně prožívají. Malá v 17 měsících není samostatná v základních věcech. Mít do toho malé miminko, tak celý kolotoč začíná znovu + věnovat se dostatečně první, vstávat do práce, domácnost,...

jako_mala_holka
16. zář 2021

@lida9 s tím souhlasím 😄

Jinak my třeba jen věděli, že děti ano, ale jestli jedno nebo dvě... Popravdě jsem to nikdy nevěděla, v těhotenství a rok po porodu jsem říkala, že už v žádném případě, teď opět nevím... Ale je mi 30 a času na druhé dítě je podle mě dost... Manžel říká, že by druhé chtěl, ale tlačit mě do toho nebude, ví, jaké jsem měla těhotenství, proč mám strach atd, prožíval to všechno se mnou... Moc si toho vážím a prostě jsme si dali pár let čas a uvidíme, malá dá i tak dost zabrat 😄

petrasipkova1
16. zář 2021

Já teda moc nesouhlasím s tím co radi ostatní, počkat až do 3 let, protože mne by se pak už tuplem nechtělo to absolvovat opět, když už má doma člověk parťáka. Děti máme narozené po 2 a 3/4 roce, a je to tak tiptop, ze ještě vyrůstají spolu, hrají si spolu. Pockala bych do necelých 2 let malé a začala chystat manžela, ze druhé bude 😂 tím ze mate se sourozenci krásne vztahy mas čím alespoň argumentovat ✌️

gbp
16. zář 2021

ja porad rikam, ze u druheho uz aspon nebudu resit kazdy prd 😄 a vic si to uziju. ze nebudu premyslet, jestli prebalit ted a nebo za hodinu a nebude mi trvat oblikani 15 minut 😂ano, kazde dite je jine, ale nejake dovednosti uz clovek pochyti. obzvlast kdyz je do toho nejaky predcasny porod, problemy s kojenim, doktori...tak se ti nedivim. to preci clovek neodhadne, co ho ceka. treba si to muz pamatuje jeste vic nez ty, ja uz svoje sestinedeli radsi vytesnila, ty jo, nic brutalnejsiho sem jeste nezazila 🙈 a manzel rika, copak porod, to byla krasa, ale to sestinedeli 🙄

lenerka1
16. zář 2021

Tak já vždy říkala, že chci aspoň 4 děti, manžel jen mlčel, myslel si, že žertuju nebo že mi budou 2 stačit. No nestačí, stále chci vzhledem k věku aspoň 3. On je kategoricky proti, vím, že ho nemůžu nutit, ale to, že se mám vzdát své představy a snu o velké rodině dává našemu vztahu na frak. Ale ve 26 letech je super, že člověk může tomu druhému dát čas se nadechnout, sžít s novou rolí a pak téma otevřít znovu.

tinaprofi
16. zář 2021

Vy žijete asi na jiný planetě nez já 🤦‍♀️😂😂 už vidím jak staryho před svatbou zaukolujou, abysme měli tolik a tolik děcek... A běda jestli pak couvnes. Jses sobec a debil...? Za mejch mladej let spolu lidi před svatbou romanticky rozjímali nad tím, že bude fajn mít děti nebo dítě a prostě se pak všechno řešilo za běhu... Dneska ses prostě úplně vypatlana když to jako nemáš jasně VYŘEŠENÝ!!!!!! 😂😂