Jak často navštěvujete svoje rodiče a tchánovce? Já už jsem alergická na to, že by chtěli, abysme jezdili aspoň jednou, nejlépe dvakrát týdně. Máme s manželem malé miminko, takže máme už svou vlastní rodinu, svoje povinnosti, chceme mít i čas na svoje zájmy, a ne když už máme volno, tak honem jet na návštěvy. Do toho každý den volání, sms, tchýni když nevezmu mobil tak nechápe že zrovna asi nemůžu, a zkouší to klidně desetkrát za sebou. Mám pocit, že nemáme šanci na své soukromí, ani jeden den, aby někdo neotravoval. Navíc tchýně si diktuje ať přijedem, že se těší, a okamžitě telefon pokládá abysme nemohli protestovat.
A proč se jim tak podřizujete? Položí tel, tak pro mě vyřízeno.. Až bude za hodinu volat, kde jste, jen bych řekla, že kdyby mi nezaklapla tel, dozvěděla by se, že dnes nepřijdete a zaklapla bych to pak já hned. Dokud se necháte, tak to budou dělat dál. Nemáte povinnost jim ani sdělovat důvody a pokud je tchyně urputna, nesmolila bych se s ní a řekla ji, že jsem telefon nezvedala, protože jsme se právě milovali...
1 - 2x měsíčně rodiče i tchanovce.
Asi jsem výjimka, ale jak k rodičům tak ke tchanovcum na střídačku, takže skoro každý den u někoho ale je fakt, že je mám asi 150m 😅 a většinou jim volám já, jestli můžu přijít (většinou když je manžel v oraci na odpolední. Taky se ale stane, že celý tyden nikam nejdeme. Ale pokud by mě nutili nebo "vydírali" tak bych si určitě stála za svým.
Se svyma rodiče se vidím v průměru 1-3 X týdne, s tachanama 1x za 2 měsíce, bydlí daleko.. Návštěvy jsou dobrovolne, máme se rádi.
K matce skoro vůbec, spíš se tam při procházce občas zastavím na chvilku, tak 1x týdně max. Ke tchánům v létě častěji do bazénu, jinak mně by stačilo tak 1x za měsíc, tchýně by nás tam nejradši měla furt a když jeden týden nedojedem, tak to je vždycky “proč jste nepřijeli, čekali jsme vás” nebo “ani se nestavíte” a posledně jsem jí odmítla dát asi 5 minut po příchodu malou a dnes jsem si vyslechla, jak mám bojovat se sociální fóbií. Takže jezděte, jak je vám to příjemné a nenechte tchýni vám něco diktovat.
K mému tátovi jednou týdně a ke tchánovcům taky, jelikož je tchán po mrtvici a je potřeba tchýni občas pomoct. Nevadí mi tam jezdit, tátu mám 25min a tchanovce 45min, ale tam většinou jezdí kluci sami.
Naše denně, protože s nima bydlíme s tchanovce 2x týdne všichni a manžel ještě 2x sám, ale to bejvavalo, bohužel jsou již po smrti.
Moji mámu cca jednou měsíčně, mého tátu tak jednou za dva měsíce. Tchyni s manželem jak kdy, někdy dvakrát do měsíce, pak se třeba šest neděl nevidíme. Tchán jednou měsíčně. Ještě máme s manželem dohromady pět babiček takže to musíme nějak podělit, pokud nechceme neustále jezdit jen po návštěvách.
To zalezi hlavne na tom jak to mate daleko. My to mame k jednem kousek tak se vidame skoro kazdy den, k druhym prarodicum je to dal, takze tak jednou tydne. Ale to jezdi spis oni k nam. Vsechno je to dobrovolne. Pokud by si navstevy nekdo vynucoval tak by se mi to taky nelibilo.
K mojí mamine jezdím víceméně obden. Pokud to nevychází tak minimálně jednou týdně. Co se tchanovcu týče teď jsme tam nejeli hodně dlouho (asi 4mesice),ale oni toho mají hodně,do toho byla dovolená atd. Ale přijela aspoň jednou za 14dni tchýně. Telefon u nás nikdo neřeší,ale tam my od začátku to máme nastavené,že pokud můžu,telefon zvednu,pokud ne,tak pak volám zpět až bude čas. Všichni to respektují a vše funguje jak má.
Ale je to asi o tom,jak si to člověk nastaví a jak je druhá strana ochotná a schopná to pochopit a respektovat.
Pokud tě takhle bombardují telefony,tak si buď vypni zvuk nebo vypni telefon. Hlasovka je pak taky dobrá na odnauceni 🤭😂
@janinasm To my jsme se s miminkem už zžili, ale já chci trávit volný čas jen s malou a manželem, a ne po návštěvách. Já na tchýni už kašlu, hodila jsem si ji do blokovaných kontaktů, a ať si otravuje mého manžela. Protože tuhle mě fakt vytočila, malou jsem uspávala hodinu, bylo 21 hodin. Tchýně šestkrát volala, takže mi malou vzbudila, tak nakonec jsem ji to vzala, a ona vysmátá ještě že ji vzbudila. No tak jsem pak znova uspávala hodinu a půl 😠
Vidíme se co nejčastěji to jde, však jsme rodina, od čeho by rodin byly? S kým jiným trávit čas, miluju to, tu pospolitost. S bráchou a tátou se vidíme denně, plus si píšeme volame. S mamkou méně, ale volame si často, vidíme se tak jednou týdne. s moji babičkou taky aspoň jednou týdne. Tchanovcum už je 80 a bydlí dal, ale i tak se snažíme aspoň jednou za 14 dni minimálně se vidět. mám takové heslo, ze přece nebudu vídat prodavačka v Lidlu častěji než rodinu 🙈❤️✌️
@barumrallyebum No tchánovce 20minut autem, ale můj manžel je hodně v práci, dělá na směny,někdy dělá 10 dní v kuse, takže volných dní má zatraceně málo. A je fajn si teda radši vyrazit na výlet nebo procházku, a užít si ten pocit že jsme rodina i mimo každodenních povinností, než honem jet na návštěvy, a poslouchat bezduché kecy a snášet rady ohledně malé 🤔
@petrasipkova1 A ty nechceš mít nějaké soukromí s vlastní rodinou?
Ale oni jsou taky moje rodina. Soukromí je co ? Soukromí mam na toaletě. Chci aby děti věděly ze mají velikou rodinu, všichni si pomáháme, spolupracujeme, třeba spolu pro všechny sazime brambory. 🙈 taky spolu jezdíme na dovolené, letos byl s námi teda jen můj tatinek, děláme částo oslavy a grilovacky, všichni jsme spolu na Vánoce. Je to super, skoda jen ze jsou všichni už dost staří a už to takhle bude jen chvilku.
@petrasipkova1 Tak jestli spolu máte bezproblémové vztahy, tak proč ne... Bráchova partnerka taky musí nonstop lítat po všech oslavách, minimálně třikrát týdně vidět bráchu... Pro mě je nejbližší rodina já+mimčo+manžel. A chci si to užít teď, než nám vyroste, než abych zjistila že nemáme společné rodinné zážitky jen kvůli návštěvám.
Moje rodiče vídáme téměř každý den. Ale u nás to je tím, že bydlíme v bytě a chodím k nim s dětmi na zahradu bydlíme ve stejné vesnici. Ale ke tchánovcum jezdíme tak 1 za dva měsíce. Jednou jsme tam byli dokonce až po půl roce, kvůli tomu, že děti na střídačku marodili a máme je 100km daleko.
Rodiče tak 3-4x do roka (1700km, ale teď jsem tam byla měsíc). Tchanovce tak 1x za měsíc až dva (150km).
Tak 1x do mesice, moji rodice byli skoro 100km daleko, tchan s tchyni do 10km, ale proste to tak je... nikdo si nic nediktuje, normalne komunikujeme... ja bych si ani nic diktovat nenechala, od nikoho 🙂
Tchánovce denně - bydlí hned vedle. Rodiče jednou týdně, někdy přespíme + si voláme.
Jedenkrát za měsíc maximálně. Vůbec nevím, kdy bych to měla stíhat častěji..
Možná ze to je u tebe tak intenzivní kvůli prvnímu malinkemu miminku nebo je to proste v povaze. Asi jsem to taky měla trosku jinak když jsem si přivezla první miminko domu, ale ted už mám dvě děti, větší, chodím do práce, postupně lidi okolo mě umírají a já si chci užit kazde chvíle s nima, navíc děti je miluji ❤️A pak přece máme třeba 4 dny úplně o samotě, každe rano a každý večer máme intenzivní rodinné chvilky z naši malé rodinky. A moc doufám, ze tak vychovám děti a nenechají mě půl roku samotnou.
@loylii Tchyni to asi svým způsobem líto je. Ale tchán by byl nejradši kdybychom přijeli řekli ahoj a jeli zpátky. U nás to je trochu složitější. Kdyby nás chtěli vidět můžou se u nás kdykoli stavit. Jezdí kolem nas do Polska (k nám to je zajizdka 10km) jezdí k nám do města, které máme vzdálené 15 km a nestaví se. Většinou ani manželovi neřeknou, že sem blízko jedou. Ale už u nás také byli několikrát na návštěvě, ale většinou, když něco potřebovali nebo když tchán měl hodně dobrou náladu. Manžel tam častěji jezdit nechce většinou to musím vymyslet já, že tam pojedeme. A kdyz tam jedeme je celou cestu nervózní. Spíš tam jezdí z povinnosti, že to jsou jeho rodiče. A nejvíc kvůli mámě.
1xtydne dobrovolně.bydlime kousek.nemeli by vás takhle vydírat
Já bydlím daleko od rodičů a velice mi chybí, vidíme se většinou tak 1x za dva měsíce, někdy 1x za měsíc, ale to je spíš vyjímka než pravidlo. Ale není to pro mě ideální a ráda bych je viděla častěji. Tak často, jak píšeš, je ale na druhou stranu příliš často, protože, jak píšeš, to pak každý víkend člověk nedělá nic jiné, než jezdí po návštěvách. Já bych tchyni s citem, ale na rovinu řekla, že tahle frekvence je příliš častá a že chcete také jezdit po výletech, relaxovat doma a pod.
Cca 1x za tři týdny až mesic s mamkou, s taťkou tak 4x za rok max, s tchanovcema taky tak nějak 1x za tři týdny. Volání o ničem (co jsme dělali a jak jsme se měli) nesnáším, takže s tchanovcema voláme jen když je potřeba něco domluvit nebo si k něčemu popřát, s našima třeba jednou za týden až dva. Vztahy máme se všemi řekla bych nadprůměrně dobré, ale jsme dost akční rodina , rádi vyletujeme atd a času málo 🙂
S mamkou (jejím partnerem a dědou) se vidíme několikrát týdně. Někdy 2x, někdy i 4x. Manžel hodně pracuje, tak jsem ráda, že nejsem sama s malým. Jsme tam na zahradě, jedeme na výlet, pomůžeme si vzájemně. Nevnímám to jako návštěvu, je to můj domov. Manžel bere moji maminku jako svoji, takže jemu to nevadí. S taťkou a jeho přítelkyní se vidíme 2x za měsíc. Někdy i každý týden. Jak to vyjde, ale bydlí mnohem dál. Vždy s nimi jedeme na výlet, na dovolenou.
K tchanovcum nejezdíme. Nemáme dobré vztahy. Občas si vezmou malého. Dříve jsme jezdili 1x za 14 dní v neděli. Ale to je jiná kapitola.
Když je manžel doma, trávíme čas aktivně. Jezdíme na výlety, procházky atd. Ale rádi k tomu právě prizveme i rodinu či naše nejbližší přátelé (mimochodem s mojí kamarádkou se známe od kočárku, vidíme se s dětmi i 3-4x týdně a pořád si píšeme)
Já osobně rodinu miluju a potřebuju je. Jsem šťastná, když se všichni sejdeme u mamky na zahradě, grilujeme, děti si hrají, společně pracujeme. Bylo to tak v dětství a my v tom dále pokračujeme.
Ale je důležité, aby každý si to dělal tak, jak potřebuje. Pokud ty nejsi typ, který by jezdil po návštěvách, sdílel čas s širší rodinou, tak to nedělej. Nikdo tě do toho nemá co nutit. Každý to máme prostě jinak 😊
Tchyne ať si diktuje, co chce, ale vy dělejte co sami uznáte za vhodné. Když ti ti pozi mobil dřív než řekneš ne, napiš jí v klidu SMS, že prostě nepřijdete, že není čas. To co popisuješ totiz zavání citový vydíráním, takže to utni hned v zárodku, to pak nepřináší nic dobrého. Máte malé miminko, szivate se spolu, je to určitě náročné..... Takze na první místo dej sebe a svoji rodinu, tím myslím muže a mimčo, a když zbyde čas a energie, jeďte na návštěvu. 😁 Každopádně do ničeho se nenutte.