Ahoj holky, vím, že diskuze na toto téma tu už kdysi dávno byla, ale....
Jednoduše - můj manžel se mnou nespi, ani neprovozujeme jiný druh sexu. Ani hlazeni, mazleni...Proč? To fakt netuším.
Sex není povinnosti a ani hlavní funkcí manželství.
Našla jsem si tedy milence, což bylo asi jen otázkou času.
A teď k mé otázce, je to z me strany nevěra? Nevěra vůči někomu, kdo se mnou nic nemá? Jednou za čas si udělam prijemny večer v náručí někoho jineho, zajdeme na večeři a nebo taky ne. Jde jen o mou potřebu.
Tak jak se na to tváříte?
Neodsuzuji to, ale vše, co se dělá za zády partnera nebo manžela je prakticky jako sekera do zad a nevěra.
Pokud to chlap ví resp. tuší a neřeší a souhlasí, je to zcela v pořádku.
Pokud to chlap netuší, je to nevěra.
@zdenkava neřešila bych zda to je nevěra nebo není. Je spíš otázka, zda vám to takto vyhovuje nebo ne. Jestli ano, je přeci jedno, jak se to nazývá....
@zdenkava Nevera to samozrejme je. Ale je jen na tvem svedomi, zda te bude tizit ci ne.
@zdenkava A brala by jste vy jako nevěru to, kdyby váš muž spal s jinou?
@lucijeennaa tak pokud bych s nim bezduvodne nespala,tak bych si o to vlastne koledovala...
@caverina To není odpověď zda by jste to brala či nebrala jako nevěru. 🙈
Ano, je to nevěra... Mluvili jste s manželem o tom jak se cítíš? Jak ti je a že to s n{lím chceš řešit? Co když má manžel zdravotní a nebo psychický problém?... Nejdřív bych promluvila s manželem a až kdyby neměl snahu a nebo nechtěl problém řešit, tak bych mu na tvrdku řekla, že mě sex chybí a najdi si tedy milence...
@zdenkava Přečti si manželskou smlouvu. Slibuješ v ní věrnost a je to vztahováno i na pohlavní styk.
Milenec není řešení.Jednoho dne to pravděpodobně praskne. Pokud chceš řešit problém intimity v manželství a je vůle na obou stranách, vřele doporučuji kurt pro páry - například u manželů Komedových. Byla jsem na několika podobných kurzech (pro zpestření s manželem) a byla jsem svědkem nesčetně párů, kteří přijížděli jako cizí lidé a odjížděli jako čerství milenci.
kurz, pardon, už mi nejde opravit
@martiniquest Jako že ten kurz nějak vyřeší mou odlišnou potřebu sexu od partnerovy? Jestli ano, tak by to bylo bomba, ale už jsem o Manželských večerech slyšela a spíše mi přišlo, že to je o komunikaci v rodině a celkovém fungování.
Já prolezla kurzy tantry, holotropní dýchání, všude se lidi dost mazlí a objímají, naučila jsem se objímat se s lidmi. Chodíme k psychologovi a naučila jsem se si říct, jakmile toužím aspoň trošku po mazlení a sexu. Ale jednu dobu jsem to měla nastavené dost ve stylu: "Mazli se s kým chceš a kde chceš a hlavně mě s tím pořád neotravuj, nesouhlasím pouze s klasickým sexem kvůli přenosu pohlavních chorob a problematice nemanželských dětí." Jako jo, i na doteky a mazlení se dá si zvyknout. Kdyby manžel od @zdenkava chtěl, tak může zkusit nějakou tu "terapii", ale teda spíše bych doporučila tu tantru případně nějakou zážitkovou psychoterapii. Ale i tak je možné, že on doteky opravdu nepotřebuje. Jsou i tací lidé.
@merope Vyresi vzajemnou komunikace v teto oblasti, inspiruje a harmonizuje vase potreby. Zkus a uvidis
@martiniquest No, jestli je někdy znovu potkám, zkusím. Já se s nimi potkala kdy už zasahovaly do termínu porodu, tak jsme do toho nešli. Ale že by teda měli upravit potřeby sexu obou partnerů tak, že bych já po sexu toužila častěji nebo partner méně často, tomu popravdě moc nevěřím. Já je potkala v církvi a tam většinou mám pocit, že mluvit opravdu otevřeně o sexu se tam ani moc nenosí.
Ale možná to je i o mě, že co se týče popisu sexuálních záležitostí jsem otevřená max před partnerem, občas i před psychologem, ale jako že bych to popisovala byť jen kamarádce, to moc nevím, komu. Nehledě na to, že osobně v tom pořád nevidím nějaký zásadnější důvod. Jako proč tak strašně řešit, abychom zásadněji harmonizovali sexuální potřeby, když se to dá řešit mnohem snáze jinak? Do jisté míry si vědomě můžu říkat, že teda jako pomazlit, pomazlit, ale i to má své hranice. A ano, je potřeba to mazlení hlídat u dětí, aby člověk naplnil jejich potřeby.
I když ano, @zdenkava zjevně moc netuší, proč partner po sexu a dotecích netouží a možná se cítí nemilovaná, tam by to mohlo pomoci minimálně si to doma vyjasnit. Třeba by jí partner řekl, že sem-tam po dotecích touží, ale ona touží až moc a to ho spíše odtlačuje a má trošku polevit a že třeba 1x za měsíc by si něco dal, jenže když chce 1x týdně, tak je z toho znechucený a raději nechce vůbec.
@lucijeennaa tak predpokladam,ze ta situace uz nejakou dobu trva a ze se o tom autorka snazila se svym partnerem mluvit a ze se k tomuhle reseni nerozhodla po mesici absence sexu...a asi ano,brala bych to jako neveru,ale neveru o kterou jsem si jak jsem psala vyse koledovala sama...
Nevím, nevěra se tomu nejspíš říká za všech okolností, ale myslím si, že jsou okolnosti, kdy to má naprosto jiný morální aspekt. Manželství není jen sex, je to výchova společných dětí, vzájemná podpora... Pokud zbytek funguje, není možná nutné tento vztah rozbíjet rozvodem, jak si někteří myslí. Jsou prostě lidé, kteří mají sex. potřebu jinou, případně si řeší nějaké svoje problémy a ty nejsou ochotni řešit s nikým jiným (manželkou ani doktorem), tak co s nimi? Rozvést se, řešit děti a majetek? Je to nutné? Jsem už zkušenostmi tak daleko, že dokážu pochopit člověka, který chce v manželství setrvat, i když jedna jeho část není funkční a najde si uspokojení jinde. Žije takto spousta párů a je to jen o tom, aby si to člověk poskládal sám v hlavě. Nikdo jiný za vás život neodžije a nemá právo ho soudit, protože v té situaci nebyl a nemůže vědět, jak by se zachoval on sám. A nesouhlasím s tím, že by o milenci měl muž vědět a odsouhlasit ho. Je na něm, jak využije své možnosti (to, že má doma milující ženu), pokud nemá dlouhodobý zájem a odmítá ženino nenaplnění řešit, tak do toho, jak to žena vyřeší, nemá ani co mluvit.
Muzu te uklidnit..tvuj muz taky na 90% nekoho ma..a ano, je to nevera..
@caverina Může být pravdou, ale taky nemusí, vztahy jsou opravdu různé.
@leniczka23 To je pěkná blbost, proč musel někoho mít? Je spousta chlapů, kteří tu potřebu mají prostě minimální a pokud se k tomu ještě přidá nějaký vnitřní problém, o kterém nejsou za žádnou cenu ochotní mluvit, je to tady. Nepíšu, že někoho nemá, neznám ho, ale naopak si myslím, že je velká pravděpodobnost, že mít nikoho nemusí.
@caverina Ale jako proč? Pokud si jinak sedli? A pokud to třeba ze začátku vypadalo, že to bude v pohodě? Možná si to ani neuvědomil. Vy si se všemi zpočátku povídáte a ujasňujete, kolikrát do měsíce je pro vás ta běžná potřeba sexu? Prostě ve vztahu se často začne tak nějak "po hlavě" a plno věcí se neřeší. Až se zjistí, že něco jde a něco ne. Třeba zpočátku ten sex i byl 1x měsíčně a vypadalo to, že bude vše ok. No a on by u toho chtěl zůstat, jenom ta žena chce častěji. A muži to fakt vadit nemusí. Znám i v okolí spíše teda v opačném směru - žena chce sex málo, s dětmi třeba vůbec, chlap chodí regulérně do bordelu nebo na to někoho má, žena jenom řekla, že o tom nechce slyšet (podrobnosti), ale ví to. A nikomu to nevadí. Super táta, dobrý vztah, jen prostě ten sex (coby živočišnou potřebu) řeší jinde a jinak.
@zuzkasim Jj, ono stačí i nějaký ten problém s erekcí a je to. Ale tam zase by bylo fajn aby to žena trošku řešila.
@zuzkasim Jo? A ja to vidim kolem seve dnes a denne a v okoli 3 takove pripady..presne tohle ji vsichni rikali..jak je urcite jen asexualni, ze ma muzskej prechod atd atd a vis co? Ze vsech trech pripadu to bylo tak jak sem rikala..meli milenku..
Spousta chlapu co nepotrebuji sex opravdu neni..par asi jo, ale spousty fakt ne..
@zdenkava To je vtip ne? Ano, je to nevěra. Co už jiného. A většinou je taková věc chybou obou. To neznamená, že je to správné. S manželem to máš řešit, dojít k psychologovi, sexuologovi. Zjistit, kde je problém. Pokud už se nemilujete, tak jít od sebe.