Zdravím, prosím o pomoc někoho s vlastní zkušenosti, a nebo vědomostmi v těchto věcech. Pár let se trápím v domácnosti s vybusnym partnerem, který mě buď depta psychicky nebo to rovnou řeší fackami, pestmi. Někdy mě v zimě vyhodí ven před dům. Před pár dny jsem si musela volat sanitku, jelikož mi dal pěsti a zlomil mi nos. Přijela tedy policie, která ho odvezla na noc k sobě. Aby vystrizlivel a nemohl mě, nebo dětem ublížit. ( dvě děti z předchozího manželství, jedno společné) už to překročilo hranici, když mu řeknu, že navštívíme lékaře a budeme to společně řešit, tak to odmítá. Já ale tohle nechci už dál snášet. Bohužel mám ještě skoro rok pouze rodičovský příspěvek. Hypotéku máme společnou, takže to platíme napůl. Pokud odejdu, nejsem schopna uživit děti, zaplatit nějaký podnájem a ještě hypotéku. K rodině jít bohužel nemůžu. Chtěla jsem, aby měl syn úplnou rodinu, ale už jsem ztratila veškeré iluze, že se něco změní, nebo zlepší. Ale bojím se, že kvůli hypotéce je to neřešitelné. Jelikož přítel se nebude chtít odstěhovat. Ještě dotaz, jak je to ohledně svěření dítěte do péče? O syna se starám pouze já, pochybuji, že by pritel zvládl stridavou nebo podobnou péči. Ale často mi říká, že poku odejdu, tak sama. Holku by mi prý možná nechal, ale když je to kluk, tak ne. Celé dny přemýšlím a nevím co dělat. On na mě chce stále sahat, dávat pusu nebo něco a mě je z toho všeho špatně. Omlouvám se za délku příspěvků. Snad je to aspoň trošku srozumitelné. Děkuji 💐
@lv manželé nejsme. Vzali jsme si společně hypotéku a máme syna. Obávám se, že bude dělat vše proto, aby se dům prodat nemohl. Já tu zůstat taky nebudu moct a platit tohle všechno nezvládnu. Znám ho, dokud mu nepriklrpne soud alimenty, tak mi nedá ani korunu. Než se do něčeho pustím, musím to promyslet a naplánovat. Mám zodpovědnost za tři děti a hodně omezené možnosti.
Základ je návštěva OSPOD, dokumentování všeho, co se doma děje a kontaktovat nějakou nadaci jako třeba Bílý kruh bezpečí. Oni v tom umí chodit a umí poradit
https://www.domacinasili.cz/bily-kruh-bezpeci/
Myslím, že tady ti budou schopni poradit. Držím ti palce, je skvělé, že jsi sebrala odvahu to začít řešit. Ať už je vám jen lépe!
Muze vyvazat z hypoteky on tebe a vyplatit te z penez, co jste do toho dali spolu.. Urcite nahlas jakekoliv ublizeni, at se to eviduje, obrati se to proti nemu.. Bily kruh bezpeci je fajn, urcite tam zavolej a porad se o postupu..
Radu asi nemám, ale Ti rict, ze jsi skvělá žena, navíc silná, ze jsi se to konečně rozhodla řešit!!! Držím pěsti, ať to dopadne co nejlepe nejen pro Tebe, ale hlavně děti! ❤️
Hele myslím, i kdybys měla skončit s dětma v azyláku, pořád to pro ně bude lepší než žít s chlapem, co chlastá a týrá vás, jen kvůli baráku.... Vím, že se to takhle od klávesnice krásně radí, ale určitě jsi tady četla spoustu příběhů, jak děti bil a deptal otčím a jsou tím poznamenané na celý život. Kompletní rodina je krásný sen, ale ne za každou cenu...
Jak dopadl ten zlomeny nos ohledne Pcr? Podala jsi nejame dalsi oznameni? Bez na Ospod a kontaktuj bily kruh bezpeci
Jako první bych podala trestní oznámení za týrání. Když půjdete od sebe, tak hypotéku platit nebudeš, pokud si on nechá barák, tak by tě měl vyplatit z toho co je už zaplacené.
@klokanka31 Obavam se, ze jestli je vedena, jako spoludluznik, tak muset bude, dokud ji z toho banka nevyvaze, coz muze byt problem, pokud pritel nebude mit pozadovanou bonitu... Pak uz zbyva jen prodat.
A zakladatelko, tleskam a preju hodne stesti, jen malo zen se opravdu odhodla ❤️🙏
@camelinka Chce to hned najít právníka...
@klokanka31 jj o tom zadna, ale sama ze zkusenosti vim, ze to neni tak snadny, ja odesla v dobrym s par vecma, barak nechala ex pro zachovani dobrych vztahu atd atd, tak vim, ze i tak trvalo nejakou dobu, nez poplatil nejake pujcky, takze moh byt pro banku na hypo kvalitnejsi klient, a az pote me vyvazali, ikdyz sem tam uz treba pul roku nebydlela...
Pokud bys chtěla odborně poradit, co dělat a určitě i podpořit, zkus se obrátit zde na MK do poradny pro těhotné a matky s dětmi v tísni, viz. https://www.modrykonik.cz/ask-an-expert/poradna...
Zajdi na ospod tam popis situaci ,podej návrh o svěření do péče alimenty.na policii ho nahlas za ubližování pomůže ti to pak i u soudu.a hypotéku může na sebe přepsat on a bude ti muset vyplatit půlku toho co jste spolu už zaplatili.nam to přepsání hypotéky trvalo rok a půl ex se pořád cukal.a řešit s právníkem určitě.moc ti držím palce🍀jsi silná žena .ten první nejtěžší krok je od něj odejít pak už bude jen líp a líp🍀
Zdravím, jsem zakladatelka tohoto příspěvku. Rozhodnuta odejít jsem. Spolupracují s profem. Snažím se vše vyřešit, najít bydlení, řešit hypotéku. Nejde to nějak rychle. Partner mě stále svým chováním utvrzuje, že to co dělám je správně. Jen ten pocit, že ničím rodinu, jak to zvládnu s dětmi sama. Co na to děti?? Ty starší nejsou jeho, ale i tak je to pochopitelné zasáhne. Chci udržovat kontakt s jeho dcerou, kterou 5let vychovávám. Je to celé rak nějak náročné. Ještě je všemu sehnat bydlení, které zvládnu platit společně s hypotékou. Jsem na rodicaku, tudis finanční situace není zrovna růžová. Jsem tak nějak vyčerpaná. Jemu jsem řekla, že to chci ukončit. Nejdříve se mi vysmal. Pak nadávával a chvilku na to brečel. Vím, že tady už mě nic neudrží, jen ta hlava, ve které se mi to stále mele dokola. Omlouvám se, potřebovala jsem to nějak dostat ven. Nebýt mě kamarádky, které vděčím za vše, tak to snad raději vzdam a dal vše toleruji.
Drzim pesti a moc doufam, ze necouvnete. Bude to nejakou dobu peklo, ale jednou budete zase stastna a hlavne i deti. Takovej clovek se nemeni a jen se to zhorsi.
@dixi86 děkuji za zprávu 🤗 také si myslím, že se tito lidé nemění. A popravdě lituji, že jsou další ženy, dívky které se k takovým pripoutaji. Strašně ráda by jsem udělala něco pro to, aby si žádná další nemusela tímto procházet. Ale bohužel, tomu se asi zamezit nedá. Podle toho, co mi řekla sociální pracovnice, tak těchto případů je moc. Pak co vypráví ti chlapi u soudu?? Co vše dokážou?? Je mi z toho zle. Čekám jen to nejhorší, naschvály atd. Naštěstí jsou prý u soudu zkušení a vědí jak to funguje. To mě trošku drží vydržet.....
No hele, nasilnicke jsou i ženy, jen se o otocenem domácím násilí moc nemluví. Ale to je teď vedlejší. Přeju hodně sil a štěstí v dalším životě. Mimochodem vykročila si správně a správnou nphou, tak se toho drž a necouvej, ať si to nepolepis. Nepromarni příležitost na normální život a klid.
Je toho hodne, ale malokdo(at zena ci muz) ma odvahu to skoncit a zit zivot jako clovek a ne jako ustrasena mys. Kdyz jsou v tom deti, je to tezsi a horsi, ale o to vic ma smysl bojovat. Drzim pesti🍀
@orisek56 jasně, tak jsem to nemyslela. Je jedno jestli žena nebo muž. Tohle si nikdo nezaslouží. A všichni kdo si něco takového zažili nejlépe ví, jak moc je to těžké. Kord, když pak žena musí zajistit finančně děti. Což je teď jeden z mých velkých problémů... Který Teda také řeším. V jednom kuse přemýšlím a počítám, jak to utahnu finančně, jak tu vydržím, než bude možné se odstěhovat. Partner nechápe stále, takže si vynucuje sex, pozornost a mě je z toho špatně.
Moje rada je nepočítej, a uteč. Náš stát je - v případech, jako ten tvůj naštestí - nastaven tak, že se o vás finančně postará. Nesnaž se vyřešit celou situaci hned. Tohle prostě nemá ideální řešení, a asi to nemůžeš zvládnout sama a bez pomoci. Půjde to postupně, a nebude to nejdřív ideální. Můžeš jít s dětmi na čas do azyláku, tam se všichni uklidníte a vymyslíte, co dál. Postupně se to zlepší. Pokud budeš spolupracovat s OSPODem, dá ti doporučení pro nejmladší dítě do školky, to zvýší šance na přijetí nehledě na věk. Dítě ve školce znamená, že si můžeš přivydělat, i kdyby jen dopolední brigádou, to ti zase zvýší příjem, můžeš něco našetřit, mezi tím by už mohl proběhnout soud a měla bys mít alimenty. Ty se platí i zpětně, takže by ti je měl dát za celou dobu, co budete od sebe. To už bys mohla mít na vlastní bydlení. Mohlo by proběhnout i majetkové vypořádání. Ty si hlavně zajisti co nejvíc důkazů o tom, co se doma děje. Foť, nahrávej, schovávej si smsky, maily, pokud ti ublíží, jdi s tím k doktorovi, žádej o lékařskou zprávu. Pokud tě přinutí k sexu proti tvojí vůli, je to znásilnění. Pokud to jen trochu jde, mluv o tom - s psychologem, doktorkou, pokud spolupracuješ s nějakou organizací, tak s nimi. Pokud půjdeš na policii, velmi doporučuji mít někoho ssebou - např z toho Bílého kruhu, nebo advokátka Lucie Hrdá se tímto zabývá, a je úžasná. A přenastav si celou situaci ve svojí hlavě - neděláš to proto, abys zničila dětem úplnou rodinu, ale abys jim připravila lepší budoucnost. Jsi teď pro ně jediný dospělý element, který jim může pomoct. Moc ti držím palce!
Tak než jsem stačila vše poresit a najít si nové bydlení to postupně gradovalo opět do šíleného výbuchu. Bylo pár menší předtím, ale nic si nedovolil. Tentokrát když mi po útoku sebral tel, aby jsem nemohla přivolat policii jsem proběhla k sousedům a tukala, aby zavolali oni, protože on byl fakt šílený. Vyběhl za mnou a s nějakým nadávka a na moji a jejich adresu jim vykopl skleněnou výplň ve dveřích. Před domem máme společné parkoviště pro naši radovku, kde vylezl na zábradlí a skočil jim na kapotu auta. Pak mě za to setrval, nasedl do auta a ujel. Každopádně na noc si ho vzala jeho máma k sobě, protože ji volal, že udělal strašnou blbost. Takže druhý den výslech. Poškození sousedovi majetku se bere jako jeden přestupek, popřípadě trestný čin. Záleží do jaky částky to vyleze. Já sedele přes 4 hodiny u výslechu, kde to brali Teda opravdu podrobné. Po tom co jsem jim řekla, už to prý není přestupek, ale trestný cin. Posuzovali co se dělo po celou dobu vztahu. Takže ho okamžitě vykázali na 10dni. Je u švy mámy a já mám ještě týden na to, sehnat bydlení. Bohužel v této lokalitě toho tolik není, nebo je to šíleně dráhy a já by jsem to nezvládla. Takže většinu dne projíždí inzeráty, mám vyplněné předběžně opatření, které kontroluje právnická a ponesu ho na soud. Vím, že ho nechci zpět, řekla jsem mu to, než ho vykázali. vyhledal psychologa a začne se léčit. Ani tak už nechci. Ale stejně tu sedím a brecim. Bojím se toho co přijde. Jestli vše stihnu. Nechci to vykazani prodlužovat a zbytečně vše zhoršovat. Ale prijdu si strašně vyzdimana a sama. Mám skvělou kamarádku, která mě drží, ale i tak. Omlouvám se za sloh, ale potřebovala jsem to pustit trochu ven....
Drž se, je moc dobře, že to už řešíš a že to jde i přes policii. My ženské jsme silné, zvládneš to 🍀🍀🍀
Moc držím palce.
Moc ti fandím, to zvládneš!
Moc ti držím palce🍀jsi silná a zvládneš to neboj se už bude jen líp🍀
Nemůžeš jít zatím k rodičům? Můžeš ho vykázat až na rok. Já to taky prodlužovala. Protože mámu se třema dětma nikdo do podnájmu nevezme. Zkus azylák, oni už ti pomůžou všechno vyřešit. Teď už se nemůžeš sesypat. Pomůže ti policie, instituce, sociálka, soud... Hlavně se nad ním neslituj. Fuj takovej hajzl!
@ridicka k rodičům nemůžu. Už to převzala kriminálka a celé to půjde k soudu, takže už nemůžu couvnout. Prý by jsem nakonec mohla být obviněna, že jsem si to vymyslela a sebral by mi i syna.... Každopádně sehnat nějaký byt je těžký, vše je třeba až za měsíc. Takže zřejmě budu muset to vykazani o měsíc prodlouzit, což jsem nechtěla, protože vím, že se za to bude mstit. Teď mi krachl další podnájem, já už jsem si balila věci. Chci být odsud pryč.
A nemůžeš být ňákou dobu u té kamarádky? Oni mu taky můžou zakázat se k tobě přibližovat, tak se tolik neboj jeho pomsty. Jasný že to bude hnusný a u soudu si vyslechneš samou špínu na sebe, na to se připrav. Ale hypotéku ti na rodičáku asi nedají. Nechceš zkusit ten azylák? Jsi týraná žena.
Prosím, když se prodlužuje vykazani na dalších 30 dní přes soud, je možné, aby jsem v tom zákazu byla jen já, ale syna mohl vídat? Jde to nějak domluvit??
Obrať se na OSPOD ohledně svěření dítěte do péče. Žádej na syna i sebe alimenty. Na právníka, aby pomohl s vypořádáním hypotéky, pokud nedokážete jeden druhého vyplatit, asi se bude muset bydlení prodat, rozdělit a tady je právních služeb potřeba. Jste manželé? Pokud tě tyrá, obrať se na Bílý kruh bezpečí, podej trestní oznámení.