ahoj. Poradíte co si myslet o chování manžela? Jsme spolu pokud počítám i vztah před svatbou 15 let. Máme 2 malé děti(9,3). Přišla jsem mu před 3 měsíci na milenku se kterou udržoval už půl roku poměr. Řekl, že mě má rád, ale ji miluje a chce být s ní tak jsem mu řekla ať jde a dohodli jsme se na rozvodu, komunikujem slušně a bavíme se. Žádné problémy jsme ve vztahu neměli ani se nehádali takže asi nuda nebo ho uhnala na sex či nevim. Byla jsem jeho první sexualni partnerka tak možná poznal něco jiného plus zábavu ne jen povinosti doma. Mám ho pořád svým způsobem ráda a ani pořádně nechápu jeho chování. Každý den zavolá či napíše, děti si bere jak se dohodnem, stará se, řekne co řeší. Když přijde za dětmi a všimne si, že je něco potřeba udělat ( vyměnit žárovku, opravit wc) tak to udělá. Tak nevím co si o tom myslet a jestli vůbec tu žádost na rozvod podávat jestli se třeba nebude chtít vrátit.
Myslím že má spíš špatný svědomí.
@misicka1988 A toho je potreba vyuzit a ten rozvod, alimenty a deti vyresit...
Takže ty si na to přišla a ihned jste začali řešit rozvod? On ti řekl, že jí miluje a nazdar? Vůbec se to nesnažil zachránit?
Udelala jsem to jako tvuj muz - ted uz ex... Vzdycky prijedu a snazime se slusne domluvit. A nesnazila jsem se to zachranovat, protoze kde neni laska - ani smrt nebere. Vsechno ostatni uz muzeme delat jenom proto, ze mame zavazky a jsme zodpovedni. Verim v to, ze mame pravo na to jit v zivote dal. Bez sebetryzneni a vycitek. Nikdo totiz neodejde, kdyz je mu fakt dobre. Preji ti brzke zotaveni a novou lasku.
@fandysek_1 no řekl, že neví co má dělat, ale chce být s ní. Tak jsem mu po pár dnech řekla ať se odstěhuje a on se odstěhoval k rodičům a za týden s ní začal bydlet, ona taky odešla od chlapa, ale tam to prý bylo na prd. A pak jsem navrhla ten rozvod a on souhlasil. Přece jen jsem zrazená, ponížená a když se mnou být nechce? Nechtěla jsem aby jsme k sobě získali silnou averzi, já kvůli tomu, že bych věděla kam jde a on kvůli tomu, že mu bráním být podle něj s láskou života jelikož v životě tak zamilovaný nebyl.Poslední dobou se i vyhýbal sexu. No a jak plyne čas a vnímám jeho chování tak nevim no. Ale furt chce byt s ní a je zamilovaný. Přemýšlím jestli až uvidí i to špatné u ní a zatíží vztah i ty starosti ne jen ta zábava tak co bude jestli vystřízliví nebo ne a furt to bude takové. A taky jestli bych ho vůbec vzala zpět po tom jak dlouho lhal.... přece jen to nebyl úlet.
@tinaprofi no jen on tvrdi jak mě má furt rád, ale fo ní je zamilovaný. Pomůže co potřebuji, volá či píše každý den. Ptá se nejen na děti, ale i co já. Povykládá co on. Prostě pomalu jako by se nic nestalo. Já to dělám taky tak kvůli dětem aby to odnesly co nejmíň, ale bolí to. No my se nehádali ani jsem, se nedozvěděla důvod. Prostě chytl druhou mízu a začal lítat s kamarády po koncertech a bavit se, ona se k němu přidala znají se dýl a před tím nic a najednou se zamiloval. Já nikam nemohla když nebylo hlídání, no a on asi prostě utekl z každodeních starostí a přerostlo mu to přes hlavu. Tak nevím jestli je to jen těmi hormony a jak vyprchají uvidí i ty její špatné vlastnosti kteté teď nevidí a nebo tvrdí, že to neva a které by mu normálně vadili nebo ne.
@tinaprofi taky dokud jsem neřekla nech se odstěhuje tak neodešel. To já navrhla rozvod a on souhlasil. I rodičům řekl, že neví co dělat. Kdyby ke mě nic necítil tak to asi neřeší. Já jeho rodiče s dětmi normálně navštěvuji. Ji neznají ani nechtějí znát. Já jsem klidný typ, ona poněkud divočejší.
Může se stát... Že se zabouchne jinde, to opravdu nutně neznamená že původního partnera člověk začne nenávidět. Blahopřeju k tak důstojnému řešení, že jste to dokázali ustát bez scén. Ale určitě to dotahni, dořešit rozvod, alimenty, děti, tyhle věci. Pokud za půl roku doleze ubrečenej s obří kytkou, můžeš to pak zvážit, ale určitě bych si tuhle možnost nějak nemalovala předem, ani jemu jako možnost nenaznačovala, zachovej si hrdost...
Chapu, ja ho mam taky rada, mame spolu deti a snazim se byt pratelska... Delam to kvuli detem, ne kvuli nemu, k nemu uz lasku necitim dlouho. Chci jen rict, ze chapu, jak tvuj ex premysli.
@tinaprofi to asi ano. Jen mě to prostě mate. Do doby než začal lítat po těch koncertech jelikož se chtěl bavit asi měl pocit, že mu něco uniká jelikož mu umřel blízký člověk mladší jak on tak měl pocit, že asi může taky jsme se nehádali dá se říct vůbec, se vším pomáhal když jsem potřebovala nebo když viděl, že jsem unavená. Jen kvůli nějakým mým zdrav problémům a únavě nebylo tolik sexu, ale obětí plácání po zadku a pusinky jo. No a jak začal tak postupně čím dál častěj tak jsem mu už řekla a pohádali jsme se, že se mi to nelíbí. Nic jsem nezakazovala jen jsem nechtěla aby byl pomalu každý pa a so večer někde, zvlášt když pak začala s ním lítat i ona. Dokonce byly i společné výlety kde byla s dalšími lidmi, ale nebylo na nich nic poznat. Klidně mohl chodit někam i předtím, ale to nechodil a jak tak začal tak zjistil, že ho to baví a jak mu to chybělo. Byla v tom prostě jen ta zábava. S ní nemusel nic řešit, žádné starosti. Dokud fakt hodně nezhubl tak si ho ona ani nevšimla. Já bych chodila taky, ale prostě jsem nemohla kvůli prckovi. A když už jsme měli hlídání a měla jsem jít tak prcek onemocněl a bylo. Já nešla on jo. Možná jsem ho měla víc zapojovat a dupnout si, že pujdu já a on bude doma. Nevim. Ona prostě využila situace kdy byl zranitelný a řešil v sobě věci, viděla hodného chlapa který pomáhá, nakoupí, postará se.....a teď je i hubený a nemá 30kg nadváhu. Ono pokud ženská chce tak toho dosáhne. S ní byla zábava, se mnou stereotyp doma zvlášť na té mateřské. No a on se zamiloval ona taky odešla od svého chlapa, ale ten prý stojí za prd no nevim když mu to tak udělala už po 3x a on ji vzal vždy zpět. Tak se mi to furt honí hlavou. Teď spolu žijí zatím krátce tak uvidím. Už to začíná to řešení problémů. Prý už dlouho nikde nebyli a chcou jet sami na víkend tak si děti teď některý den o víkendu neveme, jelikož furt od rána do večera něco řeší a chtějí být sami. Na to jsem mu řekla, že já taky nikde sama nebyla už jak dlouho a spolu jsme jezdili s dětmi.... Tam to omezení nemá. Naplánuji výlet- dítě onemocní a je z toho prd. Nebo tam nemůžu jelikož není hlídání a toto by prcek nezvládl
Můj muž by řekl, že si Tě udržuje na zadním hořáku. Nechává si Tě jako náhradníci, kdyby náhodou 🙄 Můžeš čekat, jestli se změny nabaží a pak zazvoní u dveří s pugétem nebo začít řešit kroky k odloučení, dokud s ním je řeč. Možnost návratu je stejně pravděpodobná jako to, že brzy manželovo chování začne ovlivňovat nová známost a pak už se s ním na čemkoliv domluvit nebude snadné. Přeji hodně síly, ať se rozhodneš jakkoliv ✊
@prostenika85 😁asi jo, když o tom přemýšlím čím dál víc bude nejlepší rozvod a když se náhodou bude chtít vrátit uvidím kde v tu dobu budu a jestli bych ho vzala zpět. Přece jen ta důvěra je fuč. No a taky se musím smát až přijde na to, že ona chce dítě je od ní o dost starší jí bude 30 mu je přes 40. Už bylo vidět, že náš prcek ho zmáhá a i to říkal, že měl přijít dřív jak je to náročné. No teď tvrdí, že žádné další dítě nebude i když všichni v okolí ví, že ona dítě chce.😁
Keď ste sa na rozvode dohodli už by som to nebrala späť v okolí mám 2 rodiny, ktoré sú rozvedené a fungujú normálne také klišé, že pri rozvode musí byť nenávisť a hádky a deti častokrát ako "rukojemníci" je úplne zbytočné takto to bude ľahšie pre vás všetkých. Čo ty vieš možno po nejakom čase by začal byť frustrovaný, že s tou druhou chce založiť rodinu ale "musí" byť s tebou a už by váš vzťah nebol taký dobrý. Ja viem, je to ťažké po toľkých rokoch prijať ale nič netreba nasilu siliť a predlžovať aj keď ten pomyselný koniec podľa mňa nastal keď sa prvý krát s ňou vyspal a nie až keď ty si nato prišla. Pokiaľ je muž naozaj šťastný a spokojný vo vzťahu nehľadá si milenky.
@gdpr asi ano jen mi brečel, že to neplánoval se zamilovat a neví co dělat, ale chce byt s ní tak jsem mu řekla nech s ní teda je a, že se rozvedem a on řekl, že ano. Takže asi fakt jen pitreboval vypadnout z toho stereotypu co si budem, já měla taky moznosti a i mě kolikrát ten chlap přitahoval, ale zas nepiju tak aby opadly zábrany a nenechala jsem to přejít sexu. On když se baví tak do mrzě a třeba se s ní vyspal zažil boom, něco jiného jiné praktiky a kdoví co. A pak už to jelo. Jelikož nikdy takový nebyl a taky nebylo to tak, že by s ním všude za zábavou chodila ta jedna osoba, vídali se v práci a prostě ho asi balila a pochlebovala mu, já ho taky pochválila atp, ale už to nebylo to každodení honění ega a nehrála jsem si na chudinku co nic nezvládá a kdo jí zas ublížil, co šlo jsem si udělala aby toho on neměl moc a taky si odpočinul . Ani jsme neřešili nějaké krize či zásadní rozpory v něčem.
Nechci Ti dělat žádné naděje,jen napíšu,jak to bylo u našich..rok 2019, mamce 55, taťkovi 57, my se ségrou dávno dospělé (29 a 34). Jednoho dne taťka přišel se slovy zamiloval jsem se,odcházím..mamka už to nějakou dobu věděla,snažila se to slepit,ale marně..mně se to snažil vysvětlit,jak je s ní všechno strašně barevné a super (podle mě šlo hlavně o sex), zlobila jsem se na něj. Pak v půlce srpna nahlásil,že se teda stěhuje s paní do bytu 15 km od nás a že každý pátek přijede a udělá,co bude kolem chalupy a zahrady potřeba,nakoupí a tak,protože si chtěl vzít jen auto a mamka neřídí. O rozvodu teda asi nepadlo ani slovo 🤷🏻♀️ ve čtvrtek pobral svoje věci (mamka mu ještě pomáhala balit,protože on s full servisem ani nevěděl,kde má věci) a odjel. Víkend jsme s mamkou už měly naplánovaný,tak to proběhlo celkem v klidu. V pondělí dopoledne mi přišla od taťky zpráva,že je mu po nás strašně smutno a mamka mu dovolila se vrátit a vrátil se 😁 vrátil se s kytkou a vybavením celého bytu a od té doby funguje jako dobře namazaný stroj 🤷🏻♀️ Žádost o rozvod bych klidně podala,žít spolu přípádně můžete i tak 🤷🏻♀️ Držím palce a přeju chladnou mysl 😉😱
Třeba je to jen opravdu pobláznění co odezní ale třeba ne... Na to ti asi odpověď nikdo nedá 🤷😔 Podle mě bys měla hlavně vědět jestli bys ho po tom vše pořád chtěla a dokázala s ním žít bez výčitek 🤔 pokud jo tak možnost za bojovat. Jestli chce volný víkend a děti si nevezme, naplanuj si další volný víkend i ty a děti může mít on?. Ukaž mu že si pořád ta žena o kterou chlap stojí a nechtějí o ní přijít. Podat žádost o rozvod může i on jestli chce a i ta se dá stáhnout 🤔🤷
@rencaboch to víš, že si naplánuju. On si je bere jeden den o víkendu nebo oba přes den. Navštěvuje je v týdnu.... jen mě prostě pobavilo to jak už začínají i ty starosti co mi řekl proč myslím, že to bude za čas stejné jak u nás když jsem mu to řekla. Už se dlouho nikam nedostali jelikož furt něco řeší tak chtějí jet sami a neveme ani starší. No spíš je to z její hlavy, jelikož už bylo pár situací kdy jsme se něco domluvili on souhlasil a neměl s tím problém a najednou přišlo na věc a něco u nich do toho vlezlo.😉
Ja bych zadost nepodavala. Precti si Klimeše...
Pokud neni vylozene u vas dusno, nechala bych to byt. Misto posilovani odpudivych sil bych posilovala pritazlive sily.
Rozhodne bych se snazila jet stridavku, zadne ustupky aby mely cas na vikendovy stouch, ze jim se to zrovna nehodi hlidat deti? naopak, deti bych jim hazela na hrb co nejcasteji, jednak abys mela cas na sebe a druhak, cim vic deti s nimi budou, tim lepsi budou mit i spolecne vztahy (potazmo i s potencionalni macechou) a to je vyhra pro vsechny..
Ten krok k ukonceni manzelstvi bych nechala udelat jeho. Bud prijde nebo neprijde..urcite bych se nevyptavala a ani ho neposouvala k tomu at ho poda.
@budouci_maminka ano chci mu je začít dávat na celé víkendy a i v týdnu nech si je veme, ne že dojde na 2 - 3 hoďky. Nechť se stará, jako on se postará co o to, ale ji to začne brzo vadit když nebude moct létat jak chce, přece jen je samotné nechat nemůžou. No s tím rozvodem už přemýšlím i pragmaticky jelikož vybral prachy ze svého spoření aby měl na kauci na bydlení tak se bojím aby si nezačal půjčovat a nešlo to pak třeba za mnou. Jelikož co si budem povídat nájmy jsou drahé a my bydleli ve svojem ( mém) takže z toho prachy nedostane v rámci vyrovnání. Kdyby to bylo na něm tak to sám asi ani nepodá nebo kdovíkdy. Vždy mu dlouho trvá než se k něčemu rozhoupe.
Vis co? Precti si Jeronyma Klimese - partneri a rozchody. Je to na ulozto zdarma ke stazeni. Pobrec si, docti do konce a pak se rozhodni jak chces jednat dal. Da ti to vhled v jake zrovna porozchodove fazi jste a co delat pokud chces to ci ono a jak jednat abys nemela jeste dalsich 20 let vycitky.
Je tam spoustu dobrych rad a podnětu a je zbytecne to vypisovat..
Když to tak čtu, ono to zase tak horké nebude. Já mám také doma navrátilce, který se zamiloval jinde. On pak ten společný život není jako, když mají ten adrenalin ze záletů.
Jako uprimne bych sveho manzela litat neustale po vsech certech nenechala. Nereknu sem tam, ale pravidelne patek, sobota? Jako a odpocinek pro zenu je kde? Nechapu, proc to ma odnaset vzdycky ta matka. Maly je nemocny, tak zenska s nim zustane samozrejme doma a chlap si jde do vecirku v klidecku. Tohle fakt nepochopim.
Ja bych takovemu fakt neverila. Dobry ted se vrati a co priste? Jak dlouho mu to vydrzi? Par mesicu, roku??
Po tomhle by u me ten chlap klesl nejen jako muz ale i jako clovek. A deticky bych mu naparila na cely vikend. Je rodic? Tak at se stara.
@ivivi no já ho nechala, předtím nelítal skoro vůbec jen sem tam, umřel mu blízký člověk, měl ho jak bratra a tak se s tím vyrovnával. Když jsem zařvala byl chvili klid a pak zas začal, ale jen soboty. Ráno byl schopný fungovat a pomoct. Pak už asi uřadovala i ona a zacal chodit i na delší procházky se psem.
Zadost o rozvod podat, kdyby se nahodou chtel vratit a tys ho chtela zpet, tak to mize udelat i jako rozvedeny.