Ahoj,
chtěla bych vědět jen názor...
Mám svůj byt i auto.Přítel se ke mě nastěhoval se svým autem.Když mu řeknu," kdyby náhodou se moje auto rozbilo,tak jestli by mi pujčil svoje na dojíždění do práce",tak mi odpoví,"že si ho mám vzít a ať si ho nechám a prodám,že on nic nepotřebuje.Prý ani jíst nepotřebuje".
Když se ke mě nastěhoval,tak jsem mu dala klíče od bytu a to přišel s holým zadkem.
Nevím,co si mám o tom myslet...
@sorboni30 mě to připafá,že si myslí-co je moje,tak je i jeho a co je jeho,tak je jeho.Nějak mi to hlava nebere🤷🏻♀️
Ale kdyby to byli naopak, řekl, že ne, že v žádným případě? To by bylo jako moje/tvoje.. Byt je a bude tvůj pořád.
@lv on neřekne že ne.Jen řekne,tak ať si ho nechám a rovnou prodám a že ani teda jíst nepotřebuje.A tomu nerozumím,co mi tím říká...
Mě napadá. Nemá hlad? Oni jsou strašně protivný, když mají hlad a myslí si, že ženská se musí o jídlo postarat. Možná je to naivní odpověď, ale většinou ta nejjednodušší je ta pravá.
@marioneta246 ne nemá hlad.Říká to pokaždé,když se ho zeptám na auto
Já tomu nějak nerozumím. Ty máš auto ve špatným stavu a chceš jezdit do práce tím jeho? Nebo se jedná o hypotetickou situaci? Nebo proč mu to říkáš pokaždé?
@galatea_a jen se ho zeptám,co on na to.Auto mám v pořádku.Ale mrzí mě jeho odpověď
Asi divna otazka, ale proc se nezeptas jeho, jak to myslel?
To ho hypoteticky testuješ, jestli ti půjčí auto? Proč? Asi to vážně nechápu. Co má půjčení auta, když budeš nepojizdná společného s jeho prodejem a nejezenim? (jezdí s nim, používá ho? Jestli jo, tak mu to vadí, ze ho testuješ?)
a kolikrát ses ho na to jako už ptala..?
Pokud máš auto v pořádku proč se ho ptas? Chápu kdyby jsi se ho zeptala jednou co by kdyby, ale podle tvých odpovědi ses ho ptala vícekrát. Nemůže mu to třeba lest na nervy , že se ho pořád ptáš na něco co ještě "nepřislo" a není aktuální? To , že jsi mu dala klíče od bytu tak je asi logické, když spolu bydlíte. To , ze přišel s holým zadkem ted moc nechápu souvislosti s tema klíčema od bytu. Přispívá ti na nájem nebo ho živíš? Nebo proč to vlastně zmiňuješ?
Jak dlouho spolu jste?
Ahoj, chci vědět názor. Nastěhoval jsem se k přítelkyni do jejího bytu. Přítelkyně má svoje auto, já mám taky svoje auto. A ona za mnou v poseldní době chodí a ptá se, jestli kdyby se s jejím autem něco stalo, jestli by mohla jezdit s mým. Přijde mi, že mi tím naznačuje, že jsem se k ní nastěhoval s holým zadkem. Dokonce mi vyčítá, že mi dala klíče od bytu, když jsem se tam nastěhoval. Nevím, co si o tom mám myslet...
@martt Protože jsem jenom chtěla vědět co mi na tu otázku odpoví.když já jsem ho nastěhovala s holým zadkem ,chtěla bych jenom půjčit auto čistě hypotetický jsem se ho ptala ,co by kdyby, ptala jsem se ho vícekrát, ano.I když zarazila mě jeho odpověď, myslím že je dost majetnický.Hodně mě to zamrzelo
Když máš potřebu opakovaně zdůrazňovat, že se nastěhoval s holým zadkem, působíš majetnicky spíš ty.
@rebe Asi jsi špatně pochopila Otázku.Chtěla jsem jenom vědět ,jestli, když by mi náhodou nejelo auto ,tak jestli by mi půjčil svoje ,jestli by byl ochotný. Já jsem mu taky půjčila své klíče od mýho bytu.A on mi hned na to odpoví ,ať si to auto prodám ,já jeho auto ve skutečnosti nepotřebuji, půjčila bych si přinejhorším od rodičů
Pochopila jsem to naprosto. Opakovaně mu zdůrazňuješ jako kdovíjakou laskavost, že jsi půjčila klíče, PŮJČILA, když se k tobě nastěhoval! Mně připadá naprosto přirozené, že když se ke mně nastěhoval můj partner, dala jsem mu klíče. Dala. A nenapadlo mě ani na vteřinu vyptávat se ho, co všechno by mi na oplátku půjčil on. Já s ním přece chtěla bydlet, snad nebude zvonit cestou domů. Nedivím se mu, že se cítí nepříjemně a reaguje pak emocionálně. Tvůj postoj mi nepřipadá normální. Když ti mohou auto půjčit rodiče, proč se vyptáváš jeho?
@rebe pochopila jsem později, až jsem si to přečetla podruhé... A máš pravdu..
Jinak souhlasím. Majetnicky se chová ona. Když někdo s někým bydlí, tak když se mu něco stane..např.nepojede mu auto, druhý bude mít, půjčí.. když dojde pečivo tak ten kdo bude mít čas, zajde do obchodu, když bude plný dřez nádobí, umyje ho atd atd. Proc se ptát několikrát za sebou na tak blbý otázky jako má zakladatelka?
Jsem se ptala jak dlouho jsou spolu..bez odpovědi.
Jestli jsou spolu týden i s cestou, pak asi vše chápu, no 🤭
@sorboni30 jsme spolu 12let
Hmmm, na blbou otázku blbá odpověď? 🤔🙈🤣…
Možná ti tím říká: ‘Všechno co chceš, miláčku - klidně ho i prodej, hlavně už se tak blbě neptej…’🤷♀️
Nie je to preto lebo ho s tou otazkou otravujes? Ked je to "pokazde"... Podla mna staci sa raz opytat a respektovat tu odpoved a mne to pride tak ze to mysli ironicky aj ja by som asi po 12 rokoch dala ironicky odpoved na taku otazku 😂 ale zas nevieme ako casto pouziva auto ked chodi niekde po-pia od rana do vecera do prace tak asi tazko ti ho pozicia maximalne cez vikend. A dalsia vec aky problem je zaplatit taxi alebo listok na autobus/vlak? Mne ked sa pokazilo auto riesila som to par dni MHD muz so svojim chodil rano do prace vecer z nej a nemal mi ako ho pozicat.
Hele, myslím, že máte docela problém v nějakém nastavení rolí. Ono obvyklé je "muž je živitel rodiny"... jenže u vás zejvně máš lepší finanční zajištění ty. ... Pravděpodobně se v důsledku toho cítí "málo jako chlap" a jde automaticky do defenzivy. A ty to ještě přiživuješ tím, že tu rovinu úmyslně testuješ. ... to může v budoucnu udělat velkou paseku: plánujete společnou budoucnost? Plánujete děti? a pokud ano, jak to vidíte s rodičákem/mateřskou? Příjem určitě klesne, půjde dolů nějaký životní standard, na který jsi teď zvyklá... myslím, že bys mu dokázala nevyčítat, že vás neuživí podle tvých představ? ... Zamyslete se nad tím včas.
Jakože teprve teď po 12 letech jste se sestěhovali? Nebo kdy tedy měl ten holý zadek, nějak předtím nebo pořád...? Přítel nepracuje, nepřispívá na byt nebo jak?
Proč myslíš, že je majetnický? Že ti odpověděl, že ano ať si ho klidně prodáš. To mi majetnické nepřijde. Třeba bude problém v tom, že se ho takhle pořád ptáš. Na víc pokud jste spolu 12 let tak by jsi ho už trochu mela znát ne? Tady bude problém úplně někde jinde než v odpovědi na to jestli ti půjčí auto.
Já nějak nechápu co řešíš 🤔 auto máš pojízdné, tak proč furt potřebuješ to jeho? Že by lepší značka 🫣🫣🫣
Asi moc nerozumím tomu, proč máš potřebu ho takhle testovat... Jestli po 12 letem vztahu k sobě nemáte důvěru a máš potřebu ho takhle zkoušet, tak je něco špatně.
12 let žije s tím, že jsi mu půjčila klíče od bytu? Tvl to je teda držák 😅
Nějaký negativní, ne?