Čas pro sebe. Máte a kolik?

marimanta
9. dub 2024

Ahoj, mám takový zvědavý dotaz - kolik času trávíte samy, tedy bez muže, dětí? Rozuměj cvičením, káva s kamarádkou, procházka, koncert, divadlo... cokoli, ale ne práce.
Po letech doma (byla jsem doma 5 let, pak 4 v práci, teď jsem zase 6. rok doma) mi to chybí, ale nějak nemůžeme najít shodu s mužem. Občas si jdu zaběhat, projít se s foťákem, velice výjimečně s kamarádkou... ale velmi často se to neobejde bez poznámek. Ne, že by mi to zakázal, ale má to pak takovou pachuť. On nemá vůbec potřebu trávit čas sám, nemá koníčky ani kamarády...
Tak mě zajímá, jak je to jinde....🙂

marty154
9. dub 2024

@marimanta jsem doma s detma 12let a za celou dobu jsem nikde nebyla🤭 ale potrebovala bych to😔

lenerka1
9. dub 2024

Také neumíme najít shodu, akorát s tím rozdílem, že chlap si na koníčky čas udělá a bere to jako své právo. Já má čas pro sebe večer, když děti usnou a vykašlu se na úklid, to většinou usnu taky, takže nic. Tak jednou za měsíc se staví kamarádka, ale to mám nejmladší s sebou, nebo s dětma co 14 dní skočím ke kámošce já (to bere muž za můj odpočinek!). Jít sama na dentální hygienu je pro mě wellness 🤣

pipi_puncocha
9. dub 2024

Mám pravidelně jedno odpoledne týdně - chodím na jógu a třeba cestou se stavím sama do nějakého obchodu, koupim si něco dobrého + cca 1x měsíčně to vychází na vlasy / nehty / psychoterapii - takový půlden pro mě ☺️ brala bych i víc, ale nejmenší dítě ještě nemá ani dva roky.

tasimia
9. dub 2024

@marimanta chodíme s kamarádkami několikrát mesicne, do kina, kavárničky atp. Aspon jeden den volna ( dělám dvanáctky ranní, noční, tři dny volno) si uzubnu čas pro sebe.
Chlap s tím nemá žádný problém ;). By me nejraději vyhnal i na tydenni dovolenou at si uziji někde welness😂👍...

pilzzee
9. dub 2024

Mame jednoho skolkovyho a jedno mimino. Chodim behat. Kdybych mela pobliz fitko, tak chodim aj tam. Na to si cas narokuju vzdycky. Bezdetny kamaradky uz jaksi nemam, a ty s detma se taky malokdy muzou urvat, takze samy nikam nechodime 😀 A taky ti lidi bez deti vetsinou zacinaji program tak v 7 vecer a to ja uz se nejradsi chystam do postele 😀 Rozhodne mi ale chlap do myho volna nekeca a dopreje mi ho.

palja
9. dub 2024

@marimanta já jsem doma 7 let a čas pro sebe jsem neměla. Jen teď, když jsem jela na dentální hygienu a děti hlídala sestra.

sorboni30
9. dub 2024

@marimanta 1x za 3 týdny si zajedu nechat doplnit řasy. A tím, že cesta trvá půl hod, řasy mi dělá hoďku a půl.. a pak jedu hned domu. Pokud teda nejdu na nákup. Jinak nikam nechodím a když tak vždy a dětmi. Kamarádka má jednou za měsíc volno. Nechá děti muži a jde na nehty, kosmetiku, řasy, kafe s kámoškama.. no tohle si já dovolit nemůžu 🤣 Valím vždy domu..
Jinak ale když potřebuju cvičit, tam taťka hlídá nebo kluci mladší sestřičku. Jsem ale v posilovně doma.
Nechodím nikam a už mi někdy z toho hrabe 🙈

irmamala
9. dub 2024

S byvalym manzelem jsme spolu byli 11 let a hodne casu jsme travili se svymi prateli. Obzvlast ty posledni roky, kdy deti trochu povyrostly. To jsem jezdila i na nekolikadenni vylety behem roku, s kamaradkami na wellness, na kola, na cundr. Ted to ale vidim tak, ze jsme od sebe spis utikali, protoze jsem vdana podruhe a vubec nemam potrebu byt sama. Jsem na materske, klidu a samoty si uzivam s miminkem dost, kdyz jsou ostatni ve skole a v praci. Ale neumim si predstavit, ze bych chtela nekam vypadnout a muz by s tim mel nejaky problem.

lenkajan
9. dub 2024

Mám času pro sebe, kolik potřebuji. S manželem oba aktivně sportujeme, 3x týdně, a jen se domlouváme kdo kdy, abychom se prostřídali u dětí. Tak to funguje i pokud chci někam s přáteli, na nákupy, kosmetiku a podobně. Nikdy to není problém, jen musíme sjednotit harmonogram😊

krisstina93
9. dub 2024

Moc ne, mám malé děti a manžel je cele dny v práci, takže max večer jdu se psem na procházku nebo si sama zalezu s knizkou :D

eviicka
9. dub 2024

Záleží na období, až do loňského roku jsem měla čas cca tak půl hodiny/hodinu po tom, co všichni usnuli a pak sem tam, když jsem potřebovala (kadeřnice, čekárna u lékaře - ale hodně špatně se k tomu hledal volný termín).
Teď aktuálně chodí mladší na dopoledne do školky, a já mám zatím jen menší brigády. Takže některá dopoledne, když jsou obě děti zdravé se zadaří (ale to dost pracuju), a je to balzám na duši 🙂.

kacka1994
9. dub 2024

Mam 4mesicni dite (plus 2lete a 4lete) a uz mesic odchazim na 1 odpoledne (vyjimecne na 2)tydne cvicit. To znamena od 17 do 20 hodin jsem pryc z domu, nekojim 🙂. Manzel chodi casteji ven - vylety sam, nebo pivo, ale vzdy se snazime domluvit, aby to bylo aspon trochu fer. Tedy kdyz jede na vikend pryc, dalsi tyden se snazi at jdu 2x a on treba nejde 🙂 Kdyz jsou deti nemocne, tak nejdu, ale to i jemu pak vetsinou padaji vsechny plany a zustava doma.

dandaa
9. dub 2024

Času pro sebe mám kolik chci ,stejně tak můj muž. Každý týden chodím třikrát cvičit, jednou s kamarádkou posedět a ještě jednou týdně stihnu nějakou proceduru (pedi, nehty ,masáž atd). U dětí se střídáme, hlídání není. Ještě jezdíme parta holek na wellness víkendy. Muž zase s chlapem jezdí na loď nebo na ryby .

jannym
Autor odpověď smazal
Zobraz
dashyyy
9. dub 2024

můj taky nemá potřebu kámošů, hospody apod., ale naštěstí má své koníčky, kde tráví dost času, hlavně po večerech, víkend dopoledne, odpoledne, takže já si plánuju čas podle sebe, chodím cvičit, s kámoškama, jednou za i víkend s holkama.. taky má průpovídky, ale moc dobře ví, že já to k životu potřebuju a taky moc dobře ví, že si to udělám jak chci 😀 a navíc nechce poslouchat, že mu ty jeho průpovídky vracím, když jede v sobotu večer střílet a já jsem sobotu co sobotu večer sama

lenickakl
9. dub 2024

Kolik chci

konidana
9. dub 2024

Mam to dost podobne. Snazim si urvat co nejvic, na rodicaku jsem nemela nic , taky jsem sla hned po 3 lezech do prace. Pak 1 odpoledne a vecer tydne. A hlavne cestu do prace a z prace. Ted se snazim se urvat i vic, ale jsem takovy ten hodny blbec, co kdyz doma vidi praci(ta je tam furt) tak nikam nejdu. Chlap ma obcas taky kecy, ale je to vic o mne. Jestli se necham ovlivnit nebo ne. Jinak on by me chtel mit furt u sebe, ma rad okolo sebe furt nejake lidi, ja zas potrebuju byt sama a zadne lidi okolo nemit a neresit. To on moc nechape. Spis vubec. Ale zvyka si...

martina1317
9. dub 2024

Zalezi, jake je zrovna obdobi s detmi a tak celkove u neho v praci a v nasem spolecnem podnikani. Byly casy, kdy ja zvladla 1x tydne s kamoskama na vinko, manzel ma 1x tydne florbal a po nem pivko s klukama… vikendy spolecne s detmi/bez deti dle hlidani, nebo rozdelene kazdy se svymi kamarady. Nekdy to bylo lepsi, nekdy horsi… loni jsem dokonce letela s kamaradkou do chorvatska na 4 noci, jen ja a ona, byla to nejlepsi dovolena v mem zivote 🙂 a to muze i deti miluju! Ale s kamoskou to bylo proste boziiiii, bez deti byla volnost…. Letos to treba moc nevychazi, je jina situace… ale jo, chce to balanc, nesedet jen doma, mit cas i pro sebe, i pro deti, i jen pro muze…

anonymmm88
9. dub 2024

Času mám pro sebe dost, je to o domluvě. Já respektuji partnerovu zálibu v hokeji, kam ale chodí i se synem, takže už to je čas pro mě. Pak spolu jezdí na vylet na kolo (ja doma tehotna). Ja si zajdu na nehty jednou měsíčně, vlasy, po porodu mám v plánu cvičení jednou týdně a uz máme se synem domluvený i koncert a partner bude hlidam mimčo. Ale i spolu jako rodina trávíme hodně času, výlety a dovolené, doma hry. Fungujeme spolu a hlavně mluvíme. Nedělám nic, co by partnerovi mohlo vadit, ale zakazovat bych si nenechala, jsem dospělá a vím, co si můžu dovolit. Neděláme nic na úkor rodiny.

kakba
9. dub 2024

Velice casto, mam muze co se stara uplne stejne jako ja. Sama pro sebe mam kazde utery a ctvrtek. 8 x za rok mam turnaje na cely vikend. Tedka jsme si s kamoskama zavedly 1x za 2 mesice str-nedele vylety po Evrope a je to naprosto bajecny. Muj muz to ma velice obdobne, jen to musime casove dat dokupy at to vychazi. Ani ja, ani muz si nic nevycitame. Taky proc.

mabs
9. dub 2024

Většinu svých koníčků dělám s dětmi za krkem, tak 2x v týdnu si třeba hrají u sousedů, tak muži sama. Na koncert nebo do divadla vyrážím tak 6x za rok.

haaanka21
9. dub 2024

2x týdně chodím plavat, to je můj čas. Jsem pryč kolem 3 hodin, po plavání posedíme s ostatními plavci. 2x za měsíc jezdím do knihovny, ale to jen dopoledne, když jsou děti v institucích.

oplatecka
9. dub 2024

Času pro sebe bych mohla mít plno, ale chybí mi energie. Všechny tři děti mám od miminka nespavé a už se začíná projevovat vyčerpání a únava. Ale... jednou týdně si zajdu sama na kafe a něco dobrého, na procházku, občas vezme manžel děti na půl dne pryč (k babičce, na výlet), ať si můžu odpočinout.

petrasipkova1
9. dub 2024

Nemám, máme děti dvě, takže si je casto dělíme, ale sama nejsem nikdy. Naštěstí rada trávim čas s dětmi mimo domov a doma už jsou tak velké ze si delaji svoje a já si zahradnicim. Kamarádky nemám, tak jsem dopoledne v praci a odpoledne s dětmi, rozvazim na kroužky a pak jsme doma.

azanka
9. dub 2024

Nedávno jsem měla týden, kdy jsem byla čtyrikrát venku večer s kamarádama (děti 4 a 7 let) a to muž teda už zvednul obočí 😅. Jinak obvykle jedem večer z týdne pryč obvykle bývám, plus nějaký cvičení (někdy stihnu, než přijdou děti ze školky a ze školy). Chtělo to čas, ale nakonec jsme nějakej systém našli. ALE - já manželovi nikdy neříkám, aby byl doma. Chodí dvakrát týdně sportovat, někdy koukat na sport, někdy do hospody. A jednou za čas odjedu s dětma a babičkou, aby si vorazil. Má volnost, ale to samý požaduju od něj. Funguje nám to 16 let, z toho skoro osm s dětma.

bramarfi
9. dub 2024

@marimanta jak deti rostou, jsem už skoro saturovana. Jednou týdně navstevuju kurz, cca jednou za dva tři týdny sraz s kamarádkou, někdy pracovní akce (ja mam svou práci rada, takže počítám i to). A když mam HO a deti v institucich, je to taky fajn. Byt si tak sama se sebou a svými myšlenkami.

andelka
9. dub 2024

Sama ...jednou měsíčně na kurzu siti, 2-3x měsíčně na cvičení večer, jednou za 2 měsíce pár hodin s kamarádkou. Jinak jsou to jen nahodilé chvilky, nic pravidelného. Děti 5,12,14.

neomenia
9. dub 2024

Mám půl úvazku, děti jedno školka , druhé škola. Ten půl úvazek mam nacpanej do tří dnů, takže mám tři dopoledne v týdnu pro sebe plus někdy ještě večer vytvarku. Využívám to k zařizování, co je potřeba, čtení, spaní 😆 a hra na kytaru. Hodně se vyžívám v pěstování rostlin, tak často něco sazim a tak. Nebo uklízím. Večer občas zajdeme někam s kolegyněmi atd, na pokec....A jsem vděčná, že to tak můžu mít. Nejsem uštvaná matka, což je v dnešní době častý jev . Mám ráda klid a pohodu. Ne život v poklusu.

neomenia
9. dub 2024

@bramarfi taky jsem jen tak sama doma. Ticho, klid...

kosi_cek
9. dub 2024

@marimanta, naštěstí můj partner to chápe, navíc ve vztahu jsem já ta usedlejší a "domácnější", nenáročnější a být s dětmi mě vždy bavilo, jinak bych se už fakt zcvokla, navíc už mám za sebou období, kdy už jsem té nesvobody měla pokrk, takže dobře vím, jak je důležité si udělat čas jen pro sebe, alespoň malý, ale prostě pro sebe, nicméně pokud jsou děti hodně malé, je to těžké, pokud je těch malých dětí víc, je to ještě těžší. Aktuálně sice chodívám např. na procházky s kámoškou (bez dětí), ale já s mimčem v šátku, pravda, zatím se cítím jako by tam prakticky nebylo a byla jsem tak vlastně sama nebo se tak cítím dokonce lépe, protože mám jistotu, že mu nechybím a nemusím koukat na hodinky a tak, snažím se pravidelně třeba běhat, takže dejme tomu mám tak 1- 2* do týdne cca hoďku pro sebe..No, ale takový čas jen s partnerem, to je ovšem ještě vyšší level, aktuálně je to vlastně 0, ale tak beru to tak, že je to dočasné, že bude víc času, což ví i partner, protože už máme jedno kolo vlastně za sebou.