Bývalá mého přítele. Jak se s tím vyrovnat?

13. zář 2024

Ahoj,

nejspíše potřebuji váš názor na povzbuzení. Mám přítele, jsme spolu rok a tak nějak mě neustále trápí jeho bývalá. Přítele zajímají moje pocity a o všem se můžeme bavit, ale prostě i tak mě sžírá to - mají spolu hypotéku na byt, který pronajímají, a tak řeší nějaké kraviny okolo. Přítel se mnou vše komunikuje, říkal i, že kdyby to byl problém, tak svou část prodá, ale já jsem jako řekla, že ok. No, jenže jde o to, že jeho bývalá přítelkyně si ho fotkama udržovala i po jejich rozchodu a tak, on chodil pak i na terapie, a jako myslím si, že to má fakt vyřešený. Jenže ona pokaždý, když někde jsme, tak si vymyslí důvod, proč mu napsat ohledně toho bytu něco, ale když pak má něco řešit ona, tak se třeba ani neozve, až když někde jsme (vidí to na Instagramu, který používají jako komunikační kanál). A teď v poslední době se to začalo stupňovat tím, že už mu nepíše jen ohledně bytu, ale i se ho ptá na rady, například dle přítele nikdy nechtěla nikam moc jezdit - nikdy spolu nebyli pod stanem, on pak po jejich rozchodu začal chodit sám na trek a pod stan, a teď chodíme už ten rok spolu, a ona najednou jaké si má koupit vybavení a tak, že začala taky chodit a píše to tak jako, jsi dobrej, já neunesu ani 10 kg několik metrů a podobně, jako takové to schválně, aby se pochlubila, že to taky dělá, a že je to ohromně úžasný. Vím to, protože se o tom s přítelem bavíme. Ví i to, že mi je z toho těžko občas, co dělá. A já mám pocity méněcennosti, chodím s tím i na terapii, ale asi prostě potřebuji slyšet názor více žen. Potkala jsem jí i ve fitku, bylo to první setkání, a já jí nejdříve nepoznala, ale pak když na mě čučela, tak mi to došlo, a čučela na mě celou hodinu, já jsem to pak musela jít rozdýchat do auta po cvičení, nebýt na tréninku s trenérkou, tak asi odejdu. Ona má hezký vlasy, pleť a tak. A já si pak přijdu prostě hrozně špatně a bojím se, že se k ní bude chtít vrátit. Já racionálně vím, že je blbost se s ní srovnávat a musím zapracovat na svém sebevědomí a tak, ale nějak mi to prostě nejde. Moc nevím, jak se s ní jako jednou provždy vyrovnat. Nechci, aby mě pořád obtěžovala v mé hlavě. Já vím, že bych na ní měla kašlat a být ráda za to, že se mnou přítel vše komunikuje a tak, o to se cítím hůř, že to nějak nejde.

martina1317
13. zář 2024

Tak si to s ni vyrikej osobne, udelej na ni bububu a verim, ze da pokoj.

antoinet
13. zář 2024

Nechtěla bych ji dlouhodobě v životě a požádala ho o prodej podílu na bytě a ukončení komunikace. A vůbec nejde o to, že mu nevěříš, ale že prostě není příjemný takto žít a ty chceš mít ze vztahu radost a ne ho řešit na terapii. Jestli s tebou počítá, rád to pro tebe udělá, sám tě k tomu vyzval. Není špatné říct, co si přeješ. On je na světě proto, aby tě dělal šťastnou 🙂

kristyn86
13. zář 2024

Vyresila bych prodej bytu,jinak to bude na cely zivot. Pak bych si ji zablovala na fb a instagramu a nesdilela bych na soc.sitich kazdy prd,vylet atd..A pak budeme mit soukromi. Ne kazdy muze zustat v kontaktu s byvalym partnerem. Jste spolu teprve rok a uz chodite na terapie? Odriznou ji a nebudou potreba terapie. Kde bydlite,ze se potkavate? Asi male mesto.

ai30
13. zář 2024

Na byt bych asi zatim netlacila, ale pozadala bych pritele, aby ji napsal, ze s ni bude resit zalezitosti ohledne bytu, ale jinak at mu nevypisuje, kempove vybaveni si muze vyhledat sama. A dal at ji na zpravy ne primo spojene s bytem nereaguje. Pokud ji to nezklidni, tak prodat byt, nestoji za to mit v zivote takovou pijavici.

gruyerre
13. zář 2024

Byt ať přítel prodá. Jinak ji budete mít už napořád na krku. Asi ti to dělá naschvál, blbka 😀

lv
13. zář 2024

Vidím to jako @ai30 ať jí přítel řekne, že s ní je v kontaktu kvůli bytu, hypotece, ne aby se kamarádili. I kdyby jí to neřekl, jen na zprávy mimo téma nereagoval, to by jí taky došlo.
@kristyn86 na terapii může být i z jiných důvodů, ne že ji k tomu vede nějaká ex, současný vztah

exbordelar
13. zář 2024

Hele, ber to tak, jak to je. Ty osobne s tim asi nic neudelas. Pokud mate spolu s pritelem byt, zalozit rodinu a zit spolu stastne az do smrti, tak spolu budete. A pokud ne, tak te zrejme ceka nekdo lepsi, i kdyz si to ted nemyslis. Lasce neporucis. Pokud by to pritele k jeho byvale tahlo, tak by se dali nakonec zpatky do kupy, at by ses stavela treba na hlavu. Podle toho, co popisujes, urcite budes fajna holka, ktera rada sportuje a chodi na treky a pod stan. Takova holka je snem mnoha muzu a ty vetsinou nezustavaji na ocet. Prijde mi, ze tvuj pritel to moc dobre vi, proto je s tebou. Dle toho, co pises, to ma on v hlave docela srovnane. Nicmene pokud to do budoucna ma myslet s tebou opravdu vazne, tak by asi mel ukoncit zavazky ke sve byvale - tj. vyvazat se z hypoteky a udelat tlustou caru. Takhle je vlaste jednou nohou v tom byvalem vztahu a chapu, ze je ti to neprijemne. A ta byvalka zrejme v sobe jeste zivi nadeji na obnovu vztahu.
Hlavne se netrap. Pokud ny jsi kvuli tomu mela brecet po nocich a neustale se delit o sveho pritele, tak bych ho radeji poslala k vode.

kristyn86
13. zář 2024

@lv Ja jsem prave prave pochopila,ze zakladatelka ma z te ex pritelkyne pocit menecennosti a proto ty terapie. Ale muze to byt jinak,samozrejme. Me to vyznelo tak,jak jsem napsala.

autor
16. zář 2024

Moc vám děkuji všem za názor. Špatně jsem to napsala, chodím na terapie s pocity méněcennosti a dalšími šrámy, které si nesu z dětství. A bohužel se tyhle šrámy prolínají do našeho vztahu, že takhle upadám strašně moc do nějakých myšlenek.

Já jsem taky přemýšlela nad tím, že prostě řeknu, jestli by se to mohlo prodat teda. Akorát zatím jsem se nevyrovnala s tím, že mi to přijde ode mě sobecké. Já vím, že to je jeho vysněné místo a jednou by tam chtěl bydlet. Mně se tam taky líbí, o tom žádná, jde jen o ní.