Maminky prosím o radu někdy v Únoru jsem se dozvěděla NE od mého bratra že se bude ženit , už je začátek července žení se na začátku září a furt mi nebyl schopen říct že vlastně bude mít svatbu ,ani mě na svatbu nepozval žádné zprávy ohledně nějaké domluví svatba za dva měsíce a já nedostala ani pozvánku ani mě nepozval jinak nekomunikuje me spolu další dobu a teď k dotazu ,co dělat v případě že nepřijde pozvánka a ani mě nepozves cítím že mě tam nechce i přes to že nic neřekl co by jste dělali ? V mém případě
Pokud tam jít chceš, tak na obřad můžeš, ten je veřejný, může tam přijít kdokoli. Ale mě by ani nenapadlo jít na svatbu, na kterou nejsem pozvaná. Navíc když se jedná o bratra, s kterým zjevně nemáte dobré vztahy, když spolu nekomunikujete, to bych si připadala opravdu hodně blbě.
No, nemůžeš dělat nic... na svatbu, kam tě nikdo nepozval bych nešla, a to ani na obřad!!
@renatahornickova nějak vubec nechápu, co řešíš... Nejsi pozvaná, tak se tam přece nevetřeš.
Ale třeba tě ještě pozvou, u nás je normální zvát lidi-a to i dobré kamarády - až klidně měsíc předem. Pokud tě pozvou, tak jestli chceš, jdi. Jestli ne, tak se omluv a pošli aspoň blahopřání.
Nekomunikujete spolu, nepozval tě, nevím co bys chtěla dělat. Třeba chtějí mít malou svatbu. Nebo tě na ní nechce, pokud nemáme dobrý vztah, není na tom nic divnýho.
Vypadá to, že svatba je jen zástupný problém toho, co se mezi Vámi odehrává, nebo odehrálo už dřív. Píšeš, že cítíš, že Tě bratr na svatbě nechce, že spolu nekomunikujete už delší dobu...předpokládám, že tento stav nevznikl sám od sebe, že má nějaký důvod...? Pokud Ti záleží na Vašem vztahu, pokusila bych se spíš řešit "jádro pudla" - tedy příčinu Vašich neshod - spíš než samotné pozvání či nepozvání na svatbu, jež je pouze důsledkem.
@renatahornickova pokud bys chtela videt jeho svatbu, muzes jit na obrad, pak mu poprat (nevim, jake mate vtahy a tak, ale urcite nedelat zadne sceny a divadylka), s hostinou nepocitej a ani necekej, ze Te pozve na ni, kdyz mu pujdes poprat. Necetla jsem diskuzi, ale asi je nejaky duvod, proc spolu nekomunikujete a asi nebude zrovna maly. Pokud nechces se citit trapne, nemusis jit na svatbu vubec a jen muzes poslat pranicko jako mile gesto.
Jinak my jsme taky meli vyhrocene situace v rodine a vzdy to dopadlo tak, ze ten kdo mel svatbu, prinesl tyden pred kolace a oznameni o svatbe, avsak na hostinu se nezvalo, jen tyden pred se oficialnie oznamilo, ze svatba bude, do te doby se ani nedutalo a samozrejme i ti, kterym snoubenci vezli kolace, vedeli uz delsi dobu z jineho zdroje, ze svatba bude.
Jsme od sebe celkem 9 let míč se nestalo nekomunikace už je tak nějak od začátku co má každý své ale hlavně vždy to tak bylo přišli jsme o bratra a řekla bych že ani to nás nestmeluje když se vidíme nezajimame se jeden o druhého já to vzdala před dvěma lety on to neřešil asi nikdy na svatbu se mi ani nechce ne kvůli nějakým rozbrojum ale spíš proto ten nezájem z jeho strany..
@renatahornickova Tak - pokud máš pocit, že Tě tam nechce a ani Tobě se tam nechce, pak není co řešit..ne?
@renatahornickova jsme s bratrem o 11 let, on na mé svatbě byl a předpokládám že budu i já na jeho, obřad určitě, hostinu neřeším, to nechám na něm
@renatahornickova nedelala bych nic, leda bych zvazovala poslat treba sms zpravu, ze gratuluju. Jestli bys chtela s nim zacit komunikaci ty, lze napsat, ze muzete zacit zkusit se vidat znovu. Ale necekala bych od toho nic moc, at neni pak clovek zklamany.
Tak jak to nakonec dopadlo?
Dobrý den nakonec jsem tam šla pozvánku jsem teda dostala asi týden před svatbou, nikdo si mě tam nevšímal a v pět jsem jela domů.
Co bys jako chtěla dělat? Na svatbu, na kterou nejsi pozvaná, prostě ani nepůjdeš ne? 😀