Před pár dny jsem potřebovala akutně na pohotovost. Nebudu psát s čím, ale manžel viděl jak mi je zle, mám horečku, a s ledovým klidem mi řekl ať jdu do postele s čajem. Když jsem řekla že to nedám a musím na pohotovost, tak mi řekl že mě nikam neveze, že mi na pohotovosti stejně nepomůžou. Musela jsem zavolat svému tátovi, aby mě odvezl. Zdá se vám to normální?
Ne. Upřímně můj by mě tam přinesl i na rameni.
Ono je ale dost důležitě s čím, kdyby měl manžel kašel, rýmu a horečku, tak mu taky řeknu, že je pohotovost kravina a ať zaleze s čajem do postele.
To je moc málo informací na to dělat závěry 🤷♀️ nicméně budu-li operovat s tím, že si měla "jen" horečku, tak se mu ale nedivím, protoze horečka není pro lékaře na pohotovosti akutní záležitost (pakliže nemáš 40+ a neomdléváš), takže by tě tam vzal, čekali byste třeba 3 hodiny, pak by ti vzali krev, dali něco na úlevu a pokud by se nic vážného neobjevilo v krvi, poslali by tě stejně domů....ale jak říkám nepíšeš, jak vysoká horečku, nepíšeš zda si k tomu měla i jiné problémy, nepíšeš zda si takovou horečku měla poprvé a nepíšeš ani z čeho to mohlo být, takže těžko dělat nějaké závěry 😉 možná, že si jen hypochondr a tvůj manžel to ví, tak ho to nechalo chladným 🤷♀️
@konidana Když jde o naší dceru tak jede k doktorovi okamžitě, ale jak jde o mě, tak ne 🤔
@drep O virózu a rýmičku nešlo. Dusila jsem se.
A proč? Jen kvůli horečce? Vezmu si léky, navarim čaj a funguji dal...
A prosím tě nesrovnavej se s dítětem 🤦♀️
@hasara33 Hypochondr nejsem, já se vyhýbám doktorům jak čert kříže
No a na co ti teda na pohotovosti přišli? Nechali si tě tam? Mě to přijde, že se chceš jen utvrdit, že manžel je sobec, když jsi vlastně ani nenapsala, co ti řekli na pohotovosti.
Nesrovnávala bych stav dospělého a dítěte. Stačilo mi vidět u sestry ve 3 letech svalové křeče kvůli horečce a vím, že s malou poletím vždycky. Zato sama bych kvůli horečce určitě nejela....Co ti na pohotovosti zjistili?
@michaela666 Začínající zápal plic
Tak pokud ses dusila, tak akutní dušnost je regulérní doktorská výzva na záchrance🤷🏻♀️Takže jo, jestlis měl akutní dušnost, tak je pohotovost kravina, máš volat záchranku.
Kdybych manžela požádala, aby mě odvezl na pohotovost, tak by mě odvezl, i kdyby si myslel, že je to kravina. Respektoval by mé rozhodnutí, přeci jen já vím, jak mi je... a prostě by mi pomohl.. Takže za mě to není normální reakce milujícího člověka...
Tak ony jsou potíže a potíže.....těžko dělat závěry. Třeba má jen víc rozumu.
No, ja myslim ze tento dotaz ma dve roviny. Prvni rovina je, ze opravdu s horeckou na pohotovosti nic neudelaji, a pokud jsi mela covid/virozu/zapal plic, tak to je sice na lekare ale ne na pohotovost 🤷🏻♀️ Coz mohl manzel tak videt a proto te poslal do postele. Druha rovina je vztahova - bez ohledu na to, jaka je diagnoza a lekarske postupy, tak kdyz je cloveku zle a prijde za svym partnerem, ze potrebuje odvezt na pohotovost, ocekava ze ho partner bez vahani odveze… tady pak nejde o to, co ti realne bylo a jestli jsi potrebovala doktora nebo ne, protoze se te dotklo spis to, ze partner zpochybnil tvoji potrebu pomoci a nebyl ti oporou, kdyz ti bylo zle.
Zase dámy řeší, jak moc ti bylo špatně, já co diskuze, nestačím se divit, co je to tu za druh... Otázka zní jasně.... Je normální, když ti manžel na žádost o odvoz na pohotovost řekne, že ne a ty přesto jedeš a musí jet tvůj táta.... Tak odpověď je jednoznačná.... Ne, není to normální reakce manžela a je to pro něj i před vaším taťkou pěkná ostuda... Toto by mě zranilo
Druhý člověk ví prd, jak se cítíš. Takže pokud odmítne, je někde chyba. Příspěvky stále stejných jako vždy empatických dam jsou k popukání.
Pokud tě viděl dusit se a poslal tě do postele, tak je to docela síla. Kdybys měla jen tu horečku je to něco jiného.
Doufám, že se aspoň cítí jako blbec, když tě vezl tvůj táta a on nehl prstem.
Mě by přítel odvezl i kdyby mě měl nést na rameni teda. Kdybych chtěla jet na pohotovost i kvůli "rýmě" tak tam se mnou jede bez keců. Udělal by fakt cokoliv 🤭, takže za mě to teda rozhodně není normální reakce.
Twe... ja nevím. Me to přijde pritazeny za vlasy.jako dycky - my jsme nesvitily a nevíme co znamená pro autorku "dusit se". Pokud je trošičku .... ehm.... citlivější, tak se nedivím že partner třeba trochu brzdí. Červený světýlko (ktery by hovorilo o určitý ... rekneme -nevyzralosti??) trochu bliká při "dceru vždycky odveze a mě ne"... zní to jako by dospělá osoba zarlila na dítě, nebo? 🤔 just saying - se soudama ohledně partnerskyho soužití je potřeba být opatrnej, s internetovyma soudama ještě víc.
Není to normální, ale mám chlapa na chlup stejného bezcitu a nemůžu mu to zapomenout, jednou jsme se dokonce pohádali i ohledně pohotovosti našeho tehdy ročního syna, já v té době neměla auto a malý měl laryngitidu, vezla nás sanitka a ve dvě v noci domů můj táta.
Na pohotovost se umím odvézt sama, ale pokud bych se dusila, volám si RZ, a nejedu na pohotovost. Pokud by mi bylo několik dní blbě, jdu ke svýmu doktorovi a neotravuji pohotovost, tady to každý bere jak vecerku, Billa už má zavreno, jdem k Vietnamci.. Doktor už tam není, jisti to pohotovost a aspoň bude mít kdo pohlídat..
@michaela666 Necítí se jako blbec. Jen se mě pořád ptá proč jsem na něj naštvaná.
@odula S tou dcerou jsem to myslela jinak. Že když jde o dceru tak okamžitě jede, v tom na něj je naštěstí spolehnutí.
Přijde mi že dost přeháním,první ti bylo zle a měla si horečku a najednou ses už i dusila
@bara88 a hle už má i začínající zápal plic...
Čekám co přidá ještě?
Pamatuju si, když radil covid jen chvíli. Měla jsem zimnici, horečku, nemohla jsem si dojít ani na záchod, bylo mi vážně zle. A takovej ten davivej kasel. Přepadlo mě to v noci. Manžel byl asi od dvou od rána vzhůru se mnou, sám navrhl jestli má zavolat rychlou. I teď když vidí, že mi něco je, žene mě k doktorovi, i když mně osobně to třeba nepřijde akutní.. a vím, ze by jel se mnou, popřípadě, kdyby třeba byl v práci, sehnal by někoho, kdo by mi šel jako doprovod (kdyby mi bylo fakt zle a nemohla bych dojit po svých třeba) … kdyby se manžel dusil a bylo to, že vážně lapá po dechu a vidím ze fakt nemůže dejchat, asi nepremejslim a volám rychlou, protože by to bylo pravděpodobně první co mě napadne a auto nemáme. Pokud by “jen” hodně kašlal, ale mezitím mohl dejchat, když to napisu blbě a nezačne mi tam fialovět během chvíle a nezhoršovalo by se to, pošlu ho do postele, aby se prospal, udělám mu vývar, skocim do lékárny a počkám na to, až by se mohlo další den třeba, k doktorovi, nebo bych zavolala na pohotovost, co s tím. Ale taky mi přijde, ze se možná ve vztahu něco děje a tohle “jsou jen” další dveře, který se otevřely a ukázaly to a to je primární problém. Osobně si nedovedu představit, že by mi něco bylo a manžel nad tím mavnul rukou a nechal to byt. I kdybych byla hypochondr, je možnost toho člověka zkusit uklidnit a ne to smest ze stolu.
To poznali poslechem nebo rtg?
Ne