Ahojky, mám strašný dilema s tchýní...Každý rok jsme chodili k ní na Štědrý den, ale letos tam nepůjdeme, kvůli jejímu manželovi.
Na jednu stranu mi je jí líto, že neuvidí malého celý vánoční svátky, ale na druhou stranu dobře jí tak.
Začalo to tím, že se měla rozvádět, její manžel bral (podle mě furt bere) drogy a kradl jí peníze. Už jsme mysleli, že ten rozvod dotáhne do konce. Bylo to už několikrát. Ale ona si ho po roce nastěhovala zpátky 😲 Do teď nikdo nechápe proč....
Takže jí můj chlap oznámil, že na Štědrý den, ani další svátky nedorazíme. Urazila se a položila mu telefon.
Dokáže být nehorázně arogantní, což mi strašně vadí.... Tak jsme jí navrhli, ať se staví, ale začala vymýšlet výmluvy...
Vůbec nevím, co mám dělat ☹ Ale koukat se na jejího manžela, jak se válí na gauči a sotva pozdraví, se mi nechce....
Moc se omlouvám, že jsem se tak rozepsala, ale potřebovala jsem aspoň část ze sebe dostat...😢
@hohe Říkali jsme jí, že drogy furt bere. Že není ten typ, co by přestal ze dne na den. Její odpověď: ,,Říkal mi, že už nebere.¨ Taky jsem omezila návštěvy k ní, můj tam vůbec nechodí. Už jsme jí navrhovali, aby přišla sama. Ale začala si vymýšlet výmluvy... Je mi jí hlavně líto, skrz malého... Máte pravdu, projevili jsme dobrou vůli..
Co bere za matros, pokud sedi na gauci a nepozdravi, tak to na piko a koks nevypada... takze travka? Manzel ji udelil timhle lekci a doufa podle me, ze se mama probere. Ja bych uplne omezila kontakt a rekla, at si vybere. Proste nedat ji jinou moznost
Prosili jsme jí, ať ho nebere nazpátek. On toho bere víc, pervitin, trávu a do toho chlastá vodku s džusem... Omezila jsem hodně návštěvy, teď jednou měsíčně, předtím jsem za ní chodila tak jednou týdně... Jenže kdyby ho chtěla vyhodit, tak on dobrovolně neodejde a od tety jsem slyšela, že prý jí řekl, že se ho jen tak nezbaví, kdyby chtěla... Ale to už je její hra.... Budeme jí muset uštědřit lekci...
@weru05 nezlob se ale nejste tam od toho aby jste ji ustedrili lekci nebo mluvili do toho koho si nastehuje domu popripade ji vydirali vanoce aby teda videla....
Jinak ze nejsi zvedava na cloveka ntery bere drogy plus se chova tak jak se chova se vubec nedivim.
Ja bych ji rekla uplne narovinu - respektive toto musi rict matce jeji syn a nikdo jiny - mami prijd se podivat k nam ale sama....moc radi se s tebou uvidime na svatky ale s tim muzem byt nechceme nezlob se i kvuli detem. A nechat ji byt,chovat se k ni normalne....
Predpokladam ze to neni otec manzela...
A je na ni jak se rozhodne.
@shine2015 Já si uvědomuji, že nám není nic do toho s kým je. Je to její věc... Člověk by na to koukal jinak, kdyby to bylo poprvé. Psychicky jsme jí pomáhali, psal jí totiž výhružné smsky...
Není otec mého muže.
Já osobně se nejvíce obávám hádky mezi mým chlapem a jí. Oba mají stejnou povahu, jsou horké hlavy. Dokázali by si říct hrozné věci....
Můj chlap jí říkal, že nechce, aby naše dítě přišlo do kontaktu s takovým člověkem, jakým on je... A mně připadá, jako, že dělá, že to neslyšela, že to úplně ignoruje...
Uvidíme, jak se to bude vyvíjet..
asi ho má ráda a tak jí stačí jako odpověď, že drogy už nebere, ostatně, do toho jí fakt nikdo kecat nemůže, protože některým ženským se to prostě vysvětlit nedá 🙂 podobných příběhu tady člověk čte dost. Možná nechce zůstat sama a tak toleruje zfetovanýho manžela než si "ochočit nové zvířátko" 🙂)) Ale o to tu nejde, pokud chce tchýně opravdu vidět vnoučka, tak prostě přijede na Vánoce, bez výmluv a keců se sebere a přijede, pokud ne, odpověď se asi hledat dál nemusí 🙂
@makronka222 Byla bys až takhle přísná?Nějak by bylo dobré se přesvědčit, jak je to doopravdy, než řeknu, že někoho nechci vidět. Nutit je nikdo nemůže-na druhou stranu tu paní také ne-s kým má být. Vánoce jsou svátky klidu, je to období vhodné k dohodám-to si tedy myslím já.
Nemáme teda stejnou zkušenost ale podobnou. Tchyně bydlela u přítele, který jí, když byl pod vlivem alkoholu nadával, vyhazoval, byl zlý, pomlouval nás. Vyvrcholilo to loni v květnu, kdy ji jedno ráno vyhazoval z postele se slovy : "Vstávej kurvo, sbal se a vypadni.". Tak se sbalila, manžel jí pomohl se stěhováním a bydlela chvíli u nás než si našla bydlení nové (podotýkám že my měli doma měsíční dceru). Říkala jak ho nechce vidět, začla nám říkat, jak nás nemá rád, že když nás pozvala na oběd komentoval to vždy stylem jestli neumím vařit sama nebo co apod. Když se k němu ani ne pul roku na to vrátila, byli jsme v šoku. Nežije už s ním, je s ním jen na víkendy a to ještě ne celé, ale i tak. Asi se bojí, že zůstane sama tak je toto pro ní přijatelnější. Když je u něj, on má zákaz pití. Nicméně nás k němu párkrát zvala na oběd ale já jsem jí jasně řekla, že jí uvidíme moc rádi ale ať se nezlobí, že ho nebereme a nechceme se sním stýkat. Naštěstí to respektuje, řekla že to chápe a tím to je vyřešené. Tak doporučuju udělat to samé a jak to vezme Vaše tchýně, je už na ní.
Tak jsem svou tchýni osobně pozvala k nám na Štědrý den. Odpověděla mi, že uvidí, měla jsem sto chutí jí někam poslat. Měly jsme menší výměnu názorů. Už nebudu nad tím přemýšlet, chci prožívat svátky v klidu. A né se jí furt vnucovat a vymýšlet kompromisy, které stejně odmítá. Jenom se obávám, až její manžel bude zase "blbnout" nebude se mít na koho z rodiny obrátit.
@weru05 s kym tchyne zije, to je jeji vec, stejne tak ty mas narok rict, jak to bude fungovat u tebe. Ja rozhodne nemam slunickovou rodinu a odmitam nazor, ze si od clenu rodiny muzu nechat skakat po hlave, protoze rodina. Zas je treba byt schopen kompromisu. Takze pozvat ji na Stedry den je dobre gesto, pokud neprijde, je to jeji odpoved. V budoucnu je tezke rict, zda pomoct nebo ne, ale jsem toho nazoru, ze pokud udelam chybu dvakrat - trikrat, tak dobry, stane se, ale pokud delam porad to same dokolecka, nemuzu se divit, jak dopadnu. Tot muj nazor.
@msimankova Jsem s mým chlapem 10let a nebyl by rok, kdyby se její manžel neřešil. Třikrát podávala žádost o rozvod a pokaždé ho stáhla. Člověka to unaví, když nebyli spolu, všude ho pomlouvala. Teď si lidi klepou na čelo, jakto, že je s ním... Přesně, kdyby to udělal dvakrát, třikrát, tak fajn je to její život... Chce žít s feťákem a gamblerem, který nepracuje a živí ho. Její život, ale pak k nám akorát chodí brečet...
@weru05 presne. Jednou se vybrec, dobry. Podruhy jeste prijd, resis to nejak? Potreti se stejnou veci nechod, kdyz to tak chces. Bojis se byt sama? Tak bud s blbem, a prijdes o ostatni. Ono to je jednodussi napsat, ale nekdy jsou radikalnejsi postupy nutne.
tento typ žen se partnera, byť špatného člověka nikdy nevzdají, bojí se příliš samoty, tak si nechají s prominutím s*át na hlavu, jenom aby nebyly samy, klidně dají přednost těmhle hajzlům před vlastní rodinou, vy jste udělali, co jste mohli, ale jí to nevysvětlíte, synovi babičku i dědu vynahradíte vlastní rodinou🙂
tchýni dál neřešte, nemá to smysl!!!!!!!!!!!!!!!
@caverina Chtít může někdo cokoliv.Bohužel to tak je.Ale ta paní říkala, že její partner drogy už nebere. Tak to bude patrně pravda. Nebo by snad chtěla, aby vnuk viděl někoho, kdo si bere drogu? Pochybuju o tom.Vždyť ona nemůže té paní diktovat, koho má doma mít. Také ta tchyně jí nemůže nutit k ničemu násilím-a to nedělá. Jelikož je zakl. dospělá, nutit ba se nenechala. Myslím, že se lidé obecně nenechají nutit k něčemu, co nechtějí, jsou-li dospělí.
kika_21 neuraz se...🙂 ve vsi ucte, nez dat na tve rady, tak radeji risknu probehnout mezi vlaky 🙂)) preji ti krasnou noc 😉
@kika_21 neber si zle, co to napisu, ale prijde mi, ze zijes na uplne jine planete nez ja... Fetak rekl ze uz nebere drogy, tak je nebere? Jinde jsi psala, ze jsi se jednou v zivote bavila s opilcem, ted neveris, ze nekdo opravdu hranice potrebuje.... No, moje zivotni lekce jsou hodne daleko od tvych, jen mi to nedalo nereagovat.
@msimankova Ano, jsou daleko. Já nechodím mezi opilce.Myslela jsem tím, že jsem se dostala s opilcem do konfliktu-stejně jako zakl. té diskuze. Ale tam se paní s partnerem začala domlouvat a to je super.Mám 5 dětí a studuju, mám práci, tak mám málo času. Pokud to stačí k vysvětlení. Večer venku nebývám, ač by se venku opilců našlo dost, nevyhledávám je.No a hranice 70 leté paní. což je má tchyně neurčuju,protože si je stanovila-stejně jako já sama. Dědeček mých dětí už zemřel, jeho způsob života byl v souladu s babiččinými požadavky na partnera. Nemám zkušenost s drogami u lidí 50+, pouze u dětí 16+ na gymnáziu, kam chodí dcery. S nimi i jejich rodiči přijdu do styku ve škole a na třídních schůzkách. Pokud jde o tyto děti, musí se stanovit hranice, ale od 18 ti výše záleží spíše už na tom, co jsme do nich vložili v dětství, zda nás respektují a my respektujeme je.Mé dcery jsme učili zejména kdy a jak říci ne.Také aby se nenechaly ovlivnit. Muž pouze tak, že řekl, víš, jak jsme Tě vychovali. To je vše , co k tématu drogy mám.
Já bych ji navrhla, že může přijít ona, bez manžela. Že u dítěte nechcete, nikoho závislého na drogách. Konec. Tečka. Žádné vyjednávání. Dobrou vůli tím projevite a nikdo vám nemůže nic vyčítat.