Nevím jestli to patří přímo sem. Ale chtěla bych se zeptat, jak to děláte s dětmi, nebo spíš jaký mají vaše děti jídelníček. Zajímá mě děti od roka. Hanicce byl rok minulý týden tak přemýšlím jestli u té své nemám něco změnit.
Ráno má snídani mlicko, K tomu něco třeba kousek rohlíku nebo susenku a tak.. Pak má mezi 9 a 10 nějaké ovoce, presnidavku k tomu zase nějakou susenku.. Pak má oběd většinou polívku, nebo nějakou zeleninu nebo maso. Odpoledne má Jogurt nebo Chleba s nějakou pomazankou a večer má většinou Chleba nebo rohlík s něčím, nebo když jsme na oběd jinde tak má něco teplého.. Průběžně pije čaje, to vypije tak 1l denně přibližně. Změnili byste na tom něco? Děkuji za rady
@haninah U syna jsem to cca do dvou let dodržovala stejně, podle mě je to dobrá skladba. Až před druhým rokem jsem začala přisolovat. Teď už snídá většinou pečivo s pomazánkou (snažím se ho navyknout na jídelníček v MŠ), poslední dobou třeba i smoothie, k obědu nějaké maso s přílohou, nebo už i to, co mám já, K svačině jogurt, nebo ovoce, nebo buchtu, koláček, atd...Spíš se bych se snažila o rozšíření o nové potraviny, některé jsou doporučeny od 1.roku.
syn má 16m a jídelníček podobný - jen mi moc nehce jíst pečivo - jí ho, ale nesní ani půlku a to je dle mě málo.
ráno kojím, pak když snídám tak mu dám kousek rohlíku a žužlá, pak má ovoce nebo jogurt/lipánek, oběd > maso, zelenina - 1x za týden se snažím ryba, vajíčko (ale teď neměl) a 1-2 dny má bez masa. + kojím, svačinka - to co neměl dopoledne - ovoce nebo jogurt, pak dostane křupku, piškoty, , večeře > bramborová kaše, polévka, zelenina nebo kaše. pak kojím. Za den vypije 1l i více. Už jí co my jen mu občas dělám zvlášť
syn, dnes 15 měsíců .. ráno po probuzení kojím, pak má snídani -kaši - pohankovou, jáhlovou, co zrovna mám .. nebo müsli pro děti Hami s jogurtem a ovocem. Když mám upečený chleba, dostane ho s pomazánkou nebo máslem. Svačina - ovoce. Oběd - zelenina, polévka, ryba co mě zrovna napadne. Odpolední svačinu zatím nemá, obědvá dost pozdě. Na večeři dostává jogurt nebo to co zbyde z oběda. Celý den to prokládám kojením, kojím tak pětkrát denně.
Ahoj,nechala bych tak.Myslím,že má pestrý jídelníček 😊