Me uz dochazi napady, snazim se abych u plotny moc nestala, takze mame porad variace zeleninovych salatu, leco, pizzu, testoviny... ale prijde mi ze jime porad to same... co varite vy?
omeletu, obložené chleby, salat, fakt nic těžkého 🙂 to se neda
@mku já dnes na oběd jenom jogurt, nešlo to. Ale včera jsem si dělala cuketové placičky. Celkem rychlovka. Jen nastrouhat, okořenit jak bramborák a na pánvi. A pak teda hodně zeleninové saláty třeba jen s bagetou
@mku pro chlapi k tomu salátů maso. Ale jen kuřecí. To je nejrychlejší 😁
Lusteninove saláty, testovinove saláty apod. Ale včera jsme měli guláš s fazolemi, zítra ryb se zeleninou, prostě to nejím vroucí, nechám si to vystydnout do skoro vlazna 🙂
@malinkaelinka ono nejde o to jíst teplé jídlo, ale o to, že kdybych doma vařila, mám tam 35
těstovinový salát, tortilly, kuřecí maso se zeleninou, zítra budou brokolicové karbanátky
Já vařím den předem večer,cca mezi 21-23 hod lehci a rychla jidla...a druhý den pak jen ohřeji.
My jsme asi prasata, ale vařím normálně. Je teda pravda, že za mě vaří převážně přes noc pomalák. Včera jsme měli guláš, dnes jsem nevařila, protože jsem byla doma sama jen s mimčem, a zítra bude kuře na paprice. Jinak vařím hodně vývary, ty děti milují..
Přesně, pomalý hrnec je na léto nejbožejší vynález. Uvaří bez přidaného tepla, uvaří zatímco jsem venku...
@mollyweasley Trochu tepla z něj určitě taky jde, ale není to takový masakr jako ze sporáku nebo z trouby. Já ho zapínám zásadně přes noc, otevřu okno, ať se to co nejvíc vyvětrá a pohoda 🙂
Polívky vařím celý rok i v horku, v posledních dnech byla brokolicová, čočková, dýňová, ty malý miluje. Z hlavních jídel vynechávám omáčky, udělám tak jednu za měsíc v letním období, v zimě tak jednu týdně. Mám 1+1 v paneláku a půl dne do něj praží slunce takže je to při vaření mazec. Ale zásadně jídelníček neměním, k čemu to jde tak je nějaký zeleninový salát, v posledních dvou týdnech jsem dělala guláš s těstovinou, karbanátky, sekanou, květákové placičky, špagety, pečené kuře s rýží, kuře se šťouchanými brambory, řízek kuřecí a z kapra, pizzy, čočku, zapečenou brokolici, francouzské brambory
@prcekverunka
@mollyweasley ted na to koukam a vypada to super! Nikdy jsem o tom neslysela, ale asi si napisu jeziskovi 🙂
@mku Ono ho překvapivě moc lidí nezná. Pro mě je to nejlepší kámoš už cca 4 roky, co mám rodinu, zamilovala jsem se do něj.
@prcekverunka a mas nejaky osvedceny? Na co si treba dat pozor pri koupi?
všechno 🙂 ale večeři jsem si oblíbila spíše studenou nebo rychlou.
Jinak jsme měli/budeme mít
ovocné knedlíky (měli jsem od tchýně zmražené v mrazáku- takže super)
pečené kuře na zelenině a hlívě, rýže
chleba s paštikou a zelenina
rajčatový salát
obloženou mísu a bagetu
křenová omáčka
zapečený patizon s mletým, těstovinami a sýrem
domácí pizza
slaný cuketový koláč
manžel nechce smažené - ale já bych si dala smaženou cuketu 🙂
manžel si naložil utopence
grilovaný lilek se sýrem, přírodní kuř.plátek, brambor
U nás se v tomhle ani nevyplatí vařit :D Jak je horko, tak manžel skoro vůbec nejí, syn si vezme maximálně jogurt, ovoce, cereálie, zeleninu, tvrdý sýr, šunku, jinak mi na to dlabe. No, a já si vezmu prostě také něco spíš studeného. A ten nejmladší je na UM, to je nejjednodušší :D Ale i tak sem tam něco uvařím - těstoviny s žampionovou omáčkou, rajčatovou polévku, grilovaný plátek masa, těstovinový salát, kuskusový salát, zapečené brambory, celerové hranolky, bramborovo-mrkvový krém s fresh sýrem, grilovaný hermelín, tvarohové pomazánky.
@mku Určitě si to chce něco o tom načíst a pak vybírat velikost - podle toho, pro kolik lidí vaříš. C časovačem nebo bez - s časovačem se po nastaveném času přepne do režimu ohřevu. Bez časovače musíš vypnout. Super jsou Bionaire. Já jsem ho měla, ale rozbila se mi poklice a nedala se sehnat nová. Stál přes 3 tisíce, takže mě to docela mrzelo. Pak jsem si koupila Klarstein za cca 1400Kč a jsem s ním spokojená úplně stejně. Takže asi tak 😀
Kéž bych mohla nevařit. 😔 Já mám v tomhle počasí pomyšlení tak na studenou vodu a meloun, zato manžel, jak není maso po jeho, ohrne nos a má sto připomínek, že si musí jít ZASE na meníčko, přestože říkal na co má chuť a proč nevařím, když jsem doma apod... Kopec toho nejí, dítě taky ne, takže s nějakým zeleninovým salátem nebo polívkama se můžu krmit tak sama, takže se tu peču po nocích i s masem, protože přes den to fakt nejde. 😝 Jinak bych si dala těstoviny nebo noky na moc způsobů - s tuňákem a rajčaty, sýrovou omáčkou, variace zeleniny (klidně i dušené) s přílohou a případně kuřecím masem, kuskus třeba s kuřecím plátkem, škubánky s mákem, ovocný salát atd. Prostě jídla která zaberou na vaření maximálně pár minut a nejsou těžká a mastná 🙂
@popelka1984 šikovná popelka....
Včera jsem dělala špagety s bazalkovym pestem, rajčaty, ovcim sýrem a oříšky 😊
bramborovej salat a rizek vcera😀nj chlao nesnasi zeleninu a nic lehkyho tak co 😀
@prejeta_zaba ty jo, jak to ctu tak jsem rada, ze muj drahy sni uplne vsechno, co mu pripravim, od salatu az po bucek.
Vyrustali bez tatinka a penez meli malo, takze zadny vybirani si neexistovalo. A jak jsem za to vdecna, frfnala bych brzo poslala do... nebo at si vari sam, kdyz mu jidlo neni dost dobry...
Ale dokonce jsem cetla nekde prispevek od zenske, ze musi varit cerstve jidlo 3x denne, protoze manzel se stiti snist jidlo, ktere bylo v lednici nebo v mrazaku.
Takze vzdycky muze byt hur:D
Zatím vařím tak normálně jak jindy, ale v bytě máte tak 30 st takže taky přemýšlím o něčem rychlejším. Dnes bude lečo.
Nic. U nás vaří chlap. Teď na terase často griluje, koupil si terakotový gril, takže pro mě sýry a zeleninu a pro sebe flákotu. Včera udělal zeleninový salát a zabalil mi ho do práce.
Většinou teď jíme něco s věcmi ze zahrádky: rajčatové polévka, gazpacho, lečo, řecký salát, cuketové rizoto, noky se špenátem. Naštěstí to jedí děti i manžel. Maso dělám přes léto většinou jen o víkendu a max. zbyde na pondělí.
@billie_jean tak to už bych byla bud vdova nebo rozvedená než vařit 3x denně čerstvé jídlo, tak snídaně a večeře může být studená, na co vařit 3x denně TEPLÉ jídlo? ráno řízek, oběd svíčková, večeře rajská???? neeee.....
@mku nic, taham věci z mrazáku, občas něco objedname, studené večeře.. i bez vaření máme v bytě přes třicet, takže vařit fakt ani chvíli